Prvo, odavno nisam tinejdžer, a ni ne koristim gejbuk. Zar je bitno zašto sam editovao poruku?
Drugo, moje pitanje je bilo za LJUDE KOJI SU PORUČIVALI SA SD, a ne za tebe koji nisi! Nisam ti ja kriv što ne razumeš pitanje i još nastavljaš da tupiš i teraš off topic bez ikakvog smisla. Nisam našao da je ovde i jednom rečeno, a nisam ni na SD sajtu našao definitivnu potvrdu da su brojevi na sajtu u UK jedinicama. Krajnje logična pretpostavka je da jesu, ali nemam nameru da je proveravam svojim parama. Ne razumem zašto si uopšte odgovarao na moje pitanje koje je, da ponovim, glasilo - "Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?". U međuvremenu je ovaj drugi deo pitanja razjašnjen (naravno, ne zahvaljujući tebi), ali prvi nije.
Treće, ravnopravno se koristi "PS" i "P.S." i obe varijante su ispravne, s tim što nije ispravno napisati "P.S.:".
1. Da, bitno je zasto si editovao post, jer si pri tom editu samo dodao da sam napravio pravopisnu gresku. Mozda nisi tinejdzer ali se tako ponasas. Vidis da gresis, pa pokusavas da napadom na mene opovrgnes moje tvrdnje. To se sto radis je logicka greska "argumentum ad hominem", ali na tvoju zalost, sta god nasao protiv mene to idalje nece promeniti cinjenicu da si ispao glup.
-Onaj prvi post gde si postavio pitanjA ne mozes da editujes pa tamo lepo stoji:
Ako može mala pomoć oko ovoga... U Srbiji mi odgovaraju patike US12, adidas i nike. Hteo sam da poručim nike downshifer V, ili revolution i pogledao sam size guide na SD. Po njemu - UK11 je US11,5, a UK12 je US12,5. Ne odgovara mi ni jedno, ni drugo. Verovatno bi mi trebala veličina 11,5 ali je ponuda sa tom veličinom baš ograničena.
Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?
2. Ko kaze da nisam narucivao sa SD-a?
3. Imas dva pitanja sto se lepo vidi iz citiranih postova:
a)"da li su veličine na sportsdirect sajtu UK"
b)" i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?"
Na ovo pod B sam ti odgovorio. Tako da ne lupas vise da "nisi to pitao". Rekao sam ti kako to da proveris, ali ti se odgovor izgleda nije dopao jer bi se i malo dete toga setilo, ali ti ocigledno nisi.
4. Rekao sam ti da koristis Search (sto pise i u pravilima), ali je i to izgleda previse komplikovano za tebe, pa evo da ti pomognem:
-Ovde sam ja napisao kako da vidis:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?269500-Carina-na-posiljke&p=3276100&viewfull=1#post3276100
-par postova iznad mene je jos neko pisao
-A da si koristio google video bi sve to na milion sajtova. Za pocetak djak, planeta, amazon...
5. Cak si i pitanje postavio u pogresnoj temi.
6.
Važno da je tvoj odgovor pametan...

Pitao sam ljude koji su poručivali, da li su veličine iskazane na sajtu u UK standardu jer nisam nigde pronašao da to piše.
Drugi deo pitanja se odnosio na veličinu nike patika jer ih nemam kod kuće da pogledam, a vreme mi ovih dana ne dozvoljava odlazak u radnju koja ih prodaje. Naravno da sam video da na patikama postoji oznaka veličine po raznim standardima, ali trenutno kod kuće imam samo adidaske koje kažu UK 11 1/2 - US 12.
PS, u međuvremenu zamolio drugara koji nosi isti broj da vidi na svojim i na Nike je UK 11 = US 12, tako da samo ostaje pitanje da li su veličine na sportsdirect u UK jedinicama.
Kazes da nemas Nike kod kuce, a u predhodnoj poruci kazes "U Srbiji mi odgovaraju patike US12, adidas i nike." Pa ko je ovde lud. Nalupetas se, pa onda neko treba da gleda u pasulj sta je istina. I da, za to pisanje "kako vetar dune" si bas ti kriv!
7. Na pitanje sam odgovorio jer je bilo postavljeno. Toliko valjda logiku mozes i ti da ispratis.
8. Nego zahvaljujuci kome si resio "drugi deo pitanja"?
9.
PS, u međuvremenu zamolio drugara koji nosi isti broj da vidi na svojim i na Nike je UK 11 = US 12, tako da samo ostaje pitanje da li su veličine na sportsdirect u UK jedinicama.
I evo opet si ispao glup. Kalupi se razlikuju od brenda do brenda, tako da ako je istina da "nemas Nike i nemas gde da probas", a gledao si na osnovu svojih Adidas onda ces pogresiti za 2/3 broja jer je adidas 46 2/3 isto sto i nike 46.
Kao sto vidis, odgovorio sam ti da se ne bi zeznuo pri narucivanju. Nazalost, kod inteligencije ne mogu da ti pomognem