Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

biju ASIC-i ko sveti Ilija ali biju i cenu koina.

ja sam vec jednom rekao da ce se vremenom pojaviti jeftino proizvedeni koini i eto ... tesko osim u jos nekom balonu da ce BTC da stigne do 100e.. nazalost

Ici ce diff svaki skok po 20-25%, samo gledajte, a u isto vreme coin ce ici dole ka 30$.

Ma za_ebace stvar nacisto...

Nece, samo ce GPU mineri biti prisiljeni da prestanu rudariti BTC, preci ce ili na LTC ili odustati. AKo predju na LTC sto se vidi iz prilicnog rasta difficulty-a, onda ostaje samo potanje da li LTC ima potencijal da se pokaze, tj. da izdrzi pritisak BTC-a. Po nekoj logici LTC treba da vredi 1/4BTC, dakle ako BTC ode na 30$, LTC ce biti 7-8$. Ostaje samo pitanje koliko ce bolna ova tranzicija biti. Ako iko i malo veruje u opstanak GPU rudarenja radice LTC i stekace ga dok ne dostigne tih 8-10$

A kakvim vi jeftinim koinima pricate i asic-sima, ovo ste se desava je jendostavno nestabilno trziste manipulisano velikim manipulatorima, kako je coin proizvedem najmanje je bitno!
Jednostavno stagnaciju i negativne vesti, pre svega ono oko MtGox-a ima ko je lepo iskoristio raspordao deo novcica na 110-130 a ostatak 20% iskoristio za dump, neko ko ima veci kapital i prati budno samo se igra verovanjima malih ljudi i dodatno utice na njih sve radi licnog profita i koristi!

Jednostavno manipulatorima ne odgovara stabilna cena i sve ce uraditi da je destabilise bio to pump ili dump!

Ovo veze nema sa jeftinim asic coinima, pre dva meseca nismo imali asic pa je cena bila jos niza, jednostavno doslo leto ovakav pad se dao naslutiti. I nema sanse da bude cena 30$, ima da poludi ponovo do pred kraj godine.

Stvarno ni ja ne vidim da su zbog ASIC-a pojeftinili ili izgubili na poverenju. Cak ni broj kojnova nije veci nego pre, on je regulisan tezinom (diff). Ja kad ne bi imao veze sa kopanjem a hocu da imam neku kripto valutu bi pre uzeo BTC jer me bas briga sto neki gejmer sad ne moze od kuce sa grafickom vise da pravi te iste, nego gledam koliko ljudi i firmi stoji iza valute sa novcem i mogucnosti koriscenja.

Five Stages Of Grief
1. Denial and Isolation.
2. Anger.
3. Bargaining.
4. Depression.
5. Acceptance.

LTC po verovanju i matematici kao treba biti 1/4 BTC, ali ako se spekulanti pitaju i ako neko "ko moze" LTC moze skociti i na 200$ a taj isti moze odluciti da pokusa nakon skoka na 10$ da ga vrati na 2-3$ sve zbog toga sto rudari su debelo skloni uticaju

Mozda glupo pitanje ali koja je fora skupljati LTC kad ga posle opet morate konvertovati u BTC i opet je mala zarada sve sto se vise smanjuje cena BTC-u ? Jos ako ode diff LTC-u....

Ko kaze da ga moramo menjati? Izaci ce ltc na mtgox-u pa cemo ga tu prodavati i povlaciti lovu.
Osim toga bolje je da novce cuvas u valuti koja ima potencijala da skoci nego u btc-u koji pada svakog dana ;)

Stvarno ni ja ne vidim da su zbog ASIC-a pojeftinili ili izgubili na poverenju. Cak ni broj kojnova nije veci nego pre, on je regulisan tezinom (diff). Ja kad ne bi imao veze sa kopanjem a hocu da imam neku kripto valutu bi pre uzeo BTC jer me bas briga sto neki gejmer sad ne moze od kuce sa grafickom vise da pravi te iste, nego gledam koliko ljudi i firmi stoji iza valute sa novcem i mogucnosti koriscenja.

bas tako nista nije vece , osim diffa, ali stvari iz mog ugla izgledaju ovako a i cisto sumnjam da neko od vas sad da ima ASIC, da nebi tako razmisljao:
- daj prvo da povratim onih 75BTC-a sto sam uplatio (taj isti asic prizvodi po trenutnom diffu 1,5 BTCa/24h, a neko ga je platio 75 BTC-a , realno uplate za drugu turu AVALON asica su isle u vreme kad je BTC bio ~130 e) i onda krece crv u glavi... al tih mojih 75BTC-a je tad vredelo 75X130E= ~9750E a sad tih istih 75 BTCa vrede ~4800E pa onda kako dani prolaze on (vlasnik ASICA ) ima potrebu da povrati ulozeni novac sto pre , na to ga goni i stalni i sve brzi rast diffa, A JOS KAD VIDI DA CENA LAGANO KLIZI on se hvata u kolo i pocinje da prodaje po ceni koju moze da izvuce u trenutku kad ima 1-2-5 ili 10 BTC-a jer svaki dan mu je zarada sve manja jos ima i opravdanje ( malo trosi struju, prakticno mu coini dolaza za DZ) ..... i takoooooooo eto jeftinih novcica , ovi berzanski manipulanti se samo smeju , mineri si sami dump-uju vrednost coina oni to lagano kupuju kad kolko zakace i spremaju kolicinu, naravno usledice jos verovatno jedan balon do mozda 100 ili 130E i nakon tog ce uslediti KRAH ...

ovo je samo moje vidjenje buducih dogadjaja i ne mora da znaci da ce se ovakav scenario dogoditi ...

Poslednja izmena:
Moje je misljenje da je najvise Avalon kriv za ovako nisku cenu jer kopaju masinama koje oni prave i ne isporucuju ih dok masine ne zarade gomilu coina koje mogu da prodaju i za 2 dolara i da ostanu dobri. Isto tako i prljavi, pokvareni berzanski pacovi. Njih doduse i mogu da shvatim, oni bar imaju neki rizik sto im uzimam kao olaksavajucu okolnost.
Gpu minera vise i nema, tj. svode se na statisticku gresku u celoj prici i njihov uticaj na berzu je minimalan. Svi smo delom bili krivi ali ne zato sto sto smo prodavali coine jeftino jer je vecina morala da pokriva troskove i otplacuke masine vec zato sto ih nismo prodavali skupo kad smo mogli ;)

Moje vidjenje buducnosti?
Vratice se btc na velika vrata jednog dana. Mozda ne tako brzo ali verovatno sledece godine. Ko ima asic verujem da ce stekati novcice jer ih za ovu lovu ne vredi prodavati.
Ja bi bar stekao btc, ne znam za ostale.

Poslednja izmena:
A ovaj kurajber ceku temu prica sam sa sobom i zaista veruje u sve sto kaze.

Didaj Gorane i za to stavku. :d

druze , covek iznosi svoje misljenje i sta je u tome problem, ne govori nista lose, LTC ce kad tad imati visu cenu , e sad da li ce to biti 3,5,7 ili koliko ko zna vec $, ali ce biti, a BTC ima tendenciju samo pada, mada smo vec i ranije gledali ovakve "zurke" sa cenom BTC-a , (pre nesto vise od 1 godine) , ti si "dobar" u celoj ovoj prici, imas ASIC, i sta te briga, a nas koji imamo po desetak i vise kartica pusti na miru i uzivaj , jer kako ti kazes ti si "dobar" u svakom slucaju, e pa i mi smo dobri (u svakom slucaju), ali forum sluzi za razmenjivanje misljenja i neku edukaciju, ali samo sa onima koji razumeju istu
pozz svima

realno uplate za drugu turu AVALON asica su isle u vreme kad je BTC bio ~130 e) i onda krece crv u glavi...
Prva tura avalona je kostala 1300$ u dolarima, druga tula avalona je bila 02. Februara i jedan je kostao 75 BTC a BTC je bio 20$. Znaci 1500$.
Ovoj drugoj turi treba 50 dana na ovu tezinu da izvuce novcice.

Ma zezam se ja, nego mi je gotivno njegovo razmisljanje naglas i opustenost. Ume da vas smiri poprilicno. :)

Sto se tice asic-a, sve je napravljeno smisleno, ceo delay i isporuka sada. Za nekih dve nedelje ko bude zeleo da zaradjuje sa kopanjem btc-a morace da ima minimum 15Gh da bude na rubu isplativosti, tj. minimalne zarade. Znaci za profit za btc ce trebati ulaganja od par hiljada evra ako neko zeli da vrti cash.

LTC nece skoro na berzu, mozda tamo negde u oktobru dok se rasiri asic medju ozbiljnijim igracima. LTC moze da pljusne caskom i dozivi vece padove nego btc, a kako su svi presli na njega, diff ce da raste i nekih 10 karti ce biti minimum za neku zaradu. Posle leta sitna buranija ispada lagano.

Moje cipove sam sklopljene prodao coveku koji radi softver jer nemam vise zelju da mislim o tome i gatam kada ce proraditi i slusam 164 poziva dnevno. Uzeo sam za to rig sa 2x7950 koji sam prodao i sklopio 3 konfe i poklonio prijateljima koji su roditelji i ne mogu deci da priuste racunar.

Sacekacu oktobar i videcu stanje, ako odlucim dovucicu dva ili tri 50Gh BFL-a, ako bude imalo smisla uopste.

Svakome zelim sto uspenije kopanje i dobru procenu sta i kako treba raditi.

:wave:

@ Phobiazz

pa ti si neviđeni car, kralj, prvak u skoku u dalj !
:D

Ne znam igysa, mozda da, mozda ne...

Samo znam da je u januaru 2011. btc novcic bio 0.5$, a ja imao 2 x 4850x2 i jednu 5870...

Smucilo mi se, a i nista lose se nije deilo za 3 godine, pomogao sam najboljim prijateljima, to mi je dovoljno da kazem sebi da sam iz svega uradio nesto dobro i pomogao nekome sem sebi...

Dosta sam noci sedeo uz rigove i odlazio na posao sa podocnjacima ko sarmama...

ja sam vec jednom rekao da ce se vremenom pojaviti jeftino proizvedeni koini i eto ... tesko osim u jos nekom balonu da ce BTC da stigne do 100e.. nazalost
Tu postoje razlicita misljenja. Neki kazu mineri ne uticu na cenu, drugi misle da uticu. Poenta je sto zadnjih 3 meseca jako mala grupa ljudi uzima mozda i preko 50% novcica.
Nije tu problem covek koji ima jedan ili dva avalona ali problem je kada kinez zajase na trecinu mreze i jednom nedeljno se istrese sa 10.000 novcica. Ta kolicina novcica obara berzu za 10% ko iz zezanja.
Od 1. aprila do danas je iskopano 407.000 novica to je po prosecnoj ceni 40 miliona dolara. Nije to malo.

Phobiazz je napisao(la):

Hahahaha :D Ja rekoh da me cela ova prica ne dotice jer sam od btc-a digao ruke odavno. E sad, stvarno mislim da ce se btc jednog dana vratiti. Mozda i gresim, ko zna. Niko ne moze da zna.
Mene ces retko kada videti s crnim prognozama. Sto vise vreme promice to vise prolazim ovakvih kriznih situacija i ne panicim vec se trudim da budem fleksibilan i spremim se za sve varijante koje sutra nosi. Sto bolje predvidim sta ce da se desi to ce veci profit biti.
Trudim se da razmisljam realno, BTC i dalje ima ubedljivo najozbiljniju pricu i sansu da uspe da napravi vise. Trenutno jeste u opasnoj krizi ali nekako ce se izvuci. Ja mislim da ce btc vredeti vise i ja bih bio spreman da rizikujem s njim.
Steta sto nisi one cipove uspeo da poteras. To je bila fina sansa da ga pustis da radi i stanca coine. Koliko god da napravi dobro je. Te coine bi trebalo cuvati, to je moj plan.

nego sta igrate od igrica ovih dana, da se naigram malo pre nego sto pocnemo da rasprodajemo sve :p

Nešiću, lako je tebi, prodaćeš grafike skuplje nego što si ih platio.

Prva tura avalona je kostala 1300$ u dolarima, druga tula avalona je bila 02. Februara i jedan je kostao 75 BTC a BTC je bio 20$. Znaci 1500$.
Ovoj drugoj turi treba 50 dana na ovu tezinu da izvuce novcice.

druga tura avalona je kolko se ja secam bila u preorderu ~15 dana pre pucanja balona , sad moguce je da gresim...

Vrh Dno