Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Daj bozhe da postoji tako neshto i da dodje medju nas i onda cjemo dobiti jednu divnu valutu. Ali zashto bi neko prodao za 250e neshto shto mu za mesec donese 700e ? To ko bajka sa kokom koja lezhe zlatna jaja :)

Jesam ali posto sam pocetnik ocekivano je da moram postepeno da naucim. Nije mi jasno sta sam cudno rekao stvarno ?
A i bilo bi lepo kad bi neko odgovorio malo detaljnije zbog cega je onaj proizvod smesan i zbog cega ga ne bi trebalo kupiti itd. Zar je tako tesko ?

Nema potrebe da se ljutiš, na sve što si hteo da pitaš je već napisan odgovor, samo upotrebi search.
Smešno (ironično) je jer svaki dan se pojavi neki početnik kao ti pa ovi "iskusni" više nemaju snage da odgovaraju na ista pitanja.

Nema potrebe da se ljutiš, na sve što si hteo da pitaš je već napisan odgovor, samo upotrebi search.
Smešno (ironično) je jer svaki dan se pojavi neki početnik kao ti pa ovi "iskusni" više nemaju snage da odgovaraju na ista pitanja.

+1

A i smešno je što je Demios stvarno napravio odličan uvodni post, znači pored prve strane nema šta dalje da se pita sem malo googlanja....
Ali zašto se potruditi kad je lakše svaki put postaviti isto pitanje.......

Nije mi jasno sta sam cudno rekao stvarno ?
A i bilo bi lepo kad bi neko odgovorio malo detaljnije zbog cega je onaj proizvod smesan i zbog cega ga ne bi trebalo kupiti itd. Zar je tako tesko ?

Ja razmisljam ili da kupim to ili Aladinovu carobnu lampu, jos se dvoumim. Pod uslovom da uskoro ne upecam zlatnu ribicu.

ljudi aj sad ozbiljno... jel stvarno taj butterfly asic prevara? onaj lik na yt je postavio snimak kako krcka 5000 mhash/s sa njim....

Ok sad kapiram sta mislite o tome. Klasicna nevera. Sad mi je jasnije. Sto se tice pitanja necu sigurno pitati nesto sto je vec bilo u temi, samo stvari koje nisam uspeo da nadjem. A to da ima vas izmorenih da objasnjavaju pocetnicima non stop iste stvari i to isto razumem.

Inace sta ako je njihova filozofija da je bolje zaraditi novac u startu na gomile prodatih miner-a jer nikad se ne zna kad sve to moze da pukne pa je bolje imati cist novac u startu, nego recimo rizikovati i cekati vremenom kako ce se odvijati stvari sa novcicima. Ako kompletna stvar sa ASIC masinama krene da se siri tezina ce morati da se povecava i onda ce bilo kakve konfiguracije sa grafickim karticama biti sve vise neisplative a standardno rudarenje da bi se zaradilo kolko tolko biti prebaceno na ASIC minere. :trust:

Ukratko: Mozda nije prevara, mozda to i radi ali platis unapred i ko zna kad i dali ces ga dobiti. Zato se lepo svi drze GPU mininga i nasmeju se ljudima koji misle da su otkrili toplu vodu ;)

interesantno je da se koliko vidim propast gpu rudarenja prognozira vec dosta vremena i na kraju nista od toga, nikako da se desi :d zato ljudi misle da je prevara...

Niko ne kaze da toga nema, samo kazemo da ga niko od nasih nije jos video uzivo. :D

Ima i ljudi sa bencha koji su to porucili. Kad ce to da im stigne je pitanje za 1 milion $. :)

stice 100%, zasto mislite da se hypuj-u script valute jer za njih nije rentabilno praviti asic-se, mineri se vec spremaju da napuste GPU rudarenje BTC-a

Nece GPU mining propasti sve i ako tone ASIC-a budu prodavane sutra po ulicama. Uvek postoji LTC i slicni derivati koje mozemo kopati. Ja se stvarno ne brinem za to.

Da ko je spreman na rizik LTC bi za 2-3 meseca trebao da vredi 2-3x vise u odnosu na BTC

Da ko je spreman na rizik LTC bi za 2-3 meseca trebao da vredi 2-3x vise u odnosu na BTC

Na osnovu cega? to sto ce gomila gpu rudara preci na njega ne znaci da ce i vrednost da mu isto toliko skoci...

Upravo tako, to sam i ja mislio, a potvrdjeno je na primeru da nije tako, kada je ono pre X dana skocio ltc na 5$ mreza je bila oko 3gh, pa kad je pala pala je i cena, onda sam pomislio da ce ponovo kad skoci mreza da skoci i cena ali na danasnjem primeru vidimo da nije tako, mreza je oko 10gh acena je oko 3-4$

Pre svega ulazak na MtGox pa posle toga postepen skok zato kazem par meseci, ali ipak je i to rizik kao i sve

Bem li ga, vecina nas-njih hoce da zaradi na toj berzi a ne i da stvarno koristi taj coin za konkretno placanje, sa spekulacijama ce se tesko postici nesto vise, ako jos par puta izdrndaju btc sa balonima od par stotina dolara lako moze da se urusi na 10$, ljudi ce jednostavno dici ruke od svega, meni i ovako nije jasno ko pumpa balone, mislim na ljude koji ne spekulisu nego jednostavno kupuju dok cena raste :p...

P.S. sad nam se broje postovi u ovim temama, ja prebacio 3k sve skupa :d, :p...

Poslednja izmena:
BTC nemogu urusiti, drmanja cena sa dumpingom su sve manja, zato su juce drmali CNC ali je to za njih sica, verovatno je sledeci na redu LCT sto se drmanja tice

Najbolji driver za 7970?

@SuperStarr: Hajde prebaci one dve teme iz Klabing foruma. Zagubile su se, a ja sam ih "podigao" na vrh da se vide. :)

I naranvno, obriši ovu i one dve poruke. ;)

samo jos nesto da pitam ako sam dobro razumeo
direktno prebacivanje na devizni je bolje ako su u pitanju vece sume (npr. 200eura/dolara i vise) u tom slucaju ti uzmu 16 eura sa mt.gox-a + provizija banke (koja je manja od 1%)
slanje sa btc-e na MB pa na devizni je bolje za manje sume (npr. do 150eura/dolara) i u tom slucaju je provizija 8% + ~3% (konverzija valute) + 1,8 eura sa mb-a na devizni
ako sam nesto pogresio molim vas da me ispravite...
ako sam pograsio temu molim link od odgovarajuce
hvala unapred

Što se tiče MtGox-a, tu se zna da sam MtGox uzima 2000 jena (oko 16 €) za svaku transakciju, bilo ona 100 ili 1000 € ($ ili čega god). Nepoznanica je ko u toj transakciji uzima još 20 €, pominje se neka među banka koja uzima tih 20 € ali je niko još uvek nije imenovao da znamo o kome je reč. Ja još uvek nisam povlačio novac pa ne mogu da ti kažem koliko uzima domaća banka gde ti se i nalazi račun. Znam da domaća banka ne uzima 20 € jer sam ranije povlačio € sa Moneybookers-a i provizija je bila mizerna.

Što se tiče BTC-e menjačnice ne mogu da ti kažem ništa sem onoga što sam pročitao. Najpovoljnije deluje prebacivanje $ na Moneybookers. Minimum je 100 $ a ne znam koliki je max. Provizija je 8%. E sad, Moneybookers uzima proviziju za konvertovanje $ u € (ako ti je račun na Moneybookers-u u $ onda ništa). Slanje novca sa Moneybookers-a je jednostavno, provizija je bila oko 1.8 €, a kao što sam rekao banka je uzela isto neku mizernu proviziju.

Pa sta ima neko da ti napominje koja je to banka kada vi sami treba da znate koja vam je to banka. Mtgox preko svoje banke salje novac i ta japanska banka uzima 16e. Novac dolazi do "intermediate" banke, posrednicke banke s kojom vasa banka saradjuje (obicno neka banka u nemackoj). Ta banka uzme 20e i posalje vasoj banci novac na vas devizni racun. Neke posrednicke uzmu i manje od 20e ali nemam pojma koje.

Vi kada hocete da saljete novac tj da radite wire tranfer od podataka imate iban i podatke posrednicke banke.

Intesa uzima 0,25% provizije, ali ako ne podignete novac sa računa više od 7 dana onda se ta provizija briše.

Prilokom verifikacije deviznog računa polje za intermediate banku je bilo opciono, nije moralo da se upiše ništa. Ne vidim razlog da bilo ko radi preko intermediate banke, pogotovo ne Intesa banka. Razumeo bih da se radi o Agro banci, Komercijalnoj banci etc, ali ne i sa ovim strani bankama.

Radi se o tome da niko ne zna koja je to intermediate banka. Možda nikog nije interesovalo ali ja ću svakako tražiti da mi kažu ko je koliko u lancu transakcije uzeo i zbog čega. Kao što rekoh, kada se novac šalje sa MB-a provizija je mizerna, kakvih crnih 20 €.

I da razjasnimo još ovo. Ja sam ukucao svoj Iban i SWIFT Intesa Banke, nikakvu posredničku banku nisam navodio. MtGox me je "prepoznao" imenom i prezimenom tako da ne očekujem da mi bilo ko posreduje prilikom transfera. Međutim, kako nisam povlačio novac ne znam šta će biti ali svakako ću od svoje banke da tražim te podatke.

Poslednja izmena:
Prilokom verifikacije deviznog računa polje za intermediate banku je bilo opciono, nije moralo da se upiše ništa.

Radi se o tome da niko ne zna koja je to banka. Možda nikog nije interesovalo ali ja ću svakako tražiti da mi kažu ko je koliko u lancu transakcije uzeo i zbog čega. Kao što rekoh, kada se novac šalje sa MB-a provizija je mizerna, kakvih crnih 20 €.

Ja sam od intese dobio intermediat-e banku i uneo sam je na MtGox

Ja sam od intese dobio intermediat-e banku i uneo sam je na MtGox

Ja je nisam ni tražio, a kao što rekog MtGox me je lepo "pepoznao" po ibanu i swift kodu. :)

Devizni račun imam poodavno otvoren kod njih, mislim na Intezu. Do sada mi nikada nisu naplaćivali usluge posredničke banke. Za sve postoji prvi put, videćemo kad budem povlačio novac.

Prilokom verifikacije deviznog računa polje za intermediate banku je bilo opciono, nije moralo da se upiše ništa. Ne vidim razlog da bilo ko radi preko intermediate banke, pogotovo ne Intesa banka. Razumeo bih da se radi o Agro banci, Komercijalnoj banci etc, ali ne i sa ovim strani bankama.

Radi se o tome da niko ne zna koja je to intermediate banka. Možda nikog nije interesovalo ali ja ću svakako tražiti da mi kažu ko je koliko u lancu transakcije uzeo i zbog čega. Kao što rekoh, kada se novac šalje sa MB-a provizija je mizerna, kakvih crnih 20 €.

I da razjasnimo još ovo. Ja sam ukucao svoj Iban i SWIFT Intesa Banke, nikakvu posredničku banku nisam navodio. MtGox me je "prepoznao" imenom i prezimenom tako da ne očekujem da mi bilo ko posreduje prilikom transfera. Međutim, kako nisam povlačio novac ne znam šta će biti ali svakako ću od svoje banke da tražim te podatke.

ovo nisam siguran ali ako sam ja dobro razumeo ceo transver sa MtGoxa ide ovako :
platis taksu od 2000 yena, platis 0.6% proviziju MtGoxu i platis banci kod koje ti lego novac, u mom slucaju Uni Kredit, proviziju od 0,2%. e sad ja sam kliknuo na 990 i na kraju price mi na devizni leglo tacno 952E.
znaci 38E nedostaje i ......

2000yena (taksa) = 15.4E
990*0.6%(provizija MtGoxa)= 5.94E
990*0.2%(provizija banke) = 1.98E
= 22.92
znaci da idalje nedostaje 38-22.92=15.08E.

KO JE TO UZEO, dali ne naplacuju jos nesto za knjizenje posto ovaj proces ne ide elektronski (automatski) vec je to bancani transver ???

Poslednja izmena:
Vrh Dno