Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

jox:
U Bitcoin svetu, kopanje je u stvari besomucno i besmisleno hash-iranje blokova u cilju da se dobije blok sa odgovarajucom hash vrednoscu (prvih X cifara hash-a je nula). Kad se to uspe, dobijaju se novcici.
Kako se diff povecava, tako se verovatnoca da se dobije odgovarajuci hash smanjuje, tj. kopanje postaje sve teze, jer se X (broj cifara) povecava.

NETACNO

povecavanjem difa se smanjuje vrednost shera a to nema nikakve veze sa velicinom bloka ili brojem sherova koji su potrebni da bi se resio jedan blok vec sa ukupnom sumom koja se isplacuje nekome koji je ostvario X -sherova, svaki blok trenutno vredi 25 BTC-a a vrednost shera odnosno ponudjenog resenja je : 25-fee/diff..

momci, usao bih neke 3000 e u bitcoin... vec radim ali bih nesto jace...sastavio bih dva rudara kompletna sa po 3 kartice 7970.. ukupno 6 recimo... ima li neko predlog sta od ploca i procesora?ili neku drugu kombinaciju kartica za taj novac? hvala

koliko mi uopste para treba za te dve platforme za rudarenje, bez kartica?

Poslednja izmena:
ne bih da se kockam, sta je pametnije, videcemo... nisam toliko iskusan, da bih kupovao bitcoine i cekao da poraste cena na berzi...

ako neko ima odgovor na pitanje, bio bih mu zahvalan..

I obrnes na berzi...

momci, usao bih neke 3000 e u bitcoin... vec radim ali bih nesto jace...sastavio bih dva rudara kompletna sa po 3 kartice 7970.. ukupno 6 recimo... ima li neko predlog sta od ploca i procesora?ili neku drugu kombinaciju kartica za taj novac? hvala

koliko mi uopste para treba za te dve platforme za rudarenje, bez kartica?
Moja preporuka ti je ako hoces vec da krenes sa rudarenjem, onda uzmi 2x4 7950, vise se isplate nego 7970. Bar ja tako vidim, u svakom slucaju ce ti trebati 2 ploce i dva solidna napajanja.

ne bih da se kockam, sta je pametnije, videcemo... nisam toliko iskusan, da bih kupovao bitcoine i cekao da poraste cena na berzi...

ako neko ima odgovor na pitanje, bio bih mu zahvalan..
Trazi kartice koje su dobre i za LTC, odnosno scrypt valute, jer ako ulazes 3k, onda moras da razmisljas o buducnosti, a po ovim pricama, gpu mineri ce za par mjeseci preci na LTC/NVC. Mada neki su tako pricali i prosle godine u ovo vrijeme, pa su graficke kartice i dalje primarni rudari. :D
U sustini, bitno je napajanje, a ostale komponente (bar koliko sam ja citao) su nebitne, neki kazu da je bolje uzeti amd jer moze da se podesi integrusa kao primarna (sto u mom slucaju nije tako, mada nisam puno ni pokusavao da podesim), moja 5770 je davala na amd cpu 1.8 i ddr2 512 mb isto kao i na cpu 2.6, ddr3 4 gb, dakle oko 200mh/s.
Ovi koji su duze u ovome bi mogli da ti daju savjet oko ploce i napajanja...

Kad se preracunas tesko da mozes zaraditi... sve zavisi od datuma izlaska asic-sa u vecem broju
Berza takodje to je cisto kockanje, nema tu pravila trzista bar ne za sad

Ako nestane, postane BTC gpu neisplativ zar stvarno mislite da ce LTC, NVC... biti ili da li ce uopste postojati?

Ako nestane, postane BTC gpu neisplativ zar stvarno mislite da ce LTC, NVC... biti ili da li ce uopste postojati?

Pa postace neisplativ za GPU rudarenje jer ce ASIC isto obavljati 100x efikasnije... a tada i ako masa GPU-va sa BTC-a predje na LTC i njegovo rudarenje ce biti kriminalno neprofitabilno bar dok njih 80% ne odustanu

Pa to "zavisi" evo vec godinu dana...

Pa ne zavisi vise, Asic cipovi su vec poruceni u dostupni, samo je pitanje koliko ce ih biti u funkciji za 45 dana a koliko za 90 dana, BFL je poceo da salje najmanje modele i kod njih ima naruceno mali milion

jel hoce neko da kaze koji proc i koju maticnu samo, nista vise>??

Ja na ovoj slici vidim samo kucista i kulere...

Tacno BFL jos ceka nove ploce za jace modele, ali kazem imas drugi topic kinezi zajedno sa TSMC-om stancuju ASIC cipove, ljudi ploce prave sami i tu nema mudrosti sve je to tu za 1-4 meseca znaci kolicina ASIC-sa ce se eksponencijalno povecavat, ko misli da tu ima stada trazi sa GPU-em je totalno neupucen i zivi na nebu

za proc ok, moze li neko da predlozi neku konkretnu plocu... ili koje vi konfiguracije koristite??

uzmeš nešto najjeftinije što ima 4 pcie slota. grafičke su samo bitne i dobra napajanja. i možda se više isplate 8x7950 nego 6x7970

vec imam jednu 7970, dokupio bih znaci jos to bi bilo ukupno 7...

4 pci-e... znaci nije vazno da li je to 1pci -e x 16 i 3pci e x 1 ?? moze li da bude i neki pcie x 4 ??

Nije vazno,izaberes bilo koju plocu da ukupno ima 4 pcie slota i pici ;)

Gigabyte H61 sa 4 slota, 2x4GB bilo koje memorije, G1610, 4x7950 i 1000W napajanje da gura to, neki stari hardic 4 ekstendera i to je to, masina spremna. Dve takve masine te izadju oko 3200e ako uzimas Asuse koje najtoplije preporucujem. Rigove mozes napraviti za sitne pare.

piratbay prima BTC i LTC.

piratebay.jpg

Nazad
Vrh Dno