Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Mrtav je za GPU rudare jer su to preuzele neke druge masine da rade a svakako kopas LTC pa pretvaras u BTC tako da ti nije izumro BTC kratko i jasno ...

e hvala pošto ovi samo me prebacuju sa btc na ltc i obatno :D ltc je za cpu a btc za gpu koliko kapiram :D

Valjda pre par meseci.

sad sam išao na 50btc i vidim tamo 2.6 bitcoina iskopanih od prošle godine i sad videh da nema ništa od toga i razočarah se :D

Pljuvali svi BFL, tacno kasnio je i zavlacio ali danas osvane ovo:
Jalapenos 5 gh/s: All jalapeños shipping in the next few days

Little Singles 25 gh/s and 30 Upgrades: ALL CAUGHT UP

Single 50 gh/s and 60 Upgrades: ALL CAUGHT UP

MiniRigs: ALL CAUGHT UP

Znaci sve su poslali, sad ko naruci 65nm proizvod dobija ga odma...

Svi su tu krivi, lepo kad si alav vidis pre order bez datuma, treba da ti je sve jasno, obecanja mozes da okacis macku o rep.......

Pljuvali svi BFL, tacno kasnio je i zavlacio ali danas osvane ovo:
Jalapenos 5 gh/s: All jalapeños shipping in the next few days

Little Singles 25 gh/s and 30 Upgrades: ALL CAUGHT UP

Single 50 gh/s and 60 Upgrades: ALL CAUGHT UP

MiniRigs: ALL CAUGHT UP

Znaci sve su poslali, sad ko naruci 65nm proizvod dobija ga odma...

Meni jos nista nisu poslali, a prosao je datum jos pre dve nedelje na onom jody_bfl blogu. Naravno na mail ne odgovaraju.

vidi sta kazu na forumu.... status treba is processing da ti se promeni u neki drugi...

Pa aj pogledacu...mada iskreno me nervira to sto su pricali da ce sve porudzbine biti isporucene u roku od 6 mesci od dana narucivanja..pa da su isporucili i pre mesec dana, iskopao bi bar 1 BTC do ovih famoznih 1000$

Meni jos nista nisu poslali, a prosao je datum jos pre dve nedelje na onom jody_bfl blogu. Naravno na mail ne odgovaraju.

Kada si uplatio i koju nasinu? Ja sam dobio ovu od 30Gh pre tacno 30 dana i donela mi je 1 BTC za to vreme. Otplatila se.
Sad bi trebala nesto i zaraditi bar dok ce ne pojave monarsi a posle u muzej sa njom :)

Pozdrav drugari , nov sam na forumu

Sinoc sam nesto sa drugarima usao u pricu oko BITCOIN mininga , i nesto komentarisemo moze li to , ovo ono , jel isplativo , nije li , pa sam gledao po netu gluposti neki kazu isplati se neki ne , pa reko da priupitam ovde za vasa misljenja.

Znaci interesuje me , ako bih za pocetak uzeo jednu od novih ati grafi (270x, 280 , 290) bi li sa njima mogao ista da uradim , ajde konkretno da mi da neko primer ako moze za 270x i 290 bi li se isplatilo sa jednom i koliko bi mogao profita sedmicno/mjesecno da imam sa jednom , sta je najbolje rudariti , da li je to kasnije lako prodati i pretvoriti u pravi novac (racun u banci na svoje ime imam , karticu debitnu takodje to je sve ok )i ostala klasicna pocetnicka pitanja ????

Ako bi mi neko moga ponesto o tome napisati , i dati odgovore za ove dvije grafe ili za neku trecu nije problem , bio bih veoma zahvalan , da me kao pocetnika malo uvedete u osnove.

hvala vam svima unapred

Imas recimo 10 kartica koje daju 700kh/s...Ukupno 7000, za mjesec dana bi PO SADASNJEM diff-u napravio ~116 ltc-a.

E sad, na cijenu tih kartica ide i cijena za ploce, kvalitetna napajanja, cpu, ram.... To ti je ulaganje.

Dobit tj. povrat tih sredstava vec zavisi od dosta faktora. Takodje, racunaj i racun za struju.
Ono sto bi ti islo na ruku je sto ide zima i sto makar neces morati da hladis kartice kao ljeti.....

Ja sam to posto sam pocetnik kontao da pocnem sa jednom grafom , znaci neka 280x ili neka druga u tome cjenovnom rangu , da li bi se isplatilo sa njom ? koliko bi mogao profita da napravim sedmicno / mjesecno sa njom , i od kakvih sve to faktora zavisi (jasno mi je da je jedan od glavnih faktora cjena na trzistu bitcoina , litcoina...ali me interesuje ima li jos kojih znacajnih faktora)

i ako nije problem da mi neko kaze sta mi treba za pocetak , koji program da skinem sta kako ....? *** mozda smaram ali sam pocetnik i svaki odgovor je dobro dosao .

Evo

https://www.litecoinpool.org/calc

Pa racunaj.

Googlaj litecoin mining hardware comparison, dobices wikii link i u tabeli nadji svoju karticu. Unesi u kalkulator njen hash rate, potrosnju ako je navedena u tabeli i dobices orijentir sta i kako.

Sto se faktora tice, prvo ne kopas bitcoin nego litecoin, i onda sa njim imas razne opcije. Da ga prodas na btc-e sajtu (berza), da cuvas u offline wallet-u, da na tom sajtu zamijenis za bitcoin pa taj bitcoin da cuvas, prodas itd itd.

U principu, vecina nas koji kopamo cuvamo sve to.... Isplacujes tek koliko treba da platis struju ili za licne potrebe neki minimum.

Sa jednom karticom se ne nadaj nekim velikim parama.

e xvala na odgovoru , ja se i ne nadam velikim parama , ali kontam ono okvirno , prema ovome calculatoru kaze mi da bih sa nekom 280x mjesecno uzeo oko 300$ sto mi malo nemoguce , (mozda je i moguce ne znam ni sam zato i patam) sta je u ovome calculatoru Network Difficulty ? I *** posto sam pocetnik bi li mi ti ili neko drugi mogao ukratko napisati sta da skinem koji program za to rudarenje sta treba da skonem sve od programa , vidim dosta njih kaze a i ti sam da je taj litecoin najbolje rudariti , pa bih onda njega vjerovatno rudario , ilma li kakvih stvari na koje treba posebno obratiti paznju ?

Ajde ako nije problem da mi to malo objasnis , ***. sry znam da smaram ali sta cu trazim po neku svi pisu ovo ono ...

Hvala jos jedanput za sve odgovore .

Taj "network difficulty" je ono sto ce da ti smanjuje tu cifru od 300$ mesecno...
A imas temu za LTC vezanu za programe i stvari na koje treba obratiti paznju

Ajde ako nije problem da mi to malo objasnis , ***. sry znam da smaram ali sta cu trazim po neku svi pisu ovo ono ...

Nemoj da smaraš, nego čitaj. Sad zbog toga što tebe mrzi da čitaš treba neko da se ubije u 20 postova da ti objašnjava osnovne stvari. Imaš ovde sve lepo objašnjeno, počni od početka svake teme pa pročitaj prvih 10 stranica. Nešto se nakon tog promenilo ali uglavnom u podešavanjima koja tebe sad ne treba da zamaraju.

Kad pređeš "Bukvar" onda slobodno iznesi neko konkretno pitanje i dobićeš odgovor. Samo, konkretno pitanje nije "Koliko mogu da zaradim?" i njemu slična.

e xvala na odgovoru , ja se i ne nadam velikim parama , ali kontam ono okvirno , prema ovome calculatoru kaze mi da bih sa nekom 280x mjesecno uzeo oko 300$ sto mi malo nemoguce , (mozda je i moguce ne znam ni sam zato i patam) sta je u ovome calculatoru Network Difficulty ? I *** posto sam pocetnik bi li mi ti ili neko drugi mogao ukratko napisati sta da skinem koji program za to rudarenje sta treba da skonem sve od programa , vidim dosta njih kaze a i ti sam da je taj litecoin najbolje rudariti , pa bih onda njega vjerovatno rudario , ilma li kakvih stvari na koje treba posebno obratiti paznju ?

Hvala jos jedanput za sve odgovore .

Ajde polako, dobices odgovore, samo nemoj kao noob ulijetati u temu i pitati koliko je 2+2.

Svi smo mi pocinjali, citali, ucili, rizikovali i tako stekli neko iskustvo.

Sad cu ti odgovoriti, a za ostala pitanja, se prebaci u litecoin temu da se ipak odrzava neki red. Imas poseban podforum Kriptovalute, "pretplati" se na njega i to je to za pocetak. Unutar njega imas teme o hardveru, mjenjacnicam, i valutama posebno.

Ako imas karticu u kompu, trazi na netu cgminer sa gui-em. Program koji se ne instalira, vec samo pokrene i u koji unosis podatke za radnika tj. rudara sa odgovarajuceg sajta ->
Prije toga se moras registrovati na neki sajt na kom ces kopati i koji ce ti isplacivati novcice.

Litecoinpool.org, GiveMeLtc, Pool-x, Coinotron.... Ima ih dosta a naci ces i iskustva u odgovarajucoj temi za Litecoin.

Nakon uspjesne registracije, kreiraces na sajtu workera sa user name-om i pssw-om koje moras zapamtiti i to ces unositi u onaj program gore pomenut.

To je ukratko sve sto ae tice pocetka kopanja. Dakle, imas ike program, izaberi neki sajt tj. pool na kom ces kopati, naoravi workera i unesi te podatke u program.

Jos nesto, sto se tice isplate novcica, tj. zarade graficke kartice, svaki pool ima razlicite nacine isplate. Imas PPS i PPNS. U sustini, za PPS vazi da si nagradjen onoliko koliko procentualno ucestvujes u resavanju svakog bloka, a PPNS si nagadjen procentualno za svaki n-ti rijeseni blok...

Sto se tice podesavanja kartice, to ces morati sam da probas. Vec postoje neke cifre koje ljudi koriste kao parametre, ne mora da znaci da ce i tebi odgovarati. Sve to pitaj u temi o hardveru.
Klokovi kartice, brzina ventilatora itd. itd. Za pocetak, štedi karticu maksimalno moguce (ne pretjeruj sa Oc-om niti sa brzinom venta).

Sto vise kh/s dobijes na sto manjim klokovima to bolje. Stvar je pogoditi balans.

Undervolt kartice je takodje preporucen ukoliko je moguc.

I tako.... :)

Nazad
Vrh Dno