Šta je novo?

Call of Duty: Advanced Warfare

Meni ovo ne radi, izbacuje iz igre a i ono malo minuta kad je radilo je ocajno sjeckalo i sporo radilo... 45GB....:crash:

seta r_videoMemoryScale "1" sada igra vidi 2030MB VRAM-a buhahahaha
seta r_preloadShadersAfterCinematic "0" (mozda stoji 1 čak i nakon promene iz igre)

mešavina high/extra detalja i može pristojno da se igra

*** kolko ste urnisali temu sa svom tom tehničkom pričom o podešavanjima i problemima... Jel moze neko da napiše pošten review, od A do Š ili cu to ja morati da uradim kad skinem i instaliram i predjem igru

*** kolko ste urnisali temu sa svom tom tehničkom pričom o podešavanjima i problemima... Jel moze neko da napiše pošten review, od A do Š ili cu to ja morati da uradim kad skinem i instaliram i predjem igru

Ipak je tvoj review najmerodavniji. I iskreno me zanima koliko ce ti trebati da predjes multi. I da cestitke sto si odvojio tesko zaradjene pare za neku igru...

Priča je jadna, blago rečeno. Tipičan copy/paste. Spacey se jedva pojavljuje. Ima zabavnih misija, quick time events su povremeno zabavni. Kraj je tako mlak i nikakav. Tehnički problemi kvare utisak. I najveća težina je šetnja parkom.

Zasto ga ne bi ti napisao? Svi jedva cekamo dambirajev review!

Šta, treba sada da pišu sastave?:D Ovde je izgleda malo ko kupio oriđinal pa da može nešto pošteno da napiše o multiju, a za singlplejer su da se ne lažemo dovoljne dve-tri rečenice.

Nigde da procitam koliko je max igraca u multiju?

najvise 18 zavisi od moda koji igras :D uglavnom 12 :D

Priča je jadna, blago rečeno. Tipičan copy/paste. Spacey se jedva pojavljuje. Ima zabavnih misija, quick time events su povremeno zabavni. Kraj je tako mlak i nikakav. Tehnički problemi kvare utisak. I najveća težina je šetnja parkom.

Hvala.
Steta sto se Spacey malo pojavljuje, zbog njega me najviše zanima ova igra.

Poslednja izmena:
izasao patch 1.4 igra radi mnogo bolje, veci fps, plus brze ocitava nivoe :D

Konacno skido i ja COdex, preko update 1 RLD i na 280x Toxic sve na max, Vsinc on, zakucano na 60fps. Ali i dalje stuca sjecka. Najnoviji 14.11.1 beta

@Edit - nesto sam ukljucio neki preload shader ili tako nesto i sad radi glatko

Poslednja izmena:
Yep, meni sljaka na na Lenovu Y580 sa i5 procesorom i 8gb rama... 1600x900, grafika na normal (medium) i iskljucene one dve opcije... Codex sa "ponovo napunjenim" apdejtom.. Osim na nekim mestima gde nenormalno secka (verovatno do same igre) ostalo je sve ok, ide glatko, no problemo...

Hoce neko mi reci sta da uradim da na mojoj masini iz potpisa pokrenem makar na low a da ne secka ? Znam da mogu da pokrenem, rezolucija 1280x1024.

Hoce neko mi reci sta da uradim da na mojoj masini iz potpisa pokrenem makar na low a da ne secka ? Znam da mogu da pokrenem, rezolucija 1280x1024.
Probaš beta drajvere nove i zakrpiš igru na najnovije. Pa se nadaš. I na mojoj je seckalo i zato otišla u đubre.

Najnoviji drajveri, novi patch, low sve ( i rezolucija). Kanta... A zaista mi se svidela igra.

Probaš beta drajvere nove i zakrpiš igru na najnovije. Pa se nadaš. I na mojoj je seckalo i zato otišla u đubre.

Onda tebi opasno nešto ne valja...ja sa ''slabijom'' mašinom guram sve na MAX i ne secne ni jednom...osim po neki intro ali in game ništa....

Definitivno ima problem sa drajverima..Ako ja mogu da poguram na dual-core Y580 u x900 na njegovoj desk masini bi trebalo da leti u x1024... Jos sam malo "tweakovao" tako da nisam imao seckanja osim na prvoj mapi kada su se pojavili dronovi.... Predjoh i misiju na mostu, ni tamo nije bilo stucanja...

Koliko uopste treba vremena (u proseku) da se ovo predje na veteran? Odavno sam instalirao a mozda sam tek na 2/3 ili manje, igram svaki drugi dan po 20 min :d

Napokon sam dokupio uboga 2 GB rama pa sa 6GB moze da se igra. Evo presao 1 nivo. krenuo drugi i mogu reci da sam veoma zadovoljan. lepo radi na 1280x1024 medium-high sa standardnim iskljucenim stvarima. ukljucen hbao, teksture high kao i senke. nisam se cimao u detalje posto posle svake promenjene stvari ucitava vecnost. imam stalno od 30-60fps a secne veoma retko da ne utice na igrivost. u borbama ne vec pred velike scene i slicno. za 1800 dinara datih za upgrade radi ludilo :) mada u odnosu na ghost ne donosi nista posebno.
cooleri vriste. komponente se tope. sve je na 100% :)

inace, prica me ne zanima vec samo rokaj. lagano je na normal. lakse nego inace.
da se predje pa da se oslobodi 45GB hahahaha

Poslednja izmena:
Ala ova igra 'jede' CPU resurse.. Svih 6 jezgara zauzeto izmedju 80-100%, a jos mi procesor overklokovan na 4.1ghz.. A i video memoriju 'guta', sve na MAX, osim AA i supersampling na off, i vuce oko 2800mb..

Očigledno je da ne umete da podesite igru kada vam secka na takvim mašinama. Na mojoj mašini nije seckala uopšte, a silovao sam je maksimalno da vidim koliko na ovoj mojoj grafičkoj mogu da izvučem AA bez posledica. Ono što sam primetio je da igra obara teksture na low kada se uključi shadow map na maksimum. Dal je bug ili šta li je nemam pojma, ali nije ni bitno jer igra ionako lepo izgleda. Znači to sam ostavio na normal, a sve ostalo je otišlo na ultra. Takođe mi se čini da je bitno kako se podesi pokretanje šejdera. One preload funkcije su važne. Kod mene filimići u toku učitavnja nivoa su imali konstantno problem sa zvukom i seckanjem osim u varijanti kada se uključi preload, ali bez one druge opcije za pokretanje tokom učitavnja nivoa. U toj varijanti sve fercera kako treba. Dakle seckanje se kod mene javljalo samo tokom učitavnja nivoa a sam gejmerski deo je uvek radio kako treba.

Inače igru sam baš večeras završio i mogu da dodam da je sve bolja i bolja kako odmiče. Početak mi je bio dosadan, ali kasnije kad se stvari malo zahuktaju postaje zanimljivije. Najveća mana je tzv. rambomanija tokom pucnjave gde možeš u većini slučajeva da izađeš na otvoreno i da kokaš u velikom stilu. Druga stvar je Ai npc-ova kojeg ovde neeema! Protivnici su glupi ispod svakog nivoa, verovatno i zbog ovog skačkanja. Previše često se dešava da me uopšte ne registruju ili sa velikim kašnjenjem dok im se približavam. Sad nisam je odigrao na najteže, pa probaću i to ali ne verujem da će to nešto promeniti drastično. Takođe priča koja je otrcana i već viđena 1000 puta, al to ionako nije previše bitno ovde. Ono što jeste i što je za svaku pohvalu je pre svega likovni aspekt igre, pre svega koncept art i level dizajn, a takođe i svi filmići u sekvencama tokom učitavanja nivoa, zbog čega vredi igru odigrati još koji put. Pa onda idu sve ostale stvari koje su manje više već viđene. Sve u svemu lepa demonstracija igrača iz prve lige koja pokazuje kako se pravi hit akciona igra na bajatom enginu.

Poslednja izmena:
Imaš jaču grafičku kartu. Moja je ekvivalent 7870.

Meni radi OK a graficka je slabija od tvoje. Mada je igra i dalje prilicno smorna. Prica mi je previse meh, jedino sto valja je grafika. U ranijim COD-ovima me je prica bar vukla da prelazim, ovo upalim jednom u 3 dana i predjem jednu misiju.

posla malo privikavanja, mogu da kazem da je multi sa ovim skakutanjem, duplim skokom, fast strejfom i svime time mnogo dinamiciniji i interesantniji

steta sto nisu izspeglali stare boljke

Nazad
Vrh Dno