Seca li se ko da li po pritisku na dugme grupna karta izlaze brojevi od 1 do 5 ili od 2 do 5 sto bi bilo logicnije? Samo sam jednom stisnuo to i cini mi se da je od 1 do 5, ali mi je izbledelo iz pamcenja. Pao mi je na pamet sledeci slucaj - osoba A udje na nekoj stanici i overi karticu. U toku puta osoba B, inace bez kartice, javi mu da ce uci u isti autobus i osoba A pozeli da mu/joj plati voznju. Naravno, uvek ostaje varijanta da se kod vozaca kupi pojedinacna karta i da ove price nema. Ali, zamislimo da osoba B kod sebe nema ni dinar, a osoba A na kartici uplaceno za 10 voznji. Nebitno. Dakle, sad se opet vracam na pocetak, posto je karta vec overena, a ako brojevi idu od 2 do 5 na grupnoj, onda bi osoba A morala da dokupi jos dve karte buduci da uredjaj ne bi jos jednom skinuo kredit s vec overene kartice. E sad, ako su brojevi od 1 do 5, da li bi aparat ipak "pristao" na skidanje iznosa za jos jednu voznju u istom vozilu?
Slucaj nije toliko realan, ali nije ni totalno nezamisliv. Mozda je neko isprobao i tu varijantu, pa cisto pitam.