Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nov. 27, 2013 poslato sa bistampa i jos uvek nista nije leglo u banku.

AIK banka i poslao sam u dolarima, a isplata ide u eurima. Ne znam da li to ima neke veze.

Ne bi trebalo, tako sam i ja pre mesec dana, i trajalo je oko 7 radnih dana da mi legne novac..

MtGox, bitstamp su menjacnice i vi tamo samo radite razmenu valuta jer u srbistanu nemate mogucnost, kakvo CRNO pravno lice (pa ne salje vama firma pare vec vi licno vase pare a ne pere iz kurbistana)... a to sto retardirana banka trazi jos retardiraniju izjavu je njihov problem!

Vi ne primate pare od pravnog lica vec svoje LICNE pare menajte za $/euro kao i u svakoj legalnoh menjacnici u srbistanu!

A to neko da mi dodje na vrata, ma jedva bi cekao jer bi se nasao u citulji kad tad....

naravno da šalje firma pare.

Opet brkate pojmove, salje menjacnica tvoje pare sa tvog racuna a ne isplacuje ti za neku robu/usluznu delatnost koju si ti obavaljao za njih pa da je to tvoja zarada koju ti oni od sebe placaju, fee usluge je ako se ne varam ~0.3% pa bi na to i trebao neko da plati PDV, jer zamislite da odete u menjaqcnicu da razmenite 10 000 eura u dinare, pa posle toga lepo u poresko i platite PDV na to????

Gde je tu logika

Da pojednostavim ja imam BTC (novac) promenim ga za Eure i to je moja licna imovina, kakva crna klasifikacija priliva kao usluzna delatnost i priliv zarade???, jer jedino na to mogu da lupe PDV i ko zna sta jos, ali to da urade bila bi ekzikucija i vesanje po banderama

Poslednja izmena:
ne. menjačnica šalje pare sa svog računa.

tvoj nalog na menjačnici nije ništa drugo do unosa u bazi.

Poslednja izmena:
ne. menjačnica šalje pare sa svog računa.

tvoj nalog na menjačnici nije ništa drugo do unos u bazi.

Pa kakve to veze ima, ja imam dokaz da je moj kes crypto (BTC) tamo poslat (na moj verifikovan racun), block chain... i da je menjacnica to razmenila u $ i uzela sebi fee od 0.3%, ja te iste svoje pare vracam nazad u drugoj valuti $/euro...

To je isto kao da ti uplatis pare u banku i nakon 20 godina odes da ih dignes a oni te pitaju odakle ti pare, plati PDV, itd, nema smisla

Ponavljam BTC je valuta bila priznata ili NE!, takodje nisam upoznat ali ako prodas 10KG zlata cini mi se da ne placas PDV jer se i to priznaje kao valuta (ko radi sa time zna kako to ide)

Isto kao i kad prelazis granicu, moras prijaviti iznos, prijavis 200 000$ i kad se vracas taj isnos opet uneses nazad bez problema jer je i pri izlasku bio prijavljen... druga je prica da nisi prijavio pa moras da dokazujes poreklo para....

PS: Ono sto mi najvise smeta nije to sto Srbistan zeli da nas sve opljacka i unisti, vec to sto su vas (vecinu) 50 godina lagali, tukli vas po glavi sa nemogucim lazima, od malih nogu vas naucili da verujete prokletom DB-u i retardiranom komunizmu.... i doveli su vas na taj nivo da ste vi te lazi prihvatili kao istinu, i sad to isto koriste protiv vas cak nemaju potrebe da vas vise lazu jer verujete u laz (dosie X u srbistanu)

U celom svetu LICNA IMOVINA je svetinja i to vam niko nemoze tek tako oduzeti, cak i da ste mafijas nemogu vam nista bez dokaza!, tamo da neko pokusa nesto iz vase kuce da vam otudji, leti glava ma ko to bio! (BTC je u mom privatnom novcaniku) i to je MOJE i ja mogu sa tim da radim sta zelim, i sami znate da se kod nas pokrala tona imovina (svapske, itd..) da su komunare otele zemlju pa domokrate dodelile lokalnim tajkunima, to se samo u srbistanu i africi moze desiti i NIGDE vise!

Poslednja izmena:
ne, menjačnica tebi ne zamenjuje ništa. menjačnica zapravo spaja ponuđače i potraživače (za btc, krompir, šargarepu, štogod), i za tu uslugu uzima procenat.

oni praktično transferuju brojeve sa jednog naloga na drugi.

to nije nikakva banka, niti kamata. zapravo, u toj priči ti si svojevrsna banka. a banke plaćaju poreze na kapitalnu dobit, pa ne vidim zašto misliš da i ti ne bi trebalo da plaćaš.

nemoj da si naivan i da misliš da ćeš da prođeš bez da državi daš svoj deo, pošto sad već pričamo o ozbiljnim novcima.

Poslednja izmena:
jes of kors : )
Nemoj da si naivan i da ljude navodis na krivo razmisljanje
Svako da zna ,da pare dobija od pravnog lica,sto podleze porezu.
Ko ima za dizanje preko 15k neka se raspita kako to da uradi,jer ako vas naguze moze se platiti preko 60%

Nevredi sa sa vama raspravljatm vi ste zatucani da je to strasno!

Lepo vam pise da nalog mora da vam je verifikovan i da samo mozete sa sopstvenog licnog naloga povlaciti pare! i to SVOJE pare a ne tudje, pa zate se ljudi i verifikuje nalog!

Ne salje bitstamp NJIHOVE pare vama vec on vama salje VASE pare nazad!

Sta vi mislite ceo svet je LUD, trguje sa milionima niko ih ne dira niko ne placa PDV na razmenu valuta samo vi znate u Srbistanu kako to treba!

Eno prica se da ce lanac menjacnica da se u januaru otvore u UK i Rusiji, pise neka stravicna cifra da ce ceo lanac pored drugih valuta raditi i sa BTC... pa sad vi njima pisite email da moraju PDV da plate na celokupan iznos jer je BTC ileganal, roba i usluga????

Poslednja izmena:
željko, nemam nameru da se prepucavam. ti radi kako ti misliš da je najbolje.

ja ti kažem da će tebe sačekati inspektor u banci prvom prilikom kada budeš povukao veću količinu novca. pa se ti objašnjavaj u 29-om sa njima i pričaj im o virtuelnim valutama.

Poslednja izmena:
željko, nemam nameru da se prepucavam. ti radi kako ti misliš da je najbolje.

ja ti kažem da će tebe sačekati inspektor u banci prvom prilikom kada budeš povukao veću količinu novca. pa se ti objašnjavaj u 29-om sa njima.

Pa nekazem ja da nece... ali ja znam da on vise nece postojat ako to pokusaju...

Ono sto ja tvrdim da vi ljudi ili ovce krivo gledate na stvar i ostavljate lufta stoci da vas sisaju.... kako pozele

Naravno da moze zivotinja iz poreskog, pogotovo ako je bivsi DB-vac da vas po svom ludom mozgu tuzi (ili da zahteva dokaz porekla para i vi mu prilozite block chain, transakcije itd... i nema tu nikakve osnove placanja pdv-a), itd ali ako je ovo pravna drzava takva ljiga bi trebala pod hitno da izgubi posao

Jedino realno duzni su rudari sa rudnicima da placaju PDV ako imaju firmu :p (naravno na zaradu ako je imaju jer BTC su proizveli kad je vredeo par centi.. itd...)

Poslednja izmena:
fantaziraš.

neće tebe nikakva životinja iz poreskog čekati u banci - već najobičniji pandur-inspektor za privredni kriminal.

fantaziraš.

neće tebe nikakva životinja iz poreskog čekati u banci - već najobičniji pandur-inspektor za privredni kriminal.

PA gde ti zivis, to su ZIVOTINJE a ne ljudi, bar jedan dobar deo, znam ih dobro, zive u kucama od mermera u penziji sa ~45 godina, sa zenama od 22 godine???, drugog kojeg znam kaze nisam mogao vise da pljackam sirotinju morao sam prevremeno da se penzionisem, kaze u 4 oka da su gori od najgorih kriminalaca jer otimaju od sirotinje pre svega...

Pa ako je ovo pravna drzava, onda bi zakoni trebalo da se postuju i sprovode, jel' tako?
A zakoni kazu da je gradjanima
- zabranjeno otvaranje racuna u inostranstvu
- zabranjeno trgovanje valutama (i u zemlji i u inostranstvu)

E sad, cinjenica je da se ti zakoni slabo postuju i da gomila ljudi ima racune u inostranstvu, da gomila trguje i na forex-u i na coin menjacnicama, da ne placaju porez na to itd.

Pa ako je ovo pravna drzava, onda bi zakoni trebalo da se postuju i sprovode, jel' tako?
A zakoni kazu da je gradjanima
- zabranjeno otvaranje racuna u inostranstvu
- zabranjeno trgovanje valutama (i u zemlji i u inostranstvu)

država ne može da kontroliše ono što se dešava van njenih granica - ali zato ima vrlo dobro mehanizme za kontrolu priliva sredstava iz inostranstva. i tu se da kažemo svi ti zakoni sprovode.

nije problem izneti pare iz zemlje - problem ih je legalno uneti.

toliko.

ne bih više o ovome - ko ima dve vijuge u glavi - skontaće o čemu pričam.

lep pozdrav

Nije ovo racun u banci, vec racun u menjacnici koja ne postoji u srbistanu to je broj 1. (isto kao da prodjes granicu sa 5000e razmenis u forinte i vratis se kuci, prijavis na granici i sta? (normalno SMES) ok ljudi se vracaju sa proizvodima i na njih placaju PDV koji im je tamo skinut... ali ako se kuci vrate sa forintima nema problema naravno da nece platiti PDV na njih!

2. ne trgujem ja valutama vec je razmenjujem u menajcnici ima ih na svakom cosku :) (nije zabranjeno)

Opet ko mala deca iznosite argumente!

^^Jasno, samo kazem da je pravno gledano nezakonito (ili bar u tamno sivoj zoni) sve - od iznosenja do unosenja novca.

@ zeljko: evo da ti nacrtam: kad napravis acc na nekom exchange-u u virtuelnom svetu, ti razmenjujes novac/coin-e ne sa njima vec sa drugim kao sto si ti (ili malo manje nervoznim :D) za novac/coin-e. Menjacnica/berza ti daje
a) mesto
b) neku vrstu sigurnosti (escrow)
Ekvivalent u stvarnom svetu bi bio da neki lik iznajmi zgradu gde ce se sretati dileri (ne narkotika, vec marke-marke-devize) i razmenjivati valute, dok on (taj koji drzi zgradu) obezbedjuje (vise ili manje uspesno) da neko nekoga ne prevari

I jos nesto - ti izgleda zamisljas da Gox, stamp i ostali otvaraju tebi racun u nekoj banci kad napravis/verifikujes acc. Pazi da ne, imaju nekoliko racuna u nekoliko banaka i tu primaju i odatle isplacuju svima...

Poslednja izmena:
država ne može da kontroliše ono što se dešava van njenih granica - ali zato ima vrlo dobro mehanizme za kontrolu priliva sredstava iz inostranstva. i tu se da kažemo svi ti zakoni sprovode.

nije problem izneti pare iz zemlje - problem ih je legalno uneti.

toliko.

ne bih više o ovome - ko ima dve vijuge u glavi - skontaće o čemu pričam.

lep pozdrav

Opet gresis, u srbistanu je zabranjen iznos para!, pokusao sam da uplatim na mt gox kazu moze donesi prepisku mail-a da je to menajcnica da ti njima ne dajes pare vec tamo kupujes ... nisma hteo da se cimam, da sam hteo nekom da uplatim nemoze bez fakture kojem dokazujes da nesto kupujes!

Zeljko, moralno mozda jesi upravu ali zakon je zakon. Nije savrsen ali kao gradjani ove zemlje morali bi da ga postujemo svideo nam se ili ne.

Zeljko, moralno mozda jesi upravu ali zakon je zakon. Nije savrsen ali kao gradjani ove zemlje morali bi da ga postujemo svideo nam se ili ne.

Pa i tu gresis, zakon je da se placa porez na priliv na osnovu zarade... priliv koji ti povlacis nije zarada tvoja vec cista transakcija menjacnice iz jedve valute u drugu (na bitstampu ti ne prodajes pilice i *****ke pa povlacis $)

Zato i kazem jedino mogu da nas nateraju da placate porez na zaradu rudarenjem, ali to je sasvim druga prica koja nema veze sa povlacenjem para

PS: nadam se da razumete da je BTC valuta priznata ili ne a ne dobro/proizvod?????

Poslednja izmena:
^^Ma ne mora se ni postovati, ima 100 nacina da se zaobidje, ali glupo je tvrditi da je nesto "nepravda" i da treba te koji sprovode zakon otpustiti, staviti na vesala itd. Rade ljudi svoj posao (i to ne bas preterano efikasno :D), ***, nisu oni donosili zakon.

Zeki
Zatucan si samo ti : )
Nece te cekati ni inspektor ni policajac ni sluzbenik,nego dobijes plavu kovertu kuci sa pozivom na sud.
Odes kod sudije,i ona kaze primio si 50k eura na racun nisi platio dinara poreza,sledce pitanje odakle ti,da bi znala kako da te operzuje,i poslednje da li imas olaksicu da ti smanji porez
Ovo je najbolja solucija koja moze da te zadesi
Ako bi spomenuo bitcoine i svoj fantasticni stav i poceo da objasnjavas , dobio bi kratak kurs oko pranja para i uput u javno tuzilastvo,gde bi opet mogao da se nagodis sa tuziocem da das drzavi i vise nego sto si povukao....Vidim da nikad nisi unosio vece sume u zemlju,da jesi znao bi kako je tesko kao gradjanin uneti preko 20keura godisnje.

E sad to sto ti verifikujes nalog je samo pravna zastita bitstampa,a ne tvoja...uf brate opasno si smorio...nemam snage da cistim bunar
radi kako mislis da treba ,ako neko ima ozbiljno pitanje i interesuje ga kako da unese novac vrlo rado cu mu objasniti

@shku komunarsko dete si sta da ti kazem pranje mozda 50 godina, ima svoj uticaj!

Kakvo ti pranje para spominjes...... kakv porez na cega????

Ako vec ocete diskutujete tacno opisite gde je tu pranje para, gde je tu osnova za placanje poreza na dorbu, uslugu jer BTC to nije!

priliv koji ti povlačiš je kapitalna dobit!

ne možeš zarađivati na berzi milijarde i nikome ne plaćati porez zato što si ti ni iz čega stvorio nešto.

OOOOOOOOOO covece otkud TEBI da sam ja zaradio na berzi, ja sam svoje iskopane BTC koje sam iskopao kad su vredeli 0.01 cent, razmenuo danas kad vrede 1200$ gde je tu kapitalna dobit!

Kao da sam kupio kilo zlata za 1$ moj cukundeda i ja sutra zamenim za 20 000$ i sad je to zarada!!!!

Ili sam kupio dinar za za evre za 1 cent a sad dinar vredi 10000x vise i ja to ako opet premenim u evre treba da platim porez jer mu je vrednost skocila!!

Nazad
Vrh Dno