Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po jednome može i pre i posle, po drugome samo pre. Pošto je u pitanju isti dokument preklapanjem uslova zaključujem da može samo pre podizanja pošiljke, a isto tako i da je pisac ovog dokumenta retard i to klasičan.
Najradije bi im se pojavio u toj ispostavi i citirao doktorov monolog u vezi Hansa Holcijusa.

Evo ga i link,
http://www.upravacarina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/postanskeposiljke.aspx

Prilozi

• uploadfromtaptalk1420857876144.png
    uploadfromtaptalk1420857876144.png
    99.7 KB · Pregleda: 206
  • uploadfromtaptalk1420858001957.png
    uploadfromtaptalk1420858001957.png
    94.2 KB · Pregleda: 207
Poslednja izmena:
Ja sam ocekivao da moj paket od 21.12 prodje juce, ali nista od toga, samo prepisase otprema za 09.01....
Kakva je situacija kod drugih sa istim datumom prijema paketa za carinjenje ?

Jel ima nekog ovde da se zalio na lose obracunat pdv PRE podizanja paketa?

P.S. Znam da je u ovoj temi pisalo da tada ide bez placanja takse, ali ne mogu da nadjem te postove.

Imaš opširan post na tu temu stranu ili 2 unazad.

Nema druze. Citam redovno ovu temu. Ranije je pisano da moze da se zali pre preuzimanja i da se to uopste ne placa (neki ljudi su to i radili i potvrdili ovde), a sada se prica da se uvek placa. Ne nogu da nadjem te postove preko pretrage.

Zato trazim nekog ko se zalio pre preuzimanja da kaze jel se placa ili ne.

P.S. Trebalo bi od ponedeljka da mi prodje jedan paket za koji strepim da ce preceniti, pa da znam sta da radim.

Poslednja izmena:
Lagali su te :D ali ipak možeš da odeš do pošte lično, tamo oko 12h, ne odma ujutru dok su još uvek pospani :) , i probaš da preuzmeš paket lično, negde ne daju a negde daju...

Jesu. :) Upravo sam bio do pošte. Nisu mi dali paket. "Mora poštar da donese u ponedeljak."

Ja sam ocekivao da moj paket od 21.12 prodje juce, ali nista od toga, samo prepisase otprema za 09.01....
Kakva je situacija kod drugih sa istim datumom prijema paketa za carinjenje ?

Bas cudno neko je pomenuo da su radili i 22.12 po tome bi tvoj paket trebao da prodje....Proveri tvoj paket ipak! Zovi ili sta vec :)

^zato i kazem, cekam skoro ceo mesec kako je na carinu stiglo.

Ps.sad videh, danas ocarinjeno, rade i subotom, stize u pon.

Poslednja izmena:
^zato i kazem, cekam skoro ceo mesec kako je na carinu stiglo.

Ps.sad videh, danas ocarinjeno, rade i subotom, stize u pon.
Tako je i kod mene status za odredjeni datum se pojavi tek sledeceg dana.....Ja recimo sad vidim samo status za petak ne mogu za danas ako stvarno rade....

Ja sam jutros podigao paket u posti. Postar ne radi, ali moze da se licno podigne. Paket je stigao 21.12. na carinu.

Nema druze. Citam redovno ovu temu. Ranije je pisano da moze da se zali pre preuzimanja i da se to uopste ne placa (neki ljudi su to i radili i potvrdili ovde), a sada se prica da se uvek placa. Ne nogu da nadjem te postove preko pretrage.

Zato trazim nekog ko se zalio pre preuzimanja da kaze jel se placa ili ne.

P.S. Trebalo bi od ponedeljka da mi prodje jedan paket za koji strepim da ce preceniti, pa da znam sta da radim.

Mnogo se pise na ovoj temi, pa je jedno 4-5 strana unazad
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?269500-Carina-na-posiljke&p=4051989&viewfull=1#post4051989

Hvala ti.
I tamo ne pise koliko kosta ta zalba. U prvom postu alfa kaze da misli da je 400 dinara ali nije siguran, sto je i naglasio upitnikom.
Zato trazim nekog ko se zalio pre preuzimanja, da dobijemo informaciju iz prve ruke.

2015-01-10 15:21
11077 Beograd 99 - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-01-10 04:30
10200 GPC BEOGRAD - 11077 Beograd 99, Otprema
2015-01-09 15:53
61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-01-09 15:45
61200 CARINA GPC BEOGRAD, Od carine
2015-01-09 08:06
10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-01-08 16:22
2015-01-06 13:36

pretpostavljam da je carina promasila postu, pa je posta vratila u carinu koja ce morati da posalje u pravu postu... posto najcesce dobijam preko poste drugog broja.. jel sam upravu?

Hvala ti.
I tamo ne pise koliko kosta ta zalba. U prvom postu alfa kaze da misli da je 400 dinara ali nije siguran, sto je i naglasio upitnikom.
Zato trazim nekog ko se zalio pre preuzimanja, da dobijemo informaciju iz prve ruke.

I mene to zanima, ali nisam (kao ni ti) uspeo da pronađem odgovor. Lepo bi bilo kada bi neko napisao svoja iskustva na tu temu, po mogućstvu što skorija. I da li je to isto kao npr. žaliti se sudiji za prekršaje što je pandur bezočno lagao u zapisniku? Jer u tom slučaju je svaka cena te žalbe previsoka...

Odradili su 25.12.

22.12.2014 06:36:00 US - USORDA Prispeće
25.12.2014 09:34:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.12.2014 11:54:50 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
10.01.2015 09:28:04 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Ljudi poručio sam neku futrolicu za telefon. I buni me ovaj tracking info. U jednom trenutku piše Customs clearence a u sledećem being processed... Tako da ne znam da li je prošlo ili nije?

Status From USPS:
Your item is being processed by customs in SERBIA at 6:33 pm on January 9, 2015.
Date/Time Details
Customs Clearance, January 9, 2015, 6:23 pm, SERBIA
Processed Through Sort Facility, January 9, 2015, 5:54 pm, SERBIA
Departed, January 8, 2015, 3:37 pm, Belgrade, SERBIA
Departed, January 8, 2015, 12:20 pm, Zurich, SWITZERLAND
Departed, January 6, 2015, 6:20 pm, New York, UNITED STATES
Arrived, January 6, 2015, 9:37 am, New York, UNITED STATES
Processed Through Sort Facility, January 6, 2015, 8:22 am, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrived at USPS Facility, January 6, 2015, 12:17 am, JAMAICA, NY 11430
Arrived at Sort Facility, January 6, 2015, 12:17 am, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrived at USPS Origin Facility, January 2, 2015, 1:13 am, CHICAGO, IL 60666
Departed Post Office, December 31, 2014, 6:01 pm, MADISON, WI 53711
Picked up by Request, December 31, 2014, 4:45 pm, MADISON, WI 53711
Shipping Label Created, December 31, 2014, 4:12 pm, MADISON, WI 53711

Odradili su 25.12.

22.12.2014 06:36:00 US - USORDA Prispeće
25.12.2014 09:34:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.12.2014 11:54:50 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
10.01.2015 09:28:04 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Kako kome.... :mad:
I8PTv6q.png

Nema to veze sa datumom prispeća, nego sa "sumnjivošću" paketa. Što im je paket "sumnjiviji", to će im trebati više vremena da odrade "dubinsku ekspertsku analizu". Paket koji je stigao 10-ak dana kasnije na carinu prošao je za 1 dan i po trackingu ga ocekujem sutra, dok ovome samo lupaju otpreme. I jedan i drugi su znatno ispod 50€, tako da ni to nije kriterijum. Verovatno je prvi gabaritno veći od drugog ili je samo interesantniji za analizu?

I mene to zanima, ali nisam (kao ni ti) uspeo da pronađem odgovor. Lepo bi bilo kada bi neko napisao svoja iskustva na tu temu, po mogućstvu što skorija. I da li je to isto kao npr. žaliti se sudiji za prekršaje što je pandur bezočno lagao u zapisniku? Jer u tom slučaju je svaka cena te žalbe previsoka...
ja sam to radio..kosta 470 dinara...cekao sam 6 dana...prihvatili su zalbu ali u sustini nisu mi nesto mnogo pomogli jer su mi uzeli tih 500 dianra bzv...to mogu da rade sa svakom posiljkom onda i uzimaju pare za tu uslugu

ja sam to radio..kosta 470 dinara...cekao sam 6 dana...prihvatili su zalbu ali u sustini nisu mi nesto mnogo pomogli jer su mi uzeli tih 500 dianra bzv...to mogu da rade sa svakom posiljkom onda i uzimaju pare za tu uslugu

Hvala za info iz prve ruke. Ne mogu to da rade sa svakom pošiljkom, jer sve je stvar matematike. Ako su ti naplatili do 500 din. više nego što je trebalo, nećeš ni podnosti žalbu. A što se njih tiče novac nije nikakav motiv za to što rade, nego "odvikavanje pacijenata" od "poroka" zvanog on-line kupovina. To im je glavni zadatak, ali nikada ne mogu biti 100% sigurni da su dovoljno "klepili" da se tebi ta kupovina nije isplatila (gomila stvari je ovde i po 5-10 puta skuplja), te da ćeš sigurno podneti žalbu i/ili odustati od sledećih on-line kupovina (što je primarni cilj).

Jesi li ti prvo uzeo posiljku pa odneo paket nazad u poštu i predao ga zajedno sa žalbom ili si umesto da preuzmeš paket otišao u poštu i predao žalbu? Pretpostavljam da ti je nakon 6 dana paket vraćen sa korigovanom cenom carine i pdv-a (ili samo pdv-a)? I da li si žalbu popunio na nekom poštanskom formularu predviđenom za to ili si na parčetu bele 'artije napisao: "Poštovani, smatram da ste bla... bla..., te Vas molim da u što kraćem roku... bla... bla" i to predao u pošti?

kada preuzmes posiljku vise ne mozes da se zalis tj kada je platis...nisam je preuzeo...naplatili su mi kao da je vredela 80evra dakle i carina i pdv a vredela je 20...napisao na parcetu papira doneo skrinsot koliko mi je skinulo u banci i skrinsot sa aliexpressa...to sve zalepio onaj lik sto radi u posti na posiljku i poslao nazad..posle 6 dana priznali mi cenu od 20 evra i samo trazili da platim pdv 20 posto...a onako je bilo i carina i pdv ona 80e

kada preuzmes posiljku vise ne mozes da se zalis tj kada je platis...nisam je preuzeo...naplatili su mi kao da je vredela 80evra dakle i carina i pdv a vredela je 20...napisao na parcetu papira doneo skrinsot koliko mi je skinulo u banci i skrinsot sa aliexpressa...to sve zalepio onaj lik sto radi u posti na posiljku i poslao nazad..posle 6 dana priznali mi cenu od 20 evra i samo trazili da platim pdv 20 posto...a onako je bilo i carina i pdv ona 80e

Hvala na detaljnijim informacijama, koje će nadam se biti korisne ne samo meni. Time je eliminisana i dilema koju smo imali, da li je moguće uložiti žalbu ako preuzmeš pošiljku. A vrlo je bitno i to što si napisao kako se podnosi žalba i šta si priložio. Svakako u tvom slučaju se žalba ipak isplatila, što me raduje.

Hvala na detaljnijim informacijama, koje će nadam se biti korisne ne samo meni. Time je eliminisana i dilema koju smo imali, da li je moguće uložiti žalbu ako preuzmeš pošiljku. A vrlo je bitno i to što si napisao kako se podnosi žalba i šta si priložio. Svakako u tvom slučaju se žalba ipak isplatila, što me raduje.

Objasnih i ja 6.1 isto, kako i šta, ali ispuniše stanice sa statusima pošiljaka...

Hvala na informaciji.
Dakle ti si, kada je dosao postar na vrata, odbio da primis posiljku i samo si na papiru napisao to da su lose obracunali porez i taj papiric dao postaru na vratima. A onda si naknadno nosi dokumentaciju. Jel tako?
Gde si je odneo? U posti u Savskoj, na carini u Savakoj ili na nekom trecem mestu?
Jel su ti dali tamo neke formulare da popunjavas?

@Ostali
Kolike su tacno cene onih "usluga" van PDV-a i carine? Dakle sve van toga. Npr: otvaranja pisma, koliko paketa, a koliko se dodatno placa postaru zbog uplatnice ili cega vec... jel se bese jos nesto placa?

P.S. Ja znam odprilike da postar trazi 110 dinara, da je otvaranje "pisma" 150, a "paketa" oko 300 dinara. Ali me zanima koliko je tacno.

Ja nisam ni preuzeo posiljku nego sam otisao u savsku posto zivim blizu na prvi sprat gde se preuzima...usao unutra covek mi dao papir popunili i on vratio nazad na carinjenje na 3 sprat...nikakav formular samo priznanicu uplatio i prilepio taj papir...dao mi broj telefona carine i rekao ako oces proveravaj ovde i na internetu kad ti odrade sve...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno