Odrasti covece! Ovde se prica o 24/7 exploataciji a ti mu ga dao po friziderime... ccc.
to sam i ja razmisljao, ubacim komponente u zamrzivac i stavim da se odrzava 20-25 'C, sad samo zavisi od potrosnje![]()
Stvarno nemate mašte ni malo...kondenzacija bi bila najmanji problem...ma nebitno...ima da sklepam, pa ću slike da vam postavim...
Stvarno nemate mašte ni malo...kondenzacija bi bila najmanji problem...ma nebitno...ima da sklepam, pa ću slike da vam postavim...
To sto si ti zamislio moglo bi ako imas povecu hladnjacu kod kuce, a u frizider ili zamrzivac tesko. Ako ti masine greju celu sobu, sta mislis koja bi temperatura bila u 1-2 kvadrata. Ugasile bi ti se masine u tom zamrzivacu od pregrevanja ili bi ti crko zamrzivac. Ili oba zavisno od redosleda![]()
Gde je zarada ako još i to mora da se plaća?
Pa onda bolje ukljuci klimu. ili jos bolje i klima i otvori zamrzivac da i on hladi, kad vec imas tu "jeftinu" struju.
Pa od toga moze da se napravi klima, sad se ne zezam. Ako hoces da se igras.
A uuuu, kako se ovde ne poznaju osnovi termodinamike. Da vam svima skratim muke, ko hoce da slusa neka slusa ko nece... neka experimentise. Postoje 3 mogucnosti:
Klima nema nikakav smisao, vec sa 20 grafika treba vam minimum 18-ka i onda je jako tesko da odradi posao, a o racunu za struju i neprestanom radu iste da i ne govorimo.
klasicno vodeno,paralelni niz,rezervoar 20 litara u frizider i to je to![]()
Ja sam u fazonu da u bure od 100 a mozda i vise litara ubacim klimu (isparivac) recimo od 18ice i da napravim zatvoren sistem gde cu imati kontinualno hladjenje.. pumpa koja ce sve to da gura (recimo ona za grejanje u kuci).. eventualno neki bkp sistem gde ce senzor da prati temp vode, pa ako dodje do neke kriticne tacke, da tu vodu ispusta iz sistema a da ubacuje novu svezu iz mreze..
Znaci nikakvi frizideri i zamrzivaci.. klimatizovana prostorina plus voda preko grafika.. mislim da ne moze da omane![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari