Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako prodavac napiše vrednost od 49e, (a ona je zapravo veća, neko parče tehnike je u pitanju tj neka ploča) da li DHL express pripihvata tu cenu, ili trazi od kupca da mu dostavi dokumentaciju, izvod iz banke sa kojeg je izvršena transakcija, kao dokaz?

Znaci ne mozes ih zeznuti [emoji23]
A jel potrebno ceo izvod tog dana da se prikaže, ili je dovoljno samo ta jedna transakcija?

Poslednja izmena:
Naravno da traze dokaz.

E vidiš, to je pitanje zbog kojeg sam ja i odustao. Jer ako DHL carinik traži dokaz zar to ne znači da nema ništa od skraćenog postupka carinjenja i da te u tom slučaju čeka trošak špedicije? Neće sigurno da uzima dokumentaciju koju mu dostaviš i kaže pa okej je, nema dodatnih troškova. Zato država i ne vraća onu taksu na žalbu, to je za njihovo ekstra cimanje.

Kolika je carina i pdv na Xiaomi redmi note 5 koji je na aliexpressu oko 15.000 dinara

Racunaj oko 32% i ako bude mnogo više zalis se a ako bude manje platiš i ćutiš

Sent from my MI MIX 3

Meni je carina u Nišu pre par godina za tv box tražila koliko sam platio da bi carinili po tome. Carinili su po skraćenom postupku, vrednist robe je bio nešto preko 50€, sa prevozom.

Kolika je carina i pdv na Xiaomi redmi note 5 koji je na aliexpressu oko 15.000 dinara
Ne isplati se narucivati Xiaomi telefone sa Alija, kad uracunas carinu i PDV izadje te vise nego na oglasima, a prakticno nemas garanciju.

Xiaomi Note 5 lepo kupi u Logic Shopu za 20.000 din i za tih 5000 koliko bi dao za carinu i pdv ovde barem imaš godinu dana sigurne garancije.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Kako mislis godinu dana? Garancija je 24 meseca po nasem Zakonu? Ako se kupi u LS i slicnim radnjama.

gde ti živiš [emoji23]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

U Srbiji, a ti? :) Ili hoces da kazes da to radnje kao LS ne bi postovali i da smo ponovo u vremenu od pre 15-ak godina kada su djetici valjali telefone po radnjama? Hmm, eto ja bas uzeo M2 note svojevremeno u LS i odmah prve nedelje sam imao RMA reklamaciju - uvazeno i dat novi uredjaj promptno.

Mislim da 24m garancija uz fiskalni racun ne treba da bude uopste tema. Ne govorimo o slucajevima gde je svako imao nekih problema pa je islo povuci potegni, ali na kraju se to sve istera na cistac.

Kako mislis godinu dana? Garancija je 24 meseca po nasem Zakonu? Ako se kupi u LS i slicnim radnjama.
Zakon okači mačku o rep.
Ako kupiš u LS Xiaomi Note 5 4GB ram sa 64GB prostora izađe nekih 19k i nešto i dobiješ 12 meseci garanciju.
Ako hoćeš 24 meseca garanciju isti telefon imaš u Tehnomaniji za 27k.

LS ne izdaje fiskalni račun za Xiaomi telefone.

Poslednja izmena:
U Srbiji, a ti? :) Ili hoces da kazes da to radnje kao LS ne bi postovali i da smo ponovo u vremenu od pre 15-ak godina kada su djetici valjali telefone po radnjama? Hmm, eto ja bas uzeo M2 note svojevremeno u LS i odmah prve nedelje sam imao RMA reklamaciju - uvazeno i dat novi uredjaj promptno.

Mislim da 24m garancija uz fiskalni racun ne treba da bude uopste tema. Ne govorimo o slucajevima gde je svako imao nekih problema pa je islo povuci potegni, ali na kraju se to sve istera na cistac.
nismo ponovo nego nismo ni izlazili iz njega

Mislim da kod njih ima i varijanta 24m ali je jača cena

Sent from my MI MIX 3

Zakon okači mačku o rep.
Ako kupiš u LS Xiaomi Note 5 4GB ram sa 64GB prostora izađe nekih 19k i nešto i dobiješ 12 meseci garanciju.
Ako hoćeš 24 meseca garanciju isti telefon imaš u Tehnomaniji za 27k.

LS ne izdaje fiskalni račun za Xiaomi telefone.

That's the key! :d Ne izdaju fiskalni? Oh silly me! To onda nema veze sa Zakonom naravno, ispod zita... :whip: ko voli nek izvoli

nismo ponovo nego nismo ni izlazili iz njega

Tu si u pravu, al' makar sam mislio za ove stvari da smo koliko-toliko se civilizovali... :/

Ta radnja je šverc komerc, samim tim nema ni računa. Pravo je čudo kako ih do sada nisu zatvorili

Well, here are the news :)

Isto kao sto ima dve stanice gde svi, sem turista, znaju da su divlji taksisti, a cajkosi piju kafu sa njima.

That's the key! :d Ne izdaju fiskalni? Oh silly me! To onda nema veze sa Zakonom naravno, ispod zita... :whip: ko voli nek izvoli

Ispod žita, daju ti blok račun i garanciju od 12m. Koju su u slučaju mog brata ispoštovali bez problema kada mu je posle 10 meseci crkao Xiaomi Mi4.
Po mom mišljenju sigurnije je kupiti telefon od njih pa barem imaš neku garanciju, nego preko Alija gde nemaš skoro nikakvu (imaš 15 dana od prijema dok ne istekne rok za dispute) , pogotovo kada je razlika u ceni onoliko koliko bi uzeli za carinu i pdv ili od mađara gde imaš samo reč a posle ne možeš da ih nahvataš.

Meni danas stigao jedan paket od 54€, išao preko CN pošte, naručen 22. januara znači skoro pa mesec dana, sreća izbegao je carinu, jey :D

Opet da pitam, kada se dostavlja dokaz o plaćanju, dal DHL-u ili carini, jel potrebno ceo izvod slati, ili može da se prikaže jedna transakcija, a ostale precrtaju ili obrisu?

Ispod žita, daju ti blok račun i garanciju od 12m. Koju su u slučaju mog brata ispoštovali bez problema kada mu je posle 10 meseci crkao Xiaomi Mi4.
Po mom mišljenju sigurnije je kupiti telefon od njih pa barem imaš neku garanciju, nego preko Alija gde nemaš skoro nikakvu (imaš 15 dana od prijema dok ne istekne rok za dispute) , pogotovo kada je razlika u ceni onoliko koliko bi uzeli za carinu i pdv ili od mađara gde imaš samo reč a posle ne možeš da ih nahvataš.

Neka hvala :wave:

Kakvo je stanje ovih dana na BG carini? Koliko se čeka? Meni je paket na carini od 6.feb. Ranije sam čekao 10ak dana.

Meni konačno pustili pošiljku od 20e (stvarna vrednost, ne znam šta piše na pakovanju, ali verujem da je Nemac napisao kako treba), posle 20 dana.

Meni pustili posiljku za aparat za kafu, malkice teza oprema (rucka, filteri...)... zacudio se, meni vecinu stvari carine, ali po PSu, pa onda puste ovako nesto relativno skuplje :) 100din otvaranje naravno :D

Jako brzo je prosla carinu, 14. stoji da je posla iz Londona, juce stiglo kod mene.

Očekujem pošiljku hard diska (Seagate uvažena inostrana garancija, pa mi šalju novi za Srb), jel imo neko iskustva sa carinom?
Ne verujem da ima fakturu, pošto nije ni kupljen, već je samo poslat novi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno