Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

moze li neko da kaze tacan model ploce koja ima 3pcie x 1 i 1pcie x 16 a da ne kosta mnogo, planiram da uzmem dve takve iste za rudarenje? da li uzeti amd-a zbog integrisane grafike?

Par reci o Asic masinama koje cemo uskoro nabaviti skoro svi.

Grafe izlaze totalno iz igre sto se tice BTC - kopanja.-Diff odlazi na 50miliona za par meseci.

Napretka zapravo nece ni biti jel cemo doci zapravo na isto kad se slegnu stvari na svoje samo cemo svi generisati vise hesa i to je to.
2000 mh/s ce biti karikiram ali nije daleko od toga 20.000 mh/s za jedno godinu dana i pravice se isti novac tj. nadam se jel postoji verovatnoca da tad i pukne BTC tj. da padne na niske grane kad svaka susa bude generisala ogromnu snagu.

Zaradu ce opet pokupiti kompanija koja proizvodi cipove jel svi jure da ih kupe, profit i krem trenutno skupljalju ljudi koji ih imaju od samog pocetka jel kad pola planete to nabavi opet govorim dolazimo na isto.

Moj savet za ljude koji sad hoce da uloze 3-4hiljade eu u ovo neznam sta da kazem ja npr. da sam bio pametniji ne bi kupio ni jednu jedniu grafu berza je prava igra i tu su ozbiljni igraci trenutno.

hawai je napisao(la):
moze li neko da kaze tacan model ploce koja ima 3pcie x 1 i 1pcie x 16 a da ne kosta mnogo, planiram da uzmem dve takve iste za rudarenje? da li uzeti amd-a zbog integrisane grafike?
GigaByte H61M-DS2H naprimer. Ja sam je uzeo u paru sa G1610 i sljaka kao zmaj sa 4 grafike. Sta ce ti integrisana za rudara? Ploca je oko 4800din u radnji sa 3 god garancije.

jel postoji verovatnoca da tad i pukne BTC tj. da padne na niske grane kad svaka susa bude generisala ogromnu snagu.

možda i padne, ali nećeš morati da brineš za struju, a do tad će se sprava isplatiti već nekoliko puta.

Jao kad krenu ove "magicne kutije" da se kvare, ili kada i njih pregazi difficulty, al' ce da pevaju ljudi tuzbalice sirom sveta... Grafike i opremu mozes u svakom momentu da prodas, makar i cela ova ideja pukla. Dok ce u tim konzervama moci da se cuva kikiriki.

Kako ce njih da pregazi diff?
Dobra stvar kod njih je sto je kupis i ukljucis. Dokle god da radi zaradice nesto. Potrosnja je toliko mizerna da bukvalno moze da se svede pod statisticku gresku. Recimo da troskova nema uopste a opet ce da zaradi nesto.

sajberu hvala, a jel nista ne smeta mislim ne greje se nesto mnogo i slicno, obzirom da je ploca micro atx?

Sta da se greje i kakve ima veze sto je micro ATX? Ako nema bas nikakav vent u blizini chipset bude vruc ali sljaka kao sat. Ona sluzi samo da drzi sistem a grafike vuku struju iz kablova tako da nemas greske uopste. Ako bilo sta pirka hladna je.
H61 i G1610 je dobitna kombinacija. Imam dve takve masine za rudarenje i za te pare nema bolje ;)

Kako ce njih da pregazi diff?
Dobra stvar kod njih je sto je kupis i ukljucis. Dokle god da radi zaradice nesto. Potrosnja je toliko mizerna da bukvalno moze da se svede pod statisticku gresku. Recimo da troskova nema uopste a opet ce da zaradi nesto.

Pa vremenom, razmisljam da ce te sprave biti svedene da prave taman toliko koliko sad rade grafe. Deluje mi kao sarena laza da ce neko da prodaje uredjaj koji se tako brzo isplati i nastavi da zaradjuje. Sta ce se desiti kada kupis i ukljucis, a nesto nece da radi? Reklamacija? Pre bih rekao Brankov most.

On ce da se otplati jako brzo. U prvih par meseci sigurno. Posle toga koliko god da zaradjuje dobro je. I 20e mesecno je dobro jer bukvalno ne trosi nista za razliku od grafike koja ti zauzima masinu, trosi struju, greje i pravi buku...

MaxXx oplodi me! hahahah :D
A pregazice ih diff, kao sto ce i grafike, jer od jaceg ima jaci i tako u krug...
Mi gpu mineri da se molimo tamo nekom bogu da za ltc ne izadje nesto slicno bar u narednih 5 godina... :d

Pa zamisli da svi sa GPU-vima sa BTC predju na LTC momentalno ne bi bilo isplativo koliko bi diff digli

Pa isto tako zamisli da uleti 50k ljudi sa asic minerima na btc...

Pa vremenom, razmisljam da ce te sprave biti svedene da prave taman toliko koliko sad rade grafe. Deluje mi kao sarena laza da ce neko da prodaje uredjaj koji se tako brzo isplati i nastavi da zaradjuje. Sta ce se desiti kada kupis i ukljucis, a nesto nece da radi? Reklamacija? Pre bih rekao Brankov most.

Pa vidi nek je neko uložio 2k€ u 50ghash asci miner i dobio ga je recimo pre mesec dana, pustio ga sinoć da radi, taj neko je do sada "zaradio" 300€, ako dif ostane ovakav još nedelju dana i cena na 100€/BTC taj neko je isplatio svoj uređaj, svaka sledeća nedelja mu je 2000€, znači ne mesec, već nedelja. I nek ga pusti da radi 3 meseca i nek napravi 100BTC (realno) i nek umeđuvremenu i cena padne na 50€ po BTC taj neko je u plusu 3000€, i svaki naredni sat, dan, nedelja, mesec su mu čista dobit. Ja da imam poručio bih 25ghash miner-a bez razmišljanja kada bi znao da će da dođe i za 3-6 meseci verujem da bi on sebe isplatio i zaradio mi dosta novca

Kada ASIC postane toliko rasprostranjen da se može kupiti kao sada grafička, donosiće, spram svoje cene, kao sada grafička. Možda malo više, jer se neće baš svako zaleteti da ga kupi, jer nema apsolutno nijednu drugu upotrebu osim kopanja btc, dok i gejmeri kopaju sa svojim gpu-ovima.

Još jednom kažem, ko dođe na tržište prvi, skida kajmak. Sve posle toga su mrvice.

ed_hunter je napisao(la):
ovaj predlog je apsolutno dobar.
Znam. Sastavio sam takvu masinu pre mesec dana, jedino sam grafike sacekao i ubacio pre 10.
Prepravicu rig sutra ili prekosutra pa cu okaciti sliku ovde da vidis ceo setup ;)

brate treba uleteti sa gomilom para za nešto što radi samo to. jer posle kad se prevazidje prevazišlo se i mož ga baciš. grafičke prodaš ostane ti osnova uzmeš nove grafičke i furaš. ovo mož da baciš. plus što grafičke mož da koristiš za igre, pa da kopaš u slobodno vreme. sve ima svoje. mož vi da tvrdite da su grafičke umrle, ali one neće umreti jer se posle mogu koristiti za gaming.
ovo što je dao sajberkurajber je skroz dobra racunica

Poslednja izmena:
[SAJber Kurajber;3268261 je napisao(la):
Gigabyte H61 sa 4 slota, 2x4GB bilo koje memorije, G1610, 4x7950 i 1000W napajanje da gura to, neki stari hardic 4 ekstendera i to je to, masina spremna. Dve takve masine te izadju oko 3200e ako uzimas Asuse koje najtoplije preporucujem. Rigove mozes napraviti za sitne pare.

Ove ploce su takvo djubre da ih zaobidjite u sirokome luku.. posle par meseci koriscenja.. pocinju da baguju da je to uzas.. ja sam se resio ovih ploca..

Preporuka za asus plocice.. p8h61.. ima ih nekoliko verzija.. ja koristim one sa 1x 16x slotom i 3x 1x pcie slotom.. metalna konstrukcija i 4 extendera.. mnogo pametnije nego nabijati karticu u slotove jednu do druge..

Opet se ogradjujem.. ovo je moje licno misljenje za gigashit ploce.. govorim ovo jer sam imao desetak ovih smece ploca..

Poslednja izmena:
metalnu konstrukciju i 4 extendera može da napravi sa bilo kojom pločom. interesuje me kako su ploče prsle ovde, ali svejedno i da prsnu imaš garanciju

Sta baguje? Aj bas da obratim paznju jer je tek mesec dana u upotrebi.

Imam i jedan taj Asus vec mesecima samo sto ima 3 slota i isto odlicno sljaka. Moze i Asus. Cena je skoro iste a i ploce su skoro iste fizicki.

Gresis, nije svejedno. Nije poenta u garanciji. Koga briga za plocu od 40e. Problem je ako bilo koji deo HW krene da ti steka. Sa takvom masinom 40e zaradis za 2-3 dana i ne isplati se nimalo da ti ne radi iz bilo kog razloga. U svakom trenutku ti treba pouzdana komponenta, koja nece da te izda. Garancija je sano nesto sto ce ti vratiti deo para ako nesto krene naopako. Uvek je dobro imati i neku komponentu u rezervi da nebi cekao ceo vikend da se radnje otvore.
Ploca ovde trenutno obavlja toliko jednostavnu funkciju, samo drzi sve online. Nije opterecena nicim niti obavlja neke bitne i komplikovane operacije. Ne znam sta moze da krene naopako, apsolutno sve je na default-u, integrala je off.
Zbog toga me bas zanima kakve je on imao probleme s tim plocama da znam sta da ocekujem.
Za sada apsoluto ne vidim neku razliku izmedju Gigabyte i Asus-a. Toliko su jednostavne i male, izgledaju "referentno", kao da ih je isti proizvodjac pravio.

Kakav asic kakve kartice, ko ima zhiv kesh odma na berzu...za 7 dana mozhete da duplirate pare ako imate IQ 100. Takvih woona ima tamo pa to je bench³ :)

Kazem da posle par meseci ploca zakucava iz cista mira.. resetujes je i radi ponovo.. nekad je dovoljno prebaciti flash iz jednog u drugi usb.. a onda kroz razgovor sa par upucenih ljudi rekose da je u pitanju kontroler memorije.. agonija je trajala par nedelja dok jednostavno nisam povadio sve te gigashit ploce i zamenio asusima..

To sto ovi pocetnici prosipaju pamet ovde i misle da je sve u garanciji.. pa meni ta garancija manje znaci od cinjenice da znam da sad mogu da odem kod kurajbera na vopi a da znam da ce za svo to vreme oprema da fercera u fulu :D

Isto vazi i za grafike.. bolje par mhs nize i da oprema radi mesecima bez gasenja.. nego nategnuti klokovi koji prave glavobolju.. dodjes da proveris opremu i vidis da ti cela masina zabola zbog glupavog kloka koji si zadao i nadao se jos vecem profitu..

Meni nisu jasni ljudi ovde na forumu koji malomalo pa kukaju kako je prsao neki pool.. ja sam mesecima na guildu.. probao sam da menjam par poolova ali kad saberes vreme koje su ti masine bile idle i provizija koju uzme pool.. opet sam se vratio na gildov stratum.. i sljaka kao leptir :)

Dosta kolega sa kojima sam pricao pokusali su da ustede na napajanjima i vadili nemoguce iz njih.. pre ili kasnije i sami su prevodili na iole kvalitetnija napajanja koja mogu da se nabave u Serbistanu..

Tako da sve u svemu.. poenta je ne stedeti na kvalitetu i racunati na garanciju ako dobijes nestabilan sistem.. to je samo prividna usteda u momentu ;)

Nazad
Vrh Dno