Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ozbiljna radnja , udjes jedno milion evra oko tebe , odveo me covek da cujem neki 2.0 sistem , samo sam napustio objekat i otisao sa mojim roza slusalicama :D. Ja merkam AKG K702 da mi pretera brat iz nemacke i mislim da ce to zavrsiti moju pricu sa slusalicama :D

Poslednja izmena:
Verujem da svakako mnogo manje vuče nego kod klasičnih slušalica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gledam danima da nadjem neke dobre monitoring in-ear sluske do 100e, i nekako se uvek vratim na AKG IP-2, jako dobre recenzije. Bavim se audio produkcijom (radim zvuk za igre i simulacije) i trebaju mi sluske na koje mogu da se oslonim i kazem to je to, ako ovde zvuci ok da dalje ne slusam. Posto trenutno imam Panasonic RP-TCM125 koje su BAS jeftine (10-15e mislim), ali u toj klasi navodno imaju najbolji zvuk (meni su ok za gaming i ovako za muziku, ali nista spektakularno), i svaka promena na bolje je i vise nego dobrodosla. Kod Panasonica, recimo kada radim audio, najmerodavnije su mi kada su jako tihe, cim pojacam da cujem tise zvukove zvuk se TOTALNO promeni, cak ni frekvencije nisu iste! Ako to mogu da izbegnem sa nekim sluskama do 100e, a uz to da se vode kao monitoring (kao AKG IP-2) bice fenomenalno.

Ako u nekom slucaju mislite da ne vredi davati do 100e za monitoring sluske, slobodno preporucite neke koje imaju jako dobar raspon i cist zvuk, i takve ce dobro doci. Jos bolje ce biti ako nemaju kontrole za Android, posto moj Tascam recorder ih ne podrzava, tj. mono je zvuk sve dok ne pritisnes taster za javljanje. :D

Gledam ATH-CKX9 specifikacije, i deluju ovako stvarno dobro, samo mi dizajn nije jasan. Ako onaj "rogic" ne bode usi ja ne znam sta ce.

Uglavnom, bilo sta do 100e sto ima jako dobar zvuk za audio monitoring, ili jos bolje ako mogu da budu all-round sluske. Hvala!

Gledam ATH-CKX9 specifikacije, i deluju ovako stvarno dobro, samo mi dizajn nije jasan. Ako onaj "rogic" ne bode usi ja ne znam sta ce.

To sam i ja mislio, odlagao sam kupovinu zbog toga. A sada su mi te ''kandze'' vrh, bukvalno taj deo ne osecam na usima a slusalice su 100% ''zakucane'' za usi, nema ispadanja, pomeranja, sjajno resenje po mom misljenju :)
Tako da nije nikakav problem ali postoji mogucnost da ce nekima smetati velicina samih slusalica. Imaju, za in ear ogromne, 13.5mm drajvere pa su stvarno dosta velike ali postoji citav set silikonskih dodataka pa kapiram da svako moze da nadje odgovarajucu velicinu. Ja koristim najvece ''kuke'' (koje su dosle namontirane) i za jednu velicinu manje gumice koje idu u usi (skinuo stock i namontirao te manje, postoje jedne jos manje kao i dodatak od memorijske pene).

Nisu bas za male, ''zenske'' usi ali kapiram da vecina nece imati probleme, kad ih bez problema koriste i Azijati onda su 90% dobre za nas sa Balkana :D

E sad zvuk.. imaju umereno ''obojen-fun'' zvuk, v-shape-ovane su ali umereno. Za njih garantujem da je potreban burn-in i da po vadjenju iz kutije zvuce bukvalno za klasu losije nego posle X casova usviravanja kada zvuce super za te pare (pre toga imaju ''veiled'' zvuk, kao da se sve probija kroz neku tanku opnu).
http://www.trustedreviews.com/audio-technica-ckx9is-sonic-fuel-review

RP ih je reklamirao kao monitoring model, pisalo je da mogu da se koriste i za takvo preslusavanje.

Sto se AKG tice, nisam ih cuo ali utisci koje nalazim nisu bas tako sjajni. Nema veze sta pise na kutiji (monitoring), prema utiscima rekao bih da nisu bas idealne za takvu upotrebu, i one su v-shaped ali vidim kazu da ne zvuce toliko dobro za svoju cenu, nigde se ne navode kao najbolja kupovina za 100$/e vec bih rekao da su prosecne u toj klasi. Pre dve godine sam merkao te IP2 i preskocio sam ih iz tih razloga.. mada posle tih Panasonic koje imas verovatno bi bio zadovoljan i sa tim IP2 ali stvarno nisam siguran da vrede taj novac, rekao bih da AKG tu naplacuje ime par desetina evra.

Na kraju mislim da je najbolje da obidjes nekoliko najpoznatijih prodavnica i da probas in ear koje te interesuju :) Naravno neces moci bas sve da probas ali koliko znam RP dozvoljava test ATH slusalica.
Trenutno imaju samo CKX9is (verziju sa mikrofonom i kontrolama), 95e je cena i bedak sto nemaju obicne CKX9 jer si napisao da ne zelis mic/kontrole a i cena im je niza za 5e.

Ipak RP ima ove odlicne ATH E40, 100e, imaju izmenjive kablove sto je velika prednost http://www.audio-technica.com/cms/headphones/904bd369d3159bf2/index.html

Kazu da su odlicne za tu cenu:
http://tech.firstpost.com/reviews/audio-technica-ath-e40-review-excellent-earphones-for-the-serious-listeners-356359.html
http://majorhifi.com/audio-technica-ath-e40-review/

Two dynamic drivers are mounted facing one another, wired out of phase. They move simultaneously – as Driver 1 pushes air and moves forward, Driver 2 pulls in air and moves backwards, hence the name “push-pull driver.” The advantage apparently being lower harmonic distortion, tighter bass, clear and even mid-range and accurate high-frequency response.

With a decent frequency range of 20-20000 hertz and an extra-low nominal impedance of 12 ohms, the E40 gives an impressive level of detail and higher comparable volume than other headphones.

So how does it sound? The first thing I notice when listening to these headphones, is a fantastic level of separation. Better in this regard than the Sennheiser Momentum In-Ear, the Shure SE215, or the Beyerdynamic DTX 160 iE, everything sounds realistic, like I’m a few feet away from the artist while backing instruments are a few feet beyond that.

Bass is okay. It’s not overpowering, nor is it absent. It’s there and mostly accurate, with little bleeding into the midrange. Highs seem just a tad relaxed, but the mids are sweet as pie.

All in all, the ATH-E40 is an articulate earphone with a pretty amazing sound.

Na osnovu takvih utisaka mislim da je jasno zasto bih bez mnogo razmisljanja kupio E40 :) Vrlo verovatno su malo bolje od CKX9 a E50/70 su vec dosta bolje ali su i skupe (200e/400e)

Poslednja izmena:
Još jednom ću potvrditi ono što hsv kaže za "rogić" na AT CKX, pošto imam model 5. U cene kada sam ih kupovao, AKG IP2 su bile jedne od onih koje sam otpisao.

Inače, po meni, bubice nisu za ozbiljan rad. Ako radiš produkciju, onda ti trebaju ozbiljnije slušalice. Ja imam i AKG k240 i one jednostavno nisu uporedive sa ATH-CKX5.

Slusalice koje sam imao su Panasonic Ergofit,ali su se pokvarile.Medjutim,ukazala mi se ponuda da kupim urbeats za 4000 din.Da li da kupim urBeats,Panasoni Ergofit ili pak neke druge?

To sam i ja mislio, odlagao sam kupovinu zbog toga. A sada su mi te ''kandze'' vrh, bukvalno taj deo ne osecam na usima a slusalice su 100% ''zakucane'' za usi, nema ispadanja, pomeranja, sjajno resenje po mom misljenju :)
Tako da nije nikakav problem ali postoji mogucnost da ce nekima smetati velicina samih slusalica. Imaju, za in ear ogromne, 13.5mm drajvere pa su stvarno dosta velike ali postoji citav set silikonskih dodataka pa kapiram da svako moze da nadje odgovarajucu velicinu. Ja koristim najvece ''kuke'' (koje su dosle namontirane) i za jednu velicinu manje gumice koje idu u usi (skinuo stock i namontirao te manje, postoje jedne jos manje kao i dodatak od memorijske pene).

Nisu bas za male, ''zenske'' usi ali kapiram da vecina nece imati probleme, kad ih bez problema koriste i Azijati onda su 90% dobre za nas sa Balkana :D

E sad zvuk.. imaju umereno ''obojen-fun'' zvuk, v-shape-ovane su ali umereno. Za njih garantujem da je potreban burn-in i da po vadjenju iz kutije zvuce bukvalno za klasu losije nego posle X casova usviravanja kada zvuce super za te pare (pre toga imaju ''veiled'' zvuk, kao da se sve probija kroz neku tanku opnu).
http://www.trustedreviews.com/audio-technica-ckx9is-sonic-fuel-review

RP ih je reklamirao kao monitoring model, pisalo je da mogu da se koriste i za takvo preslusavanje.

Sto se AKG tice, nisam ih cuo ali utisci koje nalazim nisu bas tako sjajni. Nema veze sta pise na kutiji (monitoring), prema utiscima rekao bih da nisu bas idealne za takvu upotrebu, i one su v-shaped ali vidim kazu da ne zvuce toliko dobro za svoju cenu, nigde se ne navode kao najbolja kupovina za 100$/e vec bih rekao da su prosecne u toj klasi. Pre dve godine sam merkao te IP2 i preskocio sam ih iz tih razloga.. mada posle tih Panasonic koje imas verovatno bi bio zadovoljan i sa tim IP2 ali stvarno nisam siguran da vrede taj novac, rekao bih da AKG tu naplacuje ime par desetina evra.

Na kraju mislim da je najbolje da obidjes nekoliko najpoznatijih prodavnica i da probas in ear koje te interesuju :) Naravno neces moci bas sve da probas ali koliko znam RP dozvoljava test ATH slusalica.
Trenutno imaju samo CKX9is (verziju sa mikrofonom i kontrolama), 95e je cena i bedak sto nemaju obicne CKX9 jer si napisao da ne zelis mic/kontrole a i cena im je niza za 5e.

Ipak RP ima ove odlicne ATH E40, 100e, imaju izmenjive kablove sto je velika prednost http://www.audio-technica.com/cms/headphones/904bd369d3159bf2/index.html

Kazu da su odlicne za tu cenu:
http://tech.firstpost.com/reviews/audio-technica-ath-e40-review-excellent-earphones-for-the-serious-listeners-356359.html
http://majorhifi.com/audio-technica-ath-e40-review/

Two dynamic drivers are mounted facing one another, wired out of phase. They move simultaneously – as Driver 1 pushes air and moves forward, Driver 2 pulls in air and moves backwards, hence the name “push-pull driver.” The advantage apparently being lower harmonic distortion, tighter bass, clear and even mid-range and accurate high-frequency response.

Na osnovu takvih utisaka mislim da je jasno zasto bih bez mnogo razmisljanja kupio E40 :) Vrlo verovatno su malo bolje od CKX9 a E50/70 su vec dosta bolje ali su i skupe (200e/400e)

Puno hvala na detaljnom odgovoru! Dosta si mi vremena i maltretiranja ustedeo oko izbora bubica! Odoh sutra u Roland Planet (ako to znaci RP lol) da ih isprobam, i iskreno se nadam da ce mi leci u usima jer su me recenzije naprzile za sve pare. :D
Ogroman plus je sto nemaju kontrole i taj detachable kabl mi se svidja kao ideja, a da ne pricam o utiscima. Hvala jos jednom!

Još jednom ću potvrditi ono što hsv kaže za "rogić" na AT CKX, pošto imam model 5. U cene kada sam ih kupovao, AKG IP2 su bile jedne od onih koje sam otpisao.

Inače, po meni, bubice nisu za ozbiljan rad. Ako radiš produkciju, onda ti trebaju ozbiljnije slušalice. Ja imam i AKG k240 i one jednostavno nisu uporedive sa ATH-CKX5.

Imao sam neke Sennheiser-ove studijske vece slusalice, fenomenalne za monitoring (cist zvuk kako staklo) ali posle sat vremena koriscenja krece glava da me boli, a o usima da ne pricam, ubija. Koje god velike sluske da sam koristio (a imao sam ih nekoliko), bile su mi uzasno neudobne i posle pola sata-sat imao sam neverovatnu zelju da ih skinem sa glave, toliko su me iritirale. NA zalost zbog ovakvih iskustava velike sluske kod mene vise ne dolaze u obzir, i pored toga sto sam svestan da su bolje resenje za monitoring od in-ear varijanti.

Poslednja izmena:
Zanimljive ATH, 99$ (mada vidjam i nesto vise/nize cene po netu), nazalost nema ih u srb. http://www.audio-technica.com/cms/headphones/cf5be327bdeb761c/index.html

ath-cks990.jpg

Ovaj lik kaze da su odlicne za bassy zanrove ali da generalno nisu bolje od JVC FXT90, Sony EX650 i ATH CKX9 - http://www.head-fi.org/products/audio-technica-dynamic-sealed-canal-earphone-solid-bass-ath-cks990

Poslednja izmena:
Stigle su mi bubice koje sam porucio pre 20-tak dana sa aliexpress-a.

Screenshot_2017-02-20-16-55-02.png

Potrefilo se da su dosle zajedno u isti dan, carina ih je pustila bez ikakvih davanja. Odmah da kazem da se radi o jako slicnim proizvodima sa jako slicnim cenama i kvalitetom. Testiram ih i iskreno ne znam koje da zadrzim za sebe, hahaah. Doduse nisam neki audiofil, ali mi je jasno da ove slusalice daju skoro pa identican zvuk. recimo da uiisii daju nekako "snazniji" zvuk, mislim da vi koristite izraz obojeniji, a sto se tice kvaliteta to je stvarno jako slicno i bukvalno je tesko odluciti se izmedju ova dva modela. Cini mi se da je bas isto malo izrazeniji kod uiisii i sta znam, malo mi se cini mi se vise svidja uissi mozda zbog muzike koju slusam, a to je neki pop. Sto se tice izrade, bubice su kod oba modela izradjene od metala, einsear su malo vece i nekako ergonomicnije, bolje leze nego uiisii, sa druge strane uissi je bolje resio kabal jer je zica oblozena sa nekom vrstom mat plastike i manje se mrse. Einsear kabal lici na pertle i dosta se mrse. Oba pakovanja su slicna, dobije se jos dva para rezernih gumica i po jedna platnena keaica za nosenje. Sve u svemu dibra kupovina za ove pare, koje god da uzmete nema greske, kvalitet zvuka je vrlo dobar obzirom da kostaju 10-12$. Mialim da je teako naci kod nas bilo sta slicnog kvaliteta za ove pare, cak mi se cini da bi sigurno nwsto ovako kostalo bar 30€ ako ne i vise. Za sada cu se zadovoljiti sa jednim parom od ovih slusalica, drige cu dati kwvi jer mi je trazila da joj nabavim neke, ali i dalje sam u dilemi koje da uzmem. Malo naginjem ka uissi, ali cu definitivno dati jos nekome da ih proba. Da cujem i tudje misljenje.
4f2a9243c64fd577a15a1b9bf237f78b.jpg

bc7efaef2c00a5cbe1c2fdb5a3481f30.jpg

97942c346994d6c0c4ae5a5b0e311a83.jpg

Poslednja izmena:
Upravo sam primetio da Piston 2 ne radi kako treba sa Nexus 6p. Ako može preporuka za neke bubice koje rade sa nexusom, bitno mi je da radi mikrofon, i volume tasteri. Neke jeftinije, 15-25$ okvirno.

Upravo sam primetio da Piston 2 ne radi kako treba sa Nexus 6p. Ako može preporuka za neke bubice koje rade sa nexusom, bitno mi je da radi mikrofon, i volume tasteri. Neke jeftinije, 15-25$ okvirno.
Cisto da prespojis dok neke ne uzmes nove, ubacuj jako, jako polako piston 2 i radice, barem zvuk. Nije bas zgodno, ali ako nemas druge moze posluziti.

Ово је послао 6п!

Mislio sam da su crkle, dugo ih nisam koristio, a vuku se u torbici. Možda kupim neke danas privremeno, ali bih uzeo neke kineske pristojne da imam. Jako retko slušam muziku preko telefona, pa da imam nešto za narednih par godina.

Je l ima u Srbiji da se kupe ove UiiSii HM7 zato sto nemam kreditnu niti paypal da bih porucio preko aliexpress-a?

Nema da se kupe, mora preko aliexpress-a.

Inace odlucio sam da zadrim uiisii HM7 a da prosledim einsar t2 kevi. Preslusavao sam razne zanrove i uporedjivao, da napomenem razlike su dosta male. ALi, ono sto sam primetio, uisii daju ipak malo kvalitetniji zvuk. Imam utisak da je zvuk malo "prirodniji", ili sa vise detalja, nekako imam utisak da jednostavno uisii preciznije i prirodnije reprodukuje zvuk. Kada se covek bas zadubi moze da prepozna.ove sitne finese. Etoo, po meni uiisii best bay u ovoj klasi.

Kakve su rock zircon u poređenju sa xiaomi hibridima? Planiram da ih zamenim, a voleo bih da ostanu u tom nekom jeftinijem rangu, ali da budu u sličnom stilu. Probao sam i KZ ATE S, ali mi njihov zvuk ne odgovara, nema tu dinamiku, ili kako negde čitam, osećaj soundstage-a. Pretežno će ići elektronika, i xiaomi je to dobro iznosio, samo bih voleo probati nešto drugo, a zircon mi se čini zanimljivim po ovome što čitam.

I da, pošto je već dosta prošlo od izlaska meizu ep51, mogu li se porediti sa ovim jeftinim žičnim slušalicama po pitanju kvaliteta zvuka?

Kakve su rock zircon u poređenju sa xiaomi hibridima? Planiram da ih zamenim, a voleo bih da ostanu u tom nekom jeftinijem rangu, ali da budu u sličnom stilu. Probao sam i KZ ATE S, ali mi njihov zvuk ne odgovara, nema tu dinamiku, ili kako negde čitam, osećaj soundstage-a. Pretežno će ići elektronika, i xiaomi je to dobro iznosio, samo bih voleo probati nešto drugo, a zircon mi se čini zanimljivim po ovome što čitam.

I da, pošto je već dosta prošlo od izlaska meizu ep51, mogu li se porediti sa ovim jeftinim žičnim slušalicama po pitanju kvaliteta zvuka?
Posto imam i hibrid i ate s, def je soundstage daleko bolji na ate s. Doduse ja slusam potpuno drugaciju muziku od elektronike.

Ово је послао 6п!

Ali pretpostavljam bez koda za praćenje, to je verovatno 2$.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Steta. Je l moze neka preporuka do 2000 dinara do sada sam imao Ergofit.
Iskreno slabo ti ja pratim ovo, pogotovu nemam pojma sta ima povoljno a dobro kod nas. Ja sam ovo uzeo na prrporuku hsv.stoned i djilkos-a. Zasto ne narucis iz Kine, ja mislim da prolaze sve kartice. Imas temu "aliexpress", mozes tamo pitati da li mozes da izvrsis placanje sa tom tvojom karticom.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da je onaj burn in period neki mit. Kad ono stvarno sad bubice (kz ed9) kao da mi zvuce bar 30% bolje nego u pocetku, mozda i umisljam, nekako je bogatiji i cistiji zvuk..

Sent from TT

Nazad
Vrh Dno