Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ma sve ok ja samo kazem sto su ljudi sigurni u to. :) a sta ce biti videcemo.

Kao sto KurK rece, to je bio zvanican info, nije nesto sto je neko na btc-e izmislio i napisao na chatu. Radili su par meseci na ovome, sada bi trebalo da su jos u fazi testiranja i to je to. Sve i ako bude nekih problema moguce je odlaganje ali je samo pitanje vremena.
Da podsetim, kada se polovila nagrada znali smo da ce skakati cena. Svi smo znali, stekali smo coine i cekali smo. Proslo je 2 meseca i skocila je cena na 16$. Ono sto hocu da kazem je: 2 meseca nije mnogo ako ces da umnozis zaradu. Krajem jula je taman i 2 meseca kako cekamo ltc na gox-u tako je to sve ok.

LTC na Gox krajem jula najranije ili ako kasne avgust a mozda i pocetak septembra ali je zvanicno potvrdjeno i to je prakticno 99.99% sigurno

I neradi se tu samo o MtGox oni moguce da cekaju update wallet-a na kojem se radi, takodje pocetkom avgusta krece LTCPP koji je alpha fazi rada, itd

Poslednja izmena:
Sad sam malo racunao... Sunce ti, pa tamo ima 842.400 cipova. Osim ako ima jos kutija koje se ne vide pa ima jos vise. Samo tu na gomili je povecanje diff-a od skoro 10%.

Sad sam malo racunao... Sunce ti, pa tamo ima 842.400 cipova. Osim ako ima jos kutija koje se ne vide pa ima jos vise. Samo tu na gomili je povecanje diff-a od skoro 10%.

Sta ces, prestalo je da bude decija zabava, sad ljudi ulecu sa ozbiljnom lovom ...

Pa dobro, tako i treba da bude. Sto ih vise nastancaju to ce biti bolje za btc. Smanjice udeo onih koji trenutno drze vecinu. Kad svaka susa bude mogla da kupi asic kao sto kupuje grafiku btc ce biti bar duplo jaci.

Kolko si ti imao iz matematike ? :)
Na kutijama pise 1/24 2/24...15/24..
Znaci tamo ima 24 kutije u svakoj kutiji 6 malih kutija sa po 2600 cipova.
24*6*2600= 374.400 cipova. Svaki cip 273 Mh/s (ako se ne klokuje) = 374.400*273= 102,211,200 Mh ili da je lakse za racun 100 TH
Sadasnja mreza je 185 TH stio znaci da ono na slici dize mrezu za 55% :)
A poruceno je milion cipova ukupno.

Da ima kao sto si prebrojao 842.400*273= 230TH sto bi diglo mrezu za 125% :)

Uh, matematika mi je inace jaca strana. Jesam se preracunao opasno i to na vise mesta... Nisam lepo citao vec sam gledao slike. Uglavnom, sracunao sam greskom 3x vise cipova u 18 kutija. Nisam video nigde da pise da ima 24 a racunao sam da su naslagane 6x3. Sto se snage tice i tu sam okinuo debelo, gledao sam diff umesto snagu mreze :S:
Sve u svemu okinuo sam debelo ovog puta, priznajem. Tek kad sam krenuo da racunao opet skontao sam gde sam pogresio.
BTW, zar cipovi ne bacaju 283MHasha? Mislim da si ovu cifru ti omasio :)

@sasadjak

i ja video neke SS-ove na 333 ali sa dosta HW gresaka :S:

sasadjak je napisao(la):
Na fabrickom kloku 275.3Mh/s mislim ali teraju ih bez problema na 333Mh/s
Mislim da gresis sto se brzine tice. Sada sam trazio, svuda se navodi 282MHash-a. Znam da moze vise ali pricamo samo o deff. E sad moguce je da su ih na razlicitim uredjajima razlicito stelovali pa otud razlike.

ovo su rezultati koji mene zanimaju:

341 Mhz 1.2V 57.5W - passed long term tests with 0.2% hw-errors.
409 Mhz 1.2V 68.04W - hw-errors increase to 3%
448 Mhz 1.2V 74.4W - not stable
448 Mhz 1.25V 81.6W - unstable 50% hw-errors
448 Mhz 1.28V 84.016W - unstable 50% hw-errors

Zar je bitno koliko je cipova u pitanju?
Nekada su nasi matori isli u Italiju da kupe jedne farmerke. Sto sve mora da bude na kamion?

pa 20 cipova na plocici pa sad X broj plocica moze tu dosta da se izvuce ...

Upravo tako. Uspeh rudara leži u tvrdoglavosti. :)

ma ne greje se to ništa. na 1.2 V to je oko 2 W po čipu, 3 kada se naklokuje. običan hladnjak završava posao, možda jači ventilator da se stavi. e sad, ako neko hoće da pravi rek, to je druga priča.

Poslednja izmena:
Jel zna neko da li je Mt.Gox počeo da vrši isplate i koliko se čeka da legnu pare kada se prenesu?

Vrh Dno