Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

To je nešto bolje i od ASIC-a. :D

Ljudi morate paliti klime temp. vazduha od 29 ne moze ohladiti nista kolike su vem tek temp na naponskim ili na napajanjima, ali i to je privremeno jer ako se digne temp napolju jos par stepeni tu ce klima biti u problemu, ne zaboravite svaka 9750 na 1100 disipira oko 200W plus napajanja, prste kilovati. Covek za malo da zapali kucu jer mu neispravna instalacija jer je povuko 1KW

Poslednja izmena:
Selling
Ask Size
104.87345 1584.2911

Neko hoce da istrese

ispravka...ipak je odusta...za sada

Poslednja izmena:
Ljudi morate paliti klime temp. vazduha od 29 ne moze ohladiti nista kolike su vem tek temp na naponskim ili na napajanjima, ali i to je privremeno jer ako se digne temp napolju jos par stepeni tu ce klima biti u problemu, ne zaboravite svaka 9750 na 1100 disipira oko 200W plus napajanja, prste kilovati. Covek za malo da zapali kucu jer mu neispravna instalacija jer je povuko 1KW

evo kod mene skočile temperature na 75*C a naponske su ostale na 79-81*C

Ja bi ovakvo nesto stavio i ne bole glava...

OilFarming.jpg

To je ono što nam treba u ove vrele dane.

Mile, ti izvari ram, ja donosim staklo i silikon. Samo da se još setim koja tekućina ide ovde (bilo je ranije nekih tema o ovome, samo ne mogu sad da nađem). :)

Sale bilo koje mineralno ulje... a ram nije problem,cemo zavarimo nesto...

Cim se steknu uslovi ja moram probati nesto lepo da sklopim na bazi ulja...

Najbolji deo Q&A u vezi oil tank:

Dood! Put fishez in ur tank!!!1

Answer: No. They would die.

Bolje da se uzme neki veliki stari frizider i da se ubaci sve u njega i eto ti 4c

Nop,imas kondenzacije...

Klinci su sve probali, :)

Eto vam resenja,Sale cekam te sa rostiljem...

Kao sto sam obecao rudari pod cesmom

Pogledajte prilog 112555

Nema pumpe,kilera, ventova, manje opterecenje napajanja ako kacite ventove na napajanje , tisina, i sto je naj vaznije toplota ide u kanalizaciju. Samo ventovi za naponsku i mem. i to po jedan 120 na dve karte. Potrosnaj manja za 100W samo na hladnijim GPU. Nove WB sam testirao na pritisak od 2bara sto je previse ali sigurno je sigurno. Sta ne valja to je da treba da imate cesmu u blizini. Trosite manje struje ali imate izdatak za vodu.

Koliki bi bio mesecni racun za vodu za ovu egzibiciju ili je ovo bio samo test?

Polovan Yugo radijator za kabinu na otpadu: 500 din
Malo jaci vent: 2000 din
Creva sa selnama: 500 din

@Under nije bio samo test, masine rade i dalje se siri sistem jer sto vise masine bude u sistemu to je isplativije tako da sve polako prebacujem na taj sistem, nemam potrebe da palim klimu jer se vazduhom hlade samo napajanja naponske i mem. racuni su mi mnogo stabilniji jer su temp GPU 30 to je temp koja vas interesuje za 7950 na 1200, NV vas ne interesuje, manje i vuku ovi GPU kad su ovako ohladjeni tako da je i tu usteda, ne razmisljate o ventovima koji hlade GPU i da li cete sutra moci da prodate graficke jer ih uopste ne koristite. Test pokazao da sa 1l/min hladim sve masine u pogonu i bez problema mogu da se sirim u nedogled. Za manje sisteme plafon 0.5l/min. Potrebno je samo da vam WB budu sto manje restriktivni da mozete da ih kacite na red do besvesti i da manje trosite vodu jer je greota korisitit pijacu vodu za ovo al tako je. Potrosnju racunaj oko 22 kubika

Ako bit dobije i podlogu u zlatu onda prica postaje jos ozbiljnija

gaca je napisao(la):

Napajanje jeeeedva da duva mlako a grafike trose ispod 170W na def naponu i 1050MHz. Naponske su mi na 68-73c, sta ces bolje.
Ja vodim racuna o HW-u ali neki vec imaju probleme a tek ce ih imati kad krenu prave vrucine.

Da,da @Saj kolika ti je temp u sobi u kojoj su ti masine i ne zaboravi da si ti kupovao DC2
4x170 + malo MB eto ti 800W + kako se bude sve grejalo tako ce rasti potrosnja

Poslednja izmena:
@Under nije bio samo test, masine rade i dalje se siri sistem jer sto vise masine bude u sistemu to je isplativije tako da sve polako prebacujem na taj sistem, nemam potrebe da palim klimu jer se vazduhom hlade samo napajanja naponske i mem. racuni su mi mnogo stabilniji jer su temp GPU 30 to je temp koja vas interesuje za 7950 na 1200, NV vas ne interesuje, manje i vuku ovi GPU kad su ovako ohladjeni tako da je i tu usteda, ne razmisljate o ventovima koji hlade GPU i da li cete sutra moci da prodate graficke jer ih uopste ne koristite. Test pokazao da sa 1l/min hladim sve masine u pogonu i bez problema mogu da se sirim u nedogled. Za manje sisteme plafon 0.5l/min. Potrebno je samo da vam WB budu sto manje restriktivni da mozete da ih kacite na red do besvesti i da manje trosite vodu jer je greota korisitit pijacu vodu za ovo al tako je. Potrosnju racunaj oko 22 kubika
A mi koji imamo bunar? :d

26-27c je temp i ne, ne zaboravljam da sam uzeo DC2, s razlogom sam i uzimao ;)
2 masine su tu u gajbi, sa 3 i 4 grafike, trose 600 i 800W iz uticnice. Lepo sam izbalansirao klok i temp nema sta da brinem.

@izzy, onda je dzaba, mala pumpa i filter i vodu vracas u bunar;)

@Saj to znaci za mesec dana 30 i vise ako ne palis klimu. Jos nesto da znate zidovi su jos uvek hladni pa upijaju plus i noci su hladne kad se sve bude ukrckalo bice veselje znam iz iskustva, godinama se borim sa tim problemom jer mi masine postanu nestabilne cim dodje do krckanja

Poslednja izmena:
Cena prava sitnica :d

risim u nekom postu naceo :" sutra stize CNC" predpostavljam glodalica tako da ce uskoro biti WB-a po pristupacnoj ceni (nadam se) koji pokrivaju i naponske jedinice .....
a onda ce da bude :
molim hladnjak od YUGO 45, jednu akvarijumsku punpu sa kontrolom protoka vode i digitalni termoprekidac sa sondom ........

Poslednja izmena:
I mene zanima cijena, na 30kom ;).

Vrh Dno