Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je stvarno DHL Express nece biti nikakvih dodatnih troskova. Ali ako je DHL Global, DHL International ili tako nesto to ce stici obicnom postom sto znaci da moze biti PDV-a ali ne mora.

Na Bg carini su skratili cekanje na 2 "otpreme". Jos malo pa necemo iz toga moci da zakljucimo da li ce biti troskova :d

Znacemo, znacemo - ako ih skrate da odmah zavrsi, bice sigurno troskova :D

Не мора да значи мени је пакет у суботу стигао на царину и у понедељак одмах ујутру у 8 је био статус отпрема и није ништа наплаћено

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Danas sam na plaćenih 1,3$ za kaljeno staklo sa ebay-a platio 330,- din. PDV + PTT troškove. Blentavi kinez napisao da je vrednost 8,3$ i da je roba deo za mobilni telefon :wall:. A stiglo za 8-9 dana (turska pošta!?), skroz ok staklo, sve super, osim što me je izašlo skuplje nego da sam ga ovde kupovao. Prvi put sam sad naručivao sa ebay-a, mogu li zbog ovoga dati prodavcu negativnu? Dešavalo mi se i ranije na Aliju, nije prvi put, pišu svašta na deklaraciju jer ih mrzi da menjaju podatke i onda ovi naši na carini samo poentiraju (NS carina ***a). Mislim da je zaslužio opomenu?

Poslednja izmena:
Mislim da je zaslužio opomenu?

Ja mislim da nije, PDV i carina uvek idu na teret kupca i prodavac nije odgovoran za to kao ni za postupanje naše carine, isto tako je moglo da se desi da on napiše na paketu da je vrednost 1$ a da ovi na carini otvore i kažu nije 1 već 10$ po našem i zdravo, zamisli kad bi ti prodavao nešto i kad bi imao kupaca iz zemalja za koje nikad nisi čuo, ili mongolije, tađihistana isl. i kad bi morao da svaku od njih da se informišeš kakva je carina, kako se ponašaju sa paketima, šta treba pisati kako bi paket imao najveću šansu da izbegne pregled i tako jedno 25 puta na dan minimum (s obzirom da je staklo samo 1.3$ siguran sam da ima dosta prodaje).
Kad naručiš još nešto to će ti se nivelisati, naručićeš nešto od 20$ a neće ti naplatiti ništa PDV tako da kad sabereš sve što si pratio za pdv i carinu i rasporediš na sve pakete koje si naručio videćeš da si platio znatno manje nego da je svaki paket otvoren i da je imao pravi/validni invoice unutra i dažbine naplaćene po toj fakturi.

Meni je na carini stigla capture kartica AverMedia Live Gamer Portable
FYYo58Z.png

Na njoj je prodavac napisao vrednost valjda 35€ ali verujem pošto je veća kutija da će je sigurno zadržati, pa me interesuje kako mogu licno da odem da je preuzmem sa carine? Treba mi taj uređaj što pre jer pišem diplomski u vezi tog uređaja.

A sto bi isao po nju? Proces ne mozes da ubrzas a donece ti postar kada zavrse carinjenje. Kako sada stvari stoje najverovatnije u ponedeljak.

Treba mi zbog pisanja diplomskog rada, da se sto ranije upoznam sa funkcijama uredjaja a i da simuliram ono sto zelim da zakljucim u radu.

I ne zelim da mi se narocito ovaj paket zadrzi na carini 2 nedelje kao sto su se zadrzale slusalice koje sam porucio preko gearbest-a u maju mesecu. A secam se da je neko pisao u temi da je isao licno da uzme nesto sa carine

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa bilo ti je jako jako hitno da je dobiješ tako da čak i da su procenili na 250$ ne bi mogao da se žališ jer vreme za odluku po žalbi iznosi 60 dana...
P.S. koji je to fax/viša gde može da se piše diplomsik rad o game capturing kartici!!!

Pa nije nelogicno da imas diplomski za tako nesto (ne ceo za capture card, ali dobar deo), da se opise recimo "HDMI security", to je ogromna tema.

P.S. koji je to fax/viša gde može da se piše diplomsik rad o game capturing kartici!!!

Pa kod mene na VIŠER-u, smer Audio i video tehnologije. E sad, zavisi od pre svega studenta koliko je posvećen da predstavi tu temu, ja sam hteo da izvedem i neke praktične izvedbe npr. da današnje capture kartice nemaju funkciju samo snimanja video signala sa izlaza vec da se mogu koristiti i u svrhu VR igranja (ili ovo sto je alfaunits naveo).

P.S. Inace taj termin game/gaming se sve vise koristi samo da bi se nesto naglasilo da je prvenstveno za gejming i gejmere i da se takvo potrosacko drustvo upeca na te proizvode. Pre su ljudi kupovali samo jedne sluske, danas te ove, te one, te gejmerske, a opet im je ista namena.

Poslednja izmena:
NS carina skartila vreme carinjenja na 1-2 sata :)
Pitate kako, pa lako
Na istoj rade snobovi i zveri, 4 usb extender kabla procene na 2.5x vrednosti, sto je 1100din po kablu a placeni 4$, ovo mi je druga posiljka ove godine i zadnja, sledeca moze da bude samo antrax :)
Ostalih 30kom uzeti ovde iz srbije jer tamo eto sa marzom preprodavca i carinom nekako izadje jeftinije :)

Poslednja izmena:
hahaha 3 meseca

pobednik svih cekanja

bravo srpska Carina

Prilozi

• Capture44444.JPG
    Capture44444.JPG
    40.5 KB · Pregleda: 194
Poslednja izmena:
Ljudi, interesuje me da li ovo znaci da je paket stigao kod nas na carinu i da bi trebalo da bude ocarinjen
2a5fa5afb7b2e3f8aff58bcff09243de.jpg
?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Za 2 i po sata ? Ne verujem sta sam procitao :zgran:
Ne mogu da verujem pa cu ti postaviti pitanje da li si imao dodatnih troskova pdv i otvaranje paketa ili carina i pdv itd ?

Kako stoji carina sa patikama i tim stvarima? Kupio bih Goyard novčanik, 1:1 kopija, sad ne znam da li će da udare carinu jer su skupi. I Rayban naočare me takođe interesuju. :)

Kako stoji carina sa patikama i tim stvarima? Kupio bih Goyard novčanik, 1:1 kopija, sad ne znam da li će da udare carinu jer su skupi. I Rayban naočare me takođe interesuju. :)

Ja se ne bih igrao nikako sa nasom "carinom" po pitanju odece i obuce posebno patika. Ortaka su zakinuli za neke tako 1:1 kopiju patika i zaveli kao da su originalne:trust:, naznacena cena ona koja je i placena, 45$. Onako sto bi se reklo dosao mecki na rupu. Burazer slicno, nikako da objasnim ljudima, ok proslo je i prolazili su ljudi i prolaze sve ok, ali zalomice vam se pa ce biti prpa...Jos nekoliko primera sam video i cuo od kolega ovde na forumu i na drugim. Samo bih rekao "dobra drzava", samo napredno...

Sto se tice patika i ostale sportske opreme, pogledaj time-out.biz iz Tuzle ekipa, super momci i jasno biraju sta stavljaju u ponudu, govorim o kvalitetu robe, bukvalno kao posrednici, placas samo cenu robe preko paypala ili medjunarodne postanske uputnice(600 din msm da je do 15k dinara) i to je to. Iz nekog mog iskustva uglavnom za tako stvari od 40-60$ prodjes bolje nego sa nasom "drzavom"... E sad dobrim delom im je ponuda ogranicena, ali ono sto je tu je stvarno extra. Bar su moja iskustva takva, ono sto sam narucivao.

Ovo iskljucivo govorim za sportsku opremu, takva iskustva imam.

Poslednja izmena:
Za 2 i po sata ? Ne verujem sta sam procitao :zgran:
Ne mogu da verujem pa cu ti postaviti pitanje da li si imao dodatnih troskova pdv i otvaranje paketa ili carina i pdv itd ?
Ne, nista. Verovatno je zato i proslo tako brzo :)

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Ma to se ne racuna bre :d Kad nemas troskova ne ide na carinski pregled nego samo propuste.
Definitivno su se ubrzali kao azdaje, nisam pratio temu, sta je razlog nevidjenog ubrzanja, da nisu poceli da rade u dve smene ili su zaposlili jos ljudi ?

Sigurno je to.... nema sanse da je prosto manje posiljki a zavrseni odmori :D

Samo da pitam dali je neko dobijao skoro one jeftine radio stanice tipa Baofeng,jel treba za njih neka potvrda ili prolaze carinu

Da li je neko slao mobilni nazad u Kinu? Kolika je cena I kako da mi opet ne carine paket kad se vrati? Hvala.

Sent from my x600 using Tapatalk

Ja sam slao, platio samo 900-1000din sve čini mi se. Probaj da iskopiras što si prvi put platio ali u 2 primerka(jedan stavi u paket i reci Kinezima da ti ga pošalju nazad, a drugi ćeš staviti uz paket(u onaj pregradak da bi naši videli da ti ne naplate nešto za slanje). Ja sam poslao jedan i naravno to su pokupili ovi nasi sa carine i u povratku ponovo naplatili carinu(čak i 2000din više).

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno