Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Lol, sve iznad simbolične cene od dinar-dva po poruci bi bilo totalno loodilo...

Pa provajderi bi sigurno naplatili makar cenu SMSa, i još malo da se ugrade i eto 8din.

8 dinara! LOL! Pa sve i da savršeno radi, ne bih im dao više od 1din.

OT-990 via TT

Sto vece kasnjenje prevoza to vise $ za Busplus 🙂

Uspeo sam da izgubim karticu :d doduse renoviram stan pa je moguce da se zagubila negde u ispomeranim stvarima... nevertheless, treba mi ove nedelje tako da sad moram da ponovo vadim potvrdu o zaposlenosti, al srecom javili su mi da ce mi deaktivirati sadasnju i preneti kredit na novu karticu... bummer

ljudi,kako sada funkcionise taj bus plus kada neko ko npr ne zivi u Beogradu,vec eto dodje nekim poslom u Bg,i treba da koristi gradski prevoz u samo jednom ili dva pravca..(odnosno treba mu samo jedna ili dve karte)?

mislim,kako se kupuje jednokratna(ili kako da nazovem) karta za bus plus sistem?

Na trafici papirna karta , dopunis za 2-3 voznje i to je to.

ljudi,kako sada funkcionise taj bus plus kada neko ko npr ne zivi u Beogradu,vec eto dodje nekim poslom u Bg,i treba da koristi gradski prevoz u samo jednom ili dva pravca..(odnosno treba mu samo jedna ili dve karte)?

mislim,kako se kupuje jednokratna(ili kako da nazovem) karta za bus plus sistem?

Na vecini trafika imas papirnu kartu ustvari plasticnu, kao halo kartica je samo tanja, sama ona kosta 40din i plus kredit koji uplatis na nju, u prvoj zoni ti karta kosta 60din, a u drugoj 90din, 40 + recimo 3 voznje = 220din, i kartica moze da dopuni sa ukupno 600din kredita i vazi 3 meseca.
Kad ulazis u bus prislonis na aparat 2-3 sekunde dok ne zapisti i to je to.

Sistem je ok, samo mu treba vremena da se prilagodi on na nas i mi na njega.
Zanima me sta se desava u slucaju kad udju dve osobe u prevoz, jedna otkuca kartu za obe osobe i recimo sidje za par stanica , a u prevozu je i dalje druga osoba za koju je placena karta,ali nema nikakv dokaza da jeste?

@smith_bre
Dobro zapazanje.

A i trebalo bi da kalibrisu te aparate, a ne da kad u najvecoj guzvi osoba validira svoju kartu (za ciji postupak je potrebno oko 2 sekunde) posle nje niko ne moze da validira jos naredne 3-4 sekunde.

@smith_bre
Dobro zapazanje.

A i trebalo bi da kalibrisu te aparate, a ne da kad u najvecoj guzvi osoba validira svoju kartu (za ciji postupak je potrebno oko 2 sekunde) posle nje niko ne moze da validira jos naredne 3-4 sekunde.

A ne tu gresis nema potrbe da ga kalibrisu sto se toga tice, jer ako se neko pre tebe validira, ti ne treba da cekas 3-4sek dok ona poruka ne ode se ekrana vec odma karticom na aparat.Zvucni signal je jedini merodavan tj poruka na ekranu nije tu bitna.

Grešiš... Evo upravo sam imao situaciju u troli pre sat vremena (a nije bilo toga jednom, već najmanje pet puta), da kada odmah za nekim prinesem karticu, ne daje mi nikakav zvučni signal već ostaje informacija od prethodnog korisnika. Onda odmaknem karticu i primaknem ponovo - i piše na narandžastom ekranu da je kartica već očitana.

Heh sad ne znam sta bih rekao, meni je do sada odmah validirana nakon prethodne validacije dakle bez cekanja.Vidim da i ljudi generalno ne cekaju vec isto cekiraju odma.

Kaže mi danas prodavačica na trafici (Futura ili Štampa) kad sam je zamolio da mi pogleda koliko mi je kredita ostalo na kartici, da su dobili dopis/naredbu da ne smeju više da vrše proveru stanja... Ako je tačno, vrhunsko pilićarstvo BusPlus-a...

Pa daš im karticu i kažeš da želiš da uplatiš 1din, i usput vidiš koliko imaš kredita 🙂

Kaže mi danas prodavačica na trafici (Futura ili Štampa) kad sam je zamolio da mi pogleda koliko mi je kredita ostalo na kartici, da su dobili dopis/naredbu da ne smeju više da vrše proveru stanja... Ako je tačno, vrhunsko pilićarstvo BusPlus-a...

Isti slucaj, medjutim na kraju mi je rekla koliko je ostalo i koliko jos mogu da dopunim.

Sent by Tt

da li je moguce da im je to toliki problem, odnosno da im upiti u bazu toliko zagusuju protok da to resavaju sistemom, ne moze da se proveri? ccc uostalom, kada ce krenuti ona varijanta sa online upitom preko njihovog sajta + dopuna online pomocu kredinte kartice, da li iko zna tu info?

Ummm, ja jeste da sam ga samo 3-4 puta probao, ali sistem mi je bio veoma tacan. Probao sam ga na jednoj od stanica na smederevskom putu (30X linije) i u bulevaru za tramvaje, dosta precizno je prikazivao podatke.

i sad jel rade ti kodovi za telenor post paid i koliko se tarifira

Rade i ne tarifira se ništa za sada.

da li je moguce da im je to toliki problem, odnosno da im upiti u bazu toliko zagusuju protok da to resavaju sistemom, ne moze da se proveri? ccc uostalom, kada ce krenuti ona varijanta sa online upitom preko njihovog sajta + dopuna online pomocu kredinte kartice, da li iko zna tu info?

A je l' to njihovo zvanicno objasnjenje zasto ne moze? Nije da imam bilo kakvu informaciju na tu temu, zateklo me je to da NE MOZE da se proveri - pitam se gde onda covek to da uradi, ako sumnja na "nulu", ali nije nacisto i bas po svaku cenu ne zeli da uplati neki dinar (doduse, nisam iz te kategorije, ali raspravljamo o svim mogucnostima - znam da takva persona barem uvek moze da kupi kartu kod vozaca), a imao sam neke druge uvrnute ideje zasto odjednom ne moze. U smislu da je vezano za neke eventualne mahinacije i zloupotrebe. Nisam se dosetio da je moguci izgovor da im upiti guse sistem.

Sto se tice drugog dela tvog posta, opet cu da ponovim pitanje - je l' zvanicno ikad postojala informacija da ce kartice moci da se dopune online putem kreditne kartice i njihovog sajta ? Prvi deo vezan za proveru stanja putem sajta mi jos deluje izvodljivo za njihove standarde u blizoj perspektivi, ali mi se cini da cemo na to drugo sacekati po "ako ikad" sistemu. Stvarno mi to deluje kao abnormalan iskorak za BP trenutno.

@dule0911
Nije da ne koristi i nije da je uvek netacan, ali je cinjenica da zna i te kako da pobrljavi. Meni to ne smeta iz dva razloga. Retko kad zurim i uvek se tesim konstatacijom da je bolje da je i takav nego da ga nema - pogotovo dok je besplatan (ako stvarno bude kostao osam dinara nisam siguran kolika ce mu biti upotrebna vrednost) i utoliko pre sto mi je okvirna informacija najcesce dovoljna. Medjutim, osobama kojima je tacnost tog podatka stvarno bitna, a verujem da takvih ima, moze zestoko da presedne koriscenje jos uvek nedovoljno preciznog sistema.

pa kontam da u nekom trenutku moraju to da puste, jer cemu onda na njihovoj stranici tri slike na kojima pise registracija personalizovanih, nepersonalizovanih kartica? Jeste da ne rade sada, ali valjda je to ideja...

Pre nekih nedelju,dve vozio sam se Bgvozom i tamo validatori više ne postoje.Ako je neki i ostao ,razlupan je ili jednostavno ne radi.
Mislim da bi u vozu možda bilo zgodnije da vrate konduktere koji bi nosili validator sa sobom. 🙂
Na ES sam pročitao ovo:
http://www.kentkart.com/UserFiles/en_09152114-72ef-44ab-940a-3bf330ededbb.pdf
(dragi nam validatori - ARM+Linux (YEAH!) + Eth + TouchScreen => tablet, tj. i sami ga zovu KentTablet, pa nije ni čudo da su neki krali te validatore, eto im Android ili pure Linux tablet za džabe)

Da li je taj validator baš turski namenski ili neki generički kineski u nešto jačem pakovanju?

Danas sam doziveo gorko iskustvo i saznanje da Domanoviceva Danga i dalje zivi, da nas nikada nije ni napustala, povampirena u modernoj Srbiji

-Zena ulazi u bus, validira personalizovanu kartu i potom izlazi na sledecoj stanici.

Nazad
Vrh Dno