Carina obicno zalepi za paket carinsku deklaraciju i nalog za uplatu, i odmah naplati. S' obzirom da ti nisu naplatili, da li neko zna koga ce sada da jure za pare? Postu ili onog kome je namenjen paket?Doneo postar paket jutros, jel treba nesto da se plati, kaze ne treba. Otvorim paket carina poslala uplatnicu. Prosli put je postar odmah naplatio, otkad su krenuli ovako?
Kada ne postoji validan invoice ( a kinezi ga ne stavljaju nikad), onda da, proizvoljna procena carinika. Mozes da se zalis naravno, ali placas i taksu bespovratno, cak i da uspes u postupku zalbe.Стигао ми јутрос пакет са алија, пар ситница укупне вредности 30 евра. Наша царина је проценила на 50 и наплатили ми царину. Да ли могу тако произвољно да раде, до сад све испод 50 евра ми нису царинили? Да ли је могуће жалити се или је то то?
Ne rade proizvoljno, vec imaju katalog ili provere cenu na netu i na osnovu toga ti odrade carinu. Mozes da se zalis, ali to ti je unapred izgubljena borbaСтигао ми јутрос пакет са алија, пар ситница укупне вредности 30 евра. Наша царина је проценила на 50 и наплатили ми царину. Да ли могу тако произвољно да раде, до сад све испод 50 евра ми нису царинили? Да ли је могуће жалити се или је то то?
Ako u tim pretragama ne nadju ono sto je on uzeo, apsolutno mogu proizvoljno da odrede.Ne rade proizvoljno, vec imaju katalog ili provere cenu na netu i na osnovu toga ti odrade carinu. Mozes da se zalis, ali to ti je unapred izgubljena borba
Tako je, samo pdv su ti naplatili, carinu nisu. Da su i carinu, bilo bi 32% od 5850 + otvaranje. Kad porucujes, uvek racunaj da ce da ti naplate pdv 20% na sve ispod 50 evra (jer mogu po zakonu), pa kad stigne bez naplate, kao što ti je i stizalo, obradujes se.Хвала на одговорима, до сад сам куповао до 50 евра и више ствари и није наплаћивано ништа, мислио сам да сам сигуран ако је испод те суме. На пакету пише оцарињено процена њихова 5850 и преко још 1330 динара. Видим пише ПДВ 1170 + вероватно отварање.
i u okolnim zemljama se placa pdv (vat). odakle ti to da se samo kod nas placa?Evo i da se ja požalim. Naručujem robu sa aliexpresa godinama. Roba je za ličnu upotrebu a ne za prodaju. Carinu naplaćuju kako im se ćefne, za sat od 30 evra 900 din, za dvogled od 25 evra 900 din, za radio za auto 1170 dinara a koštao je 41 evro. Carina ima pravo da radi šta hoće i kako hoće. Dok se u okolnim zemljama ne naplaćuje do iznosa od 100 ili 150 evra kod nas mogu kako hoće. Mogu oni to da zovu pdv, carinjenje ili kako hoće ali stvarno nisu fer. Da su cene, a i plate, kod nas kao kod Mađara ili Hrvata manje bi kupovali iz Kine, ovako moramo da kupujemo gde je jeftinjije a onda država uzme svoj danak
sad cu da kupim pa da vidim hoce li meni racunati nesto haha![]()
BM600 Rechargeable Gaming Mouse USB 2.4G Wireless RGB Light Honeycomb Gaming Mouse Desktop PC Computers Notebook Laptop Mice - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Mislim da ako pokušaš tako nesto da uneseš, postoji velika mogućnost da će te navatati i onda tražiti račun ili sami proceniti vrednost i u tom slučaju plaćaš pdv+carinu...Да ли је неко имао прилику да понесе неки уређај из иностранства (лап, моб, геџет итд…) који је фабрички упакован и да су га на аеродром Никола Тесла цимали да плаћа царину+пдв?
Iz okoline Beograda sam, kostalo je malo ispod 50 evra, jel postoji neka sansa da ne ocarine?Cekaces jos jedno 7 dana minimum...
Za neke gradove se ceka i 30 dana...
Paket ce biti ocarinjen.
Cena s alija nema nikakav uticaj da li ces ili neces platiti pdv i carinu, tako da se ne brini za tih 1$ jer nema svrhe...Pozdrav, imam pitanje vezano za carinjenje robe.
Hocu da pazarim nesto sa Alija i cena mu je (na velikom popustu 40% off) 50.44e. Znam znam, mogli su jos malo...
Kakve su mi sanse da izbegnem carinjenje ako je iznos od limita od 50e veci za 0.44e ?
Shipping je free.
Posto je u pitanju veci popust nisam ispeo da iskoristim one coine ili jos neke *******cije sto zna Ali da da, tako da cena ne moze da se smanji na taj nacin.
Poslao sam poruku sales timu da li mogu da mi daju neki kod za popust od 1e cisto da se smanji racun kako ne bi moglo da se carini.
Nadam se da ce mi izaci u susret.
samo reci kinezu (u 95% slucajeva i nema potrebe) da naznaci manju vrednost na posiljciPozdrav, imam pitanje vezano za carinjenje robe.
Hocu da pazarim nesto sa Alija i cena mu je (na velikom popustu 40% off) 50.44e. Znam znam, mogli su jos malo...
Kakve su mi sanse da izbegnem carinjenje ako je iznos od limita od 50e veci za 0.44e ?
Shipping je free.
Posto je u pitanju veci popust nisam ispeo da iskoristim one coine ili jos neke *******cije sto zna Ali da da, tako da cena ne moze da se smanji na taj nacin.
Poslao sam poruku sales timu da li mogu da mi daju neki kod za popust od 1e cisto da se smanji racun kako ne bi moglo da se carini.
Nadam se da ce mi izaci u susret.
Cena s alija nema nikakav uticaj da li ces ili neces platiti pdv i carinu, tako da se ne brini za tih 1$ jer nema svrhe...
Uglavnom je uticaj srece, zauzetosti carine, koja je carina (bg, ns, ni) i veličine paketa... Cena uglavnom ne utice, ako nije nesto bas uocljivo da ima vrednost...
Dakle, ili ces imati srece ili ne, ako ne onda ce ti naplatiti kako carinik oceni ili nadje cenu, tvoja vrednost i popust nema uticaj, pa i ne cimaj kineze uzalud...
Ako paket, posto nisi rekao sta je, ima solidne dimenzije i tezinu, ocekuj carinjenje, a nadaj se da ne bude
I ako bude verovatno ce gledati prvu cenu na koju naidju dakle vecu, bez popusta i sl.![]()
Napisao sam im uljudno preko ChatGPT, mozda stave neki simbolican iznossamo reci kinezu (u 95% slucajeva i nema potrebe) da naznaci manju vrednost na posiljci
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari