Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@zeljko
sacekaj jos malo, bice jeftinih kartica pa kupi 3-4 kom i sam iskopas :p :D

Jel' povlačio neko sa bitcoin-central wire u banku? Pustio sam nešto para probe radi još prošle nedelje u ponedeljak, kod njih na sajtu stoji da je Processed od četvrtka, ali mi ništa ne stiže na račun. Bio u banci (Intesa), proverio IBAN koji je prosleđen, OK je, kažu nema nikakve uplate još uvek, a pozvaće da se da izjava o osnovu priliva sredstava ako pošiljaoc para to ne navede... na tiket u vezi isplate na bc mi ne odgovaraju treći dan već... :S:

meni stvarno nije jasno zasto neko sada prodaje novcice, kada svi znaju da ce biti skuplji

Koje krljanje trenutno na goxu oko $60. Po ovome kako je krenulo moguce da nadmase rekordni dnevni obrt (550k btc) od petka .

Deluje da su problemi u radu reseni sto je dobar signal za rast.

meni stvarno nije jasno zasto neko sada prodaje novcice, kada svi znaju da ce biti skuplji

^
Takođe. Pritom ne mislim na mikija već na one što stvaraju paniku na BTC-e četu :D (oh its going down, sell as still you can get some for it!!!")

I još nešto. :)

Vidim da ovi šalju za Srbiju: http://dx.com/p/pci-e-16x-male-to-female-extension-cable-20cm-127599

ima raznih varijanti, pa me zanima jel neko poručivao od njih nekda nešto?
Jeste.

Poslednja izmena:

Onaj ko se ozbiljno bavi ovim ima i ozbiljne troskove koje iz necega mora da pokrije. Ostali isto mogu da pozele ponekad da nesto potrose u lokalu.

Jel' povlačio neko sa bitcoin-central wire u banku? Pustio sam nešto para probe radi još prošle nedelje u ponedeljak, kod njih na sajtu stoji da je Processed od četvrtka, ali mi ništa ne stiže na račun. Bio u banci (Intesa), proverio IBAN koji je prosleđen, OK je, kažu nema nikakve uplate još uvek, a pozvaće da se da izjava o osnovu priliva sredstava ako pošiljaoc para to ne navede... na tiket u vezi isplate na bc mi ne odgovaraju treći dan već... :S:

Da odgovorim sam sebi - naravno, 15 min posle postavljanja pitanja ovde, stiže SMS iz banke da dođem da dam izjavu, tj. legla uplata. :D Marfi je čudo... Dakle, nedelju dana čekanje na wire sa bitcoin-central.

Da odgovorim sam sebi - naravno, 15 min posle postavljanja pitanja ovde, stiže SMS iz banke da dođem da dam izjavu, tj. legla uplata. :D Marfi je čudo... Dakle, nedelju dana čekanje na wire sa bitcoin-central.

Korisna informacija jer ih posmatram kao mogucnost vec neko vreme! provizija?

Ne znam još, ne vidi se na online bankingu, a rekoše mi u banci da dođem sledeći dan od pristizanja SMSa, tako da ću napisati sutra, trebalo bi da je min. 29,95€ ili neki % za transfere do 75.000€.

Zeljko, ako hoces neki btc javi se na pm da se dogovorimo. Vec sam ti rekao da mogu da te povezem i da zavrsis sta ti treba. Samo te spojim s ljudima i lepo ispomazete jedni druge. Ti kupis, oni izvuku svoje novce. Treci put ovde pises bez ikakve ponude, kao niko nece da trguje. Hoce da trguje, ako si ozbiljan da kupis ima sema za sve ;)

opasan otpor na putu ka gore. mnogo novčića se prodaje.

ako padne ispod 50 $, očekujem pad na 32 $. ako padne i ispod 32 $, cena će biti jednocifrena. ako nekim čudom dogura do 70 $ biće opušteno. da znate...

ltc prodao kad je bilo vreme (sinoć) po 0.02899 (kupio po 0.022). tako da sam si pokrio eventualne gubitke (one bitcoine što sam kupio po 58 eur).

Poslednja izmena:
Sto se mene tice, rado bih prodao ova moja dva novcica za 60e/kom, samo sto niko nece da da toliko :)

opasan otpor na putu ka gore. mnogo novčića se prodaje.

ako padne ispod 50 $, očekujem pad na 32 $. ako padne i ispod 32 $, cena će biti jednocifrena. ako nekim čudom dogura do 70 $ biće opušteno. da znate...

znaci ako padne ispod $50 bice jednocifrena cifra? :)))) Ma pada ovo jos uvek. Bice svasta. A ja volim mog Kuma. Kaze covek ne zanima me nista, uzimamo kartice :) Kazem cisto da Sajberu bude lakse :)

znaci ako padne ispod $50 bice jednocifrena cifra? :)))) Ma pada ovo jos uvek. Bice svasta. A ja volim mog Kuma. Kaze covek ne zanima me nista, uzimamo kartice :) Kazem cisto da Sajberu bude lakse :)

ne, biće otpora velikog na 32 $ (sećate se onog kratkog pada sa 46 $ na 32 $, pre mesec ili koliko već, tj. nekadašnji all-time high).

ako i taj support padne, idemo na jednocifrenu cenu (i onda sporiji rast i oporavak).

Poslednja izmena:
ne, biće otpora velikog na 32 $

Jesam nov ali imam osecaj da ovo ne moe da propadne tako lako... a uvek sam bio kukavica u zivotu, plasio se da investiram itd. I sto je nesto bilo sjajnije to sam bio oprezniji. Ovo uopste ne deluje sjajno, zato sam spreman da ulozim. :d

pa to što će cena da padne ne znači da će bitcoin da propadne.

za dojave - > :D

rekoh da nije ovo kladionica, a rekoh i "očekujem". dakle, to je neko moje mišljenje i procena (na osnovu trenutnih informacija i kretanja), koja se ne mora pokazati kao tačnom.

Poslednja izmena:

Na osnovu cega tvrdis da ce da poskupi ?
Ja bih licno to voleo ali ....... Onaj pad sa 200eur na 60 za sat vremena je takva bruka i samar za btc da ce se tesko od toga oporaviti. Po mojoj proceni trenutnu vrednost btca odrzavaju ljudi koji kupuju btc u nadi da ce ponovo da poskupi. Ali kako i njihova nada polako iscezava srazmerno pada i vrednost btca. Citave prosle godine btc nije vredeo ni 10eur , prvi put u istoriji postojanja je naglo poskocio na 200eur i jos brze pao :) Prosecna vrednost btc je bila 10$ Samo pogledajte ovaj grafik :
Nadam se samo da niko od vas nije prekrsio zlatno pravilo "ulozi onoliko koliko si spreman da izgubis"

attachment.php

ScreenShot106.jpg

Poslednja izmena:
Dojava je da naša vlada prodaje Telekom u zamenu za sve bitcoine u opticaju. :D

Danas je 90% stvari na svetu Bubble... Akcije bubble, nekretnine, zemljiste, nafta, sta god ti padne na pamet. Ako sve te stvari koje imaju kakvo takvo materijalno pokrice mogu toliko da padnu i to munjevito, sta onda ocekivati za nesto tipa bitcoin sto nema nikakvu materijalnu vrednost... Simpaticna je ideja u sustini ali bez ikakve sanse... Da postoji volja da se tako nesto uradi onda bi samo valute trebale ponovo biti vezane za recimo zlato i srebro i resen problem. Dakle ako vec zelite nesto sto se ne moze tek tako stvarati onda su zlato i srebro daleko bolji i smisleniji od BC. E posto je srebro npr palo sa 50 na 21 dolar, onda sta dalje pricati...
Posebno mi je suludo koliko se sad i energije trosi na stvaranje digitalnih BC-a, ekoloski nema sta. Potpuno besmisleno, cak besmislenije od gore pomenutih bubble-ova.

Jasno da ljudi to rade dok mogu da zarade, ali na kraju se to svede na piramidu...

dok je proizvodnja i obrada metala (zlata, srebra, nikla, aluminijuma) vrlo ekološka. :D

nemoj sad da nakon što je cena pala dole se pravimo previše pametni i zatrpavamo temu glupostima.

moram da radim.

lep pozdrav svima za sad.

Poslednja izmena:
Nije ekoloska ali bar nesto materijalno i potencijalno korisno dobijes za uzvrat...

Ja nisam ni znao da je to toliko uzelo maha dok pre dva dana nisam video ovu temu...

dok je proizvodnja i obrada metala (zlata, srebra, nikla, aluminijuma) vrlo ekološka. :D

nemoj sad da nakon što je cena pala dole se pravimo previše pametni i zatrpavamo temu glupostima.

moram da radim.

lep pozdrav svima za sad.

+1

. Sve mi se čini da ide ovo dosta dole pa onako možda lagani rast do kraja godine...eventualno neki novi "Kipar" itd može da pomogne mada to je prvi put uspelo ne znači da će ponovo..Btw svaka čast onom ko sada kupuje hardver i a još nije otplatio stari, ko kupuje 1-2 karte ok, ali ko ima dosta i još kupuje taj je hrabar. Meni se čini da ću ja moje otplaćivati do kraja godine kao što je nekad bilo, 8-10meseci ***.

Kao i svaki metal, ima siroku upotrebnu vrednost. E sad posto je i ono u bubble i preskupo ne koristi se za vecinu stvari.
BC sa druge strane nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost.

Samo vam kazem da kad bi hteli alternativnu valutu zlato ima daleko vise smisla od BC, a ne da je zlato super strava i sl.. BC osim kratkorocne zarade pojedinih (i gubitka drugih) nema niakkvog smisla.

Poslednja izmena:
Kao i svaki metal, ima siroku upotrebnu vrednost. E sad posto je i ono u bubble i preskupo ne koristi se za vecinu stvari.
BC sa druge strane nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost.

netačno.

najveća upotrebna vrednost zlata (baš kao i BTC) je upravo u tome što se koristi za skladištenje/čuvanje vrednosti. ;)

a sad moram da idem.

ps. aj prenesi kilo zlata iz Kine u Srbiju. ;)

Poslednja izmena:
Tako je, samo nemoj da citas sta pisem i tvrdi kako BC ima vise smisla od zlata.

I u tom racunaru koji koristis imas zlata, ali koga briga, mozda moze BC da se koristi umesto njega za izradu procesora...

Poslednja izmena:
Vrh Dno