Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako da ako se nesto kupuje od firmi tipa Nike, Adidas, Puma nek lepo ode do neke sportske radnje pa ako imaju taj model nek proba

Ako može mala pomoć oko ovoga... U Srbiji mi odgovaraju patike US12, adidas i nike. Hteo sam da poručim nike downshifer V, ili revolution i pogledao sam size guide na SD. Po njemu - UK11 je US11,5, a UK12 je US12,5. Ne odgovara mi ni jedno, ni drugo. Verovatno bi mi trebala veličina 11,5 ali je ponuda sa tom veličinom baš ograničena.

Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?

Pa kad su praznovali-spavali kao medvedi 6 dana, naravno da se nakupilo. Al sto je vise paketa, to vise pustaju bez placanja. Ovo su uveli sa PDV-om , kradje preko uvecane procene da ne pominjem, da bi narod manje narucivao. A desava se obrnuto, jer paketi se nagomilali i oni pustaju bez PDV-a, pa ce narod i sledeci put da naruci . Tako da ce postici kontraefekat od onoga sto su planirali.

Ja sam narucio nekoliko majci za 33 evra +16 evra postarina i na putu mi je posiljka. Zvao ove nase u DHL-u i rekli mi da ih sutra zovem pa cu snati da li je roba u Beogradu vec sutra ili u ponedeljak jer vikendom ne rade. A carina se ne placa vec samo PDV.

A PDV da li se placa prilikom preuzimanja robe ili kako? I jel on iznosi bese 18%? :)

@roadracer
Kad probas patike u nasoj radnji ti pogledaj na jezicku, tamo ti pise i nas broj i UK i US i japanski i duzina stopala u centimetrima... Nije mi jasno kako do sada nisi to video pa otud i ovo glupo pitanje koji UK broj ti odgovara :)

@stolex
Niko ne zeli da ti odgovori jer je sve to receno milion puta. Na poslednje 5 strane je ponovljeno 10 puta. Cak imas i tabelu koju je covek napravio... Stvarno je bezobrazno traziti da ti neko ponavlja kada neces da procitas (bez uvrede ali tako je).

@Stolex Ako je sa SD najverovatnije neces platiti nista. U svakom slucaju javi sta se desilo.

Mene buni to što su mi dva paketa otišla sa carine juće tokom pre podneva. Jedan sam preuzeo jutros u pošti a drugi je još uvek u statusu
11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
i ne mrda iz Beograda

I meni paket isto stoji na istoj poziciji vec 3 dana. Da li mislis ima li poente pozvati ih telefonom ?

Stigao mi paket iz HK,poslat 18.04. Platio ga 3 dolara,kinez napisao vrednost 6 dolara,nemam pojma zasto.Nasao ga u postanskom sanducetu,nista nisam platio od dazbina.Cekam jos dva poslata istog datuma,sitne vrednosti...

Mene buni to što su mi dva paketa otišla sa carine juće tokom pre podneva. Jedan sam preuzeo jutros u pošti a drugi je još uvek u statusu
11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
i ne mrda iz Beograda

Ovo sto si napisao znaci da je drugi jos uvek na carini. Kada bude ono 61200 CARINA GPC BEOGRAD otprema, onda ce da se zavrsi carinjenje. Mnogi paketi dobijaju od carine nove brojeve, pa se ne mogu pratiti sa starim brojem dalje od 61200 ... ali ovaj je jos na carini. Tako je meni bilo prosli put, i ja sam mislio da je gotovo kad tako stajalo 4 dana dok se nije pojavilo ovo 61200 na treckingu.

I meni paket isto stoji na istoj poziciji vec 3 dana. Da li mislis ima li poente pozvati ih telefonom ?

Stoji ogromnom broju ljudi . Rok da carina zavrsi svoje je 5 radnih dana, a ovo je tek 3. zavrsen. Oni valjda rade do 3 popodne tako da si za danas zakasnio, a verovatno ce ti reci isto ovo sto i ja :D

Poslednja izmena od urednika:
Stoji ogromnom broju ljudi . Rok da carina zavrsi svoje je 5 radnih dana, a ovo je tek 3. zavrsen. Oni valjda rade do 3 popodne tako da si za danas zakasnio, a verovatno ce ti reci isto ovo sto i ja :D

Nisam znao za to pravilo od 5 dana :) Hvala...... Sada kada malo razmislim, malo me je sramota, osecam se kao razmazeno deriste od 5 godina :D

To ko ovi što pitaju a za koje vreme isporučuju... ko da kupuju garderobu za bebu pa će da poraste:)
Kad se setim koliko puta sam čekao ranije paket iz Novog Sada, Prokuplja... po 4-5 dana... a sad je iz UK 5 dana mnogo

Za one koji cekaju sa SD: paket stigao za 4dana od placanja, zvali iz DHLa, ja na poslu, kurir nije mogao danas da menja marsutu, ali mi sutra donosi u firmu... Nakon cekanja kineza po 30-50dana, ovo je sok :D
Btw, stigao i paket sa DXa od 30usd, evo cekam red u posti da ga podignem, ako stignem do 18h - kao hleb i mleko devedesetih... (a kopka me da li placam pdv :) )

@roadracer
Kad probas patike u nasoj radnji ti pogledaj na jezicku, tamo ti pise i nas broj i UK i US i japanski i duzina stopala u centimetrima... Nije mi jasno kako do sada nisi to video pa otud i ovo glupo pitanje koji UK broj ti odgovara :)

Važno da je tvoj odgovor pametan... :) Pitao sam ljude koji su poručivali, da li su veličine iskazane na sajtu u UK standardu jer nisam nigde pronašao da to piše. Drugi deo pitanja se odnosio na veličinu nike patika jer ih nemam kod kuće da pogledam, a vreme mi ovih dana ne dozvoljava odlazak u radnju koja ih prodaje. Naravno da sam video da na patikama postoji oznaka veličine po raznim standardima, ali trenutno kod kuće imam samo adidaske koje kažu UK 11 1/2 - US 12.

PS, u međuvremenu zamolio drugara koji nosi isti broj da vidi na svojim i na Nike je UK 11 = US 12, tako da samo ostaje pitanje da li su veličine na sportsdirect u UK jedinicama.

Vrati se pa procitaj sta si napisao. Kazes odgovara ti US12 adidas i nike... Lepo sam ti odgovorio :)
Na deo o prodaji US ili UK brojeva sa SD-a nisam ni odgovorio jer neznam.

Inace za brojeve sam i sam pisao duzi post kako da odredis broj u zavisnosti od brenda i postavio i tabelu, ali je nekome tesko da procita ili nedaj boze, koristi search :)

Nisi lepo odgovorio, evo ja imam 5-6 pari razlicitih marki i na nijednoj nema uk broj

Ne brini, necu se truditi. Nemam nameru da ponavljam nesto sto je sto puta receno i sto bi prosecan covek saznao i bez google-a a kamoli sa njim.

A ta tinejdzerska fora da se vracas da editujes post kako bi istakao moje pravopisne greske jer i sam vidis da si pogresio pa nemas sta drugo da mi zameris je vise za "fejs" nego za ovaj forum. Inace pisem sa telefona....
-Ako vec hoces da ispadnes pametan onda ispravi svoj "PS:", jer se pise "P.S." :)

Edit: @nikolaf7
Na kojim to brendovima ne pise?
Upravo sam pogledao 8 para patika u kuci (and1, adidas, converse i sketchers) i na apsolutno svim pise i UK i US brojevi.

Poslednja izmena:
evo i ja pogledao sve patike u kuci,od svih ukucana...Nike,Adidas,Reebok i Converse,sve imaju UK broj.
Na SD,na upitniku pored odredjivana velicine (kad se klikne na njega), otvara se tabela gde su lepo i uporedno iskazane velice u EUR,US i UK brojevima.Tako sam klincu kupio Nike sandale,broj se savrseno slagao...

Ja sam bas pogledao patike iz Koreje, takodje ima US, EUR, FR, UK brojeva i duzina u cm (korejski brojevi)

Ne brini, necu se truditi. Nemam nameru da ponavljam nesto sto je sto puta receno i sto bi prosecan covek saznao i bez google-a a kamoli sa njim.

A ta tinejdzerska fora da se vracas da editujes post kako bi istakao moje pravopisne greske ... je vise za "fejs"

Prvo, odavno nisam tinejdžer, a ni ne koristim gejbuk. Zar je bitno zašto sam editovao poruku?

Drugo, moje pitanje je bilo za LJUDE KOJI SU PORUČIVALI SA SD, a ne za tebe koji nisi! Nisam ti ja kriv što ne razumeš pitanje i još nastavljaš da tupiš i teraš off topic bez ikakvog smisla. Nisam našao da je ovde i jednom rečeno, a nisam ni na SD sajtu našao definitivnu potvrdu da su brojevi na sajtu u UK jedinicama. Krajnje logična pretpostavka je da jesu, ali nemam nameru da je proveravam svojim parama. Ne razumem zašto si uopšte odgovarao na moje pitanje koje je, da ponovim, glasilo - "Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?". U međuvremenu je ovaj drugi deo pitanja razjašnjen (naravno, ne zahvaljujući tebi), ali prvi nije.

Treće, ravnopravno se koristi "PS" i "P.S." i obe varijante su ispravne, s tim što nije ispravno napisati "P.S.:".

Prvo, odavno nisam tinejdžer, a ni ne koristim gejbuk. Zar je bitno zašto sam editovao poruku?

Drugo, moje pitanje je bilo za LJUDE KOJI SU PORUČIVALI SA SD, a ne za tebe koji nisi! Nisam ti ja kriv što ne razumeš pitanje i još nastavljaš da tupiš i teraš off topic bez ikakvog smisla. Nisam našao da je ovde i jednom rečeno, a nisam ni na SD sajtu našao definitivnu potvrdu da su brojevi na sajtu u UK jedinicama. Krajnje logična pretpostavka je da jesu, ali nemam nameru da je proveravam svojim parama. Ne razumem zašto si uopšte odgovarao na moje pitanje koje je, da ponovim, glasilo - "Dakle, pitanje je za vas koji ste poručivali patike sa SD - da li su veličine na sportsdirect sajtu UK, i koji broj odgovara US12, odnosno našem 46?". U međuvremenu je ovaj drugi deo pitanja razjašnjen (naravno, ne zahvaljujući tebi), ali prvi nije.

Treće, ravnopravno se koristi "PS" i "P.S." i obe varijante su ispravne, s tim što nije ispravno napisati "P.S.:".
Po sandalama koje sam kupio klincu,USA su brojevi.Narucio 8,5 ,taj broj i nema u UK,bar mi tako pise.Nike je u pitanju.
http://www.sportsdirect.com/nike-sunray-protect-sandals-infant-boys-226025?colcode=22602540

U topiku o carini na par strana rasprava o brojevima obuće na nekom tamo sajtu? Onaj ko želi da sazna da li su brojevi us ili uk ili... Može to da sazna sa samo par klika na sajtu u faq sekciji. Kako pojedince ne mrzi da raspravlja, piše eseje u temi koja za to nikako nije namenjena nije mi baš jasno.

I na kraju za one koji neznaju gde treba da kliknu da im olakšam posao http://www.sportsdirect.com/CustomerServices/OtherInformation/SizeGuide logično.

Poslednja izmena:
Aaa, carina, kakva carina, zar ovo nije o SD tema?:)
btw Antonio nisi ništa olakšao ne radi ti klik:D
A inače teme kurirske službe (unutrašnji saobraćaj, bar na početku teme), paypal, carina, sajtovi koji šalju... su postale iste pa je najbolje da neko sve to spoji zajedno, stavi u džak i baci u kontejner:smash:
Inače, što se mene tiče bolje rasprave o brojevima cipela, nego tinejdžerska prepiranja:D

Jao sad ste me naterali da kopam po ormaru:D
Moschino, boss, prada, paciotti(patike), armani i timberlend (cizme) ne pise, na nekima cak jedino us broj.....pise na nike, lacoste, superga, converse i armani patikama

Poslednja izmena:
Anto, Waist 92-97 i Chest 117-122 nisu nimalo precizne brojke za ove mere.

Tema ima mnoooogo vecih problema od iskustva sa brojevima na SD, ne diraj bolje ;)

Odmah ispod naslova Size Charts imaš tekst
We have endeavoured to provide you with the most accurate presentation of these sizes but if you have any concerns or queries, please contact our Customer Services team.

Mnogo logičnije i pouzdanije mesto da pitaš u kom su sistemu izraženi brojevi!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno