Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Ti si jedan od onih što kažu "kde" umesto "gde"? Mani me novogovora 😉

Nego, koliki procenat putnika overava kartu ovih dana? 10%? 20?
Ili cooliraju kontrolu, ili min 2/3 ima kartu, sudeći po broju onih koji izađu iz busa.

Ja retko placam a isto tako retko i izlazim iz busa kada oni udju.. To naravno nikako nije za pohvalu ali *** tako je.
Sto se tice procenta placanja,deluje da se ljudi na perifernim delovima bg voze na racun onih iz gusto naseljenih delova bg 🙂

isticu nepersonalizovane, ako ostane neki iznos, povracaj samo u busplusu, ne moze na trafici ... naravno tu isteklu mozes baciti, pa kupi novu za 250 ... znaci milionce-dva ekstraprofita samo na ovoj domisljatosti sa isticanjem ... strasno strasno strasno

Ne mozes da dopunis, ako ti je istekla ! ali zato mozes da trosis dok imas love na njoj

Neiskorisceni iznos moze da se prebaci na drugu karticu. Isticanje ispravnih kartica je skolski primer pljacke, bez ikakvog pokusaja opravdavanja (jer je nemoguce smisliti ista sto bi imalo smisla).

Poslednja izmena:
Alister, nije bitan iznos, moze da ostane neiskorisceno do 88 dinara, vec o tome da se masa nece cimati da to presipa na novu karticu ... a to sigurno nece apex da uplati nekoj dobrotvornoj ustanovi. ali ce ista masa kao i ja sto sam ucinio, morati da kupi novu nepersonalizovanu karticu ... tu se postavlja pitanje ko je i zasto smislio da ona mora da traje odredjeno vreme, i ko je formirao cenu ... klasicna Maxmagnus republika

Pa kako ces iskoristiti 88 din?🙂

Isticanje ispravnih kartica je skolski primer pljacke, bez ikakvog pokusaja opravdavanja (jer je nemoguce smisliti ista sto bi imalo smisla).
U principu bi isto moglo da se kaže za kreditne i debitne kartice u bankama koje ističu svakih par godina. Nisam u RFID vodama, ali ta ograničenja trajanja bi mogla da postoje zbog sigurnosti tj. u slučaju da neko pronađe propust sa karticama (kao što je bio slučaj sa papirnim BusPlus karticama) umanjuje se šteta jer kartice sa propustom u jednom trenutku isteknu.

Onda mogu da ih blokiraju kada se nadje propust (i to treba na NJIHOVU stetu da ide!)
A sto se bankarskih kartica tice, kako je to isto, kada ne placas izdavanje novih dodatno?

Oyster kartica za javni prevoz u Londonu nema rok vazenja!

88din je ostalo jer je uplacen okrugli iznos i/ili koriscene različite zone/usluge. Kada se kupi nova BP kartica, 88din moze da se prenese. Moze vec danas.

Tokeni i kartice u Seulu imaju 5 godina rok vazenja, kada sam zadnji put koristio.

OYster je milina, ali zato i kosta 😀 (mislim kosta prevoz - a da je dobar, i nije bas)

U principu bi isto moglo da se kaže za kreditne i debitne kartice u bankama koje ističu svakih par godina. Nisam u RFID vodama, ali ta ograničenja trajanja bi mogla da postoje zbog sigurnosti tj. u slučaju da neko pronađe propust sa karticama (kao što je bio slučaj sa papirnim BusPlus karticama) umanjuje se šteta jer kartice sa propustom u jednom trenutku isteknu.

Nisam u toku, kakav propust je to bio sa papirnim bp kartama?

steta i ako nastane, svakako se ne umanjuje time sto ce se sacekati da kartica istekne .. sigurno im to nije bila namera, vec ovo da se obogate i kao preprodavci kartica

cela ta prica je grozna, oko toga ko tu ima koju ulogu, ali preterali su po svim kriterijumima - oyster vratis u automat, i dobijes pare nazad ako zelis - ne mora kod nas tako napredno da bude, ali bar neke mere da se ima, bilo bi bolje - na zalost, ovu moju pricu culo je sinoc samo dva kontrolora, sa kojima sam se socno raspravljao dok nisu morali da izadju

@alfaunits
Mislim isto u smislu nema validnog razloga za rok trajanja tj. verovatno je isti razlog za rok trajanja. Ovo što kažeš da treba da blokiraju nakon pronađenog propusta, to sad zavisi šta je isplativije:
1. Da trpe štetu koju će x broj ljudi da koristi dok kartice sa propustom ne isteknu, bez javnog objavljivanja da postoji propust.
2. Povuku sve kartice trenutno na tržištu i prave nove o njihovom trošku. Ovde bi morali da objave da propust postoji kao razlog zamene. Ne znam ni kako bi se izvela ova masovna zamena kartica...

@slobomo
Kredit je bio zapisan na kartici. Mogao si da napraviš backup kartice nakon dopune, potrošiš kredit, vratiš backup i tako u krug.

Kredit je bio zapisan na kartici. Mogao si da napraviš backup kartice nakon dopune, potrošiš kredit, vratiš backup i tako u krug.
Wow, to je baš veliki propust. Verovatno taj "bekap" nije lako napraviti, ali je dobra fora! Nisam ni znao za to! :-devil-:

@slobomo

Ali papirne kartice su sa ogranicenjem(dal 3 meseca ili koliko vec) tako da nije bas da je u krug 😀

Jel ova raspala aplikacija ne radi već neko vreme? Nisam je koristio par meseci, a zadnjih dve nedelje odbija da učita linije

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Koja mreza i tip veze? (3G ili 4G?)

Meni radi na MTS na LTE, i WiFi, kao i na VIPu, ali nesto zeza na MTSu na 3G.

Telenor 3G

Znaci i na njemu ne radi.

Probaj na WiFi ili na VIP kartici nekako. Ako ne radi na oba, onda je nesto do same app na tvom fonu, ako radi na WiFi, znas da je do TNOr 3G.

Meni je bio problem da otkucam BP karticu (preko MTS centra) na 3G! Na 4G radilo. (a signal je odlican, net radi u oba slucaja)

Da, izgleda da je bilo do aplikacije. Pošto ni na Wifi nije htela da učita lokacije autobusa, pao je reinstall, i sad radi i na 3g i na Wifi

Sad je proradila, jedva, brisao sam i cash.

Sent from my x600

Meni uopšte ne radi na 3G ni na mts ni na Telenor. Na WiFi radi ok.

Meni više ne prikazuje uopšte u oblaku iznad stanice koje linije tu imaju stajalište. Prazno prozorče

Meni više ne prikazuje uopšte u oblaku iznad stanice koje linije tu imaju stajalište. Prazno prozorče

Tako je. Već duže vreme je to otišlo i ne popravljaju ga. Ali zato idalje stoji taj ogroman oblak (duplo veći nego na prošloj verziji) koji pokriva oblak sa brojem busa u krugu od pola kilometra...

Meni na Telenoru i H+ radi. Doduše nikad nisam imao problema a često je koristim. Računam da sam i 3G uboo negde jer sam u centru.

Primetio sam da greška sa aplikacije ima na određenim telefonima. Prvo je na S2 krenulo čas radi, čas ne radi. Morao je da se čisti cache i data i to radi dan-dva pa opet... Bratu na Lenovo P780 (MTS) ne radi uopšte. Meni na Note 2 radi uvek.

Nazad
Vrh Dno