Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ono sto je vazno je DONACIJA, na primer Bitcoin Fondation, tako i LTC projekat bez kojeg je razvoj LTC skoro bio prekinut do polovine 2013 godine!
Pa cim je donirano +10 000 LTC ozbiljni projekti su krenuli sa razvojem i LTC je koliko toliko sustigao BTC a takodje i LTC razvojni tim doprinosi razvoju BTC sa svojim idejama koje se implementiraju u sam BTC......

Sad ja koji nisam kopao jeftin LTC a ni BTC donirao sam 1 LTC, kad bi vise ljudi uslo bilo bi dosta bolje, koliko sam gledao, veliki poolo-vi i pojedinci su donirali ogromne svote za LTC razvoj... da nema njih tesko nama...

Jel moze neko da mi kaze koji je najbolji Bitcoin wallet, posto sam naleteo na par razlicita

Ja sam drzao na blockchain.info. Racunam da ukoliko on padne, dzaba mi btc u offline walletu...

Istina... samo treba imati ukljuceni dvostepenu za svaki slucaj posto se desavalo ljudima da im maznu email pa zatim i novcice...

Da to obavezno. E sad ono sto ne treba raditi, a ja sam radio, je imati blockchain aplikaciju na telefonu. Bio je neki exploit pa su ljudi pogubili coine. Onaj za ios nije pukao, ali eto, desilo se androidu. Sutra moze ios da bude.

Da li pre slanja btc sa menjacnince na btc wallet moram da sacekam da se sinhronizacija sa mrezom zavrsi ili mogu opusteno da posaljem btc na wallet dok je sync u toku?

Posalji slobodno, transakciju ces u wallet-u videt tek kad se zavrsi sync...

Ajd i ja malo...

Untitled.jpg

Strasno je koliko ja ne umem da racunam. Gledam sve one asice koji stizu q1, q2... Ono kupis ga za 15btc, oni ti ga isporuce jula, on iskopa 10btc i umre. I ajd sad? Ok ako das $ i btc skoci zaradis extra. Ali ako si u kripto svetu $ je nuzno zlo. Sto bih ja dao 15 btc da bih zaradio 10? Zato sto ce btc da bude 2k usd i tako sam uzeo 20k usd? Ja bih da sacuvam svoj btc i 15 prodam na 2k usd i uzmem 30k :). Meni deluje logicnije, ali izgleda da kupcima asica ne deluje. Friedcat vrati se, napravi novi asic koji stize za 5 dana. Makar kad ga preplatim da ga i dobijem odmah.
Edit: neko na kp prodaje 2 jupitera za 30k jura... Kuku majko...

Neznam, ja se mislim da pondmin nesicu1 procenat da proda moj asic ako ga ikad dobijem za masnu cenu :p

moze moze ali moram prvo da ga testiram jedno mesec dva da vidim kvalitet robe :p

Radim neki sajt na kojem se vrsi placanje u bitcoinima, otvorio sam nalog na BTCMerchu i sve lepo integrisao.

Uglavnom, ovako nesto dobijem na sajtu:

dAJJ1ah.jpg

E sad, posto se nikad nisam bavio ovime, a sad nemam vremena/volje da istrazujem imam par pitanja...

1) Da li vam ovo deluje OK sto se tice front-enda? Da li mozda postoji neka opcija koju je trebalo da ukljucim?
2) Da li moze da mi neko opise kako tece sam proces placanja? Citao sam da postoje neki e-walleti i pretpostavljam da preko njih ide sve. E sad, da li kupac dobije neki automatizovani email od BTCMercha kad obavi kupovinu ili je to nesto sto bih ja morao da uradim sa moje strane?
3) Da li postoji neki bolji sistem?
4) Da li mogu da uradim kupovinu vise proizvoda od jednom ili kupac mora da ponovi proceduru za svaki proizvod? Ili je to mozda reseno od strane tog e-walleta?

Hvala unapred na odgovorima.

Ne znam kako ide procedura sa strane prodavca, ali taj interfejs sam već video kod Humble Bundle-a, gde sam kupio par paketa za BTC i sve je funkcionisalo brzo i ok. Nije potrebna nikakva dodatna informacija za kupca.

Da ne prepisujem.
OVDE je covek izneo neke tvrdnje, meni interesantne. Probao sam pretragu ovog foruma po imenima sajtova koji se pominju ali 0 rezultata. Generalno sam davno odustao od Avalon i sl sistema ali ga jos uvek drzim na oku, pogotovo sto nas slicno ceka i na LTCu. Ako je vec bila diskusija na tu temu a imate link dajte ga ipak ova tema ima 11572 postov + moj :type:

Poslednja izmena:
Strasno je koliko ja ne umem da racunam. Gledam sve one asice koji stizu q1, q2... Ono kupis ga za 15btc, oni ti ga isporuce jula, on iskopa 10btc i umre. I ajd sad? Ok ako das $ i btc skoci zaradis extra. Ali ako si u kripto svetu $ je nuzno zlo. Sto bih ja dao 15 btc da bih zaradio 10? Zato sto ce btc da bude 2k usd i tako sam uzeo 20k usd? Ja bih da sacuvam svoj btc i 15 prodam na 2k usd i uzmem 30k :). Meni deluje logicnije, ali izgleda da kupcima asica ne deluje. Friedcat vrati se, napravi novi asic koji stize za 5 dana. Makar kad ga preplatim da ga i dobijem odmah.
Edit: neko na kp prodaje 2 jupitera za 30k jura... Kuku majko...

upravo to sam i ja mislio kad sam rekao ko kupuje asice, oni koji nemaju pojma matematiku i pohlepni, a onda me je presreo neki lik na PM da mi kaze kako to nije istina :D.

Ma isto vazi i za scrypt asic. 25mhs, isporuka za 5-6 meseci ako bog da. A kosta boga oca. A cujem dosta ljudi platilo depozit. Opet kazem, i to je ok. Ako nikada nisi kopao, ulazis sa fiatom. A hoces kuci da kopas. 25mhs za 600w je u tom slucaju ok. Ali ako hoces da kupis 10 komada, to je tuga. To kosta 85k eura ako se ne varam. A sa 85k eura gurnutih u grafe, za 6 meseci vadis investiciju. I ostaje ti hw dzabe. Pa kolko god da vredi. A asic ti tek stigao... Ali ok, svako ima pravo da racuna kako pozeli.
Racunica je jasna: isporuci mi asic za 7 dana, i mozemo da pricamo. Makar kostao 50 btc a do kraja veka doneo 60, to je 20% zarade. Sto je extra. Ulozio bih 500btc u tako nesto da ih imam. Jer da ponovim, jedan indijac je kupio 20 seciva od friedcata, sto je bilo 1000btc. Verujem da je zaradio. Ali uzmes mi pare pa se dogovaramo kad ce da bude? Hvala ali ne hvala.

Poslednja izmena:
I sve to pod uslovom da ne crkne iz nekog razloga...ko kaze da se ovi mineri ne kvare...

Neko nauci na greskama a neko nikad :D
Ako stvarno ima onih koji preorderuju scrypt asic a vjerujem da ima onda su ti isti stvarno glupi jer ako nisu izvukli pouku iz btc asica onda stvarno nemam rijeci. Takve treba dobro opaliti po dzepu. Bacaju me u iskusenje da napravim sajt, nabacim par slikica "scrypt asica" pokupim lovu i uzivam za preorder, pa neka me pljuju po forumu kolko hoce :D

Vrh Dno