Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

pf znaci da cepam sa 2 x 5770? mozda i 3? ili neku drugu da pazarim do oko 6k din?

steta sto nema like, hvala svima na odgovorima

pf dobri stre vi u cacku, ovde izdajem dvosoban od 32k e za 70e i jos da ne racunamo nagomilani dug za struju/kiriju i ostalo :smash:

cacanin je napisao(la):
[QUOTE='[SAJ]ber Kurajber]

Nije bas tako Kolega, evo i zasto...

Prekosutra ujutru kad ode diff na 3600000 priblizno, to je skok od 10% .
Sa 2gh snage kad odbijes npr bitkoinse dolazimo po trenutnoj ceni novcica od 17.000 dinara jos kad odbijemo struju maksimalno 3.500 dinara dolazimo do cifre od 13.500 dinara neto.
TO JE PREKO 13% mesecno na ulozeno i po svim kriterujumima odlicna zarada za "nista" odnosno za 30 minuta efektivnog rada dnevno u proseku.

Jedno poredjenje ...

U Cacku za jednu garsonjeru od recimo 25m2 treba ti preko 20.000 eura i nju maksimalno mozes da izdajes po ceni od 120 eura.
Dakle treba ti 166 meseci da bi izvadio ulozeno.

Dok kod naseg "hobija" , "posla" treba nesto vise od 10 meseci.

Nadam se da sam bio jasan. I opet kazem da ne postoji trenutno bolji "posao" sa manjom ulozenosti novca i RADA a da donosi bolju zaradu !!!
O cemu ti sad pricas? Covek je pitao 6570 ili 5770. Rekao sam mu 5770 ali da mu se i ne isplati to bas jer je zarada mizerna. kakvi stanovi, kakvi 2Ghash-a, kakvih 17.000?

Razumem ja celu pricu ali da drnda 2 karte zarad 15e mesecno zarade... Ja to prvi nebi radio za te pare. Da je neko malkice vece ulaganje u neku noviju kartu, energetski efikasniju rado bih mu rekao da krene. Bar da krene s jednom polovnom 7850 1GB pa ajde.

videcu kako se uklapam, hvala jos jednom na odgovorima

pf znaci da cepam sa 2 x 5770? mozda i 3? ili neku drugu da pazarim do oko 6k din?

steta sto nema like, hvala svima na odgovorima

pf dobri stre vi u cacku, ovde izdajem dvosoban od 32k e za 70e i jos da ne racunamo nagomilani dug za struju/kiriju i ostalo :smash:

Odakle si Drugar.

cacanin je napisao(la):
O cemu ti sad pricas? Covek je pitao 6570 ili 5770. Rekao sam mu 5770 ali da mu se i ne isplati to bas jer je zarada mizerna. kakvi stanovi, kakvi 2Ghash-a, kakvih 17.000?

Razumem ja celu pricu ali da drnda 2 karte zarad 15e mesecno zarade... Ja to prvi nebi radio za te pare. Da je neko malkice vece ulaganje u neku noviju kartu, energetski efikasniju rado bih mu rekao da krene. Bar da krene s jednom polovnom 7850 1GB pa ajde.

Sto se odmah brecas Kolega.
Nisam mislio na karte koje je on pominjao i nisam mislio na jednu ili dve karte.
Pisao sam u globalu za zaradu sa 2gh i ulozeno za tu snagu.
I dole sam dao poredjenje.
Ajde izracunaj pa reci da nisam u pravu?

Pa zar ovo sto sam pisao nisam u pravu. Gde ima bolja zarada sa manje ulozenih para i manje rada i rizika, rizika kazem jer ne miskim o rasturanju "belog" i "zutog" ... :D

Jos jednom, ne kazem za tebe sad ali dosta njih ovde kaze joj slaba zarada, skace diff... A svi lepo uzimamo NOVCE za nista !!!

Moja poznanica radi u Tempu 9 sati dnevno 6 dana u nedelji i ima platu 20.000 dinara...
Razmislimo i budimo realni...

Poslednja izmena:
da ga ebem, prebacicu se na drugu temu da ne ispadne da trolujem tamo i ovamo, taman dok dodjem do kesha da vidim sta mi je najbolje da kupim i pocnem

Iz Jagodine sam

180 Khash 130W neto dnevno ~$0.444 (5770) nova ~7k din 3 god garancije
320 Khash 150W neto dnevno ~$0.985 (7850) nova ~21k din

Poslednja izmena:
da ga ebem, prebacicu se na drugu temu da ne ispadne da trolujem tamo i ovamo, taman dok dodjem do kesha da vidim sta mi je najbolje da kupim i pocnem

Iz Jagodine sam

180 Khash130W neto dnevno ~$0.444 (5770) nova ~7k din 3 god garancije
320 Khash 150W neto dnevno ~$0.985 (7850) nova ~21k din

Ne trolujes, tu je da ti pomogne ko i kako moze.
Imate vi u Jagodini dosta toga od cika Palme... :)

Ja sam skoro uzeo 4x5770 ukupno sa ostalom opremom rig me je kostao 45.000.
Imam i 7850 msi sa 3 god garancije kosta 17.000 dinara nova SAD.

5770 ti nece preci 100w po komadu.

vazi, sad cu da se presaberem, ovamo imam veca ulaganja i veci dobitak a ovamo manja ulaganja i manji dobitak, otprilike razlika je 2.5x, u kartama

Odakle si Drugar.

Jos jednom, ne kazem za tebe sad ali dosta njih ovde kaze joj slaba zarada, skace diff... A svi lepo uzimamo NOVCE za nista !!!

Moja poznanica radi u Tempu 9 sati dnevno 6 dana u nedelji i ima platu 20.000 dinara...
Razmislimo i budimo realni...

Imas ljudi koji su ulozili gomilu novca, samim tim novce ne uzimaju "ni za sta". Nije cena uvek bila 27 dolara, radili su ljudi i za 2-3 dolara po bitcoinu. Pare se ovde svesno rizikuju, i zato se zaradjuje. Bio je momenat kada je btc bio 32 dolara, a sledeci dan nije vredeo nista. Sta mislis kako je bilo onima koji su skupljali novcice da bi jedan dan shvatili da nista ne vrede? Isto tako sutra moze da se desi nesto, i da btc vredi 0 para i sta onda? Da li su i onda novci uzimani ni za sta?

Hocu da kazem da to sve jako lepo zvuci na prvi pogled iz ove perspektive kad je btc 27 dolara, ali recimo da se za mesec dana pojavi famozni asic (ovo do sada ne racunam u pojavu), difficulty ode 10X, karte mozes samo da gledas, jer ce karti biti kao sodera. Tako da davati nekom savet da ulozi pare u karte u ovom momentu je krajnje neodgovorno bez da se kaze cela prica.

znam to, imam i taj scenario u vidu, verovatno je da cu da se nategnem za 7850 pa ako se desi da pukne sve ostavicu je za sebe a ovako se bar malo otplatila koliko toliko, u svakom poslu ima rizika

Da, samo sto je taj rizik kad razmislis 0 :)
Samo kupi sto jacu kartu ili dve i ne brigaj,u najgorem slucaju ima da se naigras sve u fullu sa 8xAA ;)

Ja otkako sam usao u ovu pricu nijednog trenutka nije bilo vreme za ulaganje i stalno su svi pricali, cekaj ovo, cekaj sad ce ono... Na kraju sam skontao da mi je 4 meseca proslo i da dam mogao da zaradim jako lepo da me nisu plasili. Onda je opet dosao trenutak kada se pojavio onaj famozni asic sanduk a ja sam uzeo jos 2 karte i konfu i bas me briga. Ko se plasi i ko ceka siguricu nece nikada zaraditi ista.
Ja bar nebih plasio nikoga da odustane ali se trudim da budem realan ali treba razmisljati i o buducnosti. Zato sam ipak za novije karte jer ce one moci da zarade nesto i u buducnosti. Za dve nedelje poskupljuje i struja, diff ce opet pasti, nema bas puno perspektive za 5770. Mozda za litecoin eventualno ali meni on smrducka pomalo.

ma da mene sve ovo podseca kao jedan HYIP samo je ovo na mnogo vecoj razmeri, najvise se trudim da vidim gde mogu da ustekam komp koji ce valjda da trosi oko 150kw mesecno

Imas ljudi koji su ulozili gomilu novca, samim tim novce ne uzimaju "ni za sta". Nije cena uvek bila 27 dolara, radili su ljudi i za 2-3 dolara po bitcoinu. Pare se ovde svesno rizikuju, i zato se zaradjuje. Bio je momenat kada je btc bio 32 dolara, a sledeci dan nije vredeo nista. Sta mislis kako je bilo onima koji su skupljali novcice da bi jedan dan shvatili da nista ne vrede? Isto tako sutra moze da se desi nesto, i da btc vredi 0 para i sta onda? Da li su i onda novci uzimani ni za sta?

Hocu da kazem da to sve jako lepo zvuci na prvi pogled iz ove perspektive kad je btc 27 dolara, ali recimo da se za mesec dana pojavi famozni asic (ovo do sada ne racunam u pojavu), difficulty ode 10X, karte mozes samo da gledas, jer ce karti biti kao sodera. Tako da davati nekom savet da ulozi pare u karte u ovom momentu je krajnje neodgovorno bez da se kaze cela prica.

Za nekoga je gomila 2.000 eura a za nekoga je sitnica 20.000 eura.

Da, radili su ljudi i za 4 dolara po koinu ali tada su pravili 1.8 dnevno a sad sa tom snagom prave 0.4 dnevno. I sta da su prodali po 32 dolara ili nusu pa cekali i prodali sad. Ili kao ja po 15$ skroz ne bitno.
Bitno je da koliko god ulozis dovoljno je ta ti radi 3 meseca i nisi na gubitku taman karte stare 3 meseca prodavao upola cene.
Od oktobra ljudi pricaju da ce asic da ce diff 10, 20, 50 puta gore ali nije i da je neko u oktobru ulozio 100.000 eura u opremu u krajnjoj racunici bi bio u dobitku!!!

Kazem uzimamo pere "nizasta" i iza toga stojim.
U ekonomiji i trgovini sam godinama i nisam se susreo sa vecom zaradom a manje ulozenog novca od ovoga a pritom da efektivno radis 30 minuta dnevno.

"Posao" koji donosi 13-15% mesecno od ulozenog a da ti pri tome posle 8-10 meseci ostane oprema je PONAVLJAM vrhunski biznis !

Ja otkako sam usao u ovu pricu nijednog trenutka nije bilo vreme za ulaganje i stalno su svi pricali, cekaj ovo, cekaj sad ce ono... Na kraju sam skontao da mi je 4 meseca proslo i da dam mogao da zaradim jako lepo da me nisu plasili. Onda je opet dosao trenutak kada se pojavio onaj famozni asic sanduk a ja sam uzeo jos 2 karte i konfu i bas me briga. Ko se plasi i ko ceka siguricu nece nikada zaraditi ista.
Ja bar nebih plasio nikoga da odustane ali se trudim da budem realan ali treba razmisljati i o buducnosti. Zato sam ipak za novije karte jer ce one moci da zarade nesto i u buducnosti. Za dve nedelje poskupljuje i struja, diff ce opet pasti, nema bas puno perspektive za 5770. Mozda za litecoin eventualno ali meni on smrducka pomalo.

Bas tako svi plase a i sam sam bio malo nepoverljiv ali sam opet ulozio u 4x5770 pre 20 dana i to samo iz razloga sto nisam mogao da dobijem 820mh sa manje novca. A ta masina mi je na brojilu gde mi je mesecna potrosnja NULA.

Evo za 10 dana cu otplatiti jednu karticu :)

Da pomenem, u sve ovo me je uveo u avgustu mesecu korisnik Mige koji je medju prvima poceo da rudari HVALA MU. Medjutim i tad mi je rekao nemoj rizicno je ASIC ce sad... Pa sam ulozio posle par dana na svoju ruku ponovo pa sad OPET.
Samo da mi tad Mige nije rekao ASIC ce nemoj ulagati... ulozio bi minimum jedno 20gh i sad bi bio cestit i samo se smeskao.
Mige je to rekao drugarski jer smo prijatelji 20 godina i ne zameram mu vec mu i na ovome do sad, HVALA.

Poslednja izmena od urednika:
Za nekoga je gomila 2.000 eura a za nekoga je sitnica 20.000 eura.

Da, radili su ljudi i za 4 dolara po koinu ali tada su pravili 1.8 dnevno a sad sa tom snagom prave 0.4 dnevno. I sta da su prodali po 32 dolara ili nusu pa cekali i prodali sad. Ili kao ja po 15$ skroz ne bitno.
Bitno je da koliko god ulozis dovoljno je ta ti radi 3 meseca i nisi na gubitku taman karte stare 3 meseca prodavao upola cene.
Od oktobra ljudi pricaju da ce asic da ce diff 10, 20, 50 puta gore ali nije i da je neko u oktobru ulozio 100.000 eura u opremu u krajnjoj racunici bi bio u dobitku!!!

Kazem uzimamo pere "nizasta" i iza toga stojim.
U ekonomiji i trgovini sam godinama i nisam se susreo sa vecom zaradom a manje ulozenog novca od ovoga a pritom da efektivno radis 30 minuta dnevno.

"Posao" koji donosi 13-15% mesecno od ulozenog a da ti pri tome posle 8-10 meseci ostane oprema je PONAVLJAM vrhunski biznis !

Prvo, ako si u ekonomiji i trgovini tolike godine, a nisi se susreo sa takvom zaradom, onda si los ekonomista/trgovac. Postojala su vremena (ne tako davno) kada su se od prodaje racunara zaradjivale i vece pare od toga, i to je samo jedan primer. A voleo bih da te vidim da uzmes 100k eura karti i da ih posle 3 meseca prodas da ne budes na gubitku. Ovo trziste je malo, 100k eura karti ne moze da proguta, a kamoli kad svi krenu da prodaju.

Drugo, znas li kako uopste izgleda "voziti" 100k eura opreme? Znas li koliko problema ima sa svim tim? Mreza od 150 racunara koji rade jedan posao. Ja znam, dobrodosao si da dodjes da vidis bilo koji dan. Ali ti novci nisu ulozeni u btc.

Pokusavam da kazem da svako treba da odluci, jer iz ove price zvuci tacno kao HYIP, a HYIP nikad nema dobar kraj. Ne brinem se za ljude koji kupe jednu kartu, ti ce se makar naigrati. Brinem se za one koji se zanesu pricom o lakoj zaradi, uvale se u dugove ili nesto gore, pa ako krene naopako beru kozu na siljak.

U principu moj savet je, u bitcoin ulozite samo onoliko koliko ste stvarno spremni da izgubite

Ovo jeste biznis u kojem je zarada proporcionalna riziku, što je u ekonomiji uobičajen scenario. U zavisnosti od vrednosti bitcoina oprema se mogla otplatiti od 6-12meseci. Uzmimo ovaj gori slučaj, da je potrebno 12 meseci da je otplatiš. Posle tog perioda, dakle posle godinu dana, opremu možeš da prodaš po ceni koja je duplo niža od one koju si platio i praktično to predstavlja zaradu. Teorijski stvari stoje tako ali u praksi će biti malo drugačije. Kada se oprema bude prodavala ponuda će biti višestruko veća od potražnje što će dodatno da smanji cenu ili prodaju učini nemogućom. Ovi što su se pametno odlučili za novu opremu će imati mnogo manji problem, a ovi što su uložili u polovnu ili zastarelu opremu će biti prinuđeni da to daju u bescenje. Naravno manje su uložili i brže su vratili uloženo. Dakle zarada nije ono što mesečno podižeš već je to tek onog trenutka kad si otplatio uloženo. Ja nisam otplatio uloženo i verovatno većina nas nije. Kad uzmem u obzir ono što sam do sada dobio i procenim vrednost opreme na nuli sam. Da je potrajalo još 6 meseci onda bih bio u dobitku ali kako se stvari odvijaju bojim se da neće biti zarade ili će biti minimalna za one koji nisu ulagali u dedicated sisteme već samo kupili kartice i iskoristili računare koje su već posedovali. Ko je ušao u ovu priču pre više od 6 meseci ili godinu dana taj verovatno ima zaradu. To me vraća na prvi post u ovoj temi gde sam rekao da oni koji prvi uskoče oni mogu da računaju na zaradu, a ko zakasni neće dobiti ništa. Kao u piramidalnoj štednji, stim da se ovde ne rizikuje uloženo u toj meri.

Poslednja izmena:
Prvo, ako si u ekonomiji i trgovini tolike godine, a nisi se susreo sa takvom zaradom, onda si los ekonomista/trgovac. Postojala su vremena (ne tako davno) kada su se od prodaje racunara zaradjivale i vece pare od toga, i to je samo jedan primer. A voleo bih da te vidim da uzmes 100k eura karti i da ih posle 3 meseca prodas da ne budes na gubitku. Ovo trziste je malo, 100k eura karti ne moze da proguta, a kamoli kad svi krenu da prodaju.

Drugo, znas li kako uopste izgleda "voziti" 100k eura opreme? Znas li koliko problema ima sa svim tim? Mreza od 150 racunara koji rade jedan posao. Ja znam, dobrodosao si da dodjes da vidis bilo koji dan. Ali ti novci nisu ulozeni u btc.

Pokusavam da kazem da svako treba da odluci, jer iz ove price zvuci tacno kao HYIP, a HYIP nikad nema dobar kraj. Ne brinem se za ljude koji kupe jednu kartu, ti ce se makar naigrati. Brinem se za one koji se zanesu pricom o lakoj zaradi, uvale se u dugove ili nesto gore, pa ako krene naopako beru kozu na siljak.

U principu moj savet je, u bitcoin ulozite samo onoliko koliko ste stvarno spremni da izgubite

Greska hteo sam napisati 10.000 eura... Ubi me taptalk :)

Ne mislim da je mali posao na neku veliku cifru, veliki je ali je i zarada velika.

Pricam o maloj ulozenosti a dobroj zaradi.

Npr. za 12gh 20x7950 ti treba red velicine oko 7.000 eura i to je pet racunara koji zahtevaju kao sto rekoh pola sata efektivnog posla dnevno.
Po trenutnim trzisnim cenama to je kad platis npr bitkoinse i industrijsku struju ili neki zakup sa uracunatom strujom MESECNO 100.000 dinara neto zarade. Ej sto hiljada dinara, sudijska plata, doktorska...
Neko plati 5.000 eura radno mesto za platu od 40.000 - 50.000 dinara mesecno.

Pominjes prodaju racunara u proslosti. Lepo sam rekao SAD, TRENUTNI POSAO I ZARADA.
Nisam pominjao proslost.
U proslosti se nije zaradjivalo samo na racunarima dobro vec i na trgovini, proizvodnji, svercu...
A sad je trgovina i vecina toga sem neka usluga na ivici isplativosti.
Zasto je u Srbiji preko 80.000 firmi u blokadi. Sigurno ne zbog dobre zarade...

Za kraj malo me vredja sto me ponizavas "gore" u prvoj recenici jer tebi licno nista lose nisam rekao a ti si izvukao samo zaradu a ne kolicinu ulozenog i vreme koje potrosis, cak sta vise delim vecinu tvojih misljenja.

Poslednja izmena:
Čisto da dopunim, 5 računara sa po 4x7950... to je otprilike troši oko 5kw iz AC utičnice, odnosno oko 120kwh na dan, odnosno 3600kwh mesečno.

Uz industrijsku struju, po zvaničnom cenovniku
http://www.eps.rs/SiteCollectionDocuments/Cenovnik 01042011.pdf
plaća se:
- Naknada za merno mesto (119din)
- Obračunata snaga (705din/KW, dakle oko 3500din za 5kw)
- Utrošena struja (3600*66%*5.9din+3600*34%*1.9din, tj oko 16300din
UKUPNO STRUJA: oko 20.000din

Na ovo dodati cenu zakupa naravno.

P.S. Za kućnu varijantu sam izračunao struju preko 43000din. Po trenutnoj ceni BTC-a i to se donekle isplati, samo dosta manje.

Ukupna bruto zarada na 12Gh je oko 1.8BTC/dan, odnosno oko $46 na dan po $26/BTC. Puta 30 dana dođe BRUTO oko 110.000din mesečno. Na konverziju i prebacivanju na račun izgubiš par %, dakle recimo čistih 105.000din mesečno.

Dakle 105.000 - 20.000 - zakup (recimo 10.000din) = neto zarada oko 75.000 din/mesečno red veličine.

A kada platiš radno mesto 5000e za 40-50.000din mesečno u nekoj državnoj firmi, bezbedan si godinama... A cena bitcoin-a baš visoka, a može se desiti da se vrlo brzo stropošta nadole i da posao praktično postane neisplativ u kratkom roku i eto nema više posla. I odma krahiraš oprilike 20% od opreme pri prodaji, dakle 1400e si u minusu na ukupnu vrednost od 7000e. Treba posmatrati i sa druge strane.

Dakle zarada SADA jeste super, a koliko dugo će tako biti, niko ne može da zna... A radno mesto je radno mesto. A i uz to radno mesto ništa te ne sprečava da dopunski pokreneš i bitcoin posao... :)

Poslednja izmena:
ja sam krenuo u poso sa jednom 5850 pa kad sam vido da moze da se zaradi ja sam ulagao malo po malo i to stiglo da 1.3k eura, sad sam taj novac povratio skoro 80% a u ulaganje racunam i placenu struju od pocetka tako da sad na tamo mogu da investiram samo iz zarade pa dokle stignem jer vidim da je sve ovo sve nestabilnije , asic, cena tako da ako prsne u jednom trenutku moze da mi ostane samo hardware a svoju kozu volim na svojim ledjima , nikakav siljak ne dolazi u obzir...:smoke:

Ja sam u bitcoin usao po preporuci mige-a.. Poceo sam sa dve poluispravne karte koje su mi se zadesile u servisu.. 6870 i 6950.. prvih 50$ kada je napravilo na mtgox.. probao sam isplatu i onog momenta kad mi je stigao sms od banke da imam uplatu na racunu, znao sam da cu uloziti u pricu ;) pocelo se sa ulaganjem od 4k jura.. da bi to vremenom raslo.. i raslo.. i sad je poprilicno naraslo :D da je da potraje ovaj kurs jos nekih par nedelja i ja sam u fullu :)

Čisto da dopunim, 5 računara sa po 4x7950... to je otprilike troši oko 5kw iz AC utičnice, odnosno oko 120kwh na dan, odnosno 3600kwh mesečno.

plaća se:

P.S. Za kućnu varijantu sam izračunao struju preko 43000din. Po trenutnoj ceni BTC-a i to se donekle isplati, samo dosta manje.

Ukupna bruto zarada na 12Gh je oko 1.8BTC/dan, odnosno oko $46 na dan po $26/BTC. Puta 30 dana dođe BRUTO oko 110.000din mesečno. Na konverziju i prebacivanju na račun izgubiš par %, dakle recimo čistih 105.000din mesečno.

Dakle 105.000 - 20.000 - zakup (recimo 10.000din) = neto zarada oko 75.000 din/mesečno red veličine.

A kada platiš radno mesto 5000e za 40-50.000din mesečno u nekoj državnoj firmi, bezbedan si godinama... A cena bitcoin-a baš visoka, a može se desiti da se vrlo brzo stropošta nadole i da posao praktično postane neisplativ u kratkom roku i eto nema više posla. I odma krahiraš oprilike 20% od opreme pri prodaji, dakle 1400e si u minusu na ukupnu vrednost od 7000e. Treba posmatrati i sa druge strane.

Dakle zarada SADA jeste super, a koliko dugo će tako biti, niko ne može da zna... A radno mesto je radno mesto. A i uz to radno mesto ništa te ne sprečava da dopunski pokreneš i bitcoin posao... :)

13 racunara za 26 komada 7950 napravi ravno 30000 dinara racuna za struju. To ti je podatak iz prve ruke, iz prakse. Cena Bitcoina varira, difficulty se menja kako i kad njima odgovara, zar to vec nije 100x utvrdjeno. ;)

Za 5000eur se ne moze kupiti posao u drzavnoj firmi. Posao u skoli kosta pocev od 7000eur pa do 10000eur, a u drzavnoj firmi shodno tome da cesu j*ja celo radno vreme pocinju od 10000eur pa na gore.
10000eur nije nista, sa time se ne moze NIKAKAV posao praviti niti raditi, a da se zivi od toga. Auto praonica i vulkanizera ima na svakih 100m i ne razbijaju se od posla.
Bitcoin sam po sebi opet nije nikakav posao, ali kao dopuna necemu drugom moze biti. Naravno posotoji i druga varijanta, a to ej da radis 1-2 godine i da stekas coine, pa da racunas da ce vrednost rasti, kao sto je i do sada, samo treba ostati pribran, imati samokontrolu i mooda jer balon od sapunice Bitcoin mora kad tad puci.

E da jos nesto, onih famoznih cipova koji sabijaju Bitcoin nece biti ni sada ni za 2 godine. To jedna manjina ljudi "radi" lakoverne i pohlepne jer ljudska lakomost vrlo cesto "pomuti" racionalnost koju um nalaze pa se "ulece" sa po 1000$ u "sveti gral". U prevodu svi bi leba bez motike, svi bi da sede kuci i da se obogate, pa ne ide to bas tako.

:wave:

Poslednja izmena:
Evo i ja moju filozofiju da iznesem,mozda nekoga ohrabri.Ja sam ulozio 4000e u 10om mesecu i do sad izvukao 1200e.Postojeci hardver je jer je koriscen a uzet nov sa 3god garancije dosad izgubio realno 20% (za 4 meseca) sto je 800e .Sledi kljucna stvar.Od izvucenih 1200e dodatno pojacavam sa 800e rudnik i nadoknadjujem gubitak u vrednosti hardvera(ono sto sam dao iz svog dzepa),nemojte reci da je i tih 800 iz mog dzepa,ja to ne gledam tako i to vecina "negativaca" zaboravlja da su ti novci dosli za 0 rada i 0 ulozenog vremena.
Zarada (pare koje mogu da popijem :) ) znaci 100e mesecno i bice jos veca u sledeca 4 meseca na ovaj nacin jer sad kopa vise hardvera.
U slucaju asicsa ( u sta nikako ne mogu da poverujem) idemo na litecoin ili nesto slicno,sad kad je krenulo sa virtuelnim valutama nece to tek tako nestati,previse je novaca ulozeno globalno.

Poslednja izmena:
Ne zaboravite jos nesto to sto rade vase masine neko ce debelo da iskoristi ne rade one za dzabe, neko je prosto bacio na papir koliko bi mu trebalo masina za ono sto nase masine rade plus struja i prosto sabrao 2 i 2 i ne zaboravite niko nezna sta rade.

Zna se šta mašine rade, nema tu nikakve misterije.

plaća se:

Kucam preko telefona i pravim greske jer nemam dobar pregled.
Mislio sam 3.500 dinara po racunaru.
Ali bez obzira po trenutnom kursu kao sto rece to he 80.000 dinara mesecno. Sasvim pristojno za ovaj "posao" !

Ja sam u bitcoin usao po preporuci mige-a.. Poceo sam sa dve poluispravne karte koje su mi se zadesile u servisu.. 6870 i 6950.. prvih 50$ kada je napravilo na mtgox.. probao sam isplatu i onog momenta kad mi je stigao sms od banke da imam uplatu na racunu, znao sam da cu uloziti u pricu ;) pocelo se sa ulaganjem od 4k jura.. da bi to vremenom raslo.. i raslo.. i sad je poprilicno naraslo :D da je da potraje ovaj kurs jos nekih par nedelja i ja sam u fullu :)

Tebe Djole necu mnogo ni da komentarisem...
Ti si NAJHRABRIJI OVDE.

Evo sad gledam ostalo je 70 blokova i diff ce ici otprilike 13% gore. U ovoj turi.

Nazad
Vrh Dno