Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Bitparking : 2013-04-18: On Sunday, 28 April 2013 at 09:20:00 the pool will have 5-10 minutes of downtime as my hosting provider does some network maintenance. During this time the pool won't be reachable so please ensure you have a backup set.

Evo radi, taman kad sam namestio backup pool. :D

A dusmani iz EPS-a iskljucili blokovima struju uod 05-11h, poludeo sam, nabudzio sam sve 4 karte sad u pogon i pre nego li ekstenderi stignu da nadoknadim stetu :D

drugari, setup ce otprilike biti ovakav: ploca:GIGABYTE GA-H61M-DS2H, proc: INTEL Celeron G1610, 2gb ram bilo koji i sad dilema je koje napajanje: planiram da budu 4 kartice 7970... dilema je izmedju dva chieftec-a:

1. APS 1000C

2. BPS-950C Nitro

aps je sirtec a bps nitro je cwt.... pre bih se odlucio za opciju br 2. zbog cwt... sta vi mislite?

E ako planiras 4 kartice onda si se shebao. Ni jedan ni drugi nemaju kablove za 3 kartice. Imaju 4x PCI-e i 5 molex-a ako se ne varam. Znaci 3 karte. Osim toga, 7970 su malo veci potrosaci od 7950 i trebace ti jace napajanje. Bez Nitra 1200W (bps-1200c) ne pokusavaj da teras to.
Mislim da si jaaaako los domaci odradio, sad ces morati nov plan da pravis. Ili 3 karte ili drugo napajanje.
Ali ako zelis samo odgovor na svoje pitanje to je br. 2.

Ne mozes da das 2000e za masinu a za napajanje da izdvojis samo 16.000din. Na napajanju se ne stedi.

Poslednja izmena:
drugari, setup ce otprilike biti ovakav: ploca:GIGABYTE GA-H61M-DS2H, proc: INTEL Celeron G1610, 2gb ram bilo koji i sad dilema je koje napajanje: planiram da budu 4 kartice 7970... dilema je izmedju dva chieftec-a:

1. APS 1000C

2. BPS-950C Nitro

aps je sirtec a bps nitro je cwt.... pre bih se odlucio za opciju br 2. zbog cwt... sta vi mislite?

Ja 4x7970 stavljam na Cooler Master Silent Pro Gold 1200w.

APS 1000C moze da potera 3x7970 i to mu je knap, preko toga vec mora neko 1200+ kao sto rekose.

dobro hvala, znaci moze uz to da ide taj chieftec 1200 w? da tera 4x7970? i ima dovoljno kablova?

znaci chieftec 1200 bps nitro.... koliko vise rama? za 4x7970?

vishe rama ti treba ako nekada budesh hteo kopati LTC.
1500mb rama po 79xx grafi + giga dva za windows....za 4 grafe = 8 gb ti treba (za LTC)

moze, ali ce ti bacati mnoogo manje khash-a (ako imash tipa 3-4 grafe i zadash da radi sa manje gpu rama).
tj moze sa 4 giga ako imash samo dve grafe, 3gb za miner i giga za windows.
za max performanse zauzima se pola rama na grafi i isto toliko sistemskog rama x broj grafa naravno.
isto tako i intenzitet kopanja, shto veci, vishe baca.
nego sad da ne trujemo temu, ionako je u haosu.
ako imash nekih LTC nedoumica, pitaj u temi predvidjenoj za to.

2x4GB uzmi i neces razmisljati. Nije ni ne znam kakva cifra. Ja koristim silent pro gold 1000W za 4x7950. Za 7970 idi na 1200. Ima 8x pci-e kablova. Chief ima 6x ali cetvrtu mozes na molex-e bez problema, ima dovoljno snage za sve 4.

za LTC mu treba i ovo kazem provereno za 7950 i 7970 1,5gb po kartici + operativni sistem ili ti generalno 50% od ukupne memorije jedne kartice pa puta broj kartica!!!
a treba toliko rama zbog ...
@hawai
jesi ti negde naso ovaj bps 950 ili si samo vido po sajtovim da ga "ima"???

ja pre neki dan izvrteo sve telefone i bps950 nisam nasao nigde da ima mada u svim radnjama stoji na stanju , u emmi video BPS 850W C2 pa kliknuo na njega ali sutra se nadam telefonskom pozivu ili mailu da me obaveste da ga trenutno nema na stanju i onda ce verovatno da mi ponude TT SPS 630W ...:S:

Poslednja izmena:
oDElhdF.jpg

E pa da častiš! :D

Nek de dugo služi i puno novčića da naštancaš. :)
Ja razmišljam da odustanem od rudarenja, imam sve za namensku konfu sem grafika koje su jelte najveća investicija. Ovakav rast diff-a me odbija od ulaganja...

Sto se cascenja tice, to nije nikakav problem. :)
Nije moje, ja sam sa rudarenjem raskrstio. :D

e ovako nesto i ja planiram samo ce biti 2 masine sa po 4 kartice 7970 :)

koji li je ovo chieftec?>

ae procitao sam nekih 50 strana i skapirao sam o cemu se radi jel se isplati kretati?
za nekih mesec dva krenuo bih sitno tipa 7950\7970 jedna pa za mesec druga i tako?

Kad bih trebao da se pojave ove asic masine ? mozda je to bolja investicija?
koliko sam shvatio iz postova kad se pojave masine dif. ce da skoci drasticno i nece se isplatiti rudariti sad grafama?

ja kapiram da će se uvek isplatiti. sumnjam da će račun za struju biti veći od toga koliko btc se napravi (to bi bilo da se baš ne isplati). može samo manje da se isplati.

Jos jednom da ponovim jer je verovatno vecina previdela poruku od pre dve-tri stranice.

Bitcoin-24 menjacnica je danas od 18h omogucila podizanje BTC sa starih naloga, potrebno je samo resetovati sifru i prebaciti BTC na drugu adresu.
Evri koje imate na racunu su i dalje zarobljeni, i pitanje je kad ce i da li ce uopste moci da se podignu u skorije vreme.

U svakom slucaju podizanje BTCa je koliko vidim moguce samo u naredna 24h pa ko je imao nesto zarobljeno tamo - nek pozuri da podigne coine.

Moja sreca u nesreci je sto mi nisu prosli nalozi za menjanje u EUR u trenutku kad je menjacnica blokirana tako da mi je propalo(ostalo zarobljeno) samo desetak evra, a ostali BTC sam preusmerio na isplatu ;)

ja kapiram da će se uvek isplatiti. sumnjam da će račun za struju biti veći od toga koliko btc se napravi (to bi bilo da se baš ne isplati). može samo manje da se isplati.

to kapiram ali da li ce biti vredno cimanja?

ne bacam buvu, zanima me zaista, sto da ne 50e mesecno u dzep nizasta ;)

baš tako. ako nemaš prevelika očekivanja i želiš po neki evrić mesečno tek onako onda je kul. a ako hoćeš da se obogatiš i živiš od toga možda se razočaraš. bar tako ja vidim stanje

Vrh Dno