Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Jel ti neko brani da se igrs berze i spekulanata? Cisto ne vidim gde sta je tu problem.

^
ne vidim ja sto ti promasujes temu ili nisi shvatio, aj da probam vodenim bojicama ..??:d

ja sam samo decku odgovorio da rudari ne formiraju cenu BTC-a jer su MALI i u pricu su usli mnogo veci igraci koji nemaju HW vec KES i cena BTC-a ima da bude onakva kakvom je trziste odredi a najveci deo trzista su oni koji imaju MNOGO KESA a diff sa time nece imati vise nikakve veze na nasu veliku zalost ...
sto je jos veca tragedija za GPU mining pojavom ASIC uredjaja se pojavljuje sve veca kolicina "lako" (sa malim utroskom struje i HW-a) zaradjenih bitkoina jer ih ASICI brzo i jeftino prave tako da oni koji rudare ASICIMA mog da krenu da prodaju BTC po nizoj ceni , naruse isplativost i polako krenu da guse nas GPU rudare a samim tim i dovedu do prekida GPU rudarenja nakon cega ce oni jos vise zaradjivati jer ce diff pasti...
da ne zaboravimo mada je to nama Srbima u genima da je pre samo 6-7 meseci cena BTC-a bila toliko niska da smo mi koji imamo malo vise HW-a morali da gasimo deo masina tokom dana i palimo ih nocu na jeftinu struju jer se poslovalo na ivici isplativosti ....

EDIT:
nisam obratio paznju da je u pitanju ovaj LazaNS koji je u najmanju ruku trll a mozda cak i cop snitch tako da je ovaj odgovor bio nepotreban ....

(decko ides na ignore) snimio sam te ja vec u vise tema da ti osim sto podbadas nista pametno nisi napisao ...

Poslednja izmena:
Jel zna neko,a ne secam se da sam negde procitao
Zasto mi je cpu zakucan na 100% kad kopam BTC?
Na ltc je oko 25%

Sve zavisi kojim programom kopas, i da li ti je u tom programu ukljuceno da kopa cpu.

Pitanje za sve koji čekaju isplatu sa mtgox-a:
Da li im kukate i žalite se na kašnjenje, i ako da, na koji mail im pišete i šta vam oni odgovaraju?

Meni je oko nove godine visilo 3.5k usd u vazduhu.. poslato sa goxa.. pisao sam vec o tome

Posle vise prepiski sa njihovim support-om rekli su mi da usd ne stize u srbiju, hrvatsku i belorusiju.. naravno vratili su parice na acc.. i posle sam kupio btc i prodao za eur.. i leglo je posle par dana..

Sutra cu probati da pustim neke novce sa bitstampa.. pa cu javiti kakva su iskustva i provizije.. jer ko zna sta se ovo sve desava.. ameri poceli hajku na e-valute.. prvo upadi u mtgox.. pa gasenje dwolla.. pa pre neki dan uhapsise vlasnika liberty reserve.. ko zna sta je sledece..

Smatram da sam se dosta kockao i da cu poceti sa vadjenjem zarade.. vise nije nista sigurno..

Rusi (perfect money) su na prvu odjeballi usa korisnike.. i u fazonu nece da imaju dodirne tacke sa amerima..

Gomile menjacnica su se zatvorile jer su vecine transfera zatvarale liberti rezervama... procena je da oko 150mil usd trenutno blokirano na libertiju.. na zalost i ja imam neka sredstva blokirana.. al viidecemo kakva sudbina ce ih zadesiti na kraju..

Pitanje za sve koji čekaju isplatu sa mtgox-a:
Da li im kukate i žalite se na kašnjenje, i ako da, na koji mail im pišete i šta vam oni odgovaraju?

Pisao sam ja, prvo se dobija generički odgovor, a posle drugog emaila se javlja osoba sa supporta. Izvinjavaju se na problemima koje su prouzrokovali i tome sl. Sve je regularno, "vide" transakciju ali kao nije do njih već problem prebacuju na međubanku. Rekli su da će oni ovo dalje da prate i obavestiće me čim uplata prođe (odavde ja zaključujem da je nisu ni poslali). Čekaću tri nedelje strpljivo (to su i oni naveli kod SEPA transfera čini mi se), mada ovo nije SEPA transfer. Inače ja sam povukao €.

Ma znam, nisam ni slao SEPA transferom, već sam to naveo kao primer da za njega važi onaj rok od tri nedelje.

Kako sad ocrniste mtgox, ja taman razmatrao da verifikujem acc tamo. Koliko vidim, vise nigde nije sigurno kako povuci kesh iz btc. Vrlo neprijatna situacija. Ja sam prodao preko neke svapske muljavine od berze radi testa 0,2 btc-a u petak i jos nista nije stiglo. Koliko vidim, slaba vajda i od toga.

Nek neko pise ako je nasao neki uspesan nacin...

Možda je japanska Nova godina pa zato kasne.

Kako sad ocrniste mtgox, ja taman razmatrao da verifikujem acc tamo. Koliko vidim, vise nigde nije sigurno kako povuci kesh iz btc. Vrlo neprijatna situacija. Ja sam prodao preko neke svapske muljavine od berze radi testa 0,2 btc-a u petak i jos nista nije stiglo. Koliko vidim, slaba vajda i od toga.

Nek neko pise ako je nasao neki uspesan nacin...

samo ti verifikuj taj nalog.

Auuu pa kako da povucemo novce? Ljudi, javljajte svaki info koji imate. Treba da prebacim novce i bice mi frka.

@risim, koliko su ti skinuli provizije? kada su vratili novac?

Samo bez panike opet su to neki muljaci koji hoce da sve kontrolisu

Auuu pa kako da povucemo novce? Ljudi, javljajte svaki info koji imate. Treba da prebacim novce i bice mi frka.

U krajnjem slučaju trebalo bi da nam vrate novac na MtGox račun pa ćemo da vidimo za dalje šta i kako. Situacija je pomalo neugodna, pogotovo za one sa velikim ulaganjem. Ako se zna da Moneybookers pravi problem, pa sad ovo sa MtGox-om, pa onda zatvaranje drugih online servisa od strane USA, biće problem povući novac.

Međutim, što se teže novac bude povlačio vrednost BTC-a će da raste ali samim tim i provizije raznoraznih servisa koji će da posreduju u tim transakcijama.

Ok necemo paniciti, ali eto naravno da cim ima problema sa unovcavanjem ide zabrinutost i vise nije tako lepo i sigurno raditi ovo. Ne mislim da ce sve puci naravno ali nije bas ni sjajno izgleda ;).

Evo sta su meni rekli:

goxk.jpg

Slično je i meni odgovorila neka Linda. :) Ovo nisu generički odgovori i zaista nema razloga dizati paniku. Zabrinutost postoji ali nema mesta panici. :D

Edit: Evo i Lindinih poruka. :)

Linda Support, May 23 23:47 (JST):
Hello,

Thank you for waiting and sorry for the delay. We were able to locate the transaction in question. It appears that our bank is still in the middle of processing the funds, and we will keep you updated once the transactions is processed. We apologize for any inconvenience this may cause. Let us know if you have any other questions.

**Please note Our bank has a daily withdrawal limit to send out. Therefore, we cannot send more than the limit per day. Our apologies for the inconvenience caused.

Thanks,

MtGox.com Team

Kada sam se zahvalio na odgovoru dobio sam i ovo. Nemoj neko da mi je pomenudo da sam startovao šalterušu. :p

Linda Support, May 24 19:03 (JST):
Hello,

Thank you for your patience. I will keep you updated once the withdrawal is processed.

Thanks,

MtGox.com Team

Poslednja izmena:
Cak i slikano sve redovno, cak i znaju cemu sluzi :). A jel ovo "Prekršaj je otkriven zahvaljujući informaciji dobijenoj putem „Otvorene carinske linije“ znaci da ga je neko otkucao ili sta? :trust:
Kakogod, verovatno bi se provukao da je bila neka normalnija cena/vrednost.

Cak i slikano sve redovno, cak i znaju cemu sluzi :). A jel ovo "Prekršaj je otkriven zahvaljujući informaciji dobijenoj putem „Otvorene carinske linije“ znaci da ga je neko otkucao ili sta? :trust:
Kakogod, verovatno bi se provukao da je bila neka normalnija cena/vrednost.

Otkucao nego sta, pa da li ima IKO ko veruje da odavno ne znaju i za onaj kontigent asic-a koji se ceka ovde na benchu? Ne da im je dojavljeno nego budite sigurni da cekaju kao zapete puske da to pokusa da se prenese preko granice.

Bojim se da se olako zaboravlja da u ovoj zemlji nista nije vaznije od one-da komsiji crkne krava, nazalost.

Vrh Dno