Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
^ http://www.head-fi.org/products/xiaomi-pistons-2-0-mk301

Skinuo sam ove stock gumice sa AT sluski i stavio neke za nijansu manje i uze.. i to je to, udobnije su i bolje leze u usima a zvuk je ubedljiviji zbog toga.

Ali ipak, bar za sada i sto se mene tice, ovo je daleko od nekih udobnih slusalica. Npr cx150 ne osecam u usima dok ove AT povremeno stvaraju neki osecaj ''nelagodnosti''. Kada stavim PreSonus over ear na vuglu kao da su teske 10g a ne skoro 300g. Mada postoje jos manji dodaci za AT pa cu probati sutra..

Ali oprasta im se sve, zbog vrhunske izrade i sjajnog zvuka.

Pa nije bas realno poredjenje..zbog velicine drajvera, konstrukcije itd. Mada upravo ih poredim uz https://www.youtube.com/watch?v=GJPTPGiD81k lossless naravno :d

Ali tu su negde, ove AT su vise v shaped i lakse peglaju mp3 dok HD7 mogu da odu i u analiticnost.. sa njima lakse cujem razliku izmedju 320 mp3 i lossless ali i mane produkcije. Naravno bolje su i za igre i filmove.

Ali jednostavno ove AT su najbolje in ear slusalice koje sam probao.. bolje zvuce od pioneer over ear a po senn cx150 su se pop*sale.

Poslednja izmena:
Ali ipak, bar za sada i sto se mene tice, ovo je daleko od nekih udobnih slusalica. Npr cx150 ne osecam u usima dok ove AT povremeno stvaraju neki osecaj ''nelagodnosti''. Kada stavim PreSonus over ear na vuglu kao da su teske 10g a ne skoro 300g. Mada postoje jos manji dodaci za AT pa cu probati sutra..

***,takva im je izrada,prilicno su glomazne. verovatno su zato i stavili tu kandzu koja ide u skoljku da bi ih sto bolje pridrzavala,mozda kad bi skinuo tu kandzu i krenuo da setas malo brze pocele da ispadaju iz usiju.
zato su i prijatnije cx150,onako malene se ni ne osecaju.

meni recimo cak i ove moje koje su skoro istog oblika kao cx ponekad zuljaju i moram da ih namestam iznova. nekad mi odgovara da ih stavim ovako http://myeers.com/wp-content/themes/sculptedeers/images/Media_HEAD.jpg. e tad mi ne ispadaju. bem li ga,nikako da se naviknem na te in ear.

imas vrhunski zvuk,mora malo kompromisa :D

Malo su mi se usi navikle pa vise nema te nelagodnosti. Ali opet nije to neka vrhunska udobnost, pre bih rekao normalna-dovoljna.

A kandze rade odlican posao, danas sam probao na kratko da se provozam bajsom i slusalice stoje kao ekserima zakucane za usi :d

Probao sam malo FC4 i Grid AS - neverovatno dobar zvuk u tim igrama za in ear. Bukvalno zvuce bolje od pioneer m390, detaljnije uz jaci i definisaniji bas a i osecaj prostora je malo bolji.
Pustio sam i neki BR rip film par minuta, cisto da proverim. I sasvim solidno zvuci mada su (i za to) otvorene over ear keva.

Tako da stvarno mislim da su super kupovina, posebno ko planira da ih upari sa nekim eksternim dac/amp-om uz komp ili laptop. Ili ko ima bolji plejer, telefon. U tom slucaju i u odnosu na vece slusalice prednost su im prenosivost-manje dimenzije, bolja izolacija i manje sirenje zvuka u okolinu uz veoma jak zvuk, to cak i nije dobro jer skoro svako moze da se zanese pa da postepeno pojacava zvuk do butalnih jacina a onda strada sluh, bar trenutno.

Mislim da je ovo stavljanje tacke na kupovinu in ear sluski, na neki duzi period. E jedino sto me bas zanima kako zvuce xiaomi P2 a posto nisu skupe mozda ih nekada narucim, samo sto me ceo taj proces smara :)

Poslednja izmena:
Ne znam gde mogu da se kupe kod nas. Mozda po nekim prodavnicama opreme za telefone i sl ili u nekoj sony prodavnici, logicno.

Na KP je bilo bas tih mh750 i to za smesnih 900 din a zvanicna cena u EU je oko 25e. https://eshop.sonymobile.com/gb/buy/e4-stereo-headset-mh750/

Na amazonu ih ima za 15$-50$ tako da su ove cene sa KP malo sumnjive jer taj ili nije znao da proceni vrednost ili valja neke kopije.

Poslednja izmena:
Onda ko bude pratio KP ima sansu da za do 1000 din kupi odlicne sluske sa mikrofonom. Cisto da ponovim jos jednom - Sennh. cx150 sada kod nas kostaju skoro 3,5k din a ove sony stock zvuce bolje + imaju mic.

Posle dugogodisnjeg koriscenja Panasonic HJE120, morao sam da kupim naslednika HJE125, ovaj ERGOnomican dizajn "pod uglom" mi je 100x bolji od klasicnih "ravnih" bubica, nema strujanja vetra pri voznji bajsa, ne ispadaju pri trcanju, zvuk po mom ukusu, topao bass, osecam se kao u koncertnoj hali koliko shiroko sviraju, jednostavno sam odusevljen kao i pri kupovini proslog modela pre sigurno 5-6godina... za 1000 din su no-brainer kupovina :)

Panasonic_RP-HJE125_10.jpg

Pa nije bas realno poredjenje..zbog velicine drajvera, konstrukcije itd. Mada upravo ih poredim uz https://www.youtube.com/watch?v=GJPTPGiD81k lossless naravno :d

Ali tu su negde, ove AT su vise v shaped i lakse peglaju mp3 dok HD7 mogu da odu i u analiticnost.. sa njima lakse cujem razliku izmedju 320 mp3 i lossless ali i mane produkcije. Naravno bolje su i za igre i filmove.

Ali jednostavno ove AT su najbolje in ear slusalice koje sam probao.. bolje zvuce od pioneer over ear a po senn cx150 su se pop*sale.

A ne znam da li se sjećaš koliko smo se mi "klali" u ovoj temi po pitanju kvaliteta zvuka ovih slušalica.
Ali dobro napreduješ.

Ja inače ne očekujem mnogo od in ear slušalica po pitanju kvaliteta u poredjenju sa "velikim" slušalicama.
Za približnu reprodukciju treba dati ozbiljan novac.

Ja sam nakon 5-6 pari sennheiser, koss i philips i sony slušalica odustao od bubica ka sredstva za reprodukciju muzike, djelom zato što više i ne slušam muziku u pokretu.

Da i kabl je težak za lemljenje kad ode džek, puno pipavo.

Kod velikih , naročito onih za studijsku upotrebu to je pravljeno da traje, traje i traje

Poslednja izmena:
CX150 su kupljene kao unapredjenje u odnosu na samsung stock a to sam i dobio - dosta bolji zvuk (posebno u kombinaciji sa wolfsonom). CX150 su kostale 2200-2500 din i zvuk je dobar za tu cenu samo je problem to sto sto je cena skocila za oko 1000 din a za to nema opravdanja. Cak i sony stock mh750 bolje zvuce od cx150 (sa odgovarajucim gumicama iz pakovanja).

E sad ne znam sta ima cudno u tome da su AT od 80e (a za koje kazu da opusteno mogu na crtu i 2-3x skupljim slusalicama) odrale cx150 cija je realna cena jedva oko 20-ak evra?

Nego jednostavno opet pokusavas da ispadnes u pravu :d

Pisao si ti razne nebuloze, tipa presonus hd7/bilo koje SL zvuce samo duplo bolje od kineskih slusalica od 4e koje imas a kostaju 10x vise :d sto je takva nebuloza da nemam komentar :)

Ili bolje receno laz i namerno pisanje dezinformacija zbog nekakvog hejta prema SL ili USA firmi za koju je proizvod napravila tajvanska fabrika i to ista ona koja od pre par godina proizvodi i AKG koji hvalis :d :d

Pa hd7 zvuce 5x bolje od Senn HD201 npr a cena je slicna, dosta su bolje i od svejedno odlicnih m390 pioneer (koje takodje zvuce bolje od hd201).

I evo sad, te HD7 su i dalje ispred sjajnih AT in ear :) mada i jedne i druge imaju neke prednosti i mane, jednostavno se radi o dve razlicite vrste slusalica a i namene su im drugacije + ogranicenja i prednosti koje donosi sama fizika.

Ja inače ne očekujem mnogo od in ear slušalica po pitanju kvaliteta u poredjenju sa "velikim" slušalicama.

Ni ja to nisam ocekivao ali ove AT su me uverile da in ear mogu da oderu mnoge ''velike'' sluske :) necu da lupetam napamet i dok ne probam ali vrlo je moguce da zvuce bolje m30x npr.

I jos nesto, ja sam fan ''in ear'' zvuka tj moram da imam i tu opciju, za slusanje u pokretu to se podrazumeva jer ne mogu da se nakanim pa da nosim velike slusalice sa sobom plus sto mnogo bolje izoluju i jednostavno su kao stvorene za slusanje muzike kad hoces da eliminises buku oko sebe i uzivas u muzici. Sa otvorenim HD7 u autobusu bih cuo bar malo buke oko sebe + bih uz 100% volume predstavljao zvucnik koji sedi :d jer mnogo sire zvuk u okruzenje, kao omanji PC zvucnici. A to bas i nije kulturno (zamisli samo da putujes bez plejera i da ispred/iza/pored tebe sedi neko deriste koje pusta neke ekreme, ret.ardirane odrede i slicno djubre) isto tako nemam nameru da davim bilo koga sa onim sto slusam.

Kod velikih , naročito onih za studijsku upotrebu to je pravljeno da traje, traje i traje

To je tacno ali evo, meni su sve bubice koje imam zive i zdrave i posle 2-4 godine :) A ovim AT prognoziram jos duzi zivot jer su kvalitetnije izradjene. I jos nesto, rekao si da ce se hd7 raspasti posle 6 meseci a evo 1-0 za presonus vs m30x jer Dark M. rece da mu je prsla traka na AT uz normalno koriscenje a presonus prezivese silne padove uz mint stanje, 38 vs 75e/slicna starost i neki tamo SL tajvan vs old skul premium AT :)

Poslednja izmena:
Nisam ni pročitao, sad ću polako, raspisao si se, ali čim vidim da nema tabela, znam, složili smo se :D
Hvala Bogu :)
Meni se kod tvojih sluški , in ear pričam, svidaj izrada najviše :)

A zvučno ne mogu da kažem ništa.

Da i to je problem, ne možeš da probaš prije kupovine.

Probanje in ear slusalica nije bas realno. Zamisli sad da prodavnica xyz ima izlozenih 30 in ear modela za probanje, pa dolazili bi klinci posle skole da probaju iz zezanja a zamisli koliko je sve to tesko prodati posle plus problem higijene.

Tako da sam isao na minimalan rizik, uostalom kakav je to rizik kad je 99% utisaka veoma pozitivno, sto iz testova sto od korisnika koji imaju i skuplje in ear modele?

Izrada je stvarno odlicna mada imaju neke delove koji su malo vise glossy nego sto bih ja to voleo ali su svejedno kvalitetni. Prave premium in ear.

A zvuk.. samo cu reci da burn in nije mit i da su od pocetnog kvalitetnog zvuka (koji je malo naginjao ka basshead klasi i uz srednje tonove koji kao da su se nalazili iza tanke opne) przenjem dosle do neverovatno kvalitetnog i univerzalnog zvuka. Flat eq se podrazumeva za solidan broj zanrova a tamo gde treba tu je hw bass boost sa fiia i eto zurke u glavi ;)
Najveca prednost im je to sto zvuce otvoreno i sa dosta vazduha kao da su u pitanju neke bolje over ear slusalice :smoke: verovatno zahvaljujuci otvorima i, za in ear, ogromnim drajverima.

I ovo uopste nisu basshead sluske, mislim na stock zvuk. A to je dobro, retko kada pravi basshead zvuk moze da bude veoma kvalitetan i univerzalan. Ali uz bass boost (3dB) zvuce prosto sjajno u zanrovima gde je to potrebno. Ili uz clear bass opciju na sony telefonu, tu moze da se podesava od -10 do +10 s'tim sto ja nikada ne podesavam preko +5.

Poslednja izmena:
Aha, ipak ima mjesta gdje se ne slažemo.

Nema tu šta puno dodati ili oduzeti.
I sam si kod AT-a se otvorio.
To je ipak iskorak, kvalitativni i mislim da je pametnija kupovina.
To uvjek preporučim.

Ja bi uvjek tako kupovao i da nemam novca, štedio bi i kupio bolje.

A sad pukle M30 a HD7 nisu zaista teško za komentarisati.
I kod mene su Grado fantastične u svemu osim u račvanju kabla iako izgledaju kao nove, znam da je to slaba tačka.

Ako je mnogo korišćeno, mislim da je on rekao da je to slučaj, sunjdjer bi ipak trebao biti izmjenjiv.

I ima tu još jedna stvar, ne znam koliko utiče a to je znoj.
Nije znoj kod svih isti.

I te kineske slušalice ne koštaju 4 već 2 EUR-a i sviraju pristojno, toliko da sam im dravjer izvadio i stavio u neke vintage, gdje se ispostavlo da treba dampirati unutrašnjost jer je kućište veliko a drajver mali pa imam efekat prazne koncertne dvorane .

A zvuk.. samo cu reci da burn in nije mit i da su od pocetnog kvalitetnog zvuka (koji je malo naginjao ka basshead klasi i uz srednje tonove koji kao da su se nalazili iza tanke opne) przenjem dosle do neverovatno kvalitetnog i univerzalnog zvuka. Flat eq se podrazumeva za solidan broj zanrova a tamo gde treba tu je hw bass boost sa fiia i eto zurke u glavi ;)

Vidiš kako iskustvo igra.
O tome si sigurno pročitao mnogo, i ja sam ali nisam vjerovao.
A sad kad ti to kažeš pretpostavljam da ima nešto.

Sa tehničke strane je ispravno očekivati da burn in da rezultat.
Ipak je drajver mehanička stvar i treba da se razradi.

Npr. namotaji bakra na dravjeru se predju tankim slojem nečeg sličnog laku i svakako da taj namaz ne prijanja na isti način kod prvih sati rada i nakon 200 sati rada.

A znaci sad je bitan hemijski sastav znoja? :d

Daj bre, lepo priznaj da si bezveze pljuvao nesto sto nisi ni pipnuo :)

Mada da si dotakao hd7 naravno da bi pomislio da su od kineske plastike, to i jeste taj prvi utisak ali svaka im cast za konstrukciju/zilavost-durability :) Opasne padove prezivese kao da su stvarno AKG K serije a ne neki tamo iskopirani plastikaneri..

Verujem da su Dark Mag. slusalice dosta koriscene ali i moje su, i u kuci a i u dvoristu, dok radim itd :) A leti su grejale usi, to je nemoguce izbeci jer nemam klimu a jastucici su od skaja aka lazna koza :d

Sto se mene tice neocekivano odlicna ocena za izdrzljivost ali su neki materijali socijala, to je cinjenica, npr plastika skoljki.

A sto se tice ovih drugih, jesam iskesirao malo vise za AT i isplatilo se. Ali verujem da bi se isto tako isplatilo i da sam kupio Xioaomi P2 od 20e :) Samo sto me smaralo narucivanje i morao sam da probam ove kad ih vec toliko hvale.

Vidiš kako iskustvo igra.
O tome si sigurno pročitao mnogo, i ja sam ali nisam vjerovao.
A sad kad ti to kažeš pretpostavljam da ima nešto.

Sa tehničke strane je ispravno očekivati da burn in da rezultat.
Ipak je drajver mehanička stvar i treba da se razradi.

Kod HD7 posle burn in-a visoki su se unormalili, cak i na ''svetlom'' xonaru DG. I bas je postao precizniji.

Ali posto pricamo o AT - imam 2 lossless kolekcije burn in ''materijala''. Koga zanima moze da me pita na pp, poslacu link.

I posto sam procitao da savetuju burn in ovih slusalica i da ''potpisuju'' primetno unapredjenje zvuka potrudio sam se da ih ostavim da se prze sto duze uz tu plejlistu. Drajveri su dinamicki 13.5mm, jedni od najvecih u in ear svetu gde je maksimalna velicina 16mm kod nekih modela visoke klase.

Rezultat je opste poboljsanje zvuka. Blago Sssss iz odredjenih zenskih vokala i jos neke nesavrsenosti visokih tonova su nestale, srednji kao da su se probili kroz opnu koja im je smetala a bas vise nije prejak vec dosta precizniji, definisaniji i bez bloat efekta. Nema sanse da je placebo, jednostavno sad mogu da slusam akusticnu, jazz, rock, klasicnu muziku, vokale a da kazem da je zvuk blizu sjajnog. U isto vreme bas je postao jos bolji, jednom recju - sjajan i univerzalan zvuk za in ear uz neverovatan osecaj prostora za ovu klasu :smoke:

Mada da se ne lazemo, neko ko ima opremu od 500, 1000e, slusa samo odredjene zanrove i koristi otvorene premium slusalice sigurno nece biti ovoliko zadovoljan sa jednim in ear.
Ne treba ocekivati toliko od proizvoda od 80e, ne postoje dzabe in ear od 500e+.

Poslednja izmena:
Kako nisam imao iskustva sa superlux ?
Mislim ne sa HD7 ali sve je to isto.
Pa slušao ih na cmoy-u, pisao sam o tome.

Nebitno.

Znoj ne bi trebao biti faktor je to što nije u pitanju prava koža pa da je nagriza ili da se ukruti pa pukne.
Ali ajd sad znaj.
Misim dešava se, ali bilo je isto tako slučajeva baš na forumu kad je džek bio neispravan ili je pukla šnala na sluškama.
Baš kod superlux slušalica.
Ali dobro nema smila pisati o tome na temi o bubicama.

Izradu volim kad je dobra, ali mogu i da oprostim ako nije ako je prati fantastičan zvuk a za takve se izdaju.

Pazi sad ovo.
Ako uzmeš burn in, ako dodaš različite izvore i nemanje pojačala ili adekvatnog pojačala onda je tešto stvoriti pravu sliku.

Evo ti moj tekst sa jednog drugog foruma kada biram koje slušalice da uzmem i kako opisujem AKG K141mk2 koje sada imam.
Tada je testirano sve na transcend mp860 plejeru, flac je bio izvor.

Slušao sam grado sr80i koje su mi vrlo vrlo dobre, razlika u odnosu na moje je što su baš direktne a imaju i bas korektan ne previše naglašen. Ukupna ocjena za njih je 4.5 od 5
Slušao sam sennheiser 558 , nekako mi je to muljavo previše nema valjanog razdvajanja instrumenata i opet tu je bas koji pokriva ostatak slike . Ocjena je 3.5 od 5
Slušao sam audiotechnika ath m50, korektne medjutim ne mogu da im dam više od 4 od 5 ukupno jer sam slušao i Audio-Technica ATH-PRO700MK2 koje su veoma precizne, imaju i visoke i bas a sve je lijepo odvojeno. Nema preklapanja. Za njih ocjena 4.5 od 5.
Slušao sam i akg k141mk2 što je niža klasa i njima ne bih dao ocjenu više od 3 od ukupno 5 iako možda one ne govore o tome šta sve mogu da postignu AKG slušalice iz više klase.

Dakle najlošije sami ocjenio ubjedljivo.
I kupio sam ih nove od nekog ko ih je samo probao i rekao sterilno.
Naravno nije imao pojačalo.
A meni su na glavi danas 80% vremena , ali sa lampašem.

Zbog svega ovog je zaista onda nezahvalno ulaziti u polemiku kako šta zvuči.

Ovo gore je moj lični primjer. Tad nisam još imao ni grado slušalice, nisam imao niti jedan razlog da bilo kojeg proizvodjača favorizujem.

Ono što mi je interesantno sad ovog momenta je taj burn in.
Nemam sad na čemu to da probam, moraću uzeti neke nove, ispod čekića što se kaže.

Moj sljedeći korak su kablovi, strujni i interkonekt i jedan dobar filter za napajanje svih komponenti.
To da probam u roku od cca 6 mjeseci bio bi zadovoljan.

Poslednja izmena:
Ma to se desava, ne kazem da je normalno da slusalice od 75e, pa jos AT, tako brzo imaju problem sa pucanjem materijala ali eto.. mogle su i ove moje da prsnu posle mesec dana. Cak sam citao i da neki skuplji Shure modeli imaju slabe tacke u izradi/konstrukciji i da je moguce da puknu prakticno same od sebe posle nekog vremena. Zato je veoma bitno da izrada i konstrukcija budu ujednaceni ili da su ti najrizicniji delovi dodatno ojacani.

I jos nesto vezano za SL, u spoiler:
Vise puta sam postavio linkove ka komentarima nekoliko korisnika koji imaju prakticno celu SL kolekcije sa sve derivatima tipa presonus, samson.

Njihov zakljucak je da presonus ima malo bolje materijale, deblji i kvalitetniji kabl i malo finije jastucice. Isto tako zvucno su obicne 681 proglasene najlosijim zbog neartikulisanih visokih tonova a prema njihovim misljenjima 681b/hd7/668b/samson su najbolje slusalice iz cele te SL serije. Cak kazu i da zvuce bolje od nemodovanih evo koje zbog dodatnog sundjera imaju malo jaci ali zabloatovan bas i mutnije srednje pa i visoke tonove.

Vidim da pominjes taj plejer, sto se mene tice jos nisam nasao plejer ili telefon gde HD7 zvuce tako ubedljivo kao uz fiio pa cak i xonar DG uz EQ visokih. Npr na kilavom S2 samsungu zvuce isto tako - neubedljivo i lose. Na sony XP dosta bolje ali nema nista bez pojacala i iole kvalitetnog dac-a, pa makar to bio i relativno jak stari sony walkman 1Gb.

Ovo je prvi put da sam ovoliko paznje posvetio burn in-u i u isto vreme ovo je najdrasticniji primer unapredjenja zvuka posle 50h+ przenja. Ali je veoma moguce da negde taj efekat nece biti izrazen ili da ce se jedva cuti, ko zna od cega sve to zavisi.. u ovom slucaju burn in donosi bar 0.5 visu ocenu za zvuk, jednostavno sada zvuce odlicno/sjajno u prakticno svakom zanru koji sam slusao. Ali su zato izgubile malo na basshead efektu koji meni bar nista ne znaci. Ko trazi klasicne basshead slusalice verovatno nece biti odusevljen mada ne vidim svrhu takvog, zabloatovanog zvuka zbog iluzije jaceg bass-a.. meni ove uz bass boost zvuce sjajno u zanrovima gde je to potrebno a zadrzava se cist, utegnut, detaljan zvuk.

Poslednja izmena:
Ispadne da nema pravila kod ničega.
Eto taj burn in je idealna tema za sukob mišljenja, a može se desiti da je negdje promjena ili napredak očigleda a negdje ga nema uopšte ili malo.

Kad malo sistemi uznapredjuj pa se budemo sukobljavali oko kablova :D

Ma koliko sam video ljudi se opasno kolju oko burn in-a :d Al' ozbiljno, kao da je zivot u pitanju.

Ja iskreno nisam racunao na ovoliko unapredjenje zvuka tj mislio sam da ce ove AT ostati na tom putu ka basshead vodama (ali u pozitivnom smislu). Sada su postale izuzetno univerzalne sto mi mnogo vise znaci plus imam i tu polu-basshead opciju uz 1 klik na kucistu fiia :) U sustini najvise sam se odusevio tim ''otvaranjem'' srednjih tonova koji sad zvuce izuzetno cisto.
A takodje sam veoma zadovoljan sto uz bass boost mogu da pustim ovako nesto a da to zvuci veoma detaljno, cisto i kvalitetno https://www.youtube.com/watch?v=cuYWH2nQsJI
Moguce da su veliki drajveri zasluzni za to.

Npr sa sony mh750 bubicama bez te opcije zvuci sasvim solidno ali uz bass boost dolazi do zamucenja zvuka jer su one vec fabricki prilicno bassy..

A sistemi ce napredovati kad bude vise para, znaci mozda nikad :d Mada ja sam na putu da uparim e11k i DX do kraja meseca mada videcu, imam i prece troskove a i veoma sam zadovoljan ovim sto imam, jedino ta zelja za eksperimentisanje sa zvukom.. to je prokletstvo :d

Poslednja izmena:
Ja imam Xonar DX i ja bi za cijenu koštanja toga uzeo cd plejer i lampizirao ga ili samo upgrade sa boljim djelovima.
Ili jedan ovovremenski cd plejer.

Baš ću pitati DarkMagician-a dal je gazio po slušalicama sa jednom ili obe noge :D

Da ali smara malo to sa plejerom.. ovo mi je prakticnija opcija a i ako kupim plejer nikada necu znati kako zvuce e11k i DX :d A mozda bih i platio modovanje DX, mnogi kazu da je unapredjenje zvuka primetno.

Ja ne znam kad sam sjeo za komp na kome je Xonar DX.
Jeste dobra, dok ne probaš bolje :D

Ima onaj , zaboravi nick sada, on je mjenjao opamp, a može tu još štošta da se moduje.

Ja ozbiljno razmišljam o još jednom plejeru pogodnom za lampizaciju pa da ga dam majstoru.
Ni u kom slučaju ne bi smjelo da me košta više od 100EUR-a, 120 Ako stavim brutalne komponente.

Ovaj marantz trenutno može upgrade ali ne i lampizaciju.
Upgrade mogu i sam i sigurno hoću samo da ga još malo izguštam.

Kako zvuči dx možeš kod mene probati, samo nabavi taj E11.

Nazad
Vrh Dno