Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@Extreme
Ti si nesto jako, naelektrisan..... idi malo kuliraj

U par Hu banaka nemoze tek tako... jer smo kriminalna zemlja gde 50% kriminalaca ima racun u HU, moglo je ranije, naravno govorim za nas a ne ako nemac dodje pa otvori racun u HU... a i brkas pojmove ako je racun za debitnu karticu nemoze tebi trece lice da uplati kes vec samo ti licno...

^^Ne znam za HU ali verovatno kao i u svim ostalim zemljama na planeti - usetas u banku s pasosem i to je to. Kao sto je @Tomalak vec napisao...
A sto se tice tekuceg racuna sa debitnom karticom, 'oces da ti dam par racuna da uplatis nesto?

@ zechs: Ako ces da skrivas milione od poreznika, onda postoje daleko bolji i kompleksniji nacini od najobicnijeg racuna... Ali ne kostaju 140 CHF vec "malo" vise

btw. jesmo mi vec imali slicnu raspravu (u vezi racuna napolju, prometa deviza, trgovanja na berzi itd.) tamo negde proletos/letos ili mene puca deja vu?

Poslednja izmena:
@zechs: Pa rekoh ti da se to reguliše međudržavnim sporazumima. :)

Možeš da muljaš dok te ne uhvate, a kad te uhvate iscediće ti i više nego što si zaradio muljanjem.

Mene zanimaju hipoteticke stvari..tj. odgovori :D (ne nema veze sa mnom niti sa bilo kim koga ja poznajem :D) Ako je neko u Srbiji imao 1 000 BTC-a i prodao ih za 1mil. $ koliko on legalno teba da plati poreza drzavi na to i kako bi se to uopste vodilo? Jel bi mu oduzeli sve jer je onda, po vama, prekrsio zakon o deviznom poslovanju na prvom mestu?

Mene zanimaju hipoteticke stvari..tj. odgovori :D (ne nema veze sa mnom niti sa bilo kim koga ja poznajem :D) Ako je neko u Srbiji imao 1 000 BTC-a i prodao ih za 1mil. $ koliko on legalno teba da plati poreza drzavi na to i kako bi se to uopste vodilo? Jel bi mu oduzeli sve jer je onda, po vama, prekrsio zakon o deviznom poslovanju na prvom mestu?

dati sve dinkicu, dozivotna robija... verovatno se i 50% bencha slaze... sta ces nas mentalitet ;)

^^Hipoteticki bi ti verovatno uzeli bar pola a verovatno skoro sve. A u praksi ionako ne mozes povuci 1 milion $ ne odjednom nego ni za godinu dana (i to u normalnim zemljama) tako da ...

Jeste, kupiš bitkoine, prebaciš ih na bitstamp, prodaš i povučeš pare :D
Za to znam, napisao si da ces da prebacis novac a to mislim da nece da moze (jer onda ili niko ne bi imao problema sa gox-om ili bi svi imali problema i sa gox-om i sa stamp-om :d)

Ne razumem, zasto ne bi mogao neki Nemac npr. da prebaci svojih 1mil. sa Bitstampa na svoj racun u banci?

Ja sam pre neki dan google-ao svasta nesto pa sam video tako neke cifre, tipa par stotina evra dnevno tj. (max) 100-ak hiljada mesecno. Inace su im site-ovi kao da su neka deca pravila, posebno ti delovi FAQ, support i sl.

Pa ova cena i BTC-a i alt coin-a je sigurno tolika i zbog "otezanog" povlacenja novca, pa ljudi to drze na berzama ili obrcu...

Poslednja izmena:
MtGox trusted account, mesecni limit je pola miliona....

Pa cena je veca ne sto se tesko podize, vec je proradila zavist da se zaradi vise, i svi cuvaju BTC i ne trose ga, bar dok cena ide gore

Takodje mislim da je ovo mac sa dve ostrice jer kad cena krene dole bice panika...

Poslednja izmena:
Ali iskreno, odlicno je pitanje.. Sta da radi neko u Srbiji sa tolikim novcem? Porez na ekstraprofit je koliki, 40%?

http://www.nlb.si/basic-nonresident-account
Evo npr, NLB banke u Sloveniji. Ima mogucnost otvaranja nerezidentnog racuna i dobijanja kartice. S tom karticom mozete placati sve i podizati kes sa bankomata do 450e dnevno. Koliko ja znam, ako dizete na bankomatima NLB banke u Srbiji nece vam se ni provizija racunati.
Iskreno, ja bi pre tamo otvorio racun i polako bi povlacio lovu s bankomata i provlacio karticu za sve a plata nek leze na racun i nek se gomila.
Ako imate nekoga u inostranstvu, isto tako mozete prebacivati lovu na taj racun i njegovu karticu korisiti ovde za podizanje para. Jedino sto treba obratiti paznju da tom nekom ne uvalite da placa porez dodatni.
Neka od ovih opcija je skroz realna i izvodljiva.

Pa majku mu sta ce ti ako ce samo da stoji na racunu, a ti i dalje da gladujes u ovoj nam rajskoj drzavi :D

Pa da sede svi kuci i gledaju MtGox dok ne umru |:p

Zato sam i kazao da je ovaj rast bio nerealan i da je mac sa dve ostrice, glavno poenta BTC sad je ulaganje da bi se obogatio.... a to mi ne bi trebala biti glavna namena, tako da sam ja tu skeptik bar po pitanju toga....

Poslednja izmena:
Ja sad ne bih ulagao u Btc, jer koliko sam video cena je prosle nedelje sa 1000$ spala na nekih 600$ sto je oko 40% pada...toliko ni zlato nije padalo u svojim najludjim oscilacijama, a Btc se polako priblizava ceni zlata na berzi
Sta ce da se tu desi ja ne znam, pogotovo kako ce reagovati oni koji imaju sredstva u zlatu..
E sad ova cena od 1000$ je po meni sjajna prilika za izlaz iz cele price za one sa 1000 i kusur Btc-ova

Ok, to sve pod uslovom da drzava ima dokaze sa kojima ce da procesuira nekog Peru i sl. zar ne...e sad kako ce da nabavi te dokaze ja ne znam, jer koliko se secam odnos banke i klijenta je poverljiv..bar u inostranstvu

poverljiv jeste, ne smeju drugim licima da daju tvoje podatke (mozes i da ih tuzis u suprotnom), ali drzavi moraju i daju ne samo tvoje nego svacije.. To sto si ti napisao je mafijaski san, stavis pare u banku i zavrsio si pricu niko nece nista saznati jer je to poverljiv odnos,ni odakle su ni koliko ih ima.. to ne moze jos od ere Al Kaponea a ne sad u informatickoj eri :)

http://www.nlb.si/basic-nonresident-account
Evo npr, NLB banke u Sloveniji. Ima mogucnost otvaranja nerezidentnog racuna i dobijanja kartice. S tom karticom mozete placati sve i podizati kes sa bankomata do 450e dnevno. Koliko ja znam, ako dizete na bankomatima NLB banke u Srbiji nece vam se ni provizija racunati.
Iskreno, ja bi pre tamo otvorio racun i polako bi povlacio lovu s bankomata i provlacio karticu za sve a plata nek leze na racun i nek se gomila.
Ako imate nekoga u inostranstvu, isto tako mozete prebacivati lovu na taj racun i njegovu karticu korisiti ovde za podizanje para. Jedino sto treba obratiti paznju da tom nekom ne uvalite da placa porez dodatni.
Neka od ovih opcija je skroz realna i izvodljiva.

To je vec nesto. Ja pisao unicredit banci u sloveniji i odgovorili su mi da moram da dodjem licno, sto sam i znao, i da dostavim slovenian tax number. E oko toga vec ne znam nista... Ako ga izdaju nonresidentima, onda je ok, treba pasos i tax number. Ukoliko ga izdaju samo residentima ondak ne moze. Moracu da se raspitam malo.

To je vec nesto. Ja pisao unicredit banci u sloveniji i odgovorili su mi da moram da dodjem licno, sto sam i znao, i da dostavim slovenian tax number. E oko toga vec ne znam nista... Ako ga izdaju nonresidentima, onda je ok, treba pasos i tax number. Ukoliko ga izdaju samo residentima ondak ne moze. Moracu da se raspitam malo.

Javi...
Nista nije sigurno dok neko ne proba na svojoj kozi... ranije je moglo sve, verovatno i sad moze... kako gde

Neko za Lamborghini?

http://lamborghininewportbeach.blogspot.com/2013/12/we-just-sold-our-very-first-vehicle.html

EDIT: Zanimljiv komentar:

There are several services that hedge against volatility and immediately convert your Bitcoins to USD. It's a great stepping-stone for business owners that need to work solely in USD, but would like to take payment in Bitcoin.

(I'm an Integration Partner with one of those services, so please feel free to send me a message if you're looking to get setup: dan et logickc.com)

Poslednja izmena:
Zavisi od izjave koju daje u banci.
Ako zaokruzis softverske usluge sto je u nasem slucaju najpribliznije istini (napravili smo novicice uglavnom svi majnujuci) onda bi nakon svakog priliva trebao odneti poresku prijavu u PU u tvojoj opstini i platiti 20% poreza na prihod.
Onda si u martu naredne godine obavezan da prijavis "godisnji porez na dohodak gradjana" i tu prijavljujes ono sto ti je cisto ostalo kada si platio porez na prihod 800.000 eura.
Do 3 prosecne godisnje zarade si oslobodjen (20.000 eura) na sledecih 20.000 eura placas 10% a na sve ostalo u tvom sluvaju 760.000 eura bi platio jos 15%. Na kraju bi ti ostalo oko 650.000 legalnih para.

Zeljko mnogo komplikujes i tvrdoglav si za medalju al cini mi se da si dobre duse i dobar covek-momak sta li vec, ako ti treba neka pomoc oko otvaranja racuna preko slobodno se javi...
Nije to nikakva nauka i moze sve samo ako nisi politicar...

Vrh Dno