Šta je novo?

Call of Duty: Black Ops 3

Ovaj BO3 izgleda kao nešto što lagano ide sa 4gb rama i nekom grafom od pre pet godina.

I jel sad neki standard za igranje gf 970?
Sad ja ne znam, ali 350 - 400 evra za grafičku da bih igrao ovo što izlazi u poslednje vreme..Prilično loša investicija sem ako nemaš para na bacanje.

bas brate ja kupio, hvala bogu na asseto corsi i project cars-u i witcheru gde ova grafika stvarno vredi :D

Za Witchera vredi svakako.
Mada meni sve to radi odlično na 660 gtx, uglavnom sve na high, 40, pa do celih 60 fps.

A u stvari i ja bih kupio 970, al sam kratak s lovom...pa kao kiselo grožđe i te fore :)

Ali Q3 engine... verovatno postoji i neka linija koda iz Q2 engine koji je opet nastao iz Q1, pa tako eto dodjosmo do engine-a koji je star 20 godina a koci na sadasnjim high end masinama. :)

Mada meni sve to radi odlično na 660 gtx, uglavnom sve na high, 40, pa do celih 60 fps.

Pa tako ce ti raditi i ovaj CoD, ja imam isto 660GTX. ... jedino moze da ti bude problem sistemski ram ! Meni, za sada a nisam mnogo odmakao, ode potrosnja ram-a do 9 GB (imam 12GB)

za nas sa 970, u config ini fajlu ima stavka target vram usage, koju treba namestiti na 0.75 i extra high teksture mogu da se koriste;)
e sad, ne znam da li je 100% stutter free ali ja za sada nemam problema, a bez naj tekstura necu da igram haha. inace, igraj je djj za sada i izgleda odlicno. indzoj evribadi;)

za nas sa 970, u config ini fajlu ima stavka target vram usage, koju treba namestiti na 0.75 i extra high teksture mogu da se koriste;)
e sad, ne znam da li je 100% stutter free ali ja za sada nemam problema, a bez naj tekstura necu da igram haha. inace, igraj je djj za sada i izgleda odlicno. indzoj evribadi;)

e hvala sad radi na extra, vec sam sto puta menjao config, trista podesavanja da igras copy paste zadnjih 8. godina :D Kad nesto udje u vene ne izlazi :D

Ladno ima splitscreen podrsku za sve, kampanju, multy i zombije. :) Cak multyplayer moze da se igra i sa botovima koji su bogami poprilicno "skillovani" na vecim tezinama. Super je sto su ovoliko contenta ubacili, pogotovo za igranje sa drustvom jer se i vidi da je igra dizajnirana oko coop-a. Inace, zanimljivo je da igra prepoznaje PS4 gamepad automatski i ne treba nikakave emulacija u x360/One controller.

Sto se tice grafike, volumetric lighting je odlican, a primetio sam da cak i castovani zraci prenose i informaciju boje sto se retko vidja u igrama, cini mi se samo Unity i Lords of fallen imaju slicne efekte.

koje podesavanje da iskljucim da izbegnem onaj povremeni pad FPS

Jel ovde treba da se podesi na 0.75?

//Fraction of video memory usage to target
VideoMemory = "0.95" // 0.75 to 1

Kod mene opadne fps kako kad na 30 pa se vrati na 60 ali nema tog stutteringa. Pre je bas primetan bio stutter ali sad jednostavno taj neprijatan osecaj kad sa 60 zvizne na 30. Uzas a jos i save ne radi na narodnjaku. Neoptimizovano smece.

Poslednja izmena:
Odigrao sam 4 misije. Nisam primetio nikakav pad performansi ili sluttering. Podesavanja na high, osim par na medium.
Fps izmedju 60 i 55.
Nekako mi je igra bezveze.
Kao i kod filmova, bez cgi nista od istog, tako i u igrama. Samo novi vizuelni efekati,
sama prica je nula, zilch.

Nista novo od Cod-a, odavno izlizan gameplay, stim sto s`vremena na vreme kampanja bude dobra. Meni je recimo Ghost kampanja bila super, odlicna i Black Ops 2, ali zato pre toga MW3 najvece djubre koje sam odigrao....

Mozda zato sto sam stavio sve na ultra al na nvidijinom sajtu pise da je za 1080p@60 fps-a potrebna gtx 970 ali koliko sam citao igra ima memory leakove pa zato ne radi kako treba.

Probacu sutra preko gf exp, da vidim kako ce da optimizuje i da vidim onda kako radi.

Mozda zato sto sam stavio sve na ultra al na nvidijinom sajtu pise da je za 1080p@60 fps-a potrebna gtx 970 ali koliko sam citao igra ima memory leakove pa zato ne radi kako treba.

Probacu sutra preko gf exp, da vidim kako ce da optimizuje i da vidim onda kako radi.

igra radi ocajno, sad ce patchevi jedno 10 komada...

Kod mene opadne fps kako kad na 30 pa se vrati na 60 ali nema tog stutteringa. Pre je bas primetan bio stutter ali sad jednostavno taj neprijatan osecaj kad sa 60 zvizne na 30. Uzas a jos i save ne radi na narodnjaku. Neoptimizovano smece.

Nešto je do podešavanja, da l' ambient oclussion ili slično kad se stavi na high. Isto sam imao navedeni problem, pa čačkah nešto i fps se više nije spuštao sa 60 na 30.

Hvala na ovome! Sa sve na extra/ultra, sta vec, igra izgleda mnogo drugacije.

AO ovde ubija performance mnogo, nisam probao iz drajvera da forsiram AO kontam da ce biti bolje...

Skinuo BO3, ubacio hotfix, I radi gore nego kada macki prebijes sve 4 noge :p Toliki stuttering nisam video ne pamtim, I onda sam odradio ono preko config fajla, I prodisao je koliko toliko, ali sve na low, I renderuje mi na nekoj 1224x768 rez, tj 90%, jer na nativnoj je preveliki stuttering, naravno sve na low osim sto sam ostavio ukljucen fxaa :D Ovo je strasno, Unity mi bolje radi, a mnogo je lepsa igra... Sve mi se cini da ovo namerno rade da bi te naterali da potrosis na nov hardver... Bolje sto ovo nisam kupio samo bi razbio komp i zabranio sebi da kupujem neproverene igre :d

^ ***a, zeza te vga, odnosno vram na 7850, premalo je 1GB za ovo cudo.

Nešto je do podešavanja, da l' ambient oclussion ili slično kad se stavi na high. Isto sam imao navedeni problem, pa čačkah nešto i fps se više nije spuštao sa 60 na 30.

Pad sa 60 na 30 fpsa je zbog double buffering vsync-a. Moze da se resi tako sto ces da editujes ini file i ukljucis ga odatle (BackbufferCount = 3) ili ukljucis Fullscreen Window (borderless), ili jednostavno iz drajvera forcujes.

Da se nadovezem na moj gornji post. Malo sam se igrao sa podesavanjima i gledao po netu, na onom guru 3d linku su stavili max fps da bude 240, sto sam i ja postavio, ostavio da renderuje na 90% rez, postavio sve na medium, cak i one spec efekte, i igra za divno cudo ima veoma malo stutteringa, jes da sam jos uvek na prvoj misiji i jos unutra, ali postalo je veoma igrivo uz manje dropove. Jedino sto mi ne ide u glavu je da kada sam ukljucio afterburner monitoring, pokazuje mi da cpu jezgra rade skoro na 98, 99% dok je gpu na 0%, i kazem radi sasvim solidno... Vidi se da je igrica malo fiju fiju xD

Pa dobro, CPU ti jeste malo slabiji ali gpu nikako ne moze na 0. :D

@Batak znam, zato sam se I krstio :p Verovatno je od silne zahtevnosti AB pobrljavio... Nego jel vam se desava da vam igra freezuje? Znaci igram nekih 10-tak min, mozda malo vise, I samo se ukoci, tj slika, a zvuk zabaguje (ponavlja jedan te isti pucanj npr) I crni ekran? Jedino pomaze task manager I shut down igre, a sto je najgore radi pristojno s obzirom na 1gb vrama... Dal se popuni sistemski ram pa pukne ili jednostavno graficka ne moze da izdrzi?

Ovo ce biti prvi CoD koji neću kupiti, katastrofalno loše radi, na high-medium podesavanjima u jednom momentu je 60fps pa posle toga padne na ispod 20, totalno neigrivo!
Plus sama kampanja me užasno smara, naročito poslednje misije, po meni ovo nema nikakve veze sa CoD serijalom!

Nazad
Vrh Dno