Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

To ja radim redovno,sa pola para se zezas na ovim redovnim kretnjama,a druga polovina stoji ako osine za vise od 50% na dole da se vadis ;).....sto je sad skoro bio slucaj,kupio 5 po 106 i 5 po 60 prosek 83 i opet sam zaradio kad se stabilizovalo izmedju 93-78

Imam jedno mozda glupo pitanje obzirom da ima toliko strana na ovoj temi da apsloutno nema sanse sve da ih procitam.
Koliko sam skapirao pored brzine u M/hash (ili K/hash), u cgminer-u, bitnije je koliko share-ova (U:xx - u cgminer-u ) baca graficka pri nekim podesavanjima zato sto se u stvari ti share-ovi placaju. E sad mene zanima koliko bi share-ova (U:) trebalo da baca jedna 7950. Kad kloknem moju na 1050 za GPU u paru sa 7770 ukupno dobijam oko U: 5.5/m (~4,5 za 7950 i ~1 za 7770). Jel ovo ok ili bi vrednosti za U: trebale biti vece? Kopam na 50BTC ako ikom i ta informacija znaci.

probala je moja devojka i sa bitcoin 24 i sa goxom SEPA transfer.

sa prvog nije uspelo da se zavrshi jer de sesilo shta se desilo, a sa goxa je trajalo 15-20 dana, i posle 4-5 napushivachkih mejlova je proshlo i uzeli su 1.5e samo.

ali poshto od pre par dana nije vishe u EU....

moze eventualno da se otvori nalog na nekoga ko je u EU i ko ce dolaziti u srbiju, pa da se tom nekom shalju novhcici, a on da podize, ali opet...cimanje za eto....18e ushtede.....:D

to mozda za nekoga ko podize 50-300e je zanimljivo.

Eh taj SEPA..:), imam i ja tu i tamo ljude koji su u EU pa čak i dosta blizu u HU ali je ipak to cimanje što kažeš za 18€, pa "puknemo" 1000+€ kad ode cena drastično dole (kao recimo sa 190€ na 80€ :D) pa je malo bzvz se cimati za 15-20 ali dobro, naravno da treba gledati gde se može uštedeti. Btw i da ja sam imam mogućnost za SEPA opet je cimanje jer treba i do HU skoknuti a to isto košta tako da...

Broj share-ova u min zavisi od diff za share. Vec smo pisali o tome da broj share-ova u min ne utice na zaradu, jer se "laksi" share-ovi manje placaju pa ti dodje na isto. Ima negde tabela gde su preporuke na koliko treba staviti diff, mada nije pod obavezno. Ja sam na bitparkingu sa diff 1 i diff 4 isto zaradjivao. Sve u svemu ako ti ne opterecuje net, ostavi isti diff. Ne znam koje bi trebao ti vrednosti da dobijes, ja npr za 7850 i diff 1 imam oko 4 u min

Worker's speed Difficulty

<500 Mhash/s 1
500- 1000Mhash/s 2
1000-2000Mhash/s 4
2000-4000Mhash/s 8
4000-10000Mhash/s 16
10000-40000Mhash/s 32
>40000Mhash/s 64

Share difficulty Pay
1 0.00000240 BTC
2 0.00000480 BTC
4 0.00000960 BTC
8 0.00001920 BTC
16 0.00003840 BTC
32 0.00007680 BTC
64 0.00015360 BTC

@stryder
Ispade da tvoja 7850 daje isto koliko i moja 7950. Hmm. Znaci nesto ipak kod mene nije kako treba ili ?

Ok. Stavio sam diff 2 odavno posto mi ove 2 grafulje bacaju oko 700 Mh/s. To sam jos odavno video na 50btc sajtu (ovo sto je Apple sad okacio) ali me je bas zbunjivalo sta je korisnije. Ici na veci Mh/s ili broj share-ova. I dalje to ne kapiram bas najbolje. Kopam sa I 9 i diff 2 na 50BTC. I zasto ponekad kad upalim dobijem obavestenje da pali neki LONG POOLING a nekad napise da me prebacuje na stratum server? Svaki put se kacim na isti pool.

Edit: Da li je moguce u cgminer-u, recimo, u jednoj liniji koda staviti razlicita podesavanja za graficke? Recimo da nezavisno OC-ujem obe graficke na odredjene vrednosti i da za svaku stavim drugu vrednost za Intensity i ostale "flag"-ove? I da mogu korisititi podesavanja iz GUIMiner Scrypt Alpha za BTC mining za pom. graficke? Da li se time dobija nesto ili su to podesavanja iskljucivo za LTC/FTC mining?

Poslednja izmena:
Sto se tice cgminera mozes za svaku posebno da podesis I: i normalno je da ces imati manji U: kad ti je I:9 a ne 10. I:10 je maximum i kad postavis tako onda gledaj U: koliki ti je .
I jos nesto , sve to opet zavisi na kojem su kloku graficke i koliko MHash-a daju .

Poslednja izmena:
Edit: Da li je moguce u cgminer-u, recimo, u jednoj liniji koda staviti razlicita podesavanja za graficke? Recimo da nezavisno OC-ujem obe graficke na odredjene vrednosti i da za svaku stavim drugu vrednost za Intensity i ostale "flag"-ove? I da mogu korisititi podesavanja iz GUIMiner Scrypt Alpha za BTC mining za pom. graficke? Da li se time dobija nesto ili su to podesavanja iskljucivo za LTC/FTC mining?

da, moguce je. razlicite vrednosti treba unositi u ovom formatu>

-komanda x,y

dakle, treba ih razdvajati zarezima.

Imam jedno mozda glupo pitanje obzirom da ima toliko strana na ovoj temi da apsloutno nema sanse sve da ih procitam.
Koliko sam skapirao pored brzine u M/hash (ili K/hash), u cgminer-u, bitnije je koliko share-ova (U:xx - u cgminer-u ) baca graficka pri nekim podesavanjima zato sto se u stvari ti share-ovi placaju. E sad mene zanima koliko bi share-ova (U:) trebalo da baca jedna 7950. Kad kloknem moju na 1050 za GPU u paru sa 7770 ukupno dobijam oko U: 5.5/m (~4,5 za 7950 i ~1 za 7770). Jel ovo ok ili bi vrednosti za U: trebale biti vece? Kopam na 50BTC ako ikom i ta informacija znaci.

Evo ti za sko 24 h rada na 50BTC:

123.png

Našao sam stabilne klokove, sa dobrim temperaturama i to je to.

Imas bas dosta |R: . Mora da su ti nategnute kartice do panja :D

Pitanje: video sam sa goxa koliko kosta transfer. Da li je neko mozda podizao sa Bitstampa, posto su mi oni verifikovali acc za 1 dan, a gox je spor kao k****? Tamo pise da je international bank sto se njih tice 0.09%. Meni u Intesi uzmu 0.25% na pristigli novac. E sad, posto su Ameri (valjda), tu ce da se pojavi posrednicka banka zar ne? Da li je neko mozda imao iskustva sa ciframa od 5-10k$ sa Bitstampa? Hvala unapred.

trenutno imam dve 7970 u masini ubodene u slotove x16...

prva je powercolor referentna vddc 1.09v

druga je tf3 vddc 1.2v

obe imaju otkljucane napone...

moje pitanje je sledece: kako najlakse i najpreciznije klokovati svaki odvojeno, menjati napone, frekvencije, brzinu ventilatora i sl...

probam sa msi afterburnerom , prepoznaje gpu1 i gpu2 ali kad bilo sta menjam za gpu1, menja se istovremeno to isto i na gpu2...

ima li neka bolja varijanta?

Da iskoristim priliku dok se priča o MtGoxu itd. Da li je neko od vas slao € na Gox Euro bank transferom, kolika je tada provizija do tamo da li se zna? Ja sam tek u fazi verifikacije naloga (i ne znam da li ću uspeti da odradim pošto nemam ni jedan dokument baš kakav su oni naveli) pa ću možda probati da pošaljem ako verifikujem nalog.

Btw ako je zaista tako za/do 650€ to je veoma korisna informacija, hvala Ledio ;). I treba ubaciti u prvi post..

Ja sam preko nase menjacnice, koaj je sada na zalost ogranicena na 100$ nedeljno, poslao uz proviziju od 2,5% novac na Bitstamp, pa odatle iskoristio trenutak kada je BTC bio malne poravnat (kao sada) i to preselio na BTC-E. U pitanju je bilo jadnih 1250$, ali nije moglo bez fakture. Ill sam mogao da saljem po 299$ dnevno i da platim boga oca proviziju na sve to. Medjutim, sada kada imamo Paypal, ne mozes li da posaljes nekome u EU ili USA kintu (3% je fee za to kolko znam) pa da ti on ocas posla uplati? Izaci ce malo vise, ali svakako manje od onih bancinih da saljes po 299$ dnevno. Druga ti je mogucnost da kupis ovde BTC od nekoga ko hoce da proda, ali pazi, niko ti nece prodati kada je max drop naravno. Evo sada ti nije losa cena (daleko od one na koju bih ja prodao, ali meni ne treba kinta trenutno hitno, ima onih kojima treba). Ako uzmes po 112$, 100% ti se isplati, cak i da padne malo, skocice posle na preko 120$ budi siguran.

druga je tf3 vddc 1.2v

moje pitanje je sledece: kako najlakse i najpreciznije klokovati svaki odvojeno, menjati napone, frekvencije, brzinu ventilatora i sl...

probam sa msi afterburnerom , prepoznaje gpu1 i gpu2 ali kad bilo sta menjam za gpu1, menja se istovremeno to isto i na gpu2...

Probaj sapphire trixx, mada i on baguje kad je u pitanju brzina ventova (bar je kod mene tako), a ostalo je sve normalno...

druga je tf3 vddc 1.2v

Teoretski iz cgminera, u praksi meni 7950 nikako nece da da menjaju vcore u cgmineru. Nisam jos probao 3.0. Znaci rade taktovi za GPU i mem, ali vcore ni pod razno, sto mi je mnogo veili problem jer se onda greju par stepeni vise bez razloga. Afterburner (koji i ja trenutno koristim) ti veze podesavanja na primarnu kartu, tako da finetuning svak pojedinacno ne dolazi u obzir, pa to resavam manjim difom u cgmineru za one koje se vise greju i tolko.

@Kobaya - Pa izgleda da je sve komplikovano. Sa PayPalom našim mislim da ne može da se šalje novac, ako si na to mislio. Jedino nekako drugačije pa onda taj neko da prebaci na Mtgox ali opet neće moći na moj račun zar ne ;)?

ps-vidim od jutros od 8-pola 9 pukao 50btc, jel samo meni? :) Možda je i nestalo struje

Poslednja izmena:
Jok ne mozemo da prodajemo stvari/primamo novac. E sada za slanje, tehnicki bi trebalo da je moguce, ukoliko drzava nije odredila neki limit. Sto se samog Paypala tice, verifikujes acc za 15 sec i to je to nemas vise limite. Raspitaj se. Opet, najjeftinija varijanta ti je da kupis od nekoga BTC ovde, tu nema greske veruj mi.

probao sam sada i sa najnovijim msi AB 3.- beta 9, tacno kobaya, sva podesavanja vezuje za primarnu kartu...sta god da menjas na jednoj karti automatski se menja i na drugoj... koristim 50 miner...

Jeno pitanje,posto sam totalno sludjen od silnih informacija sto se tice transfera novca,hocu ovih dana direktno sa MTGOX-a da prebacim na svoj devizni racun (banka Intesa,racun verifikovan na goxu) nekih 130e,koliko ce me izaci svi troskovi? Nekih 20e ili vise (u ovoj kombinaciji)?

Imaces 100e na deviznom kad zavrsis transakciju ...

Jeno pitanje,posto sam totalno sludjen od silnih informacija sto se tice transfera novca,hocu ovih dana direktno sa MTGOX-a da prebacim na svoj devizni racun (banka Intesa,racun verifikovan na goxu) nekih 130e,koliko ce me izaci svi troskovi? Nekih 20e ili vise (u ovoj kombinaciji)?

Tako nekako. Ako ti nije frka čekaj dok ne sakupiš još jer kako je ledio rekao, isplatio 130 ili 649 € troškovi će biti 18 €.

E hvala na odgovoru! Sacekao bih jos,ali mi hitno treba lova....

samo jos kad bi skocio btc pa da se istovaramo :d

***nego moze li mi neko dati smernicu kako da instaliram virtual server ubuntu na win7 x64 , link ka temi sa foruma po googlu sam trazio ali ne mogu da predjem oreko greske za virtualizaciju

jel ovo ok? što se tiče tih U i ostalih stvari :)

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    25.8 KB · Pregleda: 96
1. kakav racun treba da otvorim i koja bi banka bila najbolja za to da mogu da prebacim sredstva sa mt goxa na svoj racun?
2. jel ima neko 6970 [powercolor] da mi kaze koja su podesavanja optimalna za bitcoin mining?

fala vi unapred

posle finih podesavanja mislim da sam nasao stabilne klokove:

gpu1: powercolor referentna 7970 voltage 1.1v, gpu clock 1140 mem clock 750

gpu2: msi tf3 7970 voltage 1.175v, gpu clock 1160 mem clock 750

obe zajedno daju 1380 mhash/s....

sta mislite o tome?

Vrh Dno