Šta je novo?

Call of Duty 2 - Oficijelni tred

Igra je samo logican nastavak na CoD1, nista novo revolucionarno ne moze da se vidi.

Grafika je naravno poboljsana, mada neku vecu zahtevnost u odnosu na CoD:UO ne primecujem (igram je na 800x600, medium-high). Igra zahteva malo vise od racunara na samom pocetku (ruska kampanja) da bi se potom zahtevnost cini mi se smanjila (ne bukvalno, vec u pocetku ima vise objekata pa igra malo vise secka)

Ideja sa energijom koja se sama puni (ako se mogu tako izraziti) mi se svidja, mada ima svoje mane. Ipak najvieci je utisak na mene ostavio deo iz ruske kampanje (igru jos nisam presao - mozda ima nesto bolje) kada se sunjate kroz cevi, a ja u inat zapucao kroz rupu u cevi na Nemce ispod, na sta su ovi uzvratili i pobili mi drustvo u cevi :d. Znam da je ovo 99% sigurno da je skriptovano, ali upravo zbog takvih stvari treba igrati CoD2.

Toliko za sada.

P.S. jel postoji neki domaci CoD2 server za MP u "narodskoj verziji"?

Evo sada sam je probao i mogu reci da sam prijatno iznenadjen,bojao sam se da ce losije izgledati:).Dakle grafika je prosjek,ali bash fino izgleda.Zvuk je onako uradjen ali ne moze da se poredi sa F.E.A.R.-om :),Ai je dobar...znaci igraca mi se bash svidjela samo me nervira to se sam dopunjava energiju i djeluje mi posle 3 misije da laka igra,uostalom kao o prvi dio :mad: ...
E da nije igra zahtjevna,bash ej fino optimizovana.Ja je igram u 1280x1024 sve an high ,efekti na max... i fps mi se ne spusta ispod 30...
Pozdrav....

M3 je napisao(la):
E da nije igra zahtjevna,bash ej fino optimizovana.Ja je igram u 1280x1024 sve an high ,efekti na max... i fps mi se ne spusta ispod 30...
Pozdrav....

Cudo bi bilo da sa tvojom grafickom bude zahtevna :) .

format c: je napisao(la):
Cudo bi bilo da sa tvojom grafickom bude zahtevna :) .
:D pa dobro nisam mislio graficki nego memoriski kao sto je slucaj sa F.E.A.R-om ,mada ni memara uskoro nece biti problem ;)
Poz...

Marac je napisao(la):
Danas probao jedno 20min, izgleda dobro ali engine je neki čudan.Stavim sve max 4xaa af na 1280x1024 ide 25-50fps, smanjim detalje, aa i af, rezoluciju opet isto kao nema postavki da ide sa više fps-a.Koristim FW78.01 budem probao 81.85

Stavi 81.85 ili cak 81.87 beta( ovi drugi popravljaju performanse sa CoD 2 narocito za tvoju karticu )

igra bas fino koncipirana, britanska misija kad branite onaj grad od napada nemaca na najtezem nivou je tako ebeno dobra da je to strasno bas sam se naprzio, nazalost igru sam zavrsio za dan ipo opustenog igranja ... steta... ovo je bilo krace od prvog dela

M3 je napisao(la):
Evo sada sam je probao i mogu reci da sam prijatno iznenadjen,bojao sam se da ce losije izgledati:).Dakle grafika je prosjek,ali bash fino izgleda.Zvuk je onako uradjen ali ne moze da se poredi sa F.E.A.R.-om :),Ai je dobar...znaci igraca mi se bash svidjela samo me nervira to se sam dopunjava energiju i djeluje mi posle 3 misije da laka igra,uostalom kao o prvi dio :mad: ...
Pozdrav....

probaj da iskljucis anti-aliasing i anisotrophic filtering u igri i u drajverima i letece ti ! :D

Sve pohvale za singleplayer, ali mi nekako multiplayer nije 'legao' - previše konfuzno, a i mape mi nisu nešto. Tako da sam se vratio na stari, dobri CoD I.

MP ti nije nesto?!?!?!?! covece...kakvi konfuzno...plus sto su mape u stvari preradjene stare mape iz MP...i mnooogo su dobre! konfuzne su prvih par minuta dok ne pohvatas orjentire...posle samo shibash :D

dardza je napisao(la):
Da li je neko probao na GF4 Ti kako izgleda?

GF3 Ti200 1024/768 high, sljaka super.

`Ajmo dalje...MX, TNT... anyone? :d

Samo jos jedno pitanje...jel moze da se setuje dx 8.1 recimo?
Nekako mi je mnogo malo opcija.
A probao sam dosta konzolnih komandi, po njima sudeci ovo je q3 engine :)
Igra radi u dx7 modu na svemu ja mislim :) (probano na 4ti i leti).
Sad cu malo da vidim kako radi u dx9 modu na 6600 i 6600GT.
Na nVidia 5900GT ne radi lepo u dx9 levelu, ma dosta je cudno, treba pogledati konzolne komande na netu.

Ali zato MP sabija kolko mi se cini :)

1 DVD, mada neko pomenu da ima i na 6 CD-ova.

Meni je igra ne igriva :( Odigrao sam prvi novo, onaj trening i radilo je sve savrseno, kad pocinje druga misija radi sve ok i kada krenem da se borim sa svabama pocinje slide show, koji mu je qr.. jel ima neki patch or something, smorio sam se :)

Meni samo nije jasno zasto igra relativno cesto swapuje iako realno trosi samo 1/4 raspolozive memorije, sto se ne rasiri koliko joj treba. Ovako svakih 20-40 sec nesto kopa. A probao sam da dodam na shortcut da korisiti vise, ali ne pomaze...

mislim da igra sasvim prihvatljivo izgleda sa dx7 sa svim na max, a u dx9 citam po netu kako zna da secne i na 7800gtx ?!?! kakva glupost

Invader je napisao(la):
Meni je igra ne igriva :( Odigrao sam prvi novo, onaj trening i radilo je sve savrseno, kad pocinje druga misija radi sve ok i kada krenem da se borim sa svabama pocinje slide show, koji mu je qr.. jel ima neki patch or something, smorio sam se :)

strpi se malo i meni je pocetak igrice mnogo lose radio... posle dodje sve na svoje mesto i radi mnogo bolje..

samo ti preguraj pocetak ;)

Suicide_samurai je napisao(la):
strpi se malo i meni je pocetak igrice mnogo lose radio... posle dodje sve na svoje mesto i radi mnogo bolje..

samo ti preguraj pocetak ;)
Po defaultu je ukljucen 4x AA sto kad dodju na red scne sa puno dima zna da mnogo optereti, zako isljucite AA obavezno na slabijim kartama

Ko je to rekao da treba 2 dana da se predje igra... evo ja sam je preso za 12 sati... a sto se tice slide show-a.. na mojoj masini ga nije bilo... CPU radi na 2550mhz, 1gb rama, graficka MSI RX800@430/1000@perfomance sve je radilo ok na extra setovanjima... znao je nekad da spusti na 28 frejma... uzgred igru sam preso na regular... najverovatnije se slide show pojavljuje zbog +set com_hunkMegs 512 sto treba da se doda na schorcut kao sto je rekao neko na ovom thredu... grafika je odlicna... pogotovo kako je smoke uradjen... e da ovo je smesno lik koga vodis ima manju ruku hahaahahhaha lol

Poslednja izmena:
Evo ja je igram na Radeonu 9200SE u 800x600 ali sa 512 MB Ram-a (Dual Mem Ch.)... Sve u svemu lepo optimizovana igra ali ne razlikuje se puno od svojih prethodnika CoD i CoD:UO.. Zao mi je samo sto nemam bolju GC pa da malo podignem detalje da vidim kako onda to sve izgleda :eyebrows:

I ja sam poceo juce sa igrom i dosta sam zadovoljan. Vec sam pocetak treninga je ostavio na mene lep utisak (trci po pusku, krompir umesto granata...) :D Malo mi je neobican ovaj sistem bez energije al navicicu se vec.

Odlicna igra. Jedino sto nisam uspeo da provalim koliko imam "do smrti", obzirom da ne vidim nigde nikakav pokazatelj. Ako ja nisam nesto propustio onda je to zamerka.

leksa je napisao(la):
Odlicna igra. Jedino sto nisam uspeo da provalim koliko imam "do smrti", obzirom da ne vidim nigde nikakav pokazatelj. Ako ja nisam nesto propustio onda je to zamerka.
Kad se zacrveni ekran onda si gotov i trci u zaklon da se izlecis (tako sto ces se skloniti sa linje vatre 10 sekundi).

Probah danas nesto malo, i odlicna je igra. Atmosfera kao u prvom delu i ekspanziji, odlicna. Grafika je isto jako dobra. Sve preporuke.

Došao sam do misije gdje sam u tenku, ostao sam na nekom brdu i od misija mi ostalo da uništim još dva tenka koje nigdje ne vidim.

uh, kako skace adrenalin u pojedinim trenucima! odlicna igra mada mi se cini da cu je brzo preci. 5+

Pomoć!!!
Zanima me kako bi radila igra na mojoj furuni. (Da znam dal' da je uzmem)
sempron 2500+
512 Mb ram
radeon 9600ge
a7n8x-x n force 2
Jel bih mogao nekako da je teram na medium i 1024x768 bez AA i AF?

Samo iskljuci 4xAA stavi 1024x768 i ostalo ostavi kako jeste i nema glava da te boli.

Nazad
Vrh Dno