Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa sledeći svakako oko 17%veći, eventualno posle toga neće ići (mnogo) gore..

U avgustu 2012 diff 2.270.000 cena BTC-a 9.5 dolara !

Pa eto...sutrasnji paritet bi mogao biti 9.5$ x 2(zbog polovljenja) x 8763123/2270000=9.5x7.72=73$...dakle oko 75USD+neki rast normalini od 2-3% mesecno od avgusta...nadajmo se 100$ u nedelju-dve kad se stvari malo smire i uspaniceni bolidi prestanu da valjaju novcice...

Evo ja cu ti reci iz prve ruke, buduci da rudarim obe valute.

Mozda na papiru deluje kao da je ltc isplativiji, ali uzmi u obzir da:

a) Litecoin ima velike oscilacije, koje su dosta izrazenije nego kod bitcoina.

b) graficke vise trose struje kod litecoina i vise se greju jer koristi scrypt algoritam pa je i memorija vazna.

c) poolovi su uzas, jako veliki stale, pucaju cesto, brljave, nekad ne mozes po par sati prebaciti pare na berzu, itd...

d) podesavanja su ubi boze zamrsena, a tek nalazenje optimalnog kloka gpu i mem.

f) graficke cesto pucaju bez ikakvog razloga. Tacnije drajveri pucaju i to na def klokovima nekad.

Tako da je litecoin jedino isplativiji ako cete da skupljate novcice i da ga prodate za pola godine - godinu, kada vrednost drasticno poraste (15-20$?).

Ljudi,onaj isti lik koji je pravio sebi razliku od 40e prosle nedelje,opet to radi samo je sad 30e-70e,ne nasedajte,nemojte prodavati coine budzasto,cekajte 100e,vratice se to kad on popase plasljive (ponovo)

pa to je ona stara racunica da ce se jedino njima sa asicima isplatiti kopanje...

Pa kroz izvesno vreme da, zato sto su u tome mnogo efikasniji. Kao sto danas danas niko ni ne pomislja da ozbiljno rudari ugalj krampovima, lopatama i kolicima vec koriste namenske masine.

Ja sumnjam da ce asic i da izadje uopste,ili ako izadje ne verujem da ce biti one jacinje.

Ljudi,onaj isti lik koji je pravio sebi razliku od 40e prosle nedelje,opet to radi samo je sad 30e-70e,ne nasedajte,nemojte prodavati coine budzasto,cekajte 100e,vratice se to kad on popase plasljive (ponovo)

U prilog tome ide da je volume na mtgox-u opet blizu 500.000, sto znaci da je onolika ponuda novcica na prodaju virtuelna.... valjda.

Ako Avalon asicsi prase sve u 16,zasto onda opada konstantno kolicina iskopanih blokova?;)
Asics my as* :D

Ok, nije nama avalon pretnja vec berza.
Ja idem danas po one asuse pa sta bude, il pokojnik il pukovnik. Nije mi prijatno uopste. Znam da mora da skoci cena ali dzaba.

^
pop.gif

Ako Avalon asicsi prase sve u 16,zasto onda opada konstantno kolicina iskopanih blokova?;)
Asics my as* :D

Kolicina iskopanih blokova ne opada a posebno ne konstantno, jer da se to desava padao bi diff!
Porast diffa je posledica toga sto se blokovi resavaju brze nego sto je protokolom predvidjeno.

Ja ne znam zašto neki još ne veruju u asic, ljudi šta vam je? Jel vi vidite jačuni nekih user-a na btc guildu ali i generalno? Ok nema još ni 10% Asica u igri koliko je planirano u skorije vreme ali biće. Sa druge strane je u pravu Sajber da nam trenutno nije Asic najveći neprijatej nego fakin berza ;).

jel može neko sa grafikama da ima ovakvu snagu? mislim da ne može:

http://www.btcguild.com/index.php?page=rankings

Poslednja izmena:
Koja smo mi smejurija od Banana drzavice
Odem do banke da odradim wire transfer na MtGox i kazu nemoze moram da imam fakturu za sta uplacujem???
Kao da im pisem mail pa kad mi odgovore da dodjem sa tim da vise jel moze?????????????
HAHAHHAAHHA

Koja smo mi smejurija od Banana drzavice
Odem do banke da odradim wire transfer na MtGox i kazu nemoze moram da imam fakturu za sta uplacujem???
Kao da im pisem mail pa kad mi odgovore da dodjem sa tim da vise jel moze?????????????
HAHAHHAAHHA

Pa to vazi skoro vec 10 godina. Da imas neku vezu u banci mogli bi da ti ucine ali ovako kroz salter ide tesko.

Kupi coine bolje od nekog rudara direktno i time ces pomoci btc ekonomiju a ne banku.

Pa to vazi skoro vec 10 godina. Da imas neku vezu u banci mogli bi da ti ucine ali ovako kroz salter ide tesko.

Kupi coine bolje od nekog rudara direktno i time ces pomoci btc ekonomiju a ne banku.

Aha eno oni sa localbitcoin-a nemogu ni da odgovore........ sad cu svima da im lupim da su muljatori, seronje i prevaranti

Ok, nije nama avalon pretnja vec berza.
Ja idem danas po one asuse pa sta bude, il pokojnik il pukovnik. Nije mi prijatno uopste. Znam da mora da skoci cena ali dzaba.

Nisi sam, ja idem na Gigabyte 4x7970... Bar cemo izginuti ka' ljudi, a ne ka' ***** :D

Aha eno oni sa localbitcoin-a nemogu ni da odgovore........ sad cu svima da im lupim da su muljatori, seronje i prevaranti

ja te moram pitati još jednom. a zašto ne kupiš novčiće od nekoga sa foruma??? sumnjam da će ti neko prodati veće količine, ali probaj svejedno!

Niko nece prodati po trenutnoj ceni, logicno.

pa nek da ponudu neku, kao na berzi!

kupujem 5 BTC-a po ceni od 60 eur, recimo. skupiće se nešto/neko. ovako dok on prebaci pare, cena će otići na 65. :D

samo mora da pazi da nu neko ne uvali zetone za stoni fudbal.

ma nema ovde trgovaca, da je cena 200$ i ona bi cekali 205, itd

Vrh Dno