Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa, to je još manje od 215W, ako je mereno iz zida.

Poslednja izmena:
kakav sad internet devizni racun?

ja sam u intesi otvorio devizni racun, zena mi dala IBAN i instrukcije za slanje para u USD, sve ukucao na mtgox, verifikacija prosla, prepoznao banca intesa ad beograd...

i sad samo ukucam amount tj koliko para zelim da prebacim na racun i to je to , zar ne?

Pa cim si otvorio racun imas IBAN, nema sta zena da ti daje. To ti je broj racuna prevedeno na nas jezik i ispisan ti je na plastificiranoj kartici koju dobijes.

a sto da mu zena ne da,ako vec hoce :)

Posto je doslo do neslaganja oko fee-ja nekih ovde i onog sto sam ja pisao,pitao sam direkt gox i rece mi covek da oni uvek uzimaju samo 2000 jpu od 0-1000e.Ostalo pokupi neko usput a saznacemo i ko! :)

Poslednja izmena:
Uh, 215W mi je nesto puno. Pa koliko trose onda ove moje TF3 sto su na 1.25V i memorijom na preko 1300? 250W?

Edit, uh sad vidim da je to nemoguce. Imaju 2x6 pin pci-e koji mogu isporuciti 150W max +75w board, to je 225W teoretski maximum.

To sigurno nije teorijski maksimum niti su napajanja strujno ograničena po PCIE konektoru kao što ti misliš. Može karta i sa dva 6pin konektora da povuče mnogo više, a pogledaj 8pin konektor pa ćeš videti da se razlikuje samo po broju GND pinova dok je broj naponskih pinova isti (3). Jel ti to nešto govori?

Mogu dve 7950 da povuku dovoljno da se spali chieftech nitro 2 od 850W samo kad ih poteras onako ljudski,provereno :D

Hajd jos jednom... da ne mistifikujemo potrosnju. Em se razumem u elektroniku, em imam instrumente koje malo ko ima ovde :)

Sistem = ploca Z77 + procesor celeron sa dva jezgra + stapic memorije + USB3.0 stick trose oko 70W
kada se kartice ukljuce, potrosnja skoci na oko 500W i tu stoji dok se ne ugase kartice.

Dakle, 70W + 215W + 215W = 500W na clocku 1150 MHz za GPU, bez spustanja takta memorije, jer BAMT to ne zna da uradi kako treba!

Jedna 7950 karta pri ovom clocku daje oko 605MH/s, sto mislim da je odlicna vrednost! Ako joj obezbedite relativno hladan prostor, radice lepo.

Gox uvek uzima isto. Ali kod nas zavisi kod koje si banke, jer sa goxa transfer ide preko trece banke sa kojom nasa ima ugovor. E tu se javljaju razlike u ceni. Zato sam i pitao koliko stvarno stigne, jer to je jedini realni pokazatelj. U nasim bankama ce vam samo slegnuti ramenima kada fali kinta. A.dobro znaju ko je uzima, ali se prave mutavi jer imaju % od toga. Meni je recimo posrednik bio American Express iz Berlina i skinuli su 50$ na nekih 350$. Ovde u tadasnjoj Delta Banci, a sadasnjo Intesi, samo slezu ramenima. A oni su mi dali doznaku na kojoj sve pise. Lopovcine. Kod SEPA toga nema, ali uslov da si u SEPA sistemu je da nemas u vlasti jednog Dinkica, da ne drzi banke jedan Djelic, da ne uvozi televizore jedan Djilas... Sve u svemu daleko smo od toga. Ja cu biti zadovoljan sa 3-4%, to bi mi bilo fer na vece svote. Pa da ima i za Djelica, Dinkica, Tomislava itd... Ali ima i za mene, *** nema porez na ta sredstva i to je bitno. Zamislite da u EU jedan covek godisnje na racun primi nekih 30k eura iz japana a? Sta da kaze, pomoc porodice gastarbajtera? A ovde moze, pitao poresku upravu. Kazu mi da mogu da dobijem i 100000 eura za dan, ma niko se ne ljuti sve dok nije prihod, tj dok nema ugovora o poslovno-tehnickoj saradnji sa time koji isplacuje... Treba drzavi kinta, pa gde cu ja to da potrosim ako ne ovde? I tako, ako moze 10k$ da se podigne a da se da 300-400 ok. Ako je to 600+ to je vec puno, pa to je ovde cela menadzerska plata bre. Raduje me sto ce par ljudi da da izvestaj sa Intese, pa cu znati na cemu sam. A ukoliko ne nadjem da kupim uskoro jedan errupter blade, ne gine mi povlacenje novca kada se nakupi oko 10k, pa cu napisati koliko su me odrali.

Poslednja izmena:
Pa cim si otvorio racun imas IBAN, nema sta zena da ti daje. To ti je broj racuna prevedeno na nas jezik i ispisan ti je na plastificiranoj kartici koju dobijes.

Netačno. Na zahtev se izdaje swift kod i iban.

SWIFT cod ti je unikatan za svaku banku i mozes ga naci na internetu, IBAN je broj sa kartice i pocinje sa RSxxxxxxxxxxxxxx. Da se ne ubedjujemo proveri ti to malo bolje.

http://www.theswiftcodes.com/serbia/

Poslednja izmena:
Moze da bude ali ne mora da znaci. U nekim bankama cim otvoris devizni racun dobijes iban i swift.

Sto se tice potrosnje karata pogledajte stranu 402 da vidite neke vrednosti koje sam merio.
7950 ume da povuce i 400W kad se nasvira. Potrosnja se nenormalno povecava s povecanjem napona.
Klokovana karta na def. naponu trosi 70W manje od karte na istom kloku s naponom zakljucanim na 1.25V.
Sad razmislite zasto niko nece zakljucane karte. Nije to samo zbog povecane potrosnje i manje zarade vec najvise zbog mnogo vece temp i buke koje stvaraju ventovi koji se trude da ohlade kartu.

SWIFT cod ti je unikatan za svaku banku i mozes ga naci na internetu, IBAN je broj sa kartice i pocinje sa RSxxxxxxxxxxxxxx. Da se ne ubedjujemo proveri ti to malo bolje.

http://www.theswiftcodes.com/serbia/

Upravo tako. Ja kad sam ih zvao telefonom da ih pitam za to rekli su mi da je to zapravo br. deviznog računa koji počinje sa RSxxxxx... i to piše na onom plastificiranom kartončetu. :)

Ovo pričam za Intesa banku, ne znam kako je kod drugih.

Hajd jos jednom... da ne mistifikujemo potrosnju. Em se razumem u elektroniku, em imam instrumente koje malo ko ima ovde :)

Sistem = ploca Z77 + procesor celeron sa dva jezgra + stapic memorije + USB3.0 stick trose oko 70W
kada se kartice ukljuce, potrosnja skoci na oko 500W i tu stoji dok se ne ugase kartice.

Dakle, 70W + 215W + 215W = 500W na clocku 1150 MHz za GPU, bez spustanja takta memorije, jer BAMT to ne zna da uradi kako treba!

Jedna 7950 karta pri ovom clocku daje oko 605MH/s, sto mislim da je odlicna vrednost! Ako joj obezbedite relativno hladan prostor, radice lepo.

Ne sumnjam u tvoje merenje i potpuno je u skladu sa onim što bih pretpostavio na osnovu iskustva.

Poslednja izmena:
Mogu dve 7950 da povuku dovoljno da se spali chieftech nitro 2 od 850W samo kad ih poteras onako ljudski,provereno :D

Nemoguce mora da je bilo skart, ja bas sutra uzimam drugu 7950 pa cu dve da poguram na CWT-u od 600W a i CPU mi kopa pod punom parom pa cemo videt to bi trebalo da bude 500-550w

Uh Zeljko, ne znas. Mogu one na debeeeelo da povuku struje. Eno ti Delevic sa onom TF3 na vodi. Ono njegovo cudo je trosilo 400W onako nasvirano. Ne secam se bas tacnih cifara. Zato se mi rudari trudimo da ne dizemo napon dok kopamo, bar mi sa nekoliko karata. Do neke granice to je ok, posle toga je karta toliko gladna struje da je to nezdravo. Ako nemas cime da meris potrosnju samo slusaj vent, on ce ti biti odlican reper o potrosnji.
Poteraj 2 grafike, naklokuj ih koliko mozes (1200+) i optereti cpu maximalno i videces da ce da ti se ugasi masina. 600W nece izdrzati to.

A sto se tice onog Nitra, sigurno je bio felerican jer bi trebalo da mu se ukljuci overload pretection i da ugasi napajanje a ne da se spali ;)

Mislio sam na default, primetio sam da sasmanjenin naponom trosi dosta manje jer napjanje uopste ne ubrza ventilator, tek kad uposlim CPU i GPU sad na 100% napajanje ubrza vent, mada iskreno neznam koliko sve to vuce, videt cu sutra kad mi stigne asus 7950 a neznam ni tacnu specifikaciju mog napjanja LC hyperion 700w, znam da je CWT od 600-700w jer su lagali o specifikaciji

ne mora da znachi. ako je nitro kec, mislim da oni imaju dve 12v grane, plus, neka kaze ledio na koliko ih je nasvirao :D...to je vuklo preko 800w na 12v....felerichno ili ne, teshko da bi izdrzalo tu torturu.

zeljko je napisao(la):
Mislio sam na default, primetio sam da sasmanjenin naponom trosi dosta manje jer napjanje uopste ne ubrza ventilator, tek kad uposlim CPU i GPU sad na 100% napajanje ubrza vent, mada iskreno neznam koliko sve to vuce, videt cu sutra kad mi stigne asus 7950 a neznam ni tacnu specifikaciju mog napjanja LC hyperion 700w, znam da je CWT od 600-700w jer su lagali o specifikaciji
Na def naponu naklokane 1050 vuku 200W iz zida tako da nemas brige ;)
E sad koliko ce ti cpu trositi, to ne znam.

Ako kazes da vuku 215w jedna, onda u zavisnosti od efikasnosti napajanja kartica kao kartica ne bi trebala da predje preko 180-190w tako klokovana sa naponom. Ne bi me cudilo da klokovana bez dizanja napona ne prelazi ni 150w. Ali kada se meri iz uticnice to je vec druga prica zbog same efikasnosti.

vidim da vecina dize pare, da li to predosecate nesto pa dizete novac? mozda ce cena da padne???

A ne pada ti na pamet da imamo troskove i ne mozemo vise da cekamo skok cene? Dogorelo do noktiju.
Ja ocekujem skok cene za 10e u naredna 3 dana.
Ja kad god prodam, sutradan najkasnije skoci cena :d
Ja sam zrtvovao 7 komada po ovoj ceni. Mislim da ce ltc skociti pa bi mozda valjalo kupiti.

to se i ja razmisljam vec 2-3 dana, da kupim ltc, pa cu to uraditi sad, mada kakve sam srece ima sad da skoci u nebo verovatno dok mi legnu na btc-e, ja lepo prvo sve sto imah pretvorih u btc on propade u zemlju, sad kad kupim ltc i on ce verovatno :p

Da treba da se placa struja itd... Ja se jos uvek jedem za 500$ koja sam podigao jedan dan pred nagli skok LTC-a, al sta cu kad mi tada trebalo da isplacam troskove jer sam sve pare spucao bio u HW :). A drzava nece da me ceka da im platim porez niti EPS za struju. ***, sada placam iz dzepa struju i nadam se nekoj normalnijoj ceni, mada 150$ nema sanse u dogledno vreme ukoliko neko ne resi da kupi 100000BTC za dan :). Cim dodje do 130$ bice dosta dumpa, jer tek amerima trebaju pare, njih niko ne ceka ni sekundu za rezije. Ja bih voleo ako povlacim kintu da kupujem HW da bar na 130$ povucem 70-ak BTC-a, ali to sto bih ja voleo ne znaci da ne bi voleli svi.

ne mora da znachi. ako je nitro kec, mislim da oni imaju dve 12v grane, plus, neka kaze ledio na koliko ih je nasvirao :D...to je vuklo preko 800w na 12v....felerichno ili ne, teshko da bi izdrzalo tu torturu.

Da bio je nitro kec i nije bio felerican sigurno (ganc nov,to su mu bili prvi i poslednji sati :) )radio je nekih 8-10 sati preko noci i ujutru mrtav :) vrv na 99% svojih mogucnosti...zastita reaguje kad dobije overload,ovde sam mu nasao sweet spot,da izvucem max ali da ne odreaguje zastita ;)....Cini mi se 1350 na 1.3v na vodi naravno...davno je bilo...kacio sam screen shot da se pohvalim :)....znam sigurno da je gpu z prijavljivao 155A po karti da je potrosnja

Radi kao Doxa.

I mene zeza vec par dana u bamtu

Kod mene je 50BTC radio kako treba od kad sam počeo sa rudarenjem(pucala je statistika par puta),
ali danas mi je prestao sa radim pod bamtom na par mašina na dve različite lokacije,
radi net, sve se ponaša normalno ali ne kopa, kao da nema pool-a, pod win-om radi normalno.
imao sam bitparking kao alternativu, sad ću da stavim neki drugi pool

da li ima razlike izmedju Phoenix-a i cgminera, jer pod bamtom koristim Phoenix
da li je moguće namestiti def rezoluciju i osveženje na bamtu,
jer kad se restartuje mašina koja nema monitor kad ga kasnije nakačim prijavljuje mi da je van opsega?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno