Sasvim logican rasplet dogadjaja. Oni znaju da se laziraju dolazne cene bar u 80% slucajeva, takodje i da narucioci robe ( mi ) to isto znaju. Shodno tome mogu da razvlace koliko god hoce, jer je mala verovatnoca da ce neko da se javi i pita zasto mi roba ne krece. Ako se i javi, onda se upravo dogadja ovo sto su tebi rekli i trazili. Nikome oni nisu "pogresno" poslali nista, 95% sam siguran, pogotovo ako se radi o nekoj uobicajenoj posiljci manje vrednosti. Za posiljke za koje se odakativno, recimo po samom gabaritu, odmah vidi da su vrv preko 50-100e vrednosti, procedura ide dosta brze, tj dobijete brze informacija od njih. Bilo da vas zovu, bilo da dobijete papir za dostavu dokaza za pravu cenu. Bar je na mom iskustvu to tako bilo cesto. A sve ovo ostalo ostaje na njihovu samilost i nesamilost. Moramo da shvatimo, koliko god sve to bilo iluzorno, da i njima nije bas sve pod konac kada im pune vrece sa svim i svacim donesu ovi iz poste. Generalno mislim, da je ptt medjunarodni saobracaj posiljki prema Srbiji u zadnjih nekoliko godina promenio totalno svoju fizionomiju, tj uvecao se visestruko, a sa druge strane carina nije napravila reorganizaciju da sve to obradi kako treba i ispostuje sve ... i zakone Srbije, ali i narucioce robe. Nisam citao propise o ptt saobracaju i obavezama i poste i carine, ali sam siguran da i za jedne i za druge postoji maksimalni vremenski rok, do kada prvi moraju da predaju drugima uvoznu posiljku na carinski postupak, te da drugi sa zavrsenim ishodom vrate posiljku prvom da je dalje prosledi naruciocu. Mozda je to 72h, mozda malo i vise, ali nije, siguran sam vise od 7 radnih dana. Ne znam da li je o tome pisano ovde, ja nisam pronasao.