Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
@vylota, hvala. Baš je velika razlika u ceni. Kako znati da su original, mada je prodao 95 komada :wave:

Mozda ce nekom biti cudno ali ja na primer pored zvuka gledam da 3.5 mm dzek bude pod uglom jer cesto kad vozim bajs ili sam u gradu i slusam muziku pa mi je telefon u torbici ili dzepu. Nekako sam sigurniji kad je dzek pod uglom. Inace trenutno koristim Sony MDR-EX50LP i kod njih su mi malo vise izrazeni visi tonovi.

Da... mada to zavisi kako kome odgovara. Meni sada Xperia U služi kao "walkman" a pošto je mali telefon odgovra mi samo prav džek jet telefon skoro uvek duboko upadne u džep... Ali opet je dobro i to napomenuti. ;)

E ***, ako nema Huawei u prodaji onda otpadaju.

I još jedno pitanje u vezi Xiaomi Piston, da li rade sa iphone? Mislim samo na zvuk, ne interesuju me komande za javljanje, volume. Znači samo da li muziku mogu da slušam?

Meni su na ip5 ekstra radile,radila je i komanda za skip track ali za kontrolu zvuka nije.

Ja sam imao neke cx, mislim da su imale izraženije visoke tonove, ili ti treble. Kod nas imaju akg ip2, trebale bi da su dobre. Pogledaj i JVC HA-FXD80-Z, http://www.ebay.com/itm/121296014290?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT, opis na yt , https://www.youtube.com/watch?v=akXVJUhRNWA. Razmišljam se oko njih, sviđa mi se review :), a nisu skupe.

Ove JVC obecavaju, vidim hvale ih a deluju kvalitetno, hvala za preporuku :) I da, cx imaju malo izrazenije visoke ali su generalno kvalitetne i udobne slusalice sa odlicnom izolacijom a zvuk je sasvim solidan za te pare (oko 2500 din).

Sto se in ear tice ja bih pre isao na neke sto kvalitetnije jer su to slusalice koje se cesto prenose, guzvaju itd. A bitno je i da budu udobne, sve verzije SL hd 381 su izradjene od ne bas sjajnih materijala i nisu bas udobne (tako kazu uporedni testovi) ali isto tako kazu da je zvuk nekoliko klasa iznad i da nemaju konkurenciju. Kostaju oko 3k din i cena stvarno nije problem ali jednostavno ne bih da kvarim Senn udobnost na koju sam navikao i ne bih da crknu odmah posle izlaska iz garancije, samo zato ih izbegavam iako verujem da sjajno zvuce za 30e.

@Ivan I, znam da su cx300 II odlicne i kvalitetne ali nesto me vuce da probam da nadjem jos bolje za slicne pare.

@ vylota

Evo odgledah i ovaj video review za te JVC, na stranu to sto me ovaj lik ''malo'' iritira :d izgleda da su ovo stvarno veoma kvalitetne slusalice sa sjajnim zvukom. Definitivno su favorit za sada.
Jos jednom hvala x100 :)

Evo kopiracu u spoiler test sa head fi (drugi link iz mog potpisa). U klasi su 100-150$ (zato i nisam obratio paznju na njih), 2B17

(2B17) JVC HA-FXD80

Added Sep 2012

Details: JVC’s carbon nanotube microdriver earphone
Current Price: $105 from ebay.com (MSRP: est $80); $120 for HA-FRD80 with mic & 1-button remote
Specs: Driver: Dynamic | Imp: 20Ω | Sens: 102 dB | Freq: 8-25k Hz | Cable: 3.9' L-plug
Nozzle Size: 5.5mm | Preferred tips: generic single-flanges; generic bi-flanges; MEElectronics ‘short’ bi-flanges
Wear Style: Straight down or over-the-ear

Accessories (3/5) - Single-flange silicone tips (3 sizes), cable winder, shirt clip, and drawstring carrying pouch
Build Quality (4.5/5) – The housings of the FXD80s are solid-feeing stainless steel, with nozzle-mounted microdrivers and unique-looking but sturdy strain reliefs. Cabling is typical JVC – soft and flexible. Mild driver flex is present.
Isolation (3.5/5) – Very good with the right tips and moderate insertion
Microphonics (4.5/5) – Very low when worn cable-down; nonexistent otherwise
Comfort (4/5) – Quite comfortable except for those with narrow ear canals. The housings are heavier and a bit larger than those of the Yamaha and Monster microdriver sets but not enough so to cause fit issues

Sound (8.7/10) – JVC’s previous microdriver earphone, the FXT90, featured a carbon nanotube driver alongside a second transducer. The new FXD80 uses a single carbon nanotube microdriver. Interestingly, the FXD80 is not as efficient as the dual-driver FXT90, requiring a few extra notches to reach listening volume. The power handling of the FXD80 is rather strange in that it is actually sensitive enough to be used at low volumes, yet happily accepts quite a lot more power before passing comfortable listening thresholds. Due to the slightly recessed mids, being able to bump up the volume without the sound becoming shrill or boomy is very welcome with many tracks.

The bass of the FXD80 is punchy and has good depth. Mid-bass boost is very mild – not as heavy as with the FXT90 and lower-end FX40 model but more substantial than with the VSonic GR07 and HiFiMan earphones. Like the FX40, the FXD80 leans slightly on the thin side in note presentation and as a result its bass reminds me of the Shure SE535 – great in extension but perhaps not as full and rumbly as the response warrants. The slight bass elevation causes the JVCs to sound a little less controlled compared to the GR07. Certain similarly-priced armature sets such as the Fischer SBA-03/MEElectronics A161P and Rockit R-50 also sound quicker and tighter, as expected. The bass of the FXD80 is also not quite as effortless as the dynamic, highly versatile low end of the Monster and Yamaha microdriver earphones but is certainly respectable considering the lower price of the JVCs.

The midrange is clear and detailed but, like the low end lacks a bit of thickness. The mids seem to take a step back compared to the bass and treble. Male vocals especially sound somewhat recessed – the GR07, for example, provides a flatter response with fuller, thicker, more natural male vocals. The RE-ZERO and MEElectronics A161P are more similar to the FXD80 in note presentation but both feature much more forward mids.

The response starts gaining emphasis in the upper midrange and the top end is prominent, yet somehow not fatiguing. The overall tone of the JVCs is a little on the cool side, which is certainly unusual for a mid-level dynamic earphone. Detail and top-end extension are good and the sound is nice and airy on the whole. The treble curve adds some perceived clarity to the sound in a way reminiscent of the lower-end FX40 model and the similarly-priced PureSound ClarityOne. The treble response does tend to exaggerate cymbal ringing a little and can throw timbre off slightly but – happily - doesn’t have the sibilant tendencies of the VSonic GR07. The pricier HiFiMan RE272, on the other hand, does a much better job of controlling sibilance without losing air but will not work for those who crave the extra treble energy.

The presentation of the FXD80 is less straightforward. The earphones sound spacious in a way reminiscent of the $300 Monster Miles Davis Trumpets and yet seem to have an average-sized headstage and layering. The FXD80 doesn’t throw sonic cues as far out of the head as a VSonic GR07 and Rockit R-50 and the presentation seems a little less well-spaced and linear. The HiFiMan RE272 is also more open-sounding and spacious, but the fact that the FXD80 draws comparisons to these far more expensive sets speaks volumes of the overall level of its performance.

Value (9/10) – JVC’s latest microdriver design is solid performer, combining deep bass, a clean midrange, and prominent treble for a crisp and energetic sound. As with the lower-end FX40 model, the FXD80 can’t be recommended without some reservation – the sound signature seems to work best with electronic music and male vocals disappoint compared to the pricier FXT90 model and other competing sets. Still, with its stainless steel shell, above-average isolation, and versatile, no-frills cabling, the FXD80 is one of the better buys in its price range.

Pros: Very solid build, flexible and quiet cabling, highly proficient sound
Cons: Fit may not work for those with narrow ear canals

Znaci ovo su sjajne slusalice. Vylota je postavio link gde kostaju 64$, taj prodavac sa ebay-a ima 99% pozitivnih ocena.. ne bi trebalo da valja kopije.

Poslednja izmena:
Meni su na ip5 ekstra radile,radila je i komanda za skip track ali za kontrolu zvuka nije.

Odlično, rade sa iphone. Ove sluške su trebale na iphone da gruvaju samo tako.

@hsv.stoned, aman, nemoj da me navlačiš, planirao sam da uzmem nešto do 20-25, sad ako se zaludim otićiću i preko 64$. Mada da imam negde da ih probam... cx300 II kada sam čuo uzeo sam isti dan u CT.

Ne vredi, ocigledno kidaju te JVC :) Da Vylota nije pomenuo te slusalice ko zna da li bi naleteo na njih.

Pogledaj testove koje sam postavio (drugi link iz potpisa), tu recimo odlicne E10 (sa kojima su ljudi uglavnom veoma zadovoljni/prezadovoljni i koje su sigurno bolje od cx150 koje sad koristim) imaju ocenu 7/10 za zvuk a ove JVC 8,7/10 uz sve ostale odlicne ocene i premium, ozbiljan dizajn i kvalitet. Samo moram jos da kopam po netu, da vidim kako se krecu cene i da li ima kopija i koliko, ne bih da se ispalim.

Poslednja izmena:
Ali su duplo skuplje i od k324p i e10 :). I mene intrigiraju, ali moram prvo da prodam neke od svojih slušalica (velikih) jer omladinac nije ušao na budžet, pa moram da rasprodajem stvari :(. Uskoro ću postaviti oglas za GRADO 325is, i verovatno creative vision m mp3 plejer sa hardom od 30gb. Užas... ne znam da li neko od Vas ima decu, ali mene moji tinejdžeri razbiše :).

Jesu duplo skuplje ali obicno se i malo poboljsanje zvuka debelo naplacuje a na tim listama skupljih slusalica od e10 i 324 ima i onih koje su losije ocenjene od 7/10 ili tu negde.

Au bedak za budzet.. nekada je to i moglo da se izgura, sada je zesca frka jer je standard dosta pao a troskovi oko faksa mnogo veci, havarija.

Jos jedan test tih JVC

http://en.goldenears.net/15308
http://en.goldenears.net/15282

fc07524cafff04276cdc125f5658b2b6.PNG

Samo da pitam jel ima iko iskustva sa imonster bubicama za trcanje? Imao sam senn 685 ranije,sad naleteh na ove u saturnu na akciji za 57€ (inace su 149) pa reko da priupitam za misljenje?!

Konacno mi stigle Xiaomi Piston 2 sa ibuygou posle 18 dana.
Kao sto ste svi rekli, fenomenalno pakovanje, basovi nisu prenaglaseni, zvuk cist.
Posto nikad nisam imao in ear bubice trebace mi vremena da se naviknem.
Jedino su mogli neki mali platneni pouch da stave al dobro.

Poslednja izmena:
Kakve su te Xiaomi u poredjenju sa Sennheiser cx 300 II? Treba uskoro da uzmem slusalice, pa se razmisljam da li ortak da mi donese iz USA Sennheiser

Sta uzeti od low end bubica cisto da preguram neko vreme dok mi ne stignu bolje? Znaci minimalno para bih da dam, sto manje to bolje. Gigatech, Hama.. ?

Pa za 400-500 din bilo koje od tih krsina da uzmes svejedno je, vec za tu negde oko 1000 din imas iole krstene pioneer, sony, philips.. prelistaj temu, boris lozac je tako za oko 10e kupio neke dobre sony ili ga pitaj.

Ne bacaj pare na to...

Te hama, canyon i slicne su pravo bacanje para, traju nekoliko meseci najduze a zvuk je uzasan.

Poslednja izmena:
Ne bacaj pare na to... ako baš moraš, možda neke sluške od samsung s3 ili sl. ali original

Pa za 400-500 din bilo koje od tih krsina da uzmes svejedno je, vec za tu negde oko 1000 din imas iole krstene pioneer, sony, philips.. prelistaj temu, boris lozac je tako za oko 10e kupio neke dobre sony ili ga pitaj.
Hvala lepo :)

Ja sam u nedoumici šta da kupim. Naime pre desetak dana crkla je leva strana mojih Sony MH410c slušalica, koje sam dobio u paketu sa Sony Xperia Sola telefonom. Tim originalnim slušalicama bio sam zadovoljan, e sada bi nešto malko bolje, ako ima do oko 2000 dinara ! Zbog cene u obzir dolaze Sony, Pioneer, i JVC a i njihovih modela imaju najviše, i pošto prodavnica WinWin ima i tu kod mene u Subotici, tamo bih kupio.

E sada uzeo bih nešto od ovih modela:

Sony MDR-EX37BR 1988 din
Sony MDR-EX15LPB 1449 din
Sony MDR-E820LP 1321 din
Pioneer SE-CL501-K 1499 din
Pioneer SE-CE511-K 1322 din
Pioneer SE-CE521-H 1777 din
JVC HA-FR36-B-E 1443 din

Molim za savet, koji bi bio najbolji izbor od ovih 6 modela, najbitniji mi je kao prvo kvalitet zvuka, kao drugo kabla i kao treće da radi radio na mobu sa njima, mikrofon ako ima OK ! Da li ima torbicu za nošenje i slično, me ne zanima...

Poslednja izmena:
Samo da javim da su Skullcandy Ink'd 2 riknule, kabal kod džeka počinje da prekida odnosno utišava slušalice na dodir na tom mestu. Definitivno ne vrede 2k Din, mislim da ću sutra naručiti Xiaomi ali se "bojim" za reklamaciju pošto ovde izgleda da ja "najextremnije" koristim sluške. :)

Ako ih koristiš "ekstremno", ne uzimaj Piston. Moja sestra je za 2 meseca pokidala kabl, pri čemu joj je gomila drugih jeftinih i nekvalitetnih slušalica trajalo dosta duže.

Samo da javim da su Skullcandy Ink'd 2 riknule, kabal kod džeka počinje da prekida odnosno utišava slušalice na dodir na tom mestu. Definitivno ne vrede 2k Din, mislim da ću sutra naručiti Xiaomi ali se "bojim" za reklamaciju pošto ovde izgleda da ja "najextremnije" koristim sluške. :)

Nisi napisao koliko para planiras da potrosis. Ako hoces da traju.. pa ja bih isao na neke proverene do 50e, pa i Senn cx175 deluju ok za oko 30e samo procitaj po head fi utiske kako zvuce i da li ti to odgovara.

Verovatno 'zapele' negde u ženskoj tašni, a ona baš navalila da ih izvadi. :) To je moja teorija. Ne vodi računa o tim stvarima, za nju su jeftine slušalice, da se ne sekira kad ih pokvari, jednostavno baci, i kupi nove.

Pa sve se to da rješiti.
Ko još baca slušalice zbog gubitka kontakta na kablu.

Ja. Sigurno se neću zamajavati sa popravkom jeftinih bubica.

To je moja teorija. Ne vodi računa o tim stvarima, za nju su jeftine slušalice, da se ne sekira kad ih pokvari, jednostavno baci, i kupi nove.

Ne radi se to tako, posebno ne ako joj ti kupujes slusalice, uz te krs jeftine od 400, 500 din na godisnjem nivou ima da te izadje 50e :d Ja sam mojoj kupio Sennheiser i traju 2 i po godine, verovatno ce jos bar godinu dana a uopste ne pazi na njih.

Traju i njoj uglavnom više od godinu dana. Ove je najbrže upropastila, pri čemu su bile najskuplje.

Nazad
Vrh Dno