Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
1. Napanjio si volume na maksimum tokom preterano dugog vremena.
2. Imaš krš ili falične slušalice (i Sony ima faličnih slušalica).
3. Zamislio si da ti je kvalitet zvuka na slušalicama degradirao, ima i toga.

Burn in se ne razlikuje od običnog korišćenja slušalica.

1. Skoro do pola su bile pojacane, nikako preko toga. 2. Prijatelj iz Australije doneo, narucene u sony-ju, original sigurno. 3. Nije moguce da sam umislio jer sada kada ih pojacam osetim kako mi visoki seku po usima. Inace sluske sam koristio godinu dana i bio zadovoljan zvukom pa sam tek onda hteo da vidim hoce li burn in nesto doprineti da dobre slusalice budu jos bolje, kad ono obrnuto.

Shvataš da je usviravanje obično korišćenje slušalica?

Ako nisi napanjivao tada je do slušalica.
Ili do tebe, to jest umislio si.
Nema četvrte opcije.

p.s. I originalna/brendirana roba ima falične primerke, samo ih ima manje od krš i falsifikovane.

Pa usvirale su se u tih godinu dana milion puta, to se ako zelis, radi samo na novim, nekoriscenim slusalicama.Ko sto rece gore poolmaker, ili su krs ili falicne, cim je opao kvalitet zvuka.

Stigle su mi superlux 381b, http://www.head-fi.org/t/493052/superlux-hd381-series-mini-review-comparisons , nisam mogao da odolim, izašle me 1715 dinara, preko gearbest-a (više ih nema). S obzirom da sam probao dosta bubica, mogu odgovorno :) da napišem, da ove imaju najlepše visoke tonove. Visoki tonovi su baš dobri, čak bih smelo rekao, bolji i od ATH ckr10. Nisu sibilantni, ni malo, sve se jasno čuje.... (inače ne volim jake visoke koji paraju uši, zato i pišem ovo da bi znali)... separacija je odlična, ko voli gitaru (g moore), rok (slušao ac dc), pa i klasičnu muziku (slušao razno), moja preporuka. Naročito ako se uzme u obzir i cena. I vokali dolaze do izražaja (slušao sting-a i sade).
Nedostatak je kratak kabl, ali se dobija i produžetak, tako da nije butno. Mada mi je glupo, bolje da su napravili normalan kabl do 120cm... ne dobija se kutijica, samo silikončići s m i l, i neka glupost plastična...

Vrhunska kupovina za 1700 din.

Upravo te sam hteo da kupim pre par godina (jedan clan foruma ima ja mislim sve tri verzije 381 i rekao je da zvuce neverovatno dobro za te pare ali da materijali od kojih su izradjene nisu bas najbolji) ali aj pogodi ko ih je napljuvao, nick mu pocinje sa ke.... i ima 81 broj na kraju :) Tad sam se zayebo i mislio sam da su SL slusalice ipak krs.. srecom kada sam kupovao over ear nisam (po)slusao njegovo pljuvanje napamet :)

Kako ti deluju u odnosu na JVC koje imas? Ako mozes malo da opises razlike u ''boji'' i kvalitetu zvuka..

Poslednja izmena:
Pa u odnosu na 381f koje sam imao kraće vreme prošle godine pre nego što sam ih poklonio jednom tinejdžeru, imaju slabiji bas, ali ga ipak ima. Mislim da su nijanse u pitanju kad su srednji u pitanju, a visoki su izraženiji u odnoisu na 381f definitivno.
Materijal jest s***e, ali vrlo podnošljivo. Ja ih držim u kutijici iz kine, kao i sve ostale, ne bacam ih naokolo, i ne vidim razlog zašto bi se onda oštetile. Ali ovde pišemo o zvuku, a ne izradi, koja ipak nije toliko loša :).
HSV, videću se ja uskoro sa kefalom, probaće i ove a i hd681 evo, možda se predomisli :). Ja sam projatno iznenađen superlux slušalicama i malim i velikim. Sad, pitanje je koliko će da traju...
JVC nemam odavno, imam ckr10 i vsonic zelene vsd3s (valjda). U odnosu na JVC imaju dosta slabiji bas, i srednji su bolji na JVC, a visoki su bolji kao i soundstage koji je za nijansu veći.
Izgleda čudno pričati uopšte o soundstage-u kad su bubice u pitanju, ali eto, to je moj utisak.
Ipak su JVC bolje, recimo, dao bih im 8.5 a sl 381b 7.5 . Zvuk je izjednačeniji kad je kvalitet u pitanju kod JVC, separacija je odlična kod oba para.
Malo sam slab sa izražavanjem, ali mislim da shvatate šta mislim.
Zadržaću ih, za bus, do posla su super, a ako im se nešto desi, nije velika šteta :). A i kod kuće su odlične za X3, na X3 mogu da dodam bas tako da je zvuk onda još malo bolji.

Ja imam 381 i 381f već par godina i za sad me dobro služe. Jedno vreme sam imao i piston 2 i superlux su bolje slušalice što se tiče zvuka, piston su bile praktičnije samo zbog mikrofona i komandi. A mislim da sam baš ja savetovao hsv-a da kupi te superlux bubice, ali nije hteo da me sluša. Ja sam svoje 381 prepravio i nakalemio im mikrofon i taster, tako da njih koristim u prevozu, a 381f koristim kod kuće. Na gearbest mogu da se kupe i 381 i 381f i relativno su džaba, desetak evra im je cena.
http://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_298733.html
http://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_298731.html

A evo i kako izgleda zvučnik koji se nalazi u 381, ovo sam slikao kad sam menjao kabel koji je imao prekid.

20150921_233921.jpg

Izgleda da sam ja kupio zadnji par 381b :)

Ja imam 381 i 381f već par godina i za sad me dobro služe. Jedno vreme sam imao i piston 2 i superlux su bolje slušalice što se tiče zvuka, piston su bile praktičnije samo zbog mikrofona i komandi. A mislim da sam baš ja savetovao hsv-a da kupi te superlux bubice, ali nije hteo da me sluša. Ja sam svoje 381 prepravio i nakalemio im mikrofon i taster, tako da njih koristim u prevozu, a 381f koristim kod kuće. Na gearbest mogu da se kupe i 381 i 381f i relativno su džaba, desetak evra im je cena.
http://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_298733.html
http://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_298731.html

A evo i kako izgleda zvučnik koji se nalazi u 381, ovo sam slikao kad sam menjao kabel koji je imao prekid.

Pogledajte prilog 196826

Jel može slika da vidimo kako izgleda ti kalemljenje?

Prilozi

• 20160401_122124.jpg
    20160401_122124.jpg
    1 MB · Pregleda: 106
  • 20160401_122158.jpg
    20160401_122158.jpg
    1,023.1 KB · Pregleda: 98
Kz ed09 sa aliexpressa topla preporuka. Ima i za malo jači bas i za mekše žanrove gdje su srednji i vokali u prvom planu. Sad su preko mob aplikacije na sniženju. Nisam audiofil ali mislim da u klasi do 50€ su top. Dođu sa 3 dodatna para gumenih nastavaka za uvo, izmjenjivim "srednjim dijelom" od kojih je jedan za jači bas, drugi za vokal. Evo link ko traži nešto za 10tak ojra
KZ ED9 Super Bowl Tuning Nozzles Headphones In Ear Monitors HiFi Earphone With Microphone Transparent Sound
http://s.aliexpress.com/BbInaqYN
(from AliExpress Android)

Kz ed09 sa aliexpressa topla preporuka. Ima i za malo jači bas i za mekše žanrove gdje su srednji i vokali u prvom planu. Sad su preko mob aplikacije na sniženju. Nisam audiofil ali mislim da u klasi do 50€ su top. Dođu sa 3 dodatna para gumenih nastavaka za uvo, izmjenjivim "srednjim dijelom" od kojih je jedan za jači bas, drugi za vokal. Evo link ko traži nešto za 10tak ojra
KZ ED9 Super Bowl Tuning Nozzles Headphones In Ear Monitors HiFi Earphone With Microphone Transparent Sound
http://s.aliexpress.com/BbInaqYN
(from AliExpress Android)
Da nema neka verzija sa mikrofonom? :)

Ima sa i bez, razlika je neka u cijeni,pogledaj. Jedino što bi valjalo da se obrati pažnja da li mikrofon odgovara tvom telefonu. Različiti su standardi za kina i ostatak svijeta 3.5mm džekovi po pitanju mikrofona. Ja imam kineski telefon i na njemu sve funkcioniše kako treba. Za slušalice to ne igra ulogu

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 196871

Pogledajte prilog 196872

Ove slušalice su iskorišćene kao donor za kabel, konektor i mikrofon

http://www.gigatronshop.com/slusali...x_bubice_sa_mikrofonom_black_-_it-ep500-26357

Kalaj neki običan 0,8 mm, 600 dinara 100 grama. Ne mislim da je to nešto bitno.

Ovo fenomenalno izgleda :)
Sve tutorijale što sam gledao za ovako nešto su bili sa izlepljenom izolir trakom ili silikonom, a ovo se i ne vidi gde je spajano. Svaka čast :)

Ja sam narucio jutros u 6 ATEs i ED9. Hteo sam danas, i vidim zavrsava se kao za 3h i morao do Telenor banke da uplatim i uzmem. Trazim izbalansiran zvuk, valjda ce jedne biti takve. Hibrid mi previse basa imaju i nervira me to.

Nazad
Vrh Dno