Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Da se učlanim i ja u Xiaomi klub, i preporučim iste, sjajne su sluške, hvala corax. :D

;)

upravo sam porucio xiaomi sa pande. na akciji su i kostaju 10$. inace bih bio skeptican, ali imam poverenja u pandu malo vise nego u kineze na aliju.

imam samo jedno pitanje, zasto su crne i bele jeftinije od zlatnih? zlatne su 23$, a crne i bele po 14.
da li v2 znaci da postoje i v1 sluske i kako ih razlikovati?

Bele su v1. Crne nisam video original (edit: ima ih, v1). v2 su zlatne i srebrne (ukoliko je IF verzija). Xiaomi Pistons v1 i košta oko 10$. Razlika u kvalitetu zvuka između v1 i v2 je značajna, barem sam na takvu informaciju nailazio.

Edit:
Crne i Bele Piston v1: http://www.xiaomiworld.com/original-xiaomi-piston-headphone-paperback-edition-white-black.html

v1 ima 3mW snage, dok v2 ima 5mW.

Poslednja izmena:
E pa hebi ga. Zlatne sigurno necu nositi. Ni srebrne mi bas ne bi legle. Ako zvuk ne bude zadovoljavajuc, poklonicu ih.

@ corvux, ti si najvise citao o tim pistons, koji drajveri se kriju unutra? Mislim da li su to slusalice nekog zvucnijeg proizvodjaca samo u kineskom pakovanju?

@ corvux, ti si najvise citao o tim pistons, koji drajveri se kriju unutra? Mislim da li su to slusalice nekog zvucnijeg proizvodjaca samo u kineskom pakovanju?

Ne bih rekao. Slušalice je dizajnirao 1More Design za Xiaomi. O driverima:

"Xiaomi utilised new beryllium drivers in their MK301 Pistons, something which they claimed improved the bass-performance of the headphones, and improved the overall sound. Also, the cavity resonance was dramatically reduced which increased the audio-spectrum, boosting the performance of the headphones even further. The headphones also employ a dual dampening system, to provide a more balanced sound, along with sound chambers precision machined by diamond tools."

Sa head-fi: http://www.head-fi.org/products/xiaomi-pistons-2-0-mk301

Izgleda jedino meni nisu legle pistons. Jel neko probao Soundmagic e10 ili JVC HA-FXD80-Z?

Xiaomi Piston Earphone Updated Version Brown od proizvođača. Previše jaki visoki tonovi( za moj ukus naravno), slabiji basovi. U poređenju sa akg k324p koje imam oko 6 godina koje su onako neutralne, ali baš dobre.

@vylota, imam ja Soundmagic E10 vec 2 godine, a sad i Xiaomi :))) i pored toga Senn cx215, koji nije u njihovoj klasi..

Ne mogu jos da uporedim, ali bas je definitivno bolji i bogatiji nego na E10, a Senn da ne pominjem. E10 ima bas neki studijski, flat zvuk.
Sve u svemu, izgleda da cu imati skroz drugacije misljenje od tebe :D

edit: ako se ne varam, taj AKG je prepakovani CX300?

Poslednja izmena:
Član je u drugoj temi postavio link do zanimljivih slušalica. U pitanju su Huawei Honor 6 in-ear slušalice:

http://www.gizmochina.com/2014/07/1...pped-with-gel-and-packed-like-a-space-capsul/

Ponavlja se priča:
"Huawei s claimed it sound better than a number of other popular brand name IEMs that cost 4x-5x that much."

Navodi se cena od oko 16$. Dizajn pakovanja i slušalica je zanimljiv. Mada po meni Xiaomi Pistons 2 imaju bolji dizajn. Možda poručim i ove nekad u budućnosti.

Ove Huawei kad vidi neko ovako sa strane, ko nije čitao ovu temu, garant će prvi utisak da mu bude da su neki kineski šit :) dok Xiaomi deluju malo "skuplje" na prvi pogled, sve od plastike preko kabla.

EDIT: nešto ne mogu da nađem neki verodostojniji opis "Quarkie" bubica. Jel čuo neko za njih ili još bolje da ih je čuo?
Našao sam ih po ovoj ceni: http://www.sportsdirect.com/quarkie-earphones-759048

Poslednja izmena:
Meni su stigle za sina, kao zamena za one pistons, Panasonic RP-HJE120, 1000din iz HK, mnogo bolji zvuk mi imaju od pistonsa, jedina mana je kabl koji se lako uvrće. Ali mi zvuk baš baš ok, za te pare.

Ja sam te panasonic hje koristio jedno 4 god dok mi nije probila leva bubica, i veoma sam zadovoljan zvukom, pogotovu za ulozen novac, kad sam ih kupio i cuo basscinu odusevio sam se a opet ima jasne visoke itd, furaju beats fazon da bustuju niske i visoke :D kod nas ih vise nema, ima naslednik hje125 pa ih mozda uzmem :)

Član je u drugoj temi postavio link do zanimljivih slušalica. U pitanju su Huawei Honor 6 in-ear slušalice:

http://www.gizmochina.com/2014/07/1...pped-with-gel-and-packed-like-a-space-capsul/

Ponavlja se priča:
"Huawei s claimed it sound better than a number of other popular brand name IEMs that cost 4x-5x that much."

Navodi se cena od oko 16$. Dizajn pakovanja i slušalica je zanimljiv. Mada po meni Xiaomi Pistons 2 imaju bolji dizajn. Možda poručim i ove nekad u budućnosti.

Ima li negde da se naruce te Huawei Honor?

Il neko uspeo da naruci srebrne Xiaomi Piston 2 ili ste svi zlatne narucili?

@vylota, imam ja Soundmagic E10 vec 2 godine, a sad i Xiaomi :))) i pored toga Senn cx215, koji nije u njihovoj klasi..

Ne mogu jos da uporedim, ali bas je definitivno bolji i bogatiji nego na E10, a Senn da ne pominjem. E10 ima bas neki studijski, flat zvuk.
Sve u svemu, izgleda da cu imati skroz drugacije misljenje od tebe :D

edit: ako se ne varam, taj AKG je prepakovani CX300?

Upravo se razmišljam koje da poručim. E10 ili Xiaomi Piston, ako je bas bolji na Piston onda si mi pomogao. Hvala.
Da li Piston mogu da se porede sa Sennheiser CX 300 II? Neko iz iskustva? Imam CX 300 II, zadovoljan sam ali bih naručio još jedne.

I što sada ubacište ove Huawei Honor 6? Nije uredu, taman sam prelomio ka Xiaomi Piston :smash:

Upravo se razmišljam koje da poručim. E10 ili Xiaomi Piston, ako je bas bolji na Piston onda si mi pomogao. Hvala.
Da li Piston mogu da se porede sa Sennheiser CX 300 II? Neko iz iskustva? Imam CX 300 II, zadovoljan sam ali bih naručio još jedne.

I što sada ubacište ove Huawei Honor 6? Nije uredu, taman sam prelomio ka Xiaomi Piston :smash:

U istom sam sosu. U zivotu nisam video lepse pakovanje ali mi kabl deluje jeftino i kao da ce se non stop uvrtati. I ko zna kad ce biti u prodaji.........sad ih daju uz taj Honor telefon ali kad ce biti solo prodaja?
Mada mislim da cu danas naruciti Piston.

E ***, ako nema Huawei u prodaji onda otpadaju.

I još jedno pitanje u vezi Xiaomi Piston, da li rade sa iphone? Mislim samo na zvuk, ne interesuju me komande za javljanje, volume. Znači samo da li muziku mogu da slušam?

Mislim da su za "neobojeno" slusanje muzike bolje E10, posto imaju prilicno ravan zvuk - nista ne strci, sve je manje-vise onako kako su producenti muzike zamislili kod mixa. Ako volite jace baseve, onda Xiaomi

Volim jače basove, onda Xiaomi, ubedili ste me :)
U čemu je razlika sa Xiaomi, imaju:
Xiaomi Piston Earphone 2014 iF:
http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_pis...gn_reward_commemorative_edition-5934-eur.html
i
Xiaomi Piston:
http://www.ibuygou.com/p-original_xiaomi_piston_earphone_updated_version_brown-5708-eur.html
?

Ja kolko vidim te srebrne od 21 eura su komemorativno izdanje Piston 2 i jedina razlika je boja a zlatne (braon) su takodje Piston 2.
Piston 1 su 10 eura i izgledaju drugacije.
http://www.ibuygou.com/p-original_xiaomi_piston_earphone_brief_version-5983-eur.html

Mislim da su za "neobojeno" slusanje muzike bolje E10, posto imaju prilicno ravan zvuk - nista ne strci, sve je manje-vise onako kako su producenti muzike zamislili kod mixa. Ako volite jace baseve, onda Xiaomi

Ne znam kakav je taj E10, ali mislima da Xiaomi uopšte nema izražen i jak bas. Bar prema sećanju odnosu na neke stare bubice što sam koristio.

Ni meni pistons nemaju jak bas, čak i manje izražen, po mom mišljenju. Zato sam ih i prodao, jer su , opet, po mom ukusu, imali prenaglašene visoke tonove a bosva mnogo manje. Očigledno meni odgovaraju više neutralnije slušalice, šta znam...

Pre par meseci cx150 su pocele da gube kontakt (desna slusalica), jos par puta mi se to desilo i od tada rade normalno. Cudno, verovatno su pri kraju zivota (imaju vec 3+ god) ali se jos drze.

Samo sad je problem sto su mi ove hd7 sluske postavile nove standarde pa je zvuk cx150 poceo da me smara :) Uopste nemam predstavu sta da kupim kad senn crknu, kod nas i nije neki izbor a cene su jake.. da li ici na sigurnu opciju kao cx300 II ili da eksperimentisem sa nekim manje poznatim.. necu ove pistons i slicne, ne trebaju mi tasteri (za to imam one koje idu uz fon).

Poslednja izmena:
Da ne budem dosadan, ali AKG K324p mogu da se preko ebay-a kupe za 20tak dolara, što je smešno. Imam ih godinama, i stvarno su dobre, preporučio sam drugu sa posla za sina koji ozbiljno svira gitaru, pa ih koristi i kao monitorske, i obojica su prezadovoljni. Kupio sam posle preko k/p još jedne bele za ćerku, mislim za 25e (pre nego što sam počeo sa online kupovinama), iste slušalice isti kvalitet. Nema prevare. Da si u BG, mogao bi i da ih probaš. moja preporuka.

Hvala. Vidim da hvale te akg po netu.. samo ne znam koliko su bolje od cx150, ja sam mislio da idem do cene od nekih 50-60e ali da te koje kupim budu primetno bolje od cx150. Ne zurim nigde, jos mi rade ove Senn, samo moram da prelistam silne hifi forume pa bih video koje su to najbolje za te pare a da ih kojim slucajem ima kod nas.

@John Cena, bitno da nema razlike u kvalitetu, a boja mi nije nešto bitna. Za 17e izgledaju kao vrlo dobra kupovina.

@vylota, volim dobar bas, ali Akg K 324 P su 50$ na amazonu. Da li si siguran da original ima za 20$? Može li neki proveren link za kupovinu?

@hsv.stoned, imam više od godinu dana Sennheiser CX 300 II, uglavnom ih koristim kada trčim, jednom oprane u vešmašini (taman se očistile od znoja, zaboravio ih u trenerci posle trčanja, bile su u njihovoj futrolici što dolaze sa njima) i dalje rade kao prvog dana. Mislio sam posle pranja u mašini ćao zdravo, ma kakvi, ne žalim ni jedan din za njih. Od mene preporuka. Ako si u BG možeš da se nađemo da ih probaš.

Mozda ce nekom biti cudno ali ja na primer pored zvuka gledam da 3.5 mm dzek bude pod uglom jer cesto kad vozim bajs ili sam u gradu i slusam muziku pa mi je telefon u torbici ili dzepu. Nekako sam sigurniji kad je dzek pod uglom. Inace trenutno koristim Sony MDR-EX50LP i kod njih su mi malo vise izrazeni visi tonovi.

Nazad
Vrh Dno