Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

bas tako nista nije vece , osim diffa, ali stvari iz mog ugla izgledaju ovako a i cisto sumnjam da neko od vas sad da ima ASIC, da nebi tako razmisljao:
- daj prvo da povratim onih 75BTC-a sto sam uplatio (taj isti asic prizvodi po trenutnom diffu 1,5 BTCa/24h, a neko ga je platio 75 BTC-a , realno uplate za drugu turu AVALON asica su isle u vreme kad je BTC bio ~130 e) i onda krece crv u glavi... al tih mojih 75BTC-a je tad vredelo 75X130E= ~9750E a sad tih istih 75 BTCa vrede ~4800E pa onda kako dani prolaze on (vlasnik ASICA ) ima potrebu da povrati ulozeni novac sto pre , na to ga goni i stalni i sve brzi rast diffa, A JOS KAD VIDI DA CENA LAGANO KLIZI on se hvata u kolo i pocinje da prodaje po ceni koju moze da izvuce u trenutku kad ima 1-2-5 ili 10 BTC-a jer svaki dan mu je zarada sve manja jos ima i opravdanje ( malo trosi struju, prakticno mu coini dolaza za DZ) ..... i takoooooooo eto jeftinih novcica , ovi berzanski manipulanti se samo smeju , mineri si sami dump-uju vrednost coina oni to lagano kupuju kad kolko zakace i spremaju kolicinu, naravno usledice jos verovatno jedan balon do mozda 100 ili 130E i nakon tog ce uslediti KRAH ...

ovo je samo moje vidjenje buducih dogadjaja i ne mora da znaci da ce se ovakav scenario dogoditi ...

Bojane ovo što si napisao je apsolutna srž svega ! to se vidi u laganom ali konstantnom (sa tu i tamo nekim rastom), vrednosti BTC-a i to je jedino zato što ASIC-OVCE non stop dumpuju ne bi li što pre povratitli uloženi novac..

Ja ne znam kako neki ljudi ne mogu da shvate pričajući o diffu i da se svaki dan proizvede isto koina, ne shvataju da to jeste istina, ali da je i velika istina da je sasvim drugačije kada 10,000 majnera iskopa u proseku po 0,03 BTC-a na dan, dakle ukupno 300 BTC-a, nego kada 100 majnera iskopa po 3 BTC-a (lupam, ali to je taj odnos sada) .. ovih 10, 000 će da čuva svoje sitne novčiće kao oči u glavi i neće ih dumpovati isti dan..

UKRATKO RAZLOG: Nije nikad bila ista količina proizvedenih coina i ona koja se stavi na SELL u toku dana, kao što je to sad slučaj maltene.. zato BTC pada.

konstantni i lagani pad uzrokuje isključivo ASIC i dampovanaja od strane njihovih vlasnika, i jednostavno tu količinu Sell ordera ne mogu da isprate Buy orderi onih kojima BTC treba za internet bussines i plaćanje preko BTC-a..

sećam se da sam pre mesec dana, a mogu i da premotam probao da diskutujem o ovome, i ljudi su rekli, mnogi kako je ASCI eto dobar jer je to evolucija kopanja.. da evolucija za pojedince koji su izmanipulisali prodaju naručenih uređaja.. još uvek mislim da je samo maaali deo ASIC moći u rukama onih kojima su isporučeni orderi.

Odakle vama da i jedan pravi vlasnik asic-a radi dump????
I nakon par vecih dumpova niste primetili da se "neko" sa par miliona $ igra berzom, zar stvarno iko od vas veruje da je on rudar i da bas ima asic-se, jedino gde moguce da je negativan uticaj je Avalon jer tvorci definitvno imaju vece kolicine koje im dozvoljavaju igranje sa berzom (pitanje da li su oni krivci), cilj dumpa je uvek kupiti jeftino a nakon toga cenu opet dici, znaci nije njima cilj da BTC uniste vec da masno zarade na njemu
Takodje kako se Asic isporucuje diff ima da toliko skoci da dump po sadasnjoj ceni ce biti cist minus, tako da povecanje diff nemoze negativno uticat na cenu.... vec oni koji imaju slabe ruke pa prodaju novcice za tepsiju riba.....
Eto ja sam danas kupio jos 20BTC a vi kojima su ruke klimave samo prodajte ;)

Rudari da su pametni uvek bi na dump odgovarali kupovinom a na pump prodajom, tako bi odrzavali cenu stabilnom koja tezi povecanju!

Poslednja izmena:
Zeljko, rudari nemaju zivu lovu. Njima su sve pare u HW-u i to je sve sto imaju. To i nesto coina.

kada kažem "dump" mislim na konstatno prodavanje sitnih iznosa po trenutnoj "SELL" ceni, a ne po nekoj malo, i li malo većoj ceni ne bi li se extra zaradilo.. potencijalna extra zarada=čekanje
ASIC majneri = brzopletost - oni nemaju vremena za čekanje jer oće što pre da isplate sve..

siguran sam da si gledao šta rade botovi na BTC-e kako sa maalim iznosima uništavaju ili podižu cenu lagano.. e pa ovo je isto to.. svaki dan dampuješ ono što iskopaš.. s tim što se tu radi o 100-200 njih koji dampuju 10-20 puta više novčića nego GPU miner (koji nikad nije dampovao nego molio Boga da skoči)..

Poslednja izmena:
bravo Željane kad si danas kupio po 12-13 dolara većoj ceni nego juče ! :D

Neznam gde gledas ali cena i pri dump-u nije pala ispod 65$, ja danas kupio za 67$

A dump je kad novcice stavis da prodas ispod trzisne vrednosti, stavis da prodajes po 1$ i prodas po ceni koja je najveca za buy order... tako se i radi dump a ne one transakcije koje vidjas po 0.1BTC to je vec druga taktika stvoriti laznu sliku spustanja ili dizanja cene, kad postoji zdrav buy/sell nemozes uraditi uspesan ni dump ni pump i to je naveci problem, kao sto kaze [SAJ]ber Kurajber, vecina kopaca nema zivu lovu i zato su laka meta......

Sa minerima nije samo problem sto nemaju zivu lovu vec i sto ima treba ziva lova pa moraju prodavati i ono imaju. Da su neka srecnija vremena pa i da ne bude zao coveku da proda ali ovo je cista otimacina.

Neznam gde gledas ali cena i pri dump-u nije pala ispod 65$, ja danas kupio za 67$

A dump je kad novcice stavis da prodas ispod trzisne vrednosti, stavis da prodajes po 1$ i prodas po ceni koja je najveca za buy order... tako se i radi dump a ne one transakcije koje vidjas po 0.1BTC to je vec druga taktika stvoriti laznu sliku spustanja ili dizanja cene, kad postoji zdrav buy/sell nemozes uraditi uspesan ni dump ni pump i to je naveci problem, kao sto kaze [SAJ]ber Kurajber, vecina kopaca nema zivu lovu i zato su laka meta......

ništa ja tebe ne rauzumem Željko, ali znam da njih NE INTERESUJE PUMP !

ništa ja tebe ne rauzumem Željko, ali znam da njih NE INTERESUJE PUMP !

Koga o cemu ti to? :)))

Aj molim te objasni mi koji je cilj dump-a... tebi uopste nije jasno sta neko pokusava da uradi i kako da zaradi, eto gledaj cena BTC u zadnja 3h ide gore jer neko radi pump, verovatno taj isti koji je prethodnih nedelja picio sa dumpom

Ja kako pisem sprzio sell wall od 74$ sa 2k BTC ili ti >100 000$, sledeci sell wall na 80$

Poslednja izmena:
Ne znam sta ti gledas ali neko je povukao svoje coine tj. sklonio je zid. Nisu prodati vec je samo povlacio ponude. Gledao sam i u eurima i u dolarima se isto desilo u jako kratkom vremenskom intervalu. Ipak neko ne zeli da prodaje jeftino coine ;)

Ne znam sta ti gledas ali neko je povukao svoje coine tj. sklonio je zid. Nisu prodati vec je samo povlacio ponude. Gledao sam i u eurima i u dolarima se isto desilo u jako kratkom vremenskom intervalu. Ipak neko ne zeli da prodaje jeftino coine ;)

ma gledaj ponovo 5K BTC je kupljeno u zadnja 20min, naravno gledam samo $

ljudi ja vam priam o onome šta se konstantno dešava svaki dan, a ne o pojednim transakcijama ljudi koji hoće da obrnu.. ljudi dampuju po trenutnoj ceni samo da što pre prodaju i taj downhill trend se nastavlja.. Dese se povremeno skokovi, da, zbog mešearskih berzanskih igara (ili povećane potrebe zbog plaćanja BTC-om), ali trend je nizbrdo (sem poslednjih par sati), zato što se konstano prodaju po trenutnoj SELL ceni coini ne bi li što pre došli do dolara i otplatili uređaje, jer se boje da ako ne prodaju sad, da će sutra dobiti još manje.. tako nažalost izgleda krivulja BTC-a u zadnjih mesec dana, samo lagani pad - ako je razvučete na mesečni nivo, te neka mešetarenja o kojima pričate se i ne vide u globalnoj opadajućoj liniji..

Poslednja izmena:
ja pričam u zid, ko što sam pričao za YAC, i sad ja glup :D.. e moj Željane :)

Covece nisi mi jasan, ja nigde nisma porekao da je kopanje bilo kojeg SHIT coin-a lose ako je trenutno profitabilno!
ALI ti hypujes YAC kao da ga imas na kile a sam si rekao da ga dumpujes cim ga izrudaris, pa da verujes u njega ne bi ti ni jedan novcic dumpovao, kontas :)

Covece nisi mi jasan, ja nigde nisma porekao da je kopanje bilo kojeg SHIT coin-a lose ako je trenutno profitabilno!
ALI ti hypujes YAC kao da ga imas na kile a sam si rekao da ga dumpujes cim ga izrudaris, pa da verujes u njega ne bi ti ni jedan novcic dumpovao, kontas :)

idi na YAC zid i čitaj šta sam zadnje pisao i šta još pre tri nedelje da će cena da se duplira barem u avgustu i da ljudi štekaju, i duplirala se u roku od 10 dana !! i imaš obraza da se javljaš ! dampovo sam ga ko i svi kada je bio 0,00015-0,00017/BTC kada sam počinjao da kopam i nisam ni znao koliko će da skače.. tek kad sam se udubio u tematiku shvatio sam koliko je to dragulj trenutno.. a dostigao je 0,0004/ a sada je 0,00035/BTC i tek će sad da skoči posle promene N-a pa kolika je to onda zarada za SHIT !!! uzimam duplo više nego da kopam LTC alo !!

baneš tamo pročitaš jedan post i sve isprotumačiš pogrešno..

Poslednja izmena:
Ja sam 1000 YAC-a prodao za 1BTC (ili ti 0.001), i to sam izrudario za 1 dan sa procesorom, toliko o tome ;)

U malo afričko selo, došao jednom jedan gospodin, lepo obučen, odseo u
jedinom hotelu koji je postojao u selu i objavio na celoj stranici lokalnog
lista da kupuje majmune i plaća za svakog ulovljenog majmuna 10$.

Seljaci koji su znali da je šuma puna majmuna pojuriše da love majmune i
čovek ih je uredno isplaćivao, kako je i objavio.

Kad je ostalo malo majmuna i kad je postalo teško da ih ulove, seljaci su
prestali da mu ih donose.

Gospodin je tada obećao 20$ za majmuna i seljaci su ponovo potrčali da ih
love.

Opet je ponestalo majmuna i gospodin je povećao cenu na 25$, a lovci su
ulovili onih nekoliko preostalih, ali i tome je došao kraj.

Sad je gospodin obećao 50$, ali majmuna više nije bilo....

On je otputovao i njegov partner se uputio seljacima i rekao: Pogledajte ove
kaveze, puni su majmuna koje je moj šef kupio za svoju kolekciju.

Predlažem vam da ih kupite za 35$ i kad se šef vrati on će vam ih kupiti za
50$, što je bila poslednja cena.

Seljaci skupiše ono što su uštedeli celog života i kupiše hiljade majmuna
koji su bili po kavezima, očekujući povratak gospodina.

Od tog dana nisu više videli ni jednog ni drugog. U selu su ostali majmuni,
oni u kavezima i oni izvan njih.

Sve mi se vise cini da ovo podsjeca na ovu pricu. Jer snaga od 5 G/hash u ovom trenutku je solidna ali kako napreduje diff a nazaduje cena vec za dva-tri meseca ce biti zanemarljiva ta snaga tako da ce i snaga od 50 ili 150 G/hasha isto tako biti zanemarljiva za 5-6 mjeseci ili malo vise. Logicna stvar je da nesto u sta investiras ne moze da se isplati za 15-ak dana. Ovde je bila racunica sa grafikama u jednom trenutku da je period otplate oko 12 meseci i to je super,tako da i sa asicima ce za vecinu da bude ta racunica,valjda. Ali ce to non-stop da se mijenja,ili ti da tjera vlasnike asica da ulazu u jace asice (jer ja u ovom trenutku ne vidim da je neko rekao da postoji masina limitirane snage) i samim tim se stvara krug koji nikada ne moze da se zatvori. A isto tako mi se cini da su tvorci btc-a i fabrika koje proizvode razne asice isti ljudi (jer ja bas i ne vjerujem da ovi sto imaju mnogo kesa zele da to dijle sa nama koji nemamo), zato me sve ovo i podsjeca na vec pomenutu pricu sa pocetka.tj.koliko god da zaradis sa tim uredjajima uvijek ces nesto vise da im vratis kupujuci novi.
Naravno ovo je samo moja pretpostavka koja ne mora da bude tacna.

Poslednja izmena od urednika:
Krupna riba, nema šta. Uhvaćen kako prodaje 10 grama trave i manje od gram sredstva za smirenje. :)
Eh ljudi da nam nije silkroada ko bi nam kupovao novčiće? :)

Poslednja izmena:
tako nažalost izgleda krivulja BTC-a u zadnjih mesec dana, samo lagani pad - ako je razvučete na mesečni nivo, te neka mešetarenja o kojima pričate se i ne vide u globalnoj opadajućoj liniji..
Tacno tako. Samo sto niko od nas ne zna gde je dno. Mozda smo ga imali na 63 a mozda i nismo.

Jel imas neki target na koliko planiras prodati ili gledas tablu pa ces reagovati na osnovu nje?

Ja gledam da uskocim na LTC voz, zato mi cena BTC nije vazna vec LTC/BTC razmera

evo sad je 78... prodati ili ne, mislim koliko je realno da padne na 65-66?

VGA mineri /taj sam/ sa nestrpljenjem cekaju "spas" u tome sto ce ovoga meseca poceti trgovina LTC.a na Mt.Gox-u.
Očekuje se cena 7-10 puta veća.

Ako ce cena na Mt.Gox-u skociti toliko? Trebalo bi vec sada da rapidno raste na BTC-e gde se vec trguje.
Logicno bi bilo da svi sve druge valute pretvaraju u LTC, pa cak i "veliki igraci" ulazu u LTC na BTC-e sto bi moralo rezultirati rapidnom skoku cene vec, a to ocito nije slučaj. Moze lako da se desi i "nedaj boze" obrnuto, da cena padne.
Predpostavljam da VGA majneri cuvaju LTC za "nastup" na Mt.Gox-u, sacekaju skok i onda da svako po svojoj proceni proda na maximumu. Pitam se??' Ko ce tu cenu da "pogura" ? pa ako je i "pogura" neko, nece moci daleko. Masa majnera je sa sitnim kolicimama spremna da ceka bar duplo. a nece docekati jer oni sa velikom lovom krenu da rasprodaju na 10-20%, a nas uhvati panika pa prodamo to bud zasto , da ne izgubimo sve /vec vidjeno/ to mnogo puta .
Bijim se da nam to nece doneti nista ili malo od ocekivanog?
Naravno, ovo je moje mišljenje a drago bi mi bilo da cijem i vase, kako, sta, zasto itd.. pa da "spremnije" docekako taj famozni prelazak LTC-a na Mt.Gox

Pozdrav svima!

Mislim da su tu prevelika ocekivanja. Prvo, niko nikad zvanicno nije rekao da ce LTC doci na Gox. To su samo spekulacije, ali predpostavimo da hoce. Ne znam koliko si dugo u miningu, ali stariji se secaju ogromnih ocekivanja prilikom polovljenja BTC nagrade. I doslo je famozno polovljenje, a cena se nije promenila uopste. Dakle, bukvalno preko noci zarada se prepolovila. I tako je bilo dosta dugo, sve do polovine januara kada je cena krenula gore. Hocu da kazem da niko ne moze da ti kaze sta ce se desiti sa LTC-om, da iko od velikih igraca zna da ce cena ici gore, i da ce LTC uskoro na gox, volume trgovine bi vec sada poceo rapidno da raste. Ja licno mislim da ako se ne nadje uskoro neka konkretna primena za LTC, BTC (ostale ne spominjem jer su spram ove dve na nivou statisticke greske) cena nema raloga da ide gore. Isto tako nisam siguran da bi neki veliki igraci tek tako iz BTC-a usli u LTC. S obzirom na trend cena poslednjih par meseci, pare se izvlace iz kripto biznisa, dakle sve je manje novcane podrske za sve veci broj novcica sto automatski rezultira padom cene. Dok su ljudi cuvali novcice i cekali rast, kolale su price o tome kako je BTC super prilika za zaradu (sto i jeste bila), potkrepljene nekim idi0tskim teorijama o spasu Kiparskih para itd, sto je zainteresovalo mnogo ljudi koji su, gledajuci trend rasta poslednjih 6 ili vise meseci (prvo blag pa posle sve veci), ulozili pare u posao koji sigurno donosi zaradu. I ta se desilo? Balon je pukao, krenule su snazne fluktuacije cene, masa njih se uplasila i izasla iz price, neko sa ogromnom zaradom, neko sa manjom, a neko i sa gubitkom. Mi rudari smo ostali, uglavnom, jer manje-vise verujemo u celu pricu i nadamo se da smo u pravu. A dok ne dodje do ponovnog vracanja poverenja u celu pricu, treba da prodje neko vreme, vreme koje ce ispeglati ove stalne gore/dole skokove na grafikonima i pokazati trend rasta. Kada budemo gledli ovo sto nas sada boli (skokove-padove od 10-20% u danu) za deset godina, linija ce delovati gotovo ravno. Nemojmo zaboraviti da je ovo tek pocetak, ima jos mnogo godina da se kopa. Kako i cime, videcemo.

Poslednja izmena:
^ U potpunosti se slažem ;).

Uvek sam se pitao zašto su svi toliko sigurni da ubrzo mtgox uvodi LTC, koliko vidim sve u vezi ovoga (coina) je neko špekulisanje i nesigurnost i ko ima sreće ili je pametan bude u plusu ostali kako ko..

Nazad
Vrh Dno