Šta je novo?

Call Of Juarez

a 7800GS je u rangu sa 7600GT, QUOTE]

ja neznam kako mozes da kazes ovakvu glupost i ostanes ziv...svasta...!!! Pogledaj malo po netu performanse 7600GT i 7800GS posto vidim da nisi upoznat..

A nisam rekao da je igra djubre zato sto je zahtevna vec zato sto je van pameti da se izbaci igra na trziste koja je aposlutno ne optimizovana, a i nemozemo bas svi da pristimo 7950GT, tj. bacanje para.

Zaista ne želim da ulazim u diskusiju. AKo si se uvredio zbog toga što misliš da ti je mašina high-end, a nije, to je tvoja stvar. 7800GS i 7600GT su u rangu - 5 do 8% prednosti kod tvoje karte, i to u najvišim rezolucijama ih stavlja u isti koš. 7900GT je značajno brži, recimo i to nikada ne bih poredio. Da li je igra otpimizovana je apsolutno relativna stvar. Za neke je Condemned bio neoptimizovan, a ja recimo mislim da je to jedna od najlepših igara koje su izašle, bar ako gledamo sa tog nekog "filmskog" aspekta. Call of Juarez je takođe prelep. Ima dosta post processing efekata koje opterećuju i CPU, dosta vegetacije, velike nivoe i opet nije zahtevnije od Obliviona. Tomb Raider Legend je, recimo, igra za pljuvanje zbog neoptimizovanosti iz čistog razloga što neki nivoi rade sa 40, a drugi sa 15 frejmova (next gen mod) i zato što smanjivanje rezolucije ne podiže performanse (postoji par nivoa koji ubijaju koliko su zahtevni, bez ikakvog posebnog razloga) - što je čist pokazatelj da je igra problem. E sad, to što ljudi očekuju da daju dobre pare u januaru za sistem i da u septembru on i dalje bude najjači, to je uvek problem kod PC računara i takvima preporučujem da uzmu lepo Xbox360. Igre će uvek brzo raditi, lepo izgledati i nema apgrejda u naredne 4 godine...

pa ne bih se bas slozio da je bolje optimizovana od obliviona.
moj 6600gt (dakle,neka malo jaca low klasa),se dosta muci sa ovim,dok je oblivion isao kako tako.spustio sam SM na 2.0 i stavio sve efekte ne medium uz 1024X768 i igra i dalje dosta stuca.jeste igrivo,ali dosta stuca,dok je oblivion radio na dosta visim detaljima i izgledao 10X.
pritom,iako sam igrao jako malo,vec sam naleteo na prvi bag.naime,stalno mi izbacuje poruku da sam ubio nekog civila,iako ja u tom trenutku ni nemam oruzje.i naravno,odmah me izbacuje.saceckacu neki patch koji ce malo popraviti optimizaciju pa cu je onda odigrati.a ako se to ne desi uskoro,stajace na hardu do sledeceg upgradea.

pa ne bih se bas slozio da je bolje optimizovana od obliviona.
moj 6600gt (dakle,neka malo jaca low klasa),se dosta muci sa ovim,dok je oblivion isao kako tako.spustio sam SM na 2.0 i stavio sve efekte ne medium uz 1024X768 i igra i dalje dosta stuca.jeste igrivo,ali dosta stuca,dok je oblivion radio na dosta visim detaljima i izgledao 10X.
pritom,iako sam igrao jako malo,vec sam naleteo na prvi bag.naime,stalno mi izbacuje poruku da sam ubio nekog civila,iako ja u tom trenutku ni nemam oruzje.i naravno,odmah me izbacuje.saceckacu neki patch koji ce malo popraviti optimizaciju pa cu je onda odigrati.a ako se to ne desi uskoro,stajace na hardu do sledeceg upgradea.

Ukoliko imas problem sa choppingom, uradi sledece ...

Sa NvTweak (moze i sa coolbits) otkljucaj opciju Additional Direct3D Settings (pod Performance & Quality Settings u podesavanjima drajvera) gde se nalazi Max Frames To Render Ahead. Po defaultu je podeseno na 3. U zavisnosti od tvoje konfiguracije, probaj da podesis na manju vrednost, znaci od 0-2.

BTW, igra je odlicna ...

P.S. ... I ja bih se slozio da je generalno CoJ zahtevniji od Obliviona ... (mada, iskren da budem, nisam igrao Oblivion, samo sam ga malo probao)

Poslednja izmena:
Ok, ako većina tvrdi, slažem se. Meni je Oblivion ionako dosta napucan preko, pa nisam ni svestan kako radi sa in-game setovanjima... Ali CoJ mi lepo radi...

Ok, ako većina tvrdi, slažem se. Meni je Oblivion ionako dosta napucan preko, pa nisam ni svestan kako radi sa in-game setovanjima... Ali CoJ mi lepo radi...
ma nemoj :D
na kojoj rezoluciji picis coj sa dvoglavom azdajom?jel gura 30+fps u 1900x1200?

Meni ovo uopste ne deluje zahtevnije od Obliviona.Na istim podesenjima (1024 i medium detalja) ovo mi radi bolje.Cak dosta bolje.Dok se Oblivion mucio ovde nisam primetio seckanje.Vise verovatno nece ici zbog prilicno slabe grafulje.Inace shaderi su 2.0,naravno.I iskljucen AA.Nije potrebno cekati na "ponovo napunjene",i ovako radi bez problema.

Meni ovo uopste ne deluje zahtevnije od Obliviona.Na istim podesenjima (1024 i medium detalja) ovo mi radi bolje.Cak dosta bolje.Dok se Oblivion mucio ovde nisam primetio seckanje.Vise verovatno nece ici zbog prilicno slabe grafulje.Inace shaderi su 2.0,naravno.I iskljucen AA.Nije potrebno cekati na "ponovo napunjene",i ovako radi bez problema.

sa sejderima 3.0 i sve na max (bez aa 16xaf) zahtevnost se povecava poprilicno

Ajde.Ja sam samo poredio sa Oblivionom(onako kako sam ga igrao) kao i ostali,na vise ne mogu da igram kao sto rekoh jer nemam hardver za to.I ovo je dovoljno jer lepo izgleda.

Mislim da se još bolji efekat postiže sa 8xAA, ali i dodatnim povećavanjem rezolucije. Ne bih se smeo zakleti, ali deluje mi da je još zahtevnije.

Mislim da se još bolji efekat postiže sa 8xAA, ali i dodatnim povećavanjem rezolucije. Ne bih se smeo zakleti, ali deluje mi da je još zahtevnije.
hehe tacno tako :eyebrows: samo ne mere aa i sm3.0 u isto vreme

I posle se kao buniš što ti igre seckaju na PCu...

Posle malo vise igranja....Odlicna igra.Sve je tu,pocev od atmosfere i na momente dobrog napucavanja preko odlicne grafike.Ima tu i neka prica.Posebno sto mi se tematika svidja.Samo nesto brzo sam stigao u cetvrtu misiju,nadam se da nije suvise kratka.Na mediumu se cesto nalaze flasice koje dopunjuju energiju tako da cu verovatno ponovo pa na hard.Zasluzuje.

Odigrao sam oko pola sata ove igre, meni radi jako dobro, nema govora o nekoj nenormalnoj zahtevnosti (ne narocito o onakvoj kako pisu mentoli iz SK da za solidno igranje ove igre treba masina od preko 1000 eura). Igram je u rezoluciji 1024X748, sa shaderima 3.0, i svim ukljucenim opcijama na high, samo mi je jedna stvaka na medium, ali su mi senke na OFF. Dobijam stabilnih 60fps-a, znaci vrlo lepo. Neki nivoi su malo neoptimizovaniji, pa eventualno padne fps za 10, ali nista drasticno kao sto su neki pisali.
Sto se tice same igre,kao sto vecina ljudi koji su je igrali tvrde,za ovoliko sto sam ja video, moze lagano da ide za igru godine do sada...Svima je preporucujem!

Poslednja izmena:
Pa normalno da ti radi lepo kad je igrash bez senki... A i ta 1024x768 rezolucija ti je mala neshto, pogotovo kad se nema AA. ;)
Aj ti lepo stavi u 1280 i popali senkica pa nam onda reci kolko je igrivo... To mene zanima... Ja drugachije ne merem da je igram. :d
I btw reci mi pliz kolko tvoja grafulja pravi 05 markova? :)

Poslednja izmena:
ima catch za fps boost: "shadow map size" ostaviti na 1024 i osetno se povecava fps cak iako shadows roknete na high.znaci shadow map size nikako na 2048.evo i razlike u attach.
i da shadows na medium iskljucuje soft shadows valjda (iako je sm3.o ukljucen hdr ostaje recimo)

Prilozi

• COJ_8a.jpg
    COJ_8a.jpg
    123.5 KB · Pregleda: 145
  • COJ_8b.jpg
    COJ_8b.jpg
    133.3 KB · Pregleda: 151
Vau, pa ova igra je rađena na sjajnom Chrome endžinu nove generacije! Svaka čast momcima iz Techlanda, opravdavaju status kultne kuće koja ne izbacuje promašaje, već se samostalno probija radeći i izdajući veoma kvalitetne naslove, što u svetu ajkula koje proždiru sve nimalo nije lako.

Gotovo da sam pomislio u cetvrtoj misiji da igram Splinter Cell koliko sam morao da se sunjam.Taman dodje ovaj matori da ispravi sve to u petoj i pobije gamad.:D

Vau, pa ova igra je rađena na sjajnom Chrome endžinu nove generacije! Svaka čast momcima iz Techlanda, opravdavaju status kultne kuće koja ne izbacuje promašaje, već se samostalno probija radeći i izdajući veoma kvalitetne naslove, što u svetu ajkula koje proždiru sve nimalo nije lako.

i mene je raspametilo kako izgledaju recimo senke na high i shadow map size na 2048 :zgran: bruka, ko iz crysis-a :) jedino ga uje***e sa travuljinom posto fps pada nenormalno kad se nadjete u istoj :wall: mada moze da se smanji ali opet je "cupavo" svaka im cast stvarno mada kad se setim i chrome (ne nastavak) izgleda odlicno i sada a mator je prilicno

btw igra je ponovo napunjena pa cu i ja da je probam ;)

konačno je izašla igriva verzija... pre 10-15 sati...

"Ponovo napunjena"... hahahahaha lol, ala je dobra fora!

Nego imam jedan problem, u 15 epizodi, kada su Bili i ona riba zagrljeni, onaj lik sa nozem krece na bilija sa ledja, sta treba tu da uradim?

Kako misliš nije dobro napunjena? Gde si to pronašao? Na nsili, isonovostima, ili...?

Izmena: sada vidim da je ponovo napunjeno razbijanje nuklearizovano, mada se javljaju ljudi koji tvrde da nisu imali nikakvih problema i čude se stanju nuklearisanosti.

Poslednja izmena:
Pa mnogi se zale na crahing after combat.Na sili sam procitao.

Nazad
Vrh Dno