Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Kolegi istekla personalizovana kartica pa otisao i izvadio novu. Na staroj je imao jos jedan mesec a na novu nije nista uplatio.
Naidje kontrola, on greskom pokaze novu, naravno prazna, i oni ga pritegli da plati kaznu.. uz mnogo muke im pokaze staru na kojoj i dlaje ima kredita i oni ga spopali da kopira kartice. Tek posle prepirke nasla se jedna pametna koja je razumela sta se desilo, pa su ga pustili, ali mu i dalje stoji kazna u sistemu. Posle je morao da ode do poslovnice, da pokaze obe kartice, da objasni sta se desilo da bi mu stornirali kaznu.

Pa ti budi fin i kulturan sa neljubaznim kontrolorima.

Pošteni prvi naj**, tako sam ja prvi put prestao da kupujem markice još u srednjoj, redovno sam kupovao, i valjda su bili neki praznici, 1. maj ili sl, i prvi dan škole posle praznika, meni kontrola , ja pokažem od prošlog mesec i još gomilu iz pethodnih, jedva se izvukoh-tu sam poslednju put kupio kartu u srednjoj, drugi put na faksu, isto kupujem markicu, al valjda nisam overio propusnicu za tu godinu, i ova mi oduzme, vrati markicu, naravno, drugu više nisam izvadio....

Ljudi, nisam u toku, retko se vozim busem, jel' moze da se plati karta mobilnim?

Sent from my iPad using Tapatalk

Moze, ako je mreza MTS i fon ima NFC. Uz posebnu MTS app koja za uslugu naplati dodatnu proviziju.

Čekaj, ne moze sms kao parking? Ili tako nešto... fon nema nfc, a upgrade neće pre iduce godine.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ljudi, nisam u toku, retko se vozim busem, jel' moze da se plati karta mobilnim?
Kako kada, nekada ne radi aparat (ni za koju kartu), nekada nece app da radi zbog mreze 😀 Salim se za ovo drugo, ali desilo me nesto posle ove zadnje kise, nije hteo da validira kartu ceo dan!

Pa dokaz da to nije ni zamisljeno kao pomoc putnicima jeste koriscenje NFC protokola. Prosecan putnik GSP-a nece ni imati NFC senzor na svom telefonu (ako je prosek uopste smart telefon), a i medju onima koji ga imaju, retko ko bi umeo da ga koristi. Da su zaista zeleli da poboljsaju naplatu, naplacivalo bi se SMS-om.
Nego su ovo uhodane metode da se izmisli posao za "razvoj aplikacije" i dodeli "svom coveku". Poput onog pauziranja parkinga - grad je platio za razvoj aplikacije koja budzetu nimalo ne ide u korist, ali su se od gubitka prihoda zastitili gomilom potrebne papirologije, tako da maltene niko nece da se cima samo da bi mogao da pauzira vreme parkiranja.

Imam problem s bus plus aplikacijom. Konstantno pokusava da pokrene GPS(u pozadini) i time mi velikom brzinom prazni bateriju, iako je GPS iskljucen.
Pokusavao sam i sa "force close", ali ne pomaze.
Do cega moze da bude problem ?

Prvi put čujem, ali meni i dalje ne radi.
Sad proveri, radi na wifi, ali preko mobilnog neta, jok.

Poslednja izmena:
Da

Mislim da je do toga, kao da se ne podnosi sa MTS 3G. Na 4G i Wifi meni radi, na 3G cesto zeza.

Drzavni organi bi prvi trebali da se pridrzavaju ustava i zakona. Zbog toga i postoji drzavni ispit, da se cinovnici upoznaju sa zakonima i sistemom organizacije u koju ulaze. Nazalost ovi sega mega kadrovi sto su sada na vlasti su taj ispit polozili na isti nacin kojim su dosli do diplome.
Upravo to je problem - oni zakone ne gledaju kao pravila koja treba da ih usmeravaju, nego kao prepreke za njihovu "kreativnost", i onda stalno donose neke akte koji su naravno neustavni.

Ja nagovarao kolege sa pravnog da napisemo ustavnu zalbu protiv parking servisa, konkretno pauk divizije. Da ne mogu da ti drze auto dok ne platis, nego lepo dodjes po njega na parking, dobijes uplatnice i rok od 8 dana za uplatu i odvezes se u suton[emoji1]
Mozda ove godine i pristanu...

Sent from my Z5

Poslednja izmena:
Mislim da je do toga, kao da se ne podnosi sa MTS 3G. Na 4G i Wifi meni radi, na 3G cesto zeza.
Meni BusPlus app uvek lepo radi na MTS 3G (nemam 4G). Ako tadi na WiFi, radi i na 3G. Nikad problem, nigde. Nije da se ubijam od koriscenja, ali radi.

Nekad BusPlus app jednostavno nigde ne radi, ali zato USSD kodovi rade uvek. [emoji5]

Ne radi aplikacija danima već, nesposobni majmuni.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kako ne radi? Evo upravo sam probao, radi i preko wifi i preko mob. interneta.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja kad izaberem stanicu, samo vrti učitavanje 100 god i to je to.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja koristim svaki dan bez problema. MTS 3g je u pitanju ako ima neke veze.

Meni radila danas. Probaj reinstall. Meni je to rešilo problem

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sve probao i ne radi, preko mobilnog interneta.

Nekad server zaista ne radi (umereno retko) - probaj kasnije. Ako ne ni sutradan: clear cache, reinstall...

Nazad
Vrh Dno