Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ima i drugih novčića... Ono što mene sad zanima, ko onda obezbeđuje transakcije i ostalo potrebno za funkcionisanje BTC mreže ako niko ne kopa BTC?
90% mreze drzi 5 kompanija.One kopaju i prodaju hardwere/ghaseve za kopanje
Ali kao sto je i logicno sto je arrow rekao davno kad su se pojavili assici,zaradju oni koji prodaju lopate a ne kopaci
Trenutno imas situaciju da ti prodaju lopatu za 1000$,i sa njom za godinu dana mozes da iskopas 500$,naredne godine ces sa njom iskopati 50$,tako da za dve godine imas 550$,znaci pola si u minusu.
Bilo je primera na kp i ovde u oglasima da su trazili po 20k eura za uredjaje koji su mogli da naprave 6k naredne 2 godine,ali ljudska pohlepa i plitka pamet je cudo pa i to neko kupi : )
Lazzy izgubices 50% ulozenog posle godinu dana,sta god da kopas,bolje kupi btc/ltc i ocekuj da skoci

Mislio sam da kopam druge novcice koji su u ovoj mapi na boljem mestu pa da cekam ako se posreci,posreci ako ne nista.
Ima li neko uputstvo kako se saznaje tezina kopanja novcica?

90% mreze drzi 5 kompanija.One kopaju i prodaju hardwere/ghaseve za kopanje
Ali kao sto je i logicno sto je arrow rekao davno kad su se pojavili assici,zaradju oni koji prodaju lopate a ne kopaci
Trenutno imas situaciju da ti prodaju lopatu za 1000$,i sa njom za godinu dana mozes da iskopas 500$,naredne godine ces sa njom iskopati 50$,tako da za dve godine imas 550$,znaci pola si u minusu.
Bilo je primera na kp i ovde u oglasima da su trazili po 20k eura za uredjaje koji su mogli da naprave 6k naredne 2 godine,ali ljudska pohlepa i plitka pamet je cudo pa i to neko kupi : )
Lazzy izgubices 50% ulozenog posle godinu dana,sta god da kopas,bolje kupi btc/ltc i ocekuj da skoci

Dobro i kad kopači konačno skapiraju da ne treba da kupuju lopate, sneg će da se .. istopi? :)

Upravo to, samo imas tu od "penniscoin" do "shitcoin", znaci neko se *****ava ili testira.
E sad kako to ide ne znam, za sad da resim misteriju sta mi od opreme treba i od koga da uzmem za scrypt a sta za sha pa da probam da nakupim od svih tih gluposti pa da cekam da i mene ptica pos*re :D

jel neko razmisljao da napravi novcic.. npr. srbocoin :d
valjda ce da kapne neka para od transakcija hehe

Meni je padlo na pamet da napravim ali ne znam jos uvek kako se dize cena, a kamoli kako se pravi.
Posto ne znam cenu da mu dignem nema potrebe da trazim kako se pravi :D

To i ja kontam, cim su se cloud-i pojavili znaci da oni sve to vec drze.

@shku

Gledao sam na amazonu ali ne kapiram sta bi meni trebalo za rudarenje scrypt coin-a a sta za sha coin-e.

Sha zaboravi. Scrypt da bi rokao trebaju ti amd graficke karte. To već procitaj u temi litecoin šta i kako

scrypt je, on je stariji od Litecoin-a ali kao sto vidis Litecoin ga je izuo :D

@ shku

HVALA!

sta se desava sa mtgox-om?.. uvek je imao jacu cenu od ostalih, sad ode cena u podrum..:p

sta se desava sa mtgox-om?.. uvek je imao jacu cenu od ostalih, sad ode cena u podrum..:p

Objavili su da ne mogu da isplacuju ljude bar naredne dve nedelje. " Technical issues" ja bih pre rekao law issues :D .
Mada cena btc pada sve ukupno i zbog Rusije .

da, samo skratis putanju, izbaci taj deo kad prebacujes iz btc-e u svoj wallet, jer mozes direktno tamo da saljes sa btc-e naloga

Nisam nikad slao , jel mozemo i mi iz SR da saljemo sebi pare na PP na ovaj nacin ili je to rezervisano za sve osim nas :)

U hrvatskoj postoji jedna banka koja dozvoljava primanje para na paypal (a u svim ostlim mozes otvoriti paypal racun ...)..

I od uvodjenja paypal-a do mogucnosti primanja na isti proteklo je dosta vremena tako da sumljam da ta opcija postoji u Srbiji..

EDIT. znam da su pre godinu dana ljudi iz Zagreba putovali u sloveniju zbog istog problema ..

Poslednja izmena:
Čisto da ih nagradimo što smo kupili jeftine coin-e. :D

Vrh Dno