Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

https://www.mtgox.com/img/pdf/20140220-Announcement.pdf

Tokyo, Japan, February 20th, 2014!
"
"
Dear MtGox Customers,"
"
Thank you for your patience this week while we are working on re-initiating bitcoin
withdrawals. In addition to the technical issue, this week we have experienced some
security problems, and as a result we had to relocate MtGox to our previous office building
in Shibuya (details can be found here https://support.mtgox.com/home). The move,
combined with some other security and technical challenges, pushed back our progress."
"
As much as we didn’t want to only provide an “update on an update”, this is the current
status. We are committed to solving this issue and will provide more information as soon
as possible to keep everyone in the loop."
"
We are very sorry for the delays and deeply appreciate your kind understanding and
continuous support."
 "
Best regards,"
"
"
MtGox Team

kakav bezobrazan izgovor, bukvalno se popiskili po svima i jos se smeskaju.. ja da imam tamo dosta btc-a,te zgrade ne bi bilo vise

Bitno je da im je uticaj na BTC zajednicu sa svakom novom izjavom sve manji.
Ako pogledamo ostale menjačnice, cena jeste pala ali smešna razlika. Već na proleće niko neće mariti za gox...

Ja bas to pricam vec neko vreme i pre nego sto su bili u blokadi. Sada kada su "pod sankcijama" izolovani su kao da su na pustom ostrvu. Uticaj koji oni imaju u ovom trenutku je smesan, vise se niko i ne obazire na njih osim onih kojima su novcici zarobljeni niti ikako uticu na cenu bitcoina globalno.
Stvarno mi je tesko u ovom trenutku da procenim njihovu sudbinu u ozbiljnim su problemima a njihove izjave ne ulivaju poverenje nimalo. Niko vise ne zna sta se s njima dogadja.
S prvom pojavom neke berze u Americi mtgox pada u zaborav.

ma koje izjave, to sto moraju da se sele u drugu zgradu? i to im je izjava?
Ocigledno par ljudi koji imaju veliki stek btc-a u gox-u odgovara ova katastrofa, kupe kod sebe po 200 prodaju na bitstampu po 600 i tako sve u krug.. to ne moze biti dobro, covek bukvalno postao monopolista (ne u klasicnom smislu al ima neku vrstu trzisne moci )

Edit by omnik: molim te bez senzacionalističkih izjava i poređenja sa lokalnom politikom, kao i pozivanjem na nasilje.
Žuti karton.

Poslednja izmena od urednika:
bice mozda i veci skok jer ces moci da kupujes na ebay i svim sajtovima gde se prima paypal a onda ti menjacnice i berze ne trebaju osim ako nisi broker, pomocu paypala placas sve i podizes novac tako da ako ga paypal uvede bice bum

cek cek, nisam bas upucen u paypall, al sta? preko toga moze lova da se isplati,.tipa btc->$ tj din? Kako?

ne moze jos, kao prica se o implementaciji ali ne mora da znaci da ce iste i biti, mozda bude a mozda i ne bude nista od toga, mada dok se zakonski ne izregulise sve nema nista od toga, koliko je samo paypalu trebalo dok nije dosao ovde, i to za sad nudi samo polovicnu uslugu (placanje)

Jeste li dobili mail sa Bitstampa u kome pise da su blolirane sve isplate?
Na fonu sam trenutno ali napisacu vam ukratko... Stamp je primetio povecan broj zalbi na kradju podataka, verovatno i novcica tako da je blokirao isplate. Kazu da ako ste dobijali neke mailove kao od njih i kliktali na linkove ili atacmente da obavezno proverite masine jer su vam verovatno pokradeni podaci.
U slucaju da ste sigurni da su vam masine ciste mozete poslati mail suportu da vam odblokiraju racun.
Aj pa tako, bez panike ;)

Dobio sam samo mail o ponovnom aktiviranju withdrawal opcija prije par dana. Bez attachmenta,linkova i slicnog...

Nema kod njih nista na stranici. Ni mail nisam dobio. Danas sam poslao neki btc na stamp i prosledio ga dalje kroz ripple, trebao mi cashe. Sve je islo lagano. E sad za povlacenje novcica ko bi ga znao. Usd kroz ripple je radio popodne...

Pisalo je i za ripple i za novcice. E sad, mozda nisu svi nalozi zakljucavani, nemam pojma stvarno. Trenutno nemam nista na stampu pa da probam.

@Uros Taj mail je ok, upozoravaju na ostale lazne mailove koje su ljudi dobijali pre toga.

Jos jedan dokaz koliko je zajedina BTC slaba... iskreno nadam se ozivljavanju postepenom u kracem roku

Za nastelu satuaciji nikako nije samo MtGox kriv, najve su krivi zli ljudi koji pokusavaju da uticu na cenu, sire lazi i ******stine a sitni kopaci i vecina pada pod isti uticaj i samo doliva ulje na vatru......

1. najveci doprinosioci su mocnici koji zele da uniste BTC preko banaka, medija, sopstvenim ulaganjem u crypto itd..
2. veliki manipulatori sa milionima kesa... sad se smeju i takodje ruse cenu na berzi (MtGox, Bitstamo, sve jedno) pa onda sire lazi i kupuju uz odreden rizik Gox BTC (bitcoin bulder) , bitcoin forum, volume je ogroman
3. MtGox koji se tesko nosi situacijom, delom svojom greskom a delom zbog vanjskon napada (kroz medije i pretnje) na primer potvrdjeno je da pretnja nije direktna posledica ona dva protestanta ispred, vec da je bilo direktnih pretnji zaposlenima... takodje blokada banaka sa limitima na svim nivoima dovodi samo situaciju u gore
4. Moguc problem likvidnosti MtGox-a , po mojoj proceni i ako je bilo kradja one su u manjem obimu...
5. Dosta je samo pogledati forume ljudi su puni dezinformacija, poenta je da ce oni sto se smeju najvise profitirati, a ko padne u zamku taj ce debelo izgubiti

Ja sam inace i dalje siguran da ce MtGox krenuti sa isplatama BTC ali da ce u daljenjem periodu trpeti gubitke svojom greskom delom i vecom greskom ljudi koji zele zlo

Keep calm and wait for btc to rise :smoke: !!!

ne moze jos, kao prica se o implementaciji ali ne mora da znaci da ce iste i biti, mozda bude a mozda i ne bude nista od toga, mada dok se zakonski ne izregulise sve nema nista od toga, koliko je samo paypalu trebalo dok nije dosao ovde, i to za sad nudi samo polovicnu uslugu (placanje)

Daj bre neku peticiju da sastavimo da posaljemo nekom ministarstvu, mozda ce se neko za*ebati za promenu i procitati ali veoooma za promenu uraditi nesto povodom toga.. pa taj pay pall bi nama onda bio odlicna stvar za sve

Na blockchain.info, ne idu više uživo transakcije?

Ispravka, opet ide uživo.

Poslednja izmena:
Meni su na Stampu blokirsne sve isplate osim na banku koju priznajem jos nisam probao, mislim na ovu nedelju, pre je radilo.
Da skratim prepiska izgleda od subote ovako
Molim da mi odblokirate podizanje sredstava
36 h kasnije
Ima li nekog u podrsci???
6 sati kasnije odgovor
Vi bi da podignete pare i da Bam odblokiramo opcije?
Ja kazem DA.
Proslo 24 h i nista.
Ne bezim sa Stampa samo polako vadim kes i dokupljujem opremu.

Poslednja izmena:
ja sam do duse u cetvrtak izvrsio neku isplatu na stampu i sve je proslo regularno (legle pare u ponedeljak) ....

Sta znaci dobar forum. Pozalis se na forumu i za 15 minuta ti stigne odgovor da ti je odblokiran racun na Bitstamp u.
Momci sa Stampa ako citate ovaj forum , hvala :happy:

Nazad
Vrh Dno