Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ma je*o te BTC, nije bitan BTC nego mehanizam. Da si kupio/dobio jbn FB akcije kad je onaj govnar napravio site i da ih prodas sad u Srbiji, Rusiji, Americi, Zimbabveu - morao bi da platis porez.
S valutama isto ili cak jos gore...

I o cemu ti, kako nema "pravnog osnova" kad je po zakonu?

Poslednja izmena:
Neznam crtam vam ko maloj deci a vi po starom:
1. Izlazim iz zemlja na granici prijavim 100 BTC-a
2. odem razmenim vani u menjacnici
3. vratim se na nasu granu prijavim 100 000$ i racun menjacnice gde sam razmenuo valute

Gde je tu problem??? (BTC zamislite da je euro ako ste ograniceni da to skontate)

EVO VAM i dokaz da nas pravni sistem priznaje BTC kao VALUTU!

Znate slucaj sa zaplenom Asic-a na carini zbog "lazne" verdnosti!, e pa carina na netu nasla da vredi 50BTC i preracunala u $, ako ovo nije dokaz da je pravno BTC i kod nas valuta ja neznam sta vise ocekujete!

PS: nemogu da verujem gde zivim da ste toliko zatucani, Da li je iko od vas procitao vest da je kineski ministar finansija izjavio da ljudi sobodno trguju sa BTC-em iako nije zvanicno priznat oni ga klasifikuju kao valutu.... EJJJJJJJJJJJJ kineske komunjare ne drpaju PDV a SRPSKI MUTANT zna bolje!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
I problem:
0. odakle ti tih 100 BTC-a? Za koliko si ih napravio ili kupio?

II problem:
2. ne ides da razmenis u menjacnici vec da prodas nekome ko hoce da kupi BTC, a sve to preko neke "menjacnice"

Sta ti imas od toga da li je BTC kod nas valuta ili nije?
Da je legalno zamenis - ne mozes, banke i licencirane menjacnice ne primaju
Da platis nesto (racune, proizvode) - ne mozes, niko ne prima

Poslednja izmena:
Pa stvarno, kako si ti stekao ovde 100btc-a? Op, 20% PDV :)
Ja sam prvi koji bi se borio da pare od virtuelnih valuta mogu slobodno da udju u zemlju ali ko mene pita. S tim stavom koji imas ima da navuces sebi bedu na vrat.
A posle toga i nama. Ako zelis da se boris protiv sistema izvoli, ovde nije mesto za to.

Davno smo raspravljali o "magičnoj" cifri slanja novca, koja se kretala do 1000 USD mesečno. Da li i dan danas poštujete to "nepisano" pravilo slanja novca?

Poslednja izmena:
1. Pa vec sam rekao stekao si 100 BTC, izrudario kad je vredeo 10 centi, ti dokazi suprotno... (ali to uopste nije vazno za pitanje transakcije po kojoj si ti ceni proizveo BTC i kad), nije problem platicu porez na dobit koju nemam jar sam tada vise platio struju i GPU kartu....
(Opet da objasnim 2009 sam izrudario 100BTC, sracunao sve, procenio da mu je zarad 50 BTC, po tadasnjem kursu izracunao da je to 20$ na tih 20% odem i platim porez.... a posto je suma smesan to NEMORAM da prijavljujem ni da ikom placam!!!)
Takodje mogu da tvrdim da sam na netu, dobio, nasao 100BTC kad je to bila smesna cifra i opet mi niko pravno nemoze nista!

2. bitstam je menjacnica kao i druga i kod njih ljudi kupuju menjaju jedni sa drugima valute, isto kao sto mozes na sred ulice sa nekim razmeniti valute ako nisi diler niko te ne dira, jer je po zakonu

3. a kakve veze ima da li u brlogu srbistana iko prima BTC ili ne???

I dalje brkate da se ansi zakoni ne razlikuju puno od evropskih, i da tamo sa BTC mozes raditi sve sto ti volja osim pranja para (valjda znate sta je pranje para kad si negde nelegalno zaradio, ukrao, itd... a da li vi verujete da i jedan kopac BTC radi ista ilegalno pored kopanja???)

Poslednja izmena:
Sto je nasmesnije vi sami sebi u stomak skacete, rudarili ste u nuli , dumpovali, i sad ceo svet ne placa PDV na BTC ali vi eto zelite iako niste nista zaradili, tuzno ali istinito, izgleda vas istina najvise boli :D

E zeljko stvarno si glup k'o qrac...'ladno bi da platis porez na ono sto si "izracunao" 2009. a ne na sumu za koju si prodao. Ne zna se sta je gore, to ili sto ne znas ni sta su "menjacnice" i kako rade...

E zeljko stvarno si glup k'o qrac...'ladno bi da platis porez na ono sto si "izracunao" 2009. a ne na sumu za koju si prodao. Ne zna se sta je gore, to ili sto ne znas ni sta su "menjacnice" i kako rade...

Smiri se malo, opet iznosis budalastine, placanje poreza na dohodak proizvodnjim je normalno... ali posto se ovo radi u kucnoj varijanti ni JEDNA zemlja se nije za sad oglasila o tome da ce ikog od rudara dirat (citao sam vani ozbiljne teme gde se ovog pribojavaju...).. ali ovo nema veze i nikako ne dotice koriscenje i razmenu BTC za druge valute

Ja ovde pricam o cistoj menjazi BTC/$ z za koju nema smisla platiti PDV jer je BTC valuta a ne dobro... ko je pravnik ako mu lepo objasnis da je BTC valuta odma ce ti dati normalan odgovor

Ali ne smes, samo drzave smeju da "proizvode" valute i da ih emituju.
A ne smes ni da trgujes, ovo
isto kao sto mozes na sred ulice sa nekim razmeniti valute ako nisi diler niko te ne dira, jer je po zakonu
isto ne smes, tj. smes ako te ne vidi neki inspektor.

Znaci, mozes da budes srecan sto:
1) niko ne dira rudare iako nisu drzava a generisu i emituju valutu
2) poreska u Srbistanu radi na leru i na osnovu politicke volje a ne zakona
3) inspektori (kao i ostali drzavni sluzbenici) nisu zainteresovani, gledaju da sto manje rade, da ih neko "podmaze" i da sto manje znaju
4) ako te i na'vataju, mozes da se "dogovoris" i izbegnes neku ozbiljniju kaznu

Pa neznam za sta da te kazne, za proizvodnju valute, koja je presedan jer je i predvidjena da se privatnno proizvodi, zakon kad je pisan nije znao da ce sutra postojati valuta koja ce biti decentralizovana i koju ce kopat pojedinci, znam ovo je siva zona ali takav je isti zakon u celom svetu, BTC se u USA razmatrao pred senatom nedelju dana , rudare i njihovu validnost niko nije stavljao pod pitanje...
Ja bar dok redim sa BTC-om pratim desavanja, govorili su iz CIA-e, Fincet-a, NSA, itd... i NIKO nije ni pokusao da ospori validnost rudara BTC-a, mislim da to dosta govori, kinezi, nemsi, rusi idu cak dalje u pogledu validnosti.....

Ali ovde vecini je problem povlacenje para, a tu je slika dosta jasnija jer ti povlacis pare koje si i izneo vani...da bi iz razmenio

Pravnik ce da ti kaze da je btc valuta kad kod narodne banke srbije mozes da saznas donji,srednji i gornji kurs
hahahha
ali ova ti je vrh
ko je pravnik ako mu lepo objasnis da je BTC valuta odma ce ti dati normalan odgovor
dok ti objasnis... : )
Jel neko zna kolko zeki ima godina? : )

Pravnik ce da ti kaze da je btc valuta kad kod narodne banke srbije mozes da saznas donji,srednji i gornji kurs
hahahha
ali ova ti je vrh
ko je pravnik ako mu lepo objasnis da je BTC valuta odma ce ti dati normalan odgovor
dok ti objasnis... : )
Jel neko zna kolko zeki ima godina? : )

Pa ne BTC je dobro neznam sto onda verujete u njega... za ceo svet je valuta a ne srbistan ce da kaze da je to dobro, ili ako ne postoji kako ce onda da te kazni ako neznaju sta je
To je kao da uneses na granicu valutu gane i ovi ansi u panici sta je to??? pa dobro aj ti plati PDV mi neznamo sta je to, ali ce onda to nesto da procene samo nenzam kako jer ako ga procene da vredi videt ce da je valuta tamo gde vide vrednost :p

Sto je najsmesnije u domacim medijima je bilo dosta o BTC-u svugde se kaze da je to digitalna valuta.... samo na benchu vas par iako to rudari misli da je to @B.T.C.

Poslednja izmena:
^^ Ne znam koliko ima godina, ali ovaj "igor r" kao da mu je brat blizanac, isto neke fix ideje i predstave o stvarnom svetu

Upravo to
Nadamo se da ce postati valuta,jer trenutn ga poseduje 0.1 % populacije a za njega zna 5%,pa verujes da ce jednog dana biti pravno regulisana valuuta.Isto tako mozes da verujes da ce Jugoslovenski dinar opet vredeti ili kraljev dinar,i niko ti nece rec reci da jedan Jugoslovenski idnar ne mozes kupiti za 1000 srpskih,e ako se juga ponovo ujedini i donese zakon da se aktiviraju svi stari idinari ti ces se usarti od para
Kineski guverner je rekao da ne zabranjuje trgovanje virtuelnim valutama,ali da nece jos uvek pravno regulisti njegovo postojanje,tako da nije ni crno ni belo...nego sivo.Americki senat je tek pricao o njemu da vidi dal postoji opasnost u ekonomskom pravcu,i zakljucak je moguce kontrolisati tokove novca,sto znaci da je i tu siv dok se ne pojavi menjacnica koja ce isprattiti tvoje transakcije od tog momenta pa nadalje...
Do tad ako nije pravno regulisano drzava ima pravo da donosi resenja kako njoj odgovara na tvoju stetu,u ovom slucaju platices porez ako uneses 20k eura za godinu dana,ali mozes izbeci ako to podelis na brata sestru kevu ,ostavila ti je lufta.
Samo bez naglih pokreta i podizanaj glasa

Poslednja izmena:
^^ Ne znam koliko ima godina, ali ovaj "igor r" kao da mu je brat blizanac, isto neke fix ideje i predstave o stvarnom svetu

Provociras odavno, idi uzivaj u tvom ripple-u........ na tvoje nabuloze odgovaram argumentavano...

U drugu ruku ja ne sporim da ovde mogu da te zazaju za bilo sta... ali pravno sa BTC mi smo cisti! (ako ih nisi ukrao ili kupio za ilegalan novac)

Pa ako je ovo pravna drzava, onda bi zakoni trebalo da se postuju i sprovode, jel' tako?
A zakoni kazu da je gradjanima
- zabranjeno otvaranje racuna u inostranstvu
- zabranjeno trgovanje valutama (i u zemlji i u inostranstvu)

E sad, cinjenica je da se ti zakoni slabo postuju i da gomila ljudi ima racune u inostranstvu, da gomila trguje i na forex-u i na coin menjacnicama, da ne placaju porez na to itd.

Jel moze samo link do tog clana u zakonu gde pise ovo?..zanima me...Jel to znaci i da je zabranjeno trgovanje na Forexu za nas?

@ shku: Ja mislim da ce traziti kompletno poreklo, dakle sve od rudara koji su iskopali coin (ili bar onog koji ga je prvi "izneo" na berzu) pa nadalje sve transakcije, sa imenom, prezimenom i SSN-om (JMBG-om i sl.). Inace ce ostati siv a mozda i propasti

@ zechs: Nemam vise u bookmark-u a ne mogu sad da trazim, vec citam 15 tab-ova uporedo... Google-aj, a to da je zabranjen FOREX je bilo x puta i po medijima (upozorenja, pretnje itd, sto gradjanima - fizickim licima, sto onim posrednicima).

@ zeljko: Ne provociram, nego normalno komuniciram. To sto si ti paljevina je druga prica. Za ripple sam pitao, ti odma' k'o neka baba "puj, puj, daleko bilo". Mis'im, cudite se kad ljudi sumnjaju/pljuju BTC a vi (poneki) to isto radite ostalim valutama.

Poslednja izmena:
@shku
Pa ok ali to su pitanja koja ce dotaci berze, velike biznise a ne sitnog rudara....... inace gresis za kinu receno je da trguju bez problema, jedino da nije legalno priznat kao valuta iako se na isti gleda kao na valutu....
Takodje ameri su konkretno na svako pitanja ako se BTC legalno koristi da oni takve tokove jos i podsticu, sve negativno je bilo oko ilegalnog aspekta, kriminala, pranja para itd, ali isti ti su odma demantovali da to nije uopste kriv BTC vec ljudi koji ih na taj nacin koriste

Jel moze samo link do tog clana u zakonu gde pise ovo?..zanima me...Jel to znaci i da je zabranjeno trgovanje na Forexu za nas?
Racun van zemlje zabranjen sto posto,trgovanje valutama samo ovlasceni menjaci i banke.Da nije zabranjeno mogao bi placati eurima u maksiju
Forex nije zabranjen zakonom,ali opet kazem u nedostatku pravne definicije donose se resenja onako kako to odgovara jacoj strani u ovom slucaju drzava,a ti protiv tog resenja ne mozes da se boris jer opet nemas pravnu osnovu.To je kad je nesto sivo

Mozes ti povuci i 5 puta vise,i mozda ti nikad nista ne dodje,a mozes preci onih sad 15k eura vlajda,zaboravio sam tacnu cifru,i da ti odma stigne resenje o neplacenom porezu
Sve zavisi od poreske uprave,ali do 20k eura si bezbedan.Naravno u ovo ulazi i tvoja plata i drugi prihodi vidljivi poreskoj upravi

Pa u ovoj zemlji je sve sivo od zivota da samih njih...... niko to ne spori, poenta je da vi to sivilo opravdavate, ne kazem da treba da idete rogovima u zid ,a li bar pokusajte da nesto promenite, barem se prvo krece od sebe a ne da prizivate zlo

Ako bi doslo da suda ta te tuze za BTC ja bi jedva cekao, pokrenem inacjativu online na svim forumima da je srbistan napao BTC, verujem da bi mi ljudi izvana pomogli.....

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno