Šta je novo?

Call of Duty: Black Ops 3

Hvala! Shvaticu to kao kompliment. ;)

Inace ja obozavam CA, nekako daje neku notu realnosti, ali naravno suptilno upotrebljeno, a ne sa preterivanjem.

Nemam pojma, meni je to totalno neprirodan efekat (sto i realno jeste), vezan za neka sociva, vizire ili gde vec pokusava da se docara neka specificna atmosfera, kao recimo u Alien: I. U svakom drugom slucaju ga momentalno gasim. Iskreno ne vidim potrebu za ikakvim dodatnim PP efektima ovde, ali ako se tebi svidja, go for it.

CA realno veze sa realnoscu nema, jer je to mana optike, postoji na svim objektivima u nekoj meri, ali se doduse vrlo lako uklanja. Slazem se da nije poenta da glumi realnost, nego da daje neku atmosferu, ali osvetljenje i ostale stvari su daleko bitnije za tu svrhu. Kad upravljas igrom, koja tezi ka neko foto-realisticnom prikazu sveta, CA je cist visak, jer to nije nesto sto bismo mogli da vidimo sopstvenim ocima. Cak i u prici sa vizirima nema mnogo smisla, jer u igrama gde imas vizir, obicno se radi o nekoj buducnosti, pa je logicno da taj vizir bude high-tech i da ne pati od takvih problema. Kad sam vec kod toga, cak i lens flare u tom kontekstu nema smisla, jer isti nastaje zato sto se svetlo odbija unutar nekog objektiva koji ima dosta pojedinacnih sociva, a u slucaju gde imas samo vizir (jedan sloj necega), to se ne bi bas manifestovalo na nacin koji vidimo u igrama. Ali ajde, flare mi bar ima nekog smeka, daleko vise nego CA.

Poslednja izmena:
Dali moze poredjenje sa nekim ko ima 980ti. Kod mene su podesavanja sve na max. Rezolucija je 1080p. Temperatura dolazi max 62C, kretanje fps ide od 59.9 do 63. Ne pada ispod 59.9. Nije zakljucan vsync. Zauzece GDDR dodje do 6082mb. Gledajuci na guru3d ispadne da ide na nekih 115fps. Dali ima neki dodatnih podesavanja da predje 63fps? To je pracenje fps je do dela kad Vam otkine robot ruke. Pitam cisto informativno. Igra radi za sada bez problema.

Verovatno si zakljucao fps na taj limit, pomeri slajder, max ti je 240fps. Inace, preporucujem window fullscreen kao opciju jer je to u sustini borderless window mod u kom radi i triple buffering (nema 60 na 30 na 20 opadanja fps-a) i plus kreira manji input lag nego vsync+fullscreen kombinacija.

Da li neko ima problem da mu filmici, koji su inace MKV, izmedju nivoa stucaju, pada frame rate na 20, pa i ispod dok ide taj video materijal?

Ima li nekog resenja za ovo, jer je bas iritantno, dok u samoj igri sve radi super?

Verovatno si zakljucao fps na taj limit, pomeri slajder, max ti je 240fps. Inace, preporucujem window fullscreen kao opciju jer je to u sustini borderless window mod u kom radi i triple buffering (nema 60 na 30 na 20 opadanja fps-a) i plus kreira manji input lag nego vsync+fullscreen kombinacija.

Hvala na pomoci, bio si u pravu ostao je zakljucan fps limit u opcijama igre

Dali moze poredjenje sa nekim ko ima 980ti. Kod mene su podesavanja sve na max. Rezolucija je 1080p. Temperatura dolazi max 62C, kretanje fps ide od 59.9 do 63. Ne pada ispod 59.9. Nije zakljucan vsync. Zauzece GDDR dodje do 6082mb. Gledajuci na guru3d ispadne da ide na nekih 115fps. Dali ima neki dodatnih podesavanja da predje 63fps? To je pracenje fps je do dela kad Vam otkine robot ruke. Pitam cisto informativno. Igra radi za sada bez problema.

6082 puni memorije hahahahahahahahahaha zivote dragi :D

Strasno, sto se ticem RAM memorije kod mene ide cak do 14gb. Kod mene radi sve ok, ali kad je pratim preko afterburnera zauzece je ogromno bukvalno svega.

izasao je patch 1, nema vise problema sa ramom, nema suteringa, ram se puni oko 6800mb, a grafa oko 3900mb, jedini problem je velik pad fps-a u nekim scenama ali nista strasno, kontam da ce i to uskoro biti sredjeno...

Meni sad posle patch-a ocajno radi. Malo malo pa zamrzne na deo sekunde, pada fps itd...

Sinoc probao,izneverovah kakvo smece od igre,u svakom bozijem aspektu-od grafike do gameplay-a,totales DIBIDUS!!! Pa ***,nemozes u 2015god napraviti ovako nesto,pa praistorijski COD 2 je remek delo za ovaj krsh!!! Ustvari,sta i ja pricam,COD2 je svakako remek delo....

Mislim da ce im trebati nekoliko patcheva da sve rese, dokaz je da sa novim patchom sto se tice hardvera spusta na normalu ali zato ima zamrzavanje, pad fps...

Ma tehnikalije nisu toliko bitne,***,kojekakvi bugovi se uvek mogu resiti nekim patchom,ali kad je igra sama od sebe krsh i nekvalitetna-tu vala nema pomoci.

Ma tehnikalije nisu toliko bitne,***,kojekakvi bugovi se uvek mogu resiti nekim patchom,ali kad je igra sama od sebe krsh i nekvalitetna-tu vala nema pomoci.

+1 , u potpunosti se slazem

Posle update1 radi mi mnogo bolje nije pao ispod 40 fps, ima dropove ali mnogo manje. Sad je igrivo. Ali moze jos bolje.

Obozavam narode COD od prve do poslednje igrao svaku i to po nekoliko puta pogotovo one starije. Prvo sam cekao da mi skine igricu nekih sedam dana i instaliram i primenim patch 1 krenem da pokrecem pucala je jedno deset puta za redom znaci na samom pokretanju cim ucita onaj video pukne mi film i momentalna deinstalacija. Mislim da joj se necu vracati dok jedno deset patch-eva ne izadje. Sad je Fallout na redu ;)
Imam dva pitanja ljudi sta je tacno taj famozni triple buffering i kojim programom najbolje mogu da pratim zauzece procesora memorije i grafike? Do sad sam koristio msi afterburner sa onim riva tunerom i nisam bas zadovoljan?

Bez ljutnje, al ako to ne znaš, onda bolje kupi konzolu i igraj plug n play.

A sada da bi bio pi si master rejs gejmer moraš da u pola noći izdeklamuješ definiciju svih mogućih grafičkih opcija? Ovo su video igre, ne nuklerni reaktor ***.

@premijer odgovor na prvo pitanje ćeš najbezbolnije pronaći na guglu.

Da li je neko probao ovo sa 4gb rama? Da znam da se ni ne trudim ako ne moze :D

Neka moja preporuka bolje nemoj :p, salim se. Probaj nemas sta da izgubis.

AW sam igrao sa 4gb i 7850 1gb i presao je na tome.. Sad kontam da sa 7970 moze biti malko bolje ali ovo sto citam kako guta ram i sve mi nesto ne uliva nadu :D.. A mogu da izgubim samo vreme dok dl ;)

Moj prijatelj igra sa 280x i to bez problema a 7970 je bukvalno ista kao i 280x.. Jedino ti je moja preporuka da ubacis jos 4gb rama, posluzice ti i u buducnosti.

Igram je i ja sa 280x bez problema ali sa 4gb rama nema teorije.

Ova igra stvarno nije normalna, na misiji Quarantine zone Singapor Day 2 izbaci mi da mi fali memorije u animaciji. Morao sam da ogranicim na 45fps da moze da prodje taj deo. Katastorfa!!!

Probaj eksperimentisi sa drajverima, patchevima. Meni sa ovim poslednjih performance patchem radi sa sve texturama/shadowmaps na extra na bar 80+ fps-a sa 8GB memorije i uopste nista ne stuca.

Nisam ubacio ovaj zadnji patch, probacu sa njim mozda sredi koriscenje memorije

Meni je ova igra odlicna, naravno imam malo problema sa stutteringom, ali od novog peca mnogo manje, a i zauzece rama i je palo na nekih 5gb sa punih 6 kako je bilo pre peca [emoji14] Sve uglavnom na medium, a teksture i na low, i izvlacim nekih 50, 60fps-a na HD ready monitoru, a igra se renderuje na 90% moje native rez... Sto se same igre tice meni je super, cim joj malo padne cena, moja je, prvi CoD posle BO1 koji zelim da kupim :D

de946157581984180c7402c7b4bf85b92589c505ee10270edf31c22af57a4a0f.jpg

Zato sto mi se igra i MP, hteo sam jos ranije da je kupim, ali zesce je bagovala (izbagovao se AF pa mi je gpu radio na 450mhz, a memorija na 600, i zato je zesce bagovao), a sada mi radi bolje, ne savrseno, ali itekako igrivo, a MP je koliko cujem manje zahtevan od SP/Coop...

Bez ljutnje, al ako to ne znaš, onda bolje kupi konzolu i igraj plug n play.

Druze imam konzolu stara mu majka ali ps3.

A sada da bi bio pi si master rejs gejmer moraš da u pola noći izdeklamuješ definiciju svih mogućih grafičkih opcija? Ovo su video igre, ne nuklerni reaktor ***.

@premijer odgovor na prvo pitanje ćeš najbezbolnije pronaći na guglu.

Dr. googlao sam i ako sam dobro skontao triple buffering ima efekta samo ako mi je ukljucen vsync?

Evo da pojednostavim ako neko ima slucajno 7950 u CF modu da napise podesavanja koja koristi?

Nisam zadovoljan je fps varira od 40 do 60 konstantno! drugih problema nema igra curi kao podmazana. Kad je witcher 3 u pitanju recimo dok je za cod katastrofaaaaa cista kako sam gore napisao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno