Šta je novo?

Borderlands

EDIT:
Evo probao i na samom početku igra je skroz simpa, stvarno zanimljivo je odrađena, mene najviše podseća na XIII, mehanika likova isto kao donekle i nedostatak fizike kao i u XIII :), to je jedna od mana odmah sa početka. Ragdoll kao da ne postoji, neprijatelji samo padnu na zemlju, ali sa druge strane, igra je puna šmeka i zanimljivih likova (sreo sam troje na početku :D ali verujem da će se tako nastaviti). Radi extra sa svim detaljima AFx16 (AA ga nema jer je ovo UE3), kao što možete da vidite sa skrinova, tj ono, spušta se do 33-34 sa 4850. Mada ono klizi. Inače fps je limitiran na 60. Za sada deluje zanimljivo, nadam se da će tako i ostati i da neće biti previše repetativnog gameplaya u nastavku. E da, mehanika pucanja iz oružja je po malo čudna.. mada sam se navikao već na ove fps-rpg hibride these days i samo se nadam da nije do igre već do skill-a i niskog levela lika :). Igra radi u MP-u bez problema, ne traži niti cd key niti verifikaciju... Tako da ako neko hoće, možemo da opičimo ovo u MP-u neko veče :)

Poslednja izmena:
da, kao... mada sada je i razor1911 izbacio svoju verziju gde sere nešto o ovoj prvoj, mada se niko ne žali... sve u svemu razorova verzija traži valjda neku aktivaciju dok reloaded radi bez problema
nemam pojma više... te gluposti među tim likovima više ne razumem.

Jedna od bitnih razlika je ova "...with a PhysX subsystem being compromised". E sad koliko će se to odraziti kasnije ostaje da se vidi. Za sada se niko ne žali.

Nisam ja lično zaključio da su konzole krive za uvodjenje cell shading-a. Pročitaj byMaX-ov post gde on to objašnjava a valjda se on razume u te stvari sigurno više nego većina članova ovog foruma.

Ali nisi skapirao - ne zato što su konzole slabe, nego zato što je optimizacija loša. Mogu ja da napravim čiča glišu sa 2500 poligona i ne optimizujem kako treba, i onda kažem, ***a, nema Xbox snage, moram da spustim na 250 poligona, a ustvari, ja nemam pojma da programiram.

Uostalom, pogledaj kako izgleda Fallout 3 GOTY (dodatne misije) ili GeOW 2, koji je na istom endžinu. Da ne pričamo o PS3 i kako izgleda KZ2 ili Uncharted 2...

Vec sam podosta poodmako sa kupovinom ponovo napunjene verzije, nema sanse sad da prestajem. Ionako imam ATI karticu, screw physx.

Jel neko dobio bug sa claptrap-om kada se ulazi u prvi grad fyrestone i dolazi do nekih vrata i jednostavno prestane bilo sta da radi? Koliko sam video treba da se pojavi neki doktor iza tih vrata ali se meni nista ne desava.

EDIT: ok snasao sam se, ako jos neko naleti na ovaj problem, fora je u tome da se mora claptrap pratiti u stopu i pri dolasku u fyrestone pratiti ga sve do tih vrata i usput paziti da vas ne odvale banditi. Znaci stojati pozadi i puniti bandite sa snajperom nikako ;).

Poslednja izmena:
Nisam ja lično zaključio da su konzole krive za uvodjenje cell shading-a. Pročitaj byMaX-ov post gde on to objašnjava a valjda se on razume u te stvari sigurno više nego većina članova ovog foruma.

Pored toga što ti je byMax već odgovorio, nadovezao bih se da si ga pogrešno shvatio u startu - nije cell shading kao takav uveden zbog konzola, već je smanjen broj poligona. A i to na Xbox 360 verziji, jer Max nema PC igru nego se igra na Xbox-u i svi utisci koje piše se baziraju na igranju na konzoli. Dakle, nije cell shading uveden zbog konzola, već dizajnerske odluke developera. Nego je smanjen broj poligona u konzolnim verzijama zato što developeri ne znaju (ili ne žele da gube previše vremena) da optimizuju igru za konzole, pa im je to najlakši metod "optimizacije".

Slozicu se sa tobom. Zamislimo da konzole ne postoje, onda ne bi bilo ovakve optimizacije i unistavanja grafike :d, pa jel tako :).

Poslednja izmena:
Pored toga što ti je byMax već odgovorio, nadovezao bih se da si ga pogrešno shvatio u startu - nije cell shading kao takav uveden zbog konzola, već je smanjen broj poligona. A i to na Xbox 360 verziji, jer Max nema PC igru nego se igra na Xbox-u i svi utisci koje piše se baziraju na igranju na konzoli. Dakle, nije cell shading uveden zbog konzola, već dizajnerske odluke developera. Nego je smanjen broj poligona u konzolnim verzijama zato što developeri ne znaju (ili ne žele da gube previše vremena) da optimizuju igru za konzole, pa im je to najlakši metod "optimizacije".

Bice zanimljivo videti kako ce da izgleda Halo Reach i kako ce i u kojoj rezoluciji da radi Crysis 2 na Boxu. Meni se cini da Xbox360 zaostaje za PS3 po pitanju snage i to drasticno. Samim tim Xbox koci razvoj graficki naprednih igara. Naravno nijedan vlasnik Boxa to nece priznati. byMax kad je falio grafiku u Unchartedu 2 pricao je u mnozini (konzole) a realnost je da takva igra ne bi mogla da radi na Boxu bez sakacenja. Znaci nisu konzole krive, kriv je Xbox360 koji je zastarelo parce hardwarea.

Bice zanimljivo videti kako ce da izgleda Halo Reach i kako ce i u kojoj rezoluciji da radi Crysis 2 na Boxu. Meni se cini da Xbox360 zaostaje za PS3 po pitanju snage i to drasticno. Samim tim Xbox koci razvoj graficki naprednih igara. Naravno nijedan vlasnik Boxa to nece priznati. byMax kad je falio grafiku u Unchartedu 2 pricao je u mnozini (konzole) a realnost je da takva igra ne bi mogla da radi na Boxu bez sakacenja. Znaci nisu konzole krive, kriv je Xbox360 koji je zastarelo parce hardwarea.
Tako je bilo i u prosloj generaciji kada je PS2 kocio razvoj, pa smo igrali isti fudbal godinama i niko nije kukao :).

Poslednja izmena:
Morate da trujete svaku temu o igrama za PC?

Poslednja izmena:
Jedna od bitnih razlika je ova "...with a PhysX subsystem being compromised". E sad koliko će se to odraziti kasnije ostaje da se vidi. Za sada se niko ne žali.

Kod mene ponovonapunjena verzija ima neku najprostiju ragdoll fiziku. Bezivotna tela se kotrljaju niz padinu i reaguju na pogodke, ali samo 30-ak sekundi nakon smrti, kada postaju "duhovi". :)

mislim da je to slučaj u svakoj verziji

Kod mene ponovonapunjena verzija ima neku najprostiju ragdoll fiziku. Bezivotna tela se kotrljaju niz padinu i reaguju na pogodke, ali samo 30-ak sekundi nakon smrti, kada postaju "duhovi". :)

Ako je samo to razlika onda se treba zapitati da li se isplati skidati ponovo 7GB i cimati se sa instalacijom koja je nešto komplikovanija od rld verzije. :trust:
Ja sam trenutno 10. nivo i do sada nisam naišao ni na jedan problem.

zašto preko hamačija kada i ovako radi?

Jel moguce igrati preko hamachija? nailazio sam na netu da neki tvrde da moze..drugi da ne moze...

Radi najnormalnije online samo ti treba gamespy ID, ali ne vidim razlog zasto ne bi moglo i da radi preko hamachija u LAN modu.

Ova igra će biti zapamćena kao prva u istoriji koja se leči u toku, a ne posle instalacije :) Kakva vremena, kakva vremena...

za vas koji ste "kupili" jer stvarno ima 2000 oruzija i kakav je ceo sistem oruzija,oklopa i tih stvari ?

Ljudi jel ima ikakve razlike izmedju ove dve vrzije?!?!?!
Sta se desava sa physx-om (ima li ga?) u "drugoj" verziji igre i vredi li je "kupovati"?!?!?

Jel neko probao sa lekom "druge" da izleci "prvu"???

Izvinite na glupim pitanjima, ali...:wall: malo sam zbunjen :S: Kupio sam prvu... sta da radim ?!?!?

Poslednja izmena:
igraj se :D

Ne mogu - na poslu sam :S:

***, sejvirao sam se na levelu 2 dok sam još uvek igrao prvi nivo (poubijao prve talase bandita i snimio poziciju na drugom New-U stationu). Kada sam se vratio u igru, ladno me je vratio skroz na početak nivoa, samo sa levelom 2 i ajtemima koje sam pokupio...nije valjda da je stalno tako? :(

Pride, izgleda da je stvarno kako Jovy kaže - nose se 2 oružja, i izgleda da kada se pokupi drugo prvo nestaje i ne može da se pokupi. Jedino ne znam da li je igra toliko glupa da svopuje bolje za gore oružje pa da ne može natrag :(

Poslednja izmena:
Pride, izgleda da je stvarno kako Jovy kaže - nose se 2 oružja, i izgleda da kada se pokupi drugo prvo nestaje i ne može da se pokupi. Jedino ne znam da li je igra toliko glupa da svopuje bolje za gore oružje pa da ne može natrag :(

Ipak nije tako - oruzje ide direktno u inventar (hotkey I), a kasnije se otljkljucavaju dodatni (max 4). ;)

Iako se sve svodi na loot, napucavanje spawnovanih neprijatelja i opet loot, igra mi je ipak sve zanimljivija, a trenutno sam na lvl.12. Nekako jedva cekas da pokupis novu pusketinu ili juris neki level kako bi mogao da koristis snajp koji cuvas, a koji je 5x jaci od onog koji trenutno imas .:)

Poslednja izmena:
***, sejvirao sam se na levelu 2 dok sam još uvek igrao prvi nivo (poubijao prve talase bandita i snimio poziciju na drugom New-U stationu). Kada sam se vratio u igru, ladno me je vratio skroz na početak nivoa, samo sa levelom 2 i ajtemima koje sam pokupio...nije valjda da je stalno tako? :(

Koliko sam primetio igra te uvek vraca na pocetak te misije koje si zapoceo, tako da uvek treba zavrsiti zapocetu misiju i onda izaci iz djuske.

U pocetku se mogu koristiti samo 2 oruzja ali nositi u inventory mnogo vise, kasnije se otkljucavaju jos 2 mesta za oruzja koja se mogu koristiti kao i veci inventory space.

Mogu se uvek swapovati oruzja iz inventory-ja u equip slot kao i obrnuto koliko god puta trebalo.

@DieH@rd : moze ;)

Poslednja izmena:
Blagodarim. Ja sam se iznervirao što me je vratio na početak prve misije da me je mrzelo da dalje isprobavam. Dakle, svaki sejv vraća na početak misije ukoliko se ista ne završi...tja. Ali dobro, šta da se radi.

Vrh Dno