Ni do sada nisu mogli da se izbore na carini pošto broj paketa prevazilazi mogućnosti carine, sada mogu samo da zamislim šta će da bude...
Glavni problem je što naša carina nije reformisana (kao uostalom i ostale državne službe) u skladu sa vremenom u kome živimo, već funkcioniše kao da nema elektronske trgovine i online kupovine, dakle, ostali su zarobljeni negde u '80.
Nekih poboljšanja ima (tracking sistem koji solidno funkcioniše, airmail jako brzo stiže čak i u Kinu, daleko brže nego kad se đalje odatle,...), ali sve je to jalovo...
Kako će da bude sada kada praktično svako u Srbiji može da otvori PP i slobodno kupuje šta god želi, odakle god želi, mogu samo da zamislim i uopšte mi se ne sviđa, pošto će gužva na carini da bude neopisiva i mogućnost gubljenja paketa i kašnjenja veća nego što je bilo do sada.
Da me neko ne shvati pogrešno, nije mi krivo što sad svi mogu da plaćaju PP (a ne samo neki, gde sam bio i ja), daleko od toga, jako mi je drago, ali mi se ne sviđa to što će carina biti zatrpana paketima, pa će biti velikih problema, mnogo većih nego do sada.