Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako za juce nema status Otpreme do tvoje poste, nema nista pre utorka. (mozda u ponedeljak otpreme do poste, ali ti tek u utorak onda dobijas)

Vidim danas da se promenio status na
13.08.2016 07:34:54 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

To bi značilo da neće biti carine i da paket stiže u utorak kod mene :)
A i mali je paket, neki deo za zvučnik dimenzija ~2x2x4cm

Stigla tastatura, 85 dolara procenjena, 3340 dinara placeno, nisam bas tolko lose prosao.

Kada treba poslati carini fskturu za poruceni proizvod kada zatraze ili se moze i ovako poslati.Posto sam dobio fakturu od kineza na mail pa sad da li da posaljem to odmah carini da li ce je uopste uzimati u obzir

Отправлено с моего LG-D855 через Tapatalk

Meni su jednom trazili, davno je bilo nisu znali da procene nintendo wii, pa sam ja poslao placanje sa paypala i to su uvazili

Sent from my GT-S7275R using Tapatalk

Kada treba poslati carini fskturu za poruceni proizvod kada zatraze ili se moze i ovako poslati.Posto sam dobio fakturu od kineza na mail pa sad da li da posaljem to odmah carini da li ce je uopste uzimati u obzir

Ja prvo sačekam da vidim hoće li ići na otvaranje, dakle da se pojavi ono PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED i onda, ako je neki klasičan proizvod dakle nešto što sigurno i drugi naručuju onda im ne šaljem niša ali ako je neki skuplji proizvod, i ako ne želim da vrednost istog ostavim njihovoj proceni pa da me obriju PDVom i carinom ja onda sakupim sve što je potrebno kao dokaz koliko je dotični proizvod plaćen i pošaljem im to mailom, svakako će biti u tom statusu pregleda nekoliko dana tako da ima vremena da se sve pošalje na vreme...

Pozdrav svima na ovoj izuzetno korisnoj temi. Imam dva pitanja:

1) Da li neko moze da napise koliko je otprilike zadrzavanje na BG carini. Pre nedelju dana neko rece 4-5 dana, a bilo bi super ako imate jos sveziji info.

2) Stize mi paket preko DHL Global sluzbe (nije ekspres usluga nego ona sporija koju predaju nasoj posti na carinjenje i dostavu). Zanima me da li DHL broj posiljke moze nekako da se prevede na nas pa da se prati status carinjenja preko sajta posta.rs. Trenutno mi DHL Global prijavljuje da je paket stigao u Srbiju, a sajt Poste ne prepoznaje paket.

Hvala!

^
1) 4 dana
2) "Normalni" broj za pracenje bi trebalo da moze da se vidi na sajtu DHL-a. Ne secam se vise gde tacno ali mislim da je ona strana gde se vide statusi i dokle je stigao.

Pretrazivao sam temu. Ali ne mogu da nadjem odgovor. Ima par pominjanja ali nista konkretno. Zanima me da li kod kineskog EMS-a ide neko spedicija kad stigne u Srbiju, ili to normalno ide preko poste po standardnom postupku?

EMS paketi stižu na poštu, carinu i porez odradjuju radnici pošte.

Hvala na odgovoru. Cekaj, kako radnici poste? Zar oni imaju pravo da to rade? Nije kao kod DHL-a da podnesu dokumentaciju Carini pa da ovi odrade?

Pa carinik pri pošti, na to sam mislio. I kad se naplaćuje carina uz porez, bude manja cena usluge nego kod drugih službi i špeditera.

Aha, kul. Hvala jos jednom.

Kako DHL kurirska sluzba uspeva da se do 50 evra ne placa ni PDV.A ako uzimam iz neke druge poste napr.i cena slanja se racuna i ulazi u carinu i pdv?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Izgleda da se vreme cekanja na carini vratilo na normalu. Prvi status podnosenje na carinski pregled 16.08, drugi 17. a 18. otprema. I verovali ili ne, gdin J procenio na malo manje od placene vrednosti i realne vrednosti na internetu, tako da je pdv 550din i 340 otvaranje paketa i dostava (veci paket pa je post express doneo). Prijatno sam iznenadjena. :)

Kako DHL kurirska sluzba uspeva da se do 50 evra ne placa ni PDV.
Garant deal sa carinom, potplatili nekoga.
(tesko da imaju deal da ide po brzom postupku, i da je uracunato u cenu slanja, ne isplati im se recimo za iHerb pakete)
A ako uzimam iz neke druge poste napr.i cena slanja se racuna i ulazi u carinu i pdv?
Slanje ne treba da ulazi u carinu, ali treba u PDV. Isto je i kod DHLa

Ja sam kupio nesto u vrednosti 35 evra placeno dhl jos 18 za postarinu i to je sve kako je to moguce?Jesu oni jaci od drzave ili sta?

Sto ne bi bili? Pa svaka veca firma je jaca od drzave kod nas (i u dosta drzava slicnih nama i po EU)

Nema to nikakve veze sa drzavom. Platio si DHL-u njihovu uslugu. Zar si mislio da oni rade za dzabe?
Pozdrav

On je mislio zasto ne dobija carinsku deklaraciju da je placen PDV?

Ne citaju ljudi naravno kako kod dhl prolazi bez pdv-a a kod drugih se placa.

Da li je neko dobio paket preko EMS-a, ispod 50 evra i da su mu naplatili PDV ?
Ja sam dobio 2 paketa preko njih vrednosti po 40 evra, i naplatili su mi samo 300 dinara otvaranje (veliki paketi). Zanima me da li je ovo slucajnost ili prolaze isto kao i kod DHL-a

Slucajnost. EMS ide preko poste, to nije neka zasebna sluzba u svetu, svaka posta ima svoj EMS (i nasa).

Express mail service to znaci skracenica, samo brze stize na adresu i u principu je skuplja varijanta od obicne poste.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno