Šta je novo?

Call of Duty: Black Ops 3

Prvo skini stari ali neprevazidjen radeon pro i tu ukljuci vsync a u igri iskljuci. (cesto je implementacija vsynca iz igre bugovana, dok kroz radeon pro radi kako treba)
Isto vazi i za AA i AO, u igri iskljuci a upali kroz radeon pro.
Drugo, smanji detalje toliko da ti minimum fps ne pada ispod 60fps.
Ako nista od ovog gore ne pomogne, cekaj drivere ili update igre.

Prvo skini stari ali neprevazidjen radeon pro i tu ukljuci vsync a u igri iskljuci. (cesto je implementacija vsynca iz igre bugovana, dok kroz radeon pro radi kako treba)
Isto vazi i za AA i AO, u igri iskljuci a upali kroz radeon pro.
Drugo, smanji detalje toliko da ti minimum fps ne pada ispod 60fps.
Ako nista od ovog gore ne pomogne, cekaj drivere ili update igre.

Vala cu probati i to. Koristim ati catalyst standardni koji dodje uz drivere i uvek mi je podeseno u njemu USE APPLICATION SETTINGS i za AA i za AO..

Na mojoj konfiguraciji tera u 1920x1200 sasvim pristojno, podešavanja miksovano na HIGH i MEDIUM. Sama igra ništa novo u odnosu na ranije delove, više praktično nema razlika između edicija Black Ops i Modern/Advanced Warfare. Pošto pičim isključivo single player kampanju, igra je tačno ono što sam i pretpostavljao: zabava za tri-četiri popodneva, prava mera dok se ne svuku FO4 i Mad Max. Pretpostavljam da će onima koji igraju Multiplayer zabava trajati kudikamo duže, ali najbolje da se oni sami izjasne.

Da li ima neko resnje za memory leak, stalno mi crashuje sa porukom da nema memorije?

Ostalo mi je 8gb slobodno na SSD-u, a instaliran je na D HDD-u koji ima 20gb, 8gb sistemske memorije, ocigledno da je neki leak u pitanju.

Oslobodi jos mesta na SSD zbog windows page file ;)

Pokušavam sebe da nateram da igram ovo... Ne znam ni kako bih je nazvao :S:

Igra radi, koliko-toliko solidno, ne zamaram se previše brojem fps-a na high podešavanjima i nekim opcijama isključenim (zarad stabilnijeg frejmrejta).

Igra je za mene smor. S.e.r.e mi se od ovih futurističkih COD-ova. Osećaj dok pokušavam ovo da igram je bukvalno "Zašto ja OVO igram?!".
Srećom pa je ćerkica uskočila da traži da joj pustim neki crtani na yt, instant alt+f4, tako me zabole što nije sačuvao poziciju. Samo dok opet sednem za komp, shift+delete sledi...

Da li je moguće da je ovo AAA igra i da ovako nešto serviraju, kao što neko reče, u 2015.?! Nema reči da sakrije moje razočaranje. Mogu jasno da se prisetim delova COD2, i oduševljenja istom. Ovo zaslužuje kategoriju "najveći fail godine", ili kako da napravite igru sa one-hundred-billion-dollars budžetom, a da i dalje bude sr.anje!

Kao stari fan i neko ko je igrao sve ranije COD naslove, savetovao bih da ovaj deo lagano preskočite, jer ne znam kako nekome može ovo da se sviđa, a igrao je ranije (WWII) delove.

Ja sam presao kampanju na silu. Nisam imao sta drugo da igram. Svaki put dok sam igrao prolazilo mi kroz glavu zasto uopste igram, zasto? Glupost od igre.

To sto nekome ne lezi futuristicka pucacina, odnosno ocekuje od COD naslova da i dalje bude smesten u WW2 okruzenje, ne znaci da je igra losa, cak sta vise koliko citam prodaja im je vrhunska.
Meni licno igra bas lepo lezi i po mom ukusu bolje je napucavanje, a i atmosfera od prethodna dva dela. Kako se odmice sa kampanjom i prica je ok, zanimljiva.

Vrlo je moguce da ce jednog dana da izbace ponovo ww2 pucacinu pa cete onda da kazete e to je onaj stari COD. Ja sam vec negde pomenuo, a i opet cu, problem je mozda u tome sto uopste i oslovljavaju Black Ops sa "Call Of Duty" naslovom, jer su svi manje vise u svojoj podsvesti zakucali da je COD WW2 pucacina i to je to. Ne moze se svima ugoditi. Na zalost malo je WW2 fps-a u danasnje vreme, ali sta da se radi, tako je kako je, prihvatite to.

Po meni igra nije nikakva, zato sam je i obrisao posle pola kampanje. A posebno kad je u pitanju hardverska zahtevnost, ocajan izgled a potreban racunar od 2.500evra.

Od kako su stavili novi pač igra mi na turbo gtx 970 4GB leti nema nikakvih problema sve na Ultra. Sama igra? Hmm. Ko voli neka izvoli. Morat će se navikavati na mlogo memorija koje buduće igre zahtevaju. Ja sa moji 24Gb sam zadovoljan.
Ne znam što kukaš @Lemaja na tvoj i7 mora da leti.

Meni je ovo najbolji CoD posle Black Ops 1, koji mi je za sada neprevazidjen (naravno dvojka je legendarna, ali WW2 me vise ne privlaci), iskreno ove future stvari su mi dobre, a ni prica nije toliko losa... Sa novim 15.11 driverima igra mi radi odlicno, stutteringa jedva I da ima, fps se vrti na 60 I vise, sve na medium osim textura i jos dve stvari koje su na low.

Nisam ni rekao da ne leti, sto se tice hardvera kod mene nije problem. Nego ostatak 80% ljudi koji nece imati sanse da je poteraju do kraja. Govorim naspred drugih igara koje su mnogo zanimljivije i zahtevaju dosta manje hardvera.

Ko želi da igra nove naslove kupiće nov hardver i igraće, neće kukati po forumima o tome kako su igre previše zahtevne.
Zamislite da sve nove igre rade na mašinama iz 2010. Ko bi onda kupovao nove komponente? I zbog čega bi proizvođači onda ulagali u razvoj? Da bi postojao napredak mora se stalno kupovati novo. Meni je iskreno žao što je većini u našoj zemlji to nedostizno ali *** to je zivot u 21om veku.

da oproblem je samo sto ova igra lose radi i na zadnjoj generaciji masina o tome se ovde prica...

Ko želi da igra nove naslove kupiće nov hardver i igraće, neće kukati po forumima o tome kako su igre previše zahtevne.
Zamislite da sve nove igre rade na mašinama iz 2010. Ko bi onda kupovao nove komponente? I zbog čega bi proizvođači onda ulagali u razvoj? Da bi postojao napredak mora se stalno kupovati novo. Meni je iskreno žao što je većini u našoj zemlji to nedostizno ali *** to je zivot u 21om veku.
Sve je to OK - samo, ako igra izgleda kao da je iz 2010, onda mora i da radi na PCu iz 2010. A ako trazi nov hardver, onda bolje da izgleda tako. A nema ni govora o tome da igra izgleda iole dobre. Meni CoD isti jos od prvog Modern Warfarea.

Iako nisam fan futuristickih igara prilicno sam se zabavio kroz single kampanju. Grafa solidna, na i5 i hd7950 vuce high/normal. Prica mi se svidela, kraj odlican. Iskreno, mene nije razocarala ali ipak sledece ocekujem Vijetnam ili nesto sl. Ako nista, sreca pa se Far Cry sledecim naslovom vraca u praistoriju :)

Totalno se slazem sa @boratom i @nevisstarshine, mora se imati zadnja generacija hardvera a igra graficki izgleda prosecno i to na max detaljima.

Izasao update 2 i sta da vam kazem 970gtx sve full tera ovo bez problema oko 90 fps i sa 8gb rama, drago mi je sto su brzo sredili igru...

Najgore je svaka igra koja dolazi sa konzola uvek ima brdo problema, retko koja dodje da sve radi ok. Assasic Creed Unity je bilo totalno rasulo i sa patchevima opet je lose radila.

Najgore je svaka igra koja dolazi sa konzola uvek ima brdo problema, retko koja dodje da sve radi ok. Assasic Creed Unity je bilo totalno rasulo i sa patchevima opet je lose radila.

Pa šta znam, da pogledamo ovogodišnje najbolje igre koje imaju konzolne verzije, ne bih bio baš ubeđen u to. Metal Gear Solid 5, GTA5, Dying Light, Mad Max, Rocket League, uskoro će doći Just Cause 3...

OK, ima gomila krša, ali ne razumem na osnovu čega se očekuje da npr. igra koja je loš port već 5+ godina, a izlazi na godišnjem nivou, ove godine dobije dobar port. To se adešava™.

A po cemu je los port, vrti se na 90-100 i vise fps-a na gtx 970 sto neki tek sad otkrise kad se pojavio krekovani patch? Jedini problem koji je postojao je memory management i to da igra trazi sto vise memorije/prosotora na ssdu/hardu da ne bi doslo do stucanja, ali to generalno ne pokazuje nikakav los "port" jer igra i na konzolama ima padova fps-a u kampanji, verovatno izazvanih slicnim problemom ili gomilom volumetrijskih/particle efekata koji su na momente poprilicno kompleksni.

Pa ***, ali kada ima stutter, to se onda ne moze igrati. Meni je prihvatljivo i 720p@30fps, ali stutter nema sanse.

Zar je toliko tesko otici u opcije i smanjivati detalje/mem zauzece dok stutter ne nestane? :)

Presao sam igru, po meni najbolja pucacina od Black Ops keca, ne secam se kada sam ovako uzivao u nekoj FPS igri. Od napucavanja, samih misija i environment-a, do zvuka koji najvise gotivim sve je super. Jedina veca mana nedovrsena prica, mogao je kraj da bude malo bolji, ko zna mozda stekaju nesto i za BO4 posto je malo nedoreceno :p Naravno u sve ovo ne ulazi zahtevnost, vec sama igra, nikad necu oceniti igru na osnovu zahtevnosti... Uglavnom po meni 9/10, cim se malo upgradeujem pada oridji da se cepa :D Kog ste vojnika koristili musko ili zensko? Ja zensko koristio, malo da promenim :d

Koja podesavanja da stavim da bi ova igra bila fluidno igriva,imam i7-3770K, GTX760 Gigabyte OC 2GB, 16GB RAM-a i DELL-ov 1440p displej ??? Molim za pomoc vas iskusnih !!!

free za ovaj vikend 24gb, ko zeli moze da proba da li ovo nesto vredi u mp :D

http://store.steampowered.com/sub/84207/ ljudi koliko sam skontao , ovo je ceo mp paket za 15 evra?

Features NOT included in the Call of Duty: Black Ops III Multiplayer Starter Pack:
Zombies game mode
Campaign game mode
Ability to play in Multiplayer custom games
Ability to Prestige (your level will be capped at 55 in the Starter Pack)
Access to mod tools or modded content (once released)
Access to unranked server browser (once released)
Ability to Fresh Start your profile
The ability to access Dead Ops Arcade II and Nightmares mode

Uzeh ja ovo cudo da probam, i naravno zarazih se. Uzeo sam samo multi verziju. E sad posto mi se jako dopala igra razmisljam o upgrejdu i interesuje me da li moram da kupim preko steam-a za 45e ili mogu kljuc full igre da uzmem preko nekih sajtova za prodaju kljuceva? Razlika u ceni je po 10-15e u odnosu na cenu na steam-u.

Vrh Dno