Kakav predmet je u pitanju? Moze svakako da se desi da po slobodnoj proceni carinik odredi visu vrednost proizvoda, jer kinezi ne salju fakturu gde je izrazena prava cena. U tih 1250 dinara je verovatno usla i taksa za otvaranje paketa, pdv i carina, te je ukupno 1250 dinara, ne samo carina.Da li je neko imao situaciju da mu se na pošiljku sa Aliexpresa čija je cena bila 2,5$ zaračuna carina od 1.250,00 dinara? Stigla je poruka da se nalazi u paketomatu i da treba da se plati toliko.
Daj skrinsot poruke, moguce da je prevaraDa li je neko imao situaciju da mu se na pošiljku sa Aliexpresa čija je cena bila 2,5$ zaračuna carina od 1.250,00 dinara? Stigla je poruka da se nalazi u paketomatu i da treba da se plati toliko.
Valjda se prvo kaže dobro jutro pa registrovala(o) sam se da pitam.Da li je neko imao situaciju da mu se na pošiljku sa Aliexpresa čija je cena bila 2,5$ zaračuna carina od 1.250,00 dinara? Stigla je poruka da se nalazi u paketomatu i da treba da se plati toliko.
Ništa čudno, dešava se. Carinik ima pravo da proceni vrednost po sopstvenom "cenovniku" tako da se ovakve stvari dešavaju.Da li je neko imao situaciju da mu se na pošiljku sa Aliexpresa čija je cena bila 2,5$ zaračuna carina od 1.250,00 dinara? Stigla je poruka da se nalazi u paketomatu i da treba da se plati toliko.
Najbolje ako hoces obicnom postom pa koliko nasi ocarine,ali vecinom salju Fedex-om ili DHL koliko sam video a tu dodajes i spediciju,meni je poslato preko Fedex-a i sve sam platio i opet me ispalo 100e jeftinije nego ovde.Hoću da naručim multimediju za auto. Naši deru sa cenama za verziju 2gb/16. Znači duplo više nego što košta na aliju.
Fedex je poskupeo na 5520,00 RSDPrvo ćeš da platiš uslugu FedEx-u za to što će da urade carinjenje robe - 4.800,00 RSD
Najbolje ako hoces obicnom postom pa koliko nasi ocarine,ali vecinom salju Fedex-om ili DHL koliko sam video a tu dodajes i spediciju,meni je poslato preko Fedex-a i sve sam platio i opet me ispalo 100e jeftinije nego ovde.
Tako nesto ce da izadje kao sto si naveo,sada mozda je prodavac stavio malo manju cenu pa mozda isapdne i manja carina i PDV,upitaj ga jel stavio bas tu cenu na paket ili neku drugu,sada ako je stavio nerealno onda carina sama proceni vrednost prema onoj koju nadje za slicni uredjaj.Ima obična pošta. Free shipping.
Dolazak u septembar.
Cena aparata 24620 dinara.
Koliko da obračunam carinu i pdv na ovu cenu?
32 odsto?
Edit: Naručio sam. Cena na 23100. Ispada oko 30500 sa sve carinom i pdvom. Free shipping.
Duplo jača verzija od one što se prodaje na KP.
Sam ću da je ugradim.
1. Da li pošiljka ima tracking?Ima obična pošta. Free shipping.
Dolazak u septembar.
Cena aparata 24620 dinara.
Koliko da obračunam carinu i pdv na ovu cenu?
32 odsto?
Edit: Naručio sam. Cena na 23100. Ispada oko 30500 sa sve carinom i pdvom. Free shipping.
Duplo jača verzija od one što se prodaje na KP.
Sam ću da je ugradim.
1. Da li pošiljka ima tracking?
2. Ako se u kutiji bude nalazila odštampana faktura, carinik mora da carini na osnovu nje
3. Ako u kutiji ne bude bilo fakture, carinik ima pravo da carini po sopstvenom nahođenju - mora da ima dokaz na osnovu koje cifre carini, ali to ne mora da bude najniža cifra za koju je našao da neko prodaje taj proizvod
4. Imaš pravo da odbiješ prijem pošiljke i da uputiš primedbu - to se plaća, mislim da je par stotina dinara i pare se ne vraćaju kakva god da je odluka; uz primedbu bi trebao da priložiš dokaz o tome koliko je plaćeno - iz iskustva, ako je carinik nadrkan što mu se vraća može da ne prihvati screenshot sa sajta, PayPal, već će da traži originalni izvod o plaćanju iz banke
5. Pošiljka se vraća cariniku i on mora u roku od 30 dana da se izjasni
Sumnjam da ce neko da ti posalje robu za 200e bez trakinga.
Telefone, multimediju, rucne konzole itd, ne znam sto je cudno. Licno ne uzimam te stvari preko Aliexpress-a, ali kad vidim kako Kinez na stvari koju sam platio 25 dolara pise da je vrednost 2.5 dolara, drago mi je sto ne otvaraju svaki paket, a mogli bi, da naplate PDV bar. (Srecom BG carina ima previse paketa pa ne stizu da otvore, vec se 90% propusta odmah 😀)Ja sam dosta puta porucivao preko Aliexpresa i nikad mi nije doslo da platim carinu.Na svakom prozvodu pise cena i da li je besplatna postarina ili ne, ako nije onda koliko je.
Sta to ljudi kupuju preko Aliexpressa pa im rebnu i carinu ?![]()
Verujem da nemas kome da se zalis, samo jednostavno ne preuzmes paket.A koja je procedura ako mi bude velika carina i zelim da se zalim.
Ne preuzmem paket?
Kako dalje.
A koja je procedura ako mi bude velika carina i zelim da se zalim.
Ne preuzmem paket?
Kako dalje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari