Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

A ako prebaciš to na moneybookers, i uzmeš njihovu MASTER karticu, i lagano plaćaš sve sa njom, i dižeš po malo na bankomatu, mogu da ti pljunu pod prozor....

Za milion eura da podigne sa skrilovog mastera mu treba minimum 4000 dana jer je limit 250 eur za 24h.
Nije lose zanimanje za narednih 11 godina ali mislim da je bolje dati nekom 5% da mu izvuce :)

EDIT: pricamo naravno hipoteticki da neko ne pomisli da stvarno ima 1000 BTC :)

Poslednja izmena:
I to ako ne postoji mesecni limit (koji je obicno manji od 30xdnevni), inace moze da potraje i vise :D

Zavisi od izjave koju daje u banci.
Ako zaokruzis softverske usluge sto je u nasem slucaju najpribliznije istini (napravili smo novicice uglavnom svi majnujuci) onda bi nakon svakog priliva trebao odneti poresku prijavu u PU u tvojoj opstini i platiti 20% poreza na prihod.
Onda si u martu naredne godine obavezan da prijavis "godisnji porez na dohodak gradjana" i tu prijavljujes ono sto ti je cisto ostalo kada si platio porez na prihod 800.000 eura.
Do 3 prosecne godisnje zarade si oslobodjen (20.000 eura) na sledecih 20.000 eura placas 10% a na sve ostalo u tvom sluvaju 760.000 eura bi platio jos 15%. Na kraju bi ti ostalo oko 650.000 legalnih para.

Gde dolazimo do zakljucka da bi samo budala ovo uradila.

Zavisi od izjave koju daje u banci.
Zeljko mnogo komplikujes i tvrdoglav si za medalju al cini mi se da si dobre duse i dobar covek-momak sta li vec, ako ti treba neka pomoc oko otvaranja racuna preko slobodno se javi...
Nije to nikakva nauka i moze sve samo ako nisi politicar...

pa jesam jer sam 90% u pravu, ja pre svega BTC nemozes gledati kao cist PRIHOD!, takodje BTC nije roba koju si ti prodao pa tako da racunas i poredis sa racunarskim uslugama gde si zaradio 100%

A da ne poredimo ako se na BTC gleda kao na valutu ovo sve pada u vodu i vaze druga pravila

gledao sam vani kako bi to islo i tamo ima logike, gleda se kao kapitalna dobit i prijavljujes sam... a ko je lud da prijavi i procenat se uzima samo no DOBITI, koju za BTC naravno mozes da fingiras kako pozelis... a vidim tako niko nije lud da ikakvu dobit prijavi

Ko ima milion u BTC nek se strpi, za Srbiju kukavnu je dosta i 1500E mesecno a za god dve, moci ce da kupi stan u Becu za BTC a mozda i mladu dve.

Pa nije ni naplacivanje softverskih usluga cist prihod. Trebao bi odbiti skolovanje od par godina onda, cenu opreme, struje, hrane koju jedes ?
Drzavu to ne zanima, zato i jeste samo 20% ali nemas pravo nikakvog odbitka. Ako ti je to mnogo otvori firmu pa ces videti koliko kosta jedan dinar.
Mi ovde ne pricamo o moralnim stvarima nego o zakonu.
Svaki prihod na tvoj racun koji dodje iz inostranstva a nema ga u onoj listi koju nudi NBS se smatra OSTALIM PRIHODIMA a ostali prihodi se oporezuju po najvisoj stopi "poreza na prihod" 20%.

Ljudi zna li neko gde imaju da se trenutno kupe kartice za rudarenje? 7950 7850 r9 270x ili r9 280x ?

hvala

@sasadjak
to da urade svi koji primaju $/e bi glavom bez obzira pobegli odavde, ugasili svetlo i lokalci bi jeli hleb za dinar dok ne skapaju.... jer je to trenutno, kad se sve preracuna drzava skuplja od domace pameti

Ma poenta je da poredite smesne iznose, jos smesniju zaradu jer niko ovde nam vece kolicine BTC-a sa nekima koji zaradjuju na 100+ miliona $, jednostavno ono sto ja pokusavam ali vidim ne vredi da se borim sa demagogijom koju vam je plasirao komunizam i koji se i dalje vuce po vasim glavama...

Da ne bude zabune ja u srbijici ne povlacim ni cent, a kad budem investirao vani, naravno platit cu direkt BTC-om

to što željko zagovara je u principu vrlo nemoralno i sebično, a takvih likova u zemlji Srbiji ima već dovoljno.

stvar je što kada ti uložiš u nešto pare u nekom trenutku, ti svaku paru koju napraviš od razlike - dužan si da prijaviš kao kapitalnu dobit - bilo da se radi o trgovini nekretninama, deonicama, ili bitcoinima. šta je bitcoin apsolutno je irelevantno.

tako da željko, umesto što kukaš i sereš po srbiji, možda bi ti bilo bolje da kreneš prvo od sebe.

Poslednja izmena:
MtGox trusted account, mesecni limit je pola miliona....

Pa cena je veca ne sto se tesko podize, vec je proradila zavist da se zaradi vise, i svi cuvaju BTC i ne trose ga, bar dok cena ide gore

Takodje mislim da je ovo mac sa dve ostrice jer kad cena krene dole bice panika...

zasto bi cena isla dole?

po svemu sudeci Bitcoin je daleko superiorniji nacin placanja od bilo cega sto smo imali kroz istoriju (a pogotovo od ovog danasnjeg sistema):

- transfer novca ne kosta nista (dok neko rudira)
- ne kontrolise ga ni jedan pojedinica (ili grupa)
- sigurniji je od sadanjeg sistema placanja
- ne postoji inflacija
- pravila su svima poznata
...

ne vidim zasto bi isao dole.

moze privremeno da ide dole ali ako danas imate 1.000 btc-a to znaci da ce te biti jedan od 10.000 najbogatijih ljudi na planeti u narednih desetak godina.
sa druge strane, ako danas 1.000 btc-a pretvorite u dolare, sigurno necete uci ni u prvih 1.000.000 najbogatijih!
naravno, u jednom trenutku (tik pre nego sto dolari i ostale valute postanu bezvredni(!)) btc ce imate daleko vecu vrednost od "realne" i to ce biti pravi trenutak za zamenu bitcoina za razna materijalna dobra.

---

a sto se tice problema sa "porezom": potplati prave ljude i mirna bačka ;)

@kovacm
Vise gledam kratkorocno, jer sad trenutno zelja za bogacenjem gura BTC "prebrzo" gore... oni su tu radi uvecanja svoje dobiti a ne jer veruju u BTC.... takvi da krenu da panice bilo bi svasta, jer kontam da vecina od njih novih ni ne razume koncept BTC a mozda ga i ne interesuje

Za neku stabilnost potrebna je sto veca realna upotreba, koja se inace povecava ali ne opravdava bas toliki rast cene.. (bitpay) je prijavio dosta vece promete zadnjeg meseca, ali kontam da su to uglavnom bile nadudzbe asic-a od BFL-a koji su isli preko bitpay-a a ranije direktno BFL-u

zaboravio si najbitnije: bitcoine je nemoguće oporezivati.

:d

Pa vidi kinezi ga zbog toga uglavnom kupuju (i to su bas one najgore krvopije, politicari, mutni koji zele da sakriju deo prihoda), i naravno ako ti direktno nesto uplatis BTC-om mogu samo da dobiju PDV od prodavca, od tebe nemogu uzet ni cvonjak

Izvinjavam se za ovaj off, ali moram ovo da napisem: smatram da nije steta za Srbiju ako ne oporezuje taj novac, jer ce se potrositi u istoj, dakle podici promet/standard, a da drzava ni malo nije zasluzna za tu srecnu okolnost. Pare su usle spolja, dakle za nju cist dobitak; kad investitor unese u Srbiju pare, jer mu skinu na granici 20% poreza? Ne? Jer mu skinu u svojoj zemlji sto je izneo? Ne, pogotovo ako je pametan. Isti slucaj, unosis pare da bi ih investirao, nemaju nikakve zasluge za njihovo stvaranje.

Poslednja izmena:
kakva investicija?

mislite da strani investitori ne plaćaju poreze, doprinose, itd?

***, svi postadoše preduzetnici preko noći.

@genijalac

mnogo moralises, ali kad bi ti se pregledao racunar, sigurno bi se nasao neki komad piratskog softvera. Ako ne u ovom trenutku (sansa 0.000001%) onda u nekom u proslosti. Tako da je smesno to sto pricas, krao si od vlasnika softvera intelektualnu svojinu i od drzave porez na istu. To se zove licemerje i dupli arsini, zakinuo si garant vise nego sto ce prosecan miner "uvozeci" pare zaobilazno, a ti racionalizuj kako hoces ;)

@genijalac

mnogo moralises, ali kad bi ti se pregledao racunar, sigurno bi se nasao neki komad piratskog softvera. Ako ne u ovom trenutku (sansa 0.000001%) onda u nekom u proslosti. Tako da je smesno to sto pricas, krao si od vlasnika softvera intelektualnu svojinu i od drzave porez na istu. To se zove licemerje i dupli arsini, zakinuo si garant vise nego sto ce prosecan miner "uvozeci" pare zaobilazno, a ti racionalizuj kako hoces ;)

koristim linux i open source. nije bila reč o prosečnim rudarima (koji mogu godišnje do 20 k da uvezu), niti je reč o meni ovde.

hajd sad još malo onog tvog trt-mrt-kvazi-pausalno-para-pseudo-intelektualnog nabadanja.

Poslednja izmena:
posaljite vi te pare meni sto ne sznate kako da unesete u zemlju, snacicu se valjda ja nekako :d

koristim linux i open source. nije bila reč o prosečnim rudarima (koji mogu godišnje do 20 k da uvezu), niti je reč o meni ovde.

hajd sad još malo onog tvog trt-mrt-kvazi-pausalno-para-pseudo-intelektualnog nabadanja.

Nisi ceo zivot bio na linuksu. garant si nekom svom instalirao krekovane igre/programe/win. Pokrenuo si preko wine-a neki program koji nije legalan. Ako sve ovo negiras, nisi samo licemer nego i lazov.

Ajmo vise izvadite ga, izmerite pa vidite cijij je veci i valjda cete se smiriti i vratiti se temi konacno...
a tema je kad ce Zmajns poceti opet da radi sa BTC-om :)

A Slashu sto tako o postenom Nesicu?

Poslednja izmena:
Nadam se da poreska uprava ne cita ovu temu :D

Pih, tad mi i ne treba, usitnicu je za dve mladje ;)

Ljudi, mnogo ste postali ozbiljni i agresivni. Udara vam na zivce danima. Zar je bitno na milionce 200K gore dole? I ovako i onako ce te pare da se potrose po kafanama a nista duze nece trajati ni duplo da imam.
Lane Gutovic mi je sjajnu stvar rekao jednom: Para se treba oslobadjati s lakocom!
Covek je cist genije a vi tu zapenili bezveze ko bi platio sta i dal ce pare na parizer ili slaninicu i karavan...
Ako mene pitate, pola slaninica, pola karavan :d

Ja priznajem da sam malo agresivnije nastupio :) izvinjavam se citaocima. Nije ni cudo sto brokeri cesto imaju srcke, samo prate stanje na berzi :D crno nam se pise

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno