Šta je novo?

Bulletstorm

• Začetnik teme Začetnik teme nex999
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osecaj napucavanja je super, ne secam se kada sam se skoro ovako zabavljao. :smoke:
Samo iskljucite aimassist i smanjite mouse sens jer je na default dosta visok.

Cackao sam i malo po .ini faljlovima i mislim da sam nasao kako moze da se sredi slowmo efekat, za one kojima je na default-u prelako (citaj presporo). 😛
Jedini problem za sada je jer se ovi koji se formiraju u MyGames izgledaju kao jibberish, ali je mozda moguce da kroz promenu default-nih u folderu igre da se vrednosti ipak prihvate. Mada to cu cackati tek kada obrnem igru, ali ako neko zeli da proba ovo bi trebale da su potrebne linije.

BaseGame.ini ima sledeci deo:

[Engine.BSBulletTime]
DefaultPlayerScale=0.5
DefaultWorldScale=0.25
DefaultScaleAdjustSpeedIntro=1.0
DefaultScaleAdjustSpeedOutro=1.0
bForceLocalizedBT=false
bEnableLocalizedBTUsingCompartments=true
DropFocusBTDOTValue=0.85
OutsideFocusBTDOTTime=0.10
LocalizedBulletTime=0.1 ; 0.1 <Ed> This works about the best for kicks/slides
LocalizedReallySlowBulletTime=0.04 ; 0.1

Ove dve poslednje izlgeda da kontrolisu faktor usporenja, tako pretpostavljam da ovo menjati (npr povecati 1.5 do 2.5 puta).

Drugi nacin bi bilo menjanje samo nekih vrednosti pojedinacno za oruzja kroz Weapons.ini. Npr. ostaviti default za kick i leash, a promeniti samo vreme provedeno u vazduhu za thumper (na snimcima deluje kao da bi moglo da se malo skrati za PC):

[StormGame.BSLeashType_Thumper]
;BulletTimeFactor=0.14 ; 0.25
GoUpDelay=0.3 ; 0.5
GoUpTime=0.5 ; 0.3
Phase1Part=0.6
UpDownSpeed=2000
ThumpSpeed=7000
ThumpAnimDelay=0.5
ShakeScale=1
PPSettings=(bEnableDOF=TRUE,Bloom_Scale=5.8,DOF_BlurKernelSize=32,Scene_Desaturation=0,Scene_HighLights=(X=0.3,Y=0.3,Z=0.3),Scene_MidTones=(X=1,Y=1.1,Z=1.1),Scene_Shadows=(X=0.0,Y=0.0,Z=0.0))
;PPSettings=(bEnableDOF=TRUE,Bloom_Scale=5.8,DOF_BlurKernelSize=32,DOF_FocusInnerRadius=30000,DOF_FocusDistance=4000,DOF_MaxFarBlurAmount=0.7,DOF_MaxNearBlurAmount=0.0,Scene_Desaturation=0,Scene_HighLights=(X=0.3,Y=0.3,Z=0.3),Scene_MidTones=(X=1,Y=1.1,Z=1.1),Scene_Shadows=(X=0.0,Y=0.0,Z=0.0))
ThumperRadius= 1200
ThumperStrength= 11000 ; Previous val was 14000
ThumperBulletTimeDelay= 0.8
ThumperBulletTimeDuration= 8
ThumperRBCollisionDamage = 100
ThumperDownVelocity=40000.0
ThumperDownDamping=0.7

Ovde bi verovatno menjanje ThumperBulletTimeDuration na nesto tipa 4 ili 2 odradilo posao.

Ljudi citam na raznim forumima da je grafika losa za pc, kakva je vi sto je igrate?

Nije uopste losa, ja je igram na max. sa 4xAA u 1080p:

Grafika i zvuk su po meni ekstra.

Igra jeste extra, a i optimizacija je odlicna
1024x768 low/high detalji, ono prvo je low, tj efekti, texture i jos nesto high, a senke low, i radi na oko 30 fps-a, sto je dobro za ovaj budj od grafe.
Bas je adrenalinska igra, nazvao bih je Serious Sam meets Duke Nukem 😀

Zavrsih posle nekih 8-9 sati. Igra razbija koliko je zabavna, a level design je definitivno jedan od najboljih koje sam video. 🙂

Prilozi

• BS1.jpg
    BS1.jpg
    234.2 KB · Pregleda: 92
  • BS2.jpg
    BS2.jpg
    295.6 KB · Pregleda: 90
  • BS3.jpg
    BS3.jpg
    235.4 KB · Pregleda: 92
  • BS4.jpg
    BS4.jpg
    271.4 KB · Pregleda: 107
  • BS5.jpg
    BS5.jpg
    249.1 KB · Pregleda: 107
Ma lek je sh*t.
Aj sto ne rade achievmentsi kao sto rade na onaj tinker nacin, nego jos da igram sve iz pocetka, samo sam vratio stare fajlove i stavio update i opet imam sejv

Btw. igra je stvarno bolesna na momente, a i humor je na nivou.

Lek ima jos dve mane, svaki put kada se izadje iz igre resetuje podesavanja za Game (ukljuci nazad AimAssist) i Contorls (mouse sens vrati na default koji je previsok, skine sve bind-ove); i takodje za razliku od Live workaround-a ne mogu da se biraju pojedinacno predjena poglavlja. Ali za par dana mi stize preorder pa necu morati da se bakcem sa tim. 😀

ja je sad kupujem,nadam se da ce da radi fino na mojoj masinici

Evo i ja sam ovo malo isprobao... Ovo je Gears of War smešten u prvo lice i izkombinovan sa Serious Sam elementima. Inače tipična igra iz Epicove radionice koja će taman fino da popuni prazninu dok nešto malo ozbiljnije Epic ne skocka u nastavku. Čak je i humor identičan kao u Gears of War. Moram da priznam da mi se ne dopadaju takve stvari previše. Prilično neoriginalno baš kao i izgled glavnog junaka koji neodoljivo podseća na Hugh Jackmana (Wolverine) iz X-Men serijala, ali očigledno će to Epic da gura još neko vreme dok totalno ne pohaba i izrabi sve što se da rabiti na ovom planu. Srećom, te igra zbilja fino funkcioniše, vrlo je jednostavna i osvežavajućeg izgleda. Zbilja briljira level design na momente, što opet moram da priznam takođe ne izgleda barem meni previše iznenađujuđe obzirom da Epic factory ima svoj šemk, stil i nivo do koga očigledno itekako drži. Što je svakako jedan kvalitet koji je za svaku pohvalu uz činjenicu da je ovo ipak potpuno nov naslov (ma kako neoriginalan) što je svakako bolje od silnih nastavaka kojima smo prosto zatrpani zadnjih godina... Sve u svemu školski primer kako napraviti sasvim solidnu i zabavnu igru!

Igru su radili People Can Fly (Painkiller, mada se sada racunaju kao deo epic-a), ali su Poljaci odradili najveci posla; Epic je tu bio cisto tehnicka podrska.

Extra igra,meni dosta lici na Serious Sam..bice dosta peglanja igara ovog proleca..

Igra moze da pojede crysis 2 i cod bo za dorucak. Toliko poteza, toliko akcije, fantasticna grafika i level design, bolesni humor, vrhunsko napucavanje, ma igra je bolesno dobra 😀

Igru su radili People Can Fly (Painkiller, mada se sada racunaju kao deo epic-a), ali su Poljaci odradili najveci posla; Epic je tu bio cisto tehnicka podrska.

Eto vidiš to nisam znao, ali sada je sve jasno... Jer Serious Sam i Painkiller su idejno gledano taman jedna te ista priča...

A što se tiče tehničke podrške... heh, biće da je ona bila ovde više nego solidna, naročito u ovom dizajnerskom delu. To je naravno moje viđenje stvari i moj zaključak jer sam prilično pažljivo pratio kompletan koncept art koji gura Epic godinama unazad, na osnovu koga bih rekao da je prvi tim Epicov itekako umešao svoje prste ovde...

Poslednja izmena:
Level dizajn u pojedinim zonama izgleda skoro pa isto kao gears of war level dizajn. Ali to je dobra stvar jer je dobri stari GoW jos uvek jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao.

Odlicna zabava, na stranu sto je izuzetno linerna! I mene dosta podseca na GoW, a pojedini elementi i na Bioshock 😛 Teksture su mogle biti i bolje, AA i postprocess ubijaju performanse

Uf ova misija gde idete kroz razrusenu zgradu je do yaya 😀
Gomila akcije+propratni metal uz to 😀
Volume 100% 😀:banana:

Odlicna zabava, na stranu sto je izuzetno linerna! I mene dosta podseca na GoW, a pojedini elementi i na Bioshock 😛 Teksture su mogle biti i bolje, AA i postprocess ubijaju performanse

Igra pomalo čudno radi. Recimo kod mene u 1680x1050 radi u nekih 20tak frejmova. Kada uključim AA padne logično i nešto ispod. U 1680x900 radi još gore, prosto se vuče, ali zato u 1600x1024 prosto leti (mislim da imam konstantnih 50hz), i to sa sve AA x8 i sve Max. Ne znam u čemu je vic, ali pašće krpljenje uskoro 100%...

Poslednja izmena:
Takodje cudno radi i kod mene. Prvo su mi teksture izgledale cudno,naidjoh na neko resenje u vidu menjanja ini fajla..Promenih i kao primetio sam neko poboljsanje, ali i dalje je kad zumiram puska zamrljana i lose odradjena a valjda bi trebalo da bude bolje...Takodje odjednom je igra pocela da stuca,npr raspalim rafal i uglavi na po par sekundi pa onda nastavi i tako u krug..

Pojavila se Ski**** verzija u prodaji.

Takodje cudno radi i kod mene. Prvo su mi teksture izgledale cudno,naidjoh na neko resenje u vidu menjanja ini fajla...

Probaj ponovo da editujes,meni se slicna stvar desavala i uvek je zapamtio neka low podesavanja ...ovako sam sad podesio i radi dobro

[SystemSettings]
bUseMaxQualityMode=True
StaticDecals=True
DynamicDecals=True
UnbatchedDecals=True
DecalCullDistanceScale=1.000000
DynamicLights=True
DynamicShadows=True
LightEnvironmentShadows=True
CompositeDynamicLights=True
SHSecondaryLighting=True
DirectionalLightmaps=True
LightShafts=True
MotionBlur=True
MotionBlurPause=False
DepthOfField=True
AmbientOcclusion=True
Bloom=True
UseHighQualityBloom=True
Distortion=True
FilteredDistortion=True
DropParticleDistortion=True
bAllowDownsampledTranslucency=False
SpeedTreeLeaves=True
SpeedTreeFronds=True
OnlyStreamInTextures=True
LensFlares=True
FogVolumes=True
FloatingPointRenderTargets=True
OneFrameThreadLag=True
UseVsync=False
UpscaleScreenPercentage=False
Fullscreen=True
AllowD3D10=True
AllowRadialBlur=True
SkeletalMeshLODBias=1
ParticleLODBias=2147483647
DetailMode=2
ShadowFilterQualityBias=2
MaxAnisotropy=16
MaxMultisamples=8
MinShadowResolution=64
MinPreShadowResolution=16
MaxShadowResolution=800
MaxWholeSceneDominantShadowResolution=4096
ShadowFadeResolution=1
PreShadowFadeResolution=1
ShadowFadeExponent=0.250000
ResX=1920
ResY=1080

Tu liniju "bUseMaxQualityMode=False" nikako ne stavljaj na true bez preke potrebe. U sustini bi trebalo da radi normalno, ali u ovde su nesto zeznuli i izbacuje crnilo na ruci prilikom leash-a i nozi za kick, kao i po obodu ekrana. Ovim .ini editorom mogu da se menjaju enkriptovani .ini faljovi u MyDocuments/MyGames/Bulletstorm/StormGame/Config.

http://narod.ru/disk/6190943001/BulletstormINIeditor.zip.html

Po meni ono sto sam vec pomenuo da bi trebalo promeniti je:
- mouse sens koji je bas visok (60.0; default za UE3 je 30, ja sam stavio na 20) u StormInput.ini, takodje je tu i mousesmoothing pa ko hoce neka stavi na false;
- za frejmove je u sustini najbolje prvo skinuti postprocess jer ume dosta da povuce (DoF, MotionBlur na false, StormEngine.ini pa [systemsettings] deo); isti fajl ima bSmoothFrameRate=True koji stavlja cap na 62 (moze da se stavi na false ili dve linije dole podigne broj)
- FOV je po defaultu 85 (StormCamera.ini).
Za ostala podesavanja moze i ovo da posluzi posto vecina stvari i dalje vazi.

http://www.tweakguides.com/UT3_8.html

Jedino sto ne mogu da nadjem kako da se premosti 16:9 ratio na koji su stavili da radi; ovako se na monitorima sa drugim aspektom dobijaju crne pruge.

EDIT: Pretece me Alister 😀

EDIT2:
Ovde takodje ima sta radi koje podesavanje:

http://udn.epicgames.com/Three/SystemSettings.html

Poslednja izmena:
^^Ja bi stavio

MaxShadowResolution=800

...recimo na 1024 ... ne bi trebalo da se oseti.

Poslednja izmena:
I dalje ne pamti sve,opet nesto iskljuci random ...i bude nekako drugacije..
imam sad neki bug na samim likovima 🙂 nista ,probacemo sa ovim proper izdanjem .

Prilozi

• ShippingPC-StormGame_2011_02_23_21_51_38_898.jpg
    ShippingPC-StormGame_2011_02_23_21_51_38_898.jpg
    460.6 KB · Pregleda: 95
Da li neko ima problema sa surround sound-om?

Kod mene igra non stop zapucava. Krene da pada frame i zakuca. Uglavnom se to desava kad na ekranu krene da ispusuje objectives.

Takodje mogu da potvrdim problem za rezolucijom. Upalio sam MSI afterburner i pratio GPU zauzece tokom igranja u razlicitim rezolucijama. U 1680x1050, 1600x900 i 1440x900 FPS je bio oko 25-30 a zazuece je bilo 55-60%, dok je u 1600x1024 GPU zauzece bilo 95-100% i igra je naprosto letela - 50-60 FPS! Ovde je definitivno neki problem - bug... da li je do igre ili drajvera, da li je problem samo do nVidie ili je slicno i kod ati pulena...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno